villa crespo כתב:
אפשר לחשוב שיש כאן יותר אלימות ממקומות אחרים בעולם.
מכל המדינות בעולם שאני רואה בהן כדורגל, לדעתי חוץ מספרד, בישראל יש הכי מעט אלימות בספורט.
הבעיה היא כל התקשורת המזדיינת וכל אלפי האנשים, שאין להם שום קשר לכדורגל הישראלי, שמנסים לתפוס טרמפ על נושא האלימות, רק כדי להצדיק את זה שהם יושבים בבית ורואים בארסה, במקום להיות חלק מהענף הזה.
לא יעזור כלום, אין כאן מקרה של הביצה והתרנגולת. הסיבה העיקרית שבגללה הכל נראה ככה, זה בגלל שאין כאן תרבות של ספורט ואין כאן כדורגל אמיתי. כל אחד חושב שכולם חייבים לו משהו, כדי שיטריח את עצמו למשחקים. אם הייתה כאן תרבות של ספורט והמגרשים היו מלאים, אז היה כאן יותר פרסום, יותר ספונסרים, יותר כסף, יותר תשתיות, יותר כבוד לענף משחקנים ומנהלים, יותר אנשים לתת להם דין וחשבון (למי בדיוק עמוס לוזון חייב דין וחשבון?) והכל היה נראה אחרת.
אבל פתאום מצאו סיבה חדשה לפשיטת הרגל של הענף - האלימות. למה כשיש גמר גביע, אז יש 40,000 איש ובליגה לא? פתאום אין אלימות? פתאום השחקנים כן מכבדים את הענף?
אין דבר יותר מעצבן אותי מאנשים שיושבים בבית במזגן ומעבירים ביקורת. למה אני צריך ללכת לשניים-שלושה משחקים בשבוע, להשקיע זמן, כסף ועצבים ואז לחזור ולקרוא טור של אבי רצון על הכדורגל הישראלי? למה מי הוא בכלל שיביע דעה? בן-אדם שאוהד קבוצה רק בתיאוריה יעביר עליי ביקורת?
צריך להמציא חוק שרק מי שהולך למשחקים, יכול להביע דעה על הכדורגל הישראלי. שכל היתר יתעסקו בברצלונה.