תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 30 יוני 2025, 16:54

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 192 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: מטס פרו פלשתיני ב15.4
הודעהפורסם: 15 אפריל 2012, 13:54 
עד עכשיו סורבו כניסה 27 פעילי שמאל מהמטס שרצו להגיע לשטחים והם בטח יגורשו בקרוב

וגם נעצרו 5 פעילי שמאל ישראלים שעשו פרובקציות

בין 17:00-19:00 אמורים להגיע רוב הפעילים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 אפריל 2012, 14:00 
סמל אישי של המשתמש
גבלס? סירייסלי?

גביזון, די להיות היסטרי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 אפריל 2012, 14:08 
גביזון צודק
ההתעלמות ואפילו הלעג לאלה שמתריעים היא המגוחכת
אז נכון שלא מטפלים בבעיה היטב או אפילו בכלל
אבל זה איננו אומר שהבעיה לא קיימת או שתחלוף מאליה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 אפריל 2012, 14:10 
dr.avi כתב:
נועם שחם כתב:
Frank Serpico כתב:
קלדרון כתב:
מה שמדאיג באמת זו הרמה הנמוכה מאוד של מי שמנהל את הארועים מהצד הישראלי.
אפס תחכום, אפס הבנה, אפס ניהול. כוחנות נטו.
זה עובד אם אתה רוסיה או סין, זה לא ממש חכם אם אתה ישראל.

מסכים לחלוטין. וזה חוזר על עצמו פעם שנייה תוך שבועיים. פעם קודמת זה היה התקרית עם גינתר גראס.

מתסכל.

תאר לך שבמקום התגובות המתלהמות וההאשמות באנטישמיות, משרד החוץ היה יוצא בתגובה שאומרת משהו בסגנון:

"מר גראס הוא יוצר מוערך ומכובד, אך הדברים שנאמרו על ידו במקרה זה, הנם מנותקים מן המציאות, ואין אלא להצר על כך.

מדינת ישראל מזמינה את מר גראס לבקר בישראל ולהתרשם בעצמו מן העובדות, ואנו משוכנעים כי אילו היה מודע לעובדות כהוויתן ולא ניזון מפרסומים שמסולפים ומגמתיים מצד גורמים פרו פלסטינים/פרו איראניים, לא היה כותב מאמר כה מופרך ותמוה."

אל תתפסו אותי בניסוח, ומה שחשוב זו רוח הדברים. תגובות בסגנון הזה ישרתו את ממשלת ישראל הרבה יותר מאשר ההתלהמות המטופשת והחרמתו של גינתר גראס. אני פשוט לא מבין איפה השכל של מקבלי ההחלטות.

ההתנהלות במקרה של גראס לא היתה מבריקה ואני מכוון לכך שלא היה צריך להכריז עליו כאישיות בלתי רצויה.
זה לא שהוא התכוון להגיע לארץ בקרוב.

נועם, לגבי המכתב שלך,
אתה יודע שגראס שירת בוואפן SS, כן ?
באותה מידה היה ניתן לנסח עבורו מכתב דומה בשנות ה-40 שמפציר בו לא להיות מוזן מאנטישמיות.
תהיה רציני, הכלב הזה ינק אנטישמיות מגיל קטן (היה בהיטלר יוגנד) ואתה תמים אם אתה חושב שתוכל לשנות את דעתו בעזרת מכתב זה או אחר.

א. למיטב ידיעתי, גראסאמנם היה באס. אס. אבל בה בעת הוא נחשב כלוחם אנטי נאצי (ציטוט של אלתרמן: "כולנו יודעים כי פרק נעורים זה אינו גורע מדמותו כלוחם אנטינאצי, אלא אף מוסיף לדמות זו את צלקת הנסיון האישי המר").

ב. ממש לא מעניין אותי לשכנע את גינטר גראס. המטרה של התגובה היא דעת הקהל, ולא גראס עצמו. תגובות שמכזירות על גראס כאישיות לא רצויה, רק מחלישות את עמדתנו. תגובה מהסוג הזה עושה שירות הרבה יותר טוב להסברה של המדינה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 אפריל 2012, 14:21 
סמל אישי של המשתמש
ערן כתב:
גבלס? סירייסלי?

גביזון, די להיות היסטרי.

יותר גרוע.
איך אתה מכנה תעשיה בפני עצמה שלוקחת אמהות,תינוקות,ילדים,רופאים וכל מהותה הוא להפיק סרטים שקריים שכל מהותה הוא להציג את היהודים הישראלים כתתי אדם?
דוגמא: תמונות של גופות עם תפרים בטוענה שצה"ל לקח אותן תלש איברים למסחר והחזיר אותן כך.
אחרי ג'נין שהוגדר ה"טבח", במאים גדוילים מהעולם הפלשתיני קיבלו מימון ויצרו סרטים שנשים הפילו את התינוק בגלל אלימות חיילי צה"ל, בזמן שהרופא מתודרך טוב טוב והוא עצמו מתדרך את האישה מה להגיד.
עיתונים גדולים אירופים בערבית שאין בהן פרסומות וממומנים ע"י גופים בעלי עניין מוסרים ידיעות שקריות ושטניות מידי יום.
העולם גומע את זה בשקיקה, האמת שאם לא הייתי גר פה גם אני הייתי גומע את זה בשקיקה, והייתי רוצה בחורבן המדינה השטנית.
סירייסלי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 אפריל 2012, 14:29 
סמל אישי של המשתמש
גביזון כתב:
עיתונים גדולים... שאין בהן פרסומות וממומנים ע"י גופים בעלי עניין מוסרים ידיעות שקריות ושטניות מידי יום.

הממ...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 אפריל 2012, 14:30 
נועם שחם כתב:
dr.avi כתב:
נועם שחם כתב:
Frank Serpico כתב:
קלדרון כתב:
מה שמדאיג באמת זו הרמה הנמוכה מאוד של מי שמנהל את הארועים מהצד הישראלי.
אפס תחכום, אפס הבנה, אפס ניהול. כוחנות נטו.
זה עובד אם אתה רוסיה או סין, זה לא ממש חכם אם אתה ישראל.

מסכים לחלוטין. וזה חוזר על עצמו פעם שנייה תוך שבועיים. פעם קודמת זה היה התקרית עם גינתר גראס.

מתסכל.

תאר לך שבמקום התגובות המתלהמות וההאשמות באנטישמיות, משרד החוץ היה יוצא בתגובה שאומרת משהו בסגנון:

"מר גראס הוא יוצר מוערך ומכובד, אך הדברים שנאמרו על ידו במקרה זה, הנם מנותקים מן המציאות, ואין אלא להצר על כך.

מדינת ישראל מזמינה את מר גראס לבקר בישראל ולהתרשם בעצמו מן העובדות, ואנו משוכנעים כי אילו היה מודע לעובדות כהוויתן ולא ניזון מפרסומים שמסולפים ומגמתיים מצד גורמים פרו פלסטינים/פרו איראניים, לא היה כותב מאמר כה מופרך ותמוה."

אל תתפסו אותי בניסוח, ומה שחשוב זו רוח הדברים. תגובות בסגנון הזה ישרתו את ממשלת ישראל הרבה יותר מאשר ההתלהמות המטופשת והחרמתו של גינתר גראס. אני פשוט לא מבין איפה השכל של מקבלי ההחלטות.

ההתנהלות במקרה של גראס לא היתה מבריקה ואני מכוון לכך שלא היה צריך להכריז עליו כאישיות בלתי רצויה.
זה לא שהוא התכוון להגיע לארץ בקרוב.

נועם, לגבי המכתב שלך,
אתה יודע שגראס שירת בוואפן SS, כן ?
באותה מידה היה ניתן לנסח עבורו מכתב דומה בשנות ה-40 שמפציר בו לא להיות מוזן מאנטישמיות.
תהיה רציני, הכלב הזה ינק אנטישמיות מגיל קטן (היה בהיטלר יוגנד) ואתה תמים אם אתה חושב שתוכל לשנות את דעתו בעזרת מכתב זה או אחר.

א. למיטב ידיעתי, גראסאמנם היה באס. אס. אבל בה בעת הוא נחשב כלוחם אנטי נאצי (ציטוט של אלתרמן: "כולנו יודעים כי פרק נעורים זה אינו גורע מדמותו כלוחם אנטינאצי, אלא אף מוסיף לדמות זו את צלקת הנסיון האישי המר").

ב. ממש לא מעניין אותי לשכנע את גינטר גראס. המטרה של התגובה היא דעת הקהל, ולא גראס עצמו. תגובות שמכזירות על גראס כאישיות לא רצויה, רק מחלישות את עמדתנו. תגובה מהסוג הזה עושה שירות הרבה יותר טוב להסברה של המדינה.

איך בן אדם יכל להתנדב לאס אס ובה בעת להחשב כאנטי נאצי?
וכל זה מבלי לגרוע מהקביעה שלך שהכרזתו של אלי ישי היתה פזיזה וטיפשית

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 אפריל 2012, 14:30 
סמל אישי של המשתמש
ערן כתב:
גבלס? סירייסלי?

גביזון, די להיות היסטרי.

למה להתייחס לתוכן שמישהו כותב (ושיש בו יותר משמץ של אמת) כשאפשר להיתפס למילה אחת, ועל ידי כך ללעוג ולהתנשא?

סירייסלי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 אפריל 2012, 14:37 
סמל אישי של המשתמש
מר שומר הצדק והמוסר בפורום פרנק סרפיקו, למה להתייחס לכל אחת מההודעות המנומקות שלי במעלה האשכול, כשאפשר להידחף לדין ודברים שלא בוצע מולך בכלל?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 אפריל 2012, 14:43 
סמל אישי של המשתמש
הו, סליחה שהתפרצתי לדיון פרטי. לא ידעתי שכדי לקבל רשות להעיר משהו עלי להתייחס לכל משקל טענותיך.
מרכין ראש בהכנעה ומבקש סליחה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 אפריל 2012, 14:44 
סמל אישי של המשתמש
אתה כזו ילדה בכיינית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 אפריל 2012, 14:47 
סמל אישי של המשתמש
ערן כתב:
גביזון כתב:
עיתונים גדולים... שאין בהן פרסומות וממומנים ע"י גופים בעלי עניין מוסרים ידיעות שקריות ושטניות מידי יום.

הממ...

אגב, פעם אחת באוניברסיטה לקחתי ערימה שלמה של "ישראל היום" והעלמתי אותה בשעה 7 בבוקר טרם הגעת הסטודנטים.
גם ככה מקבלים בחינם את שאר העיתונים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 אפריל 2012, 14:52 
mkorman1 כתב:

איך בן אדם יכל להתנדב לאס אס ובה בעת להחשב כאנטי נאצי?
וכל זה מבלי לגרוע מהקביעה שלך שהכרזתו של אלי ישי היתה פזיזה וטיפשית

שאל את אלתרמן. לא חקרתי את תולדות גינטר גראס.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 אפריל 2012, 14:59 
אז אלתרמן כתב איזה שטות לפני 100 שנה וזה די כדי להכשיר את השרץ
אלתרמן גם האמין בארץ ישראל השלמה אז בטח גם בזה תאמין מעכשיו והלאה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 אפריל 2012, 16:39 
סמל אישי של המשתמש
ציטוט:
השר אהרונוביץ': הצלחנו למנוע פרובוקציה והפרות סדר

כן נכון. עם המעצרים ההמוניים והגירושים והכותרות בכל כלי תקשורת אפשרי, הצלחתם למנוע פרובוקציה.
איזו פארודיה של מדינה :BOW:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 אפריל 2012, 17:01 
גביזון כתב:
אפשר למשל לטוס לטורקיה ולהרים שלטים "ברוכים הבאים לארמניה,כורדיסטן,קפריסין", רק לא בטוח שזה יגמר בגרוש.
אפשר אפילו לנסות את זה בארה"ב, רק שלא בטוח שזה יגמר בשעה שעתיים חקירה...

בארה"ב יש כל הזמן ארועים שבהם מוחים על המצב של האינדיאנים, השחורים, העניים, המוסלמים וכו'. בגדול, ארה"ב לא מונעת מזרים להגיע לכנסים האלו אז אני לא בדיוק רואה במה "זה יגמר" בארה"ב. ארוע שכזה לא היה מתרחש בארה"ב.

גביזון כתב:
ערן כתב:
גבלס? סירייסלי?

גביזון, די להיות היסטרי.

יותר גרוע.
איך אתה מכנה תעשיה בפני עצמה שלוקחת אמהות,תינוקות,ילדים,רופאים וכל מהותה הוא להפיק סרטים שקריים שכל מהותה הוא להציג את היהודים הישראלים כתתי אדם?
דוגמא: תמונות של גופות עם תפרים בטוענה שצה"ל לקח אותן תלש איברים למסחר והחזיר אותן כך.
אחרי ג'נין שהוגדר ה"טבח", במאים גדוילים מהעולם הפלשתיני קיבלו מימון ויצרו סרטים שנשים הפילו את התינוק בגלל אלימות חיילי צה"ל, בזמן שהרופא מתודרך טוב טוב והוא עצמו מתדרך את האישה מה להגיד.
עיתונים גדולים אירופים בערבית שאין בהן פרסומות וממומנים ע"י גופים בעלי עניין מוסרים ידיעות שקריות ושטניות מידי יום.
העולם גומע את זה בשקיקה, האמת שאם לא הייתי גר פה גם אני הייתי גומע את זה בשקיקה, והייתי רוצה בחורבן המדינה השטנית.
סירייסלי.

אם לא היית גר בישראל היית מבין אלו שטויות אתה מדבר, שהפרוטוקולים של זקני רמאללה לא באמת קיימים, והיית יודע שאתה היסטרי מתופעות שבראייה זרה הן לא רק פחות מזניחות (99.99% מהאירופאים לא גומעים בשקיקה שום תמונות של ילדים פלסטינאים, או ילדים ישראלים לצורך העניין), אלא שהן גם הדדיות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 אפריל 2012, 17:29 
גיא האדום כתב:
גביזון כתב:
אפשר למשל לטוס לטורקיה ולהרים שלטים "ברוכים הבאים לארמניה,כורדיסטן,קפריסין", רק לא בטוח שזה יגמר בגרוש.

בארה"ב יש כל הזמן ארועים שבהם מוחים על המצב של האינדיאנים, השחורים, העניים, המוסלמים וכו'. בגדול, ארה"ב לא מונעת מזרים להגיע לכנסים האלו אז אני לא בדיוק רואה במה "זה יגמר" בארה"ב. ארוע שכזה לא היה מתרחש בארה"ב.

גביזון כתב:
ערן כתב:
גבלס? סירייסלי?

גביזון, די להיות היסטרי.

יותר גרוע.
סירייסלי.

אם לא היית גר בישראל היית מבין אלו שטויות אתה מדבר, שהפרוטוקולים של זקני רמאללה לא באמת קיימים, והיית יודע שאתה היסטרי מתופעות שבראייה זרה הן לא רק פחות מזניחות (99.99% מהאירופאים לא גומעים בשקיקה שום תמונות של ילדים פלסטינאים, או ילדים ישראלים לצורך העניין), אלא שהן גם הדדיות.

וזו בדיוק הבעיה גיא.

הפער בין המציאות כפי שהיא נחווית בידי מי שמקורות המידע שלהם הם כספית וימיני, לבין מה שקורה בפועל - הולך ומתרחב.

גדל פה דור שלם של אנשים שבטוחים ששישה מיליארד גויים קמים בבוקר ורק חושבים על הפקקטה חור תחת שבמקרה אנחנו חיים בו.

זה הכי חמור בעיני וזה שורש העניין.

יש לך פה דוגמאות של אנשים נטולי מוחין מהז׳אנר הזה, אבל בהחלט לא רק - הנה גביזון למשל.

מטריד ביותר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 אפריל 2012, 17:34 
כל מי שאינו חושב כמוני הרי שהוא בהכרח נטול מוחין
נפלא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 אפריל 2012, 17:40 
mkorman1 כתב:
כל מי שאינו חושב כמוני הרי שהוא בהכרח נטול מוחין
נפלא

אבל מר קורמן הנעלה ורב החסד
הרי זה בדיוק ההיפך ממה שכתבתי
אני בטוח שזה לא חמק מעיניך הבוחנות...
ואגב, לא היה עולה על דעתי לכנות אינטלקט בינלאומי כמוך ״נטול מוחין״. קצת פרנואיד זה בטוח, אבל בטח לא נטול מוחין.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 אפריל 2012, 17:43 
קצת פרנואיד?
אני חושב שלגמרי פרנואיד
אבל לפעמים רודפים באמת גם אחרי פרנואידים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 אפריל 2012, 17:48 
mkorman1 כתב:
קצת פרנואיד?
אני חושב שלגמרי פרנואיד
אבל לפעמים רודפים באמת גם אחרי פרנואידים

ולפעמים לא.

מה שבטוח, הפרנואיד לא יכול לדעת את זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 אפריל 2012, 17:49 
Better safe than sorry

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 אפריל 2012, 18:35 
ובאותו נושא ...
http://www.hahem.co.il/friendsofgeorge/?p=2875

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 אפריל 2012, 18:37 
mkorman1 כתב:
אז אלתרמן כתב איזה שטות לפני 100 שנה וזה די כדי להכשיר את השרץ
אלתרמן גם האמין בארץ ישראל השלמה אז בטח גם בזה תאמין מעכשיו והלאה

אתה נתפס פה לנושא שהוא בעיני שולי. הנקודה היא שהתגובה לדברי גראס הייתה מטופשת מבחינה דיפלומטית והסברתית. לא מתעסק כרגע בעברו של גראס וזה לא נושא הדיון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 אפריל 2012, 20:33 
סמל אישי של המשתמש
גיא האדום כתב:
גביזון כתב:

גביזון כתב:
ערן כתב:
גבלס? סירייסלי?

גביזון, די להיות היסטרי.

יותר גרוע.
סירייסלי.

אני מדבר עובדות, חבר טוב שלי שמאלני, למד היסטוריה של המזרח התיכון בבריטניה, הוא שמע שם שקרים על שמאל ועל ימין לגבי מה שקורה כעת במזרח התיכון וישראל בפרט. תמשיך לעצום עיניים, היחיד שפרנואידי פה זה אתה שמתעלם מהמציאות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 אפריל 2012, 20:34 
סמל אישי של המשתמש
‫"אֲנִי רוֹצֶה לִהְיוֹת סַכָּנָה לָעוֹלָם, כְּדֵי שֶׁלְּאַחַר הִשָּׁמְדִי לא תִּוָּתֵר עוֹד פִּסַּת עָלֵה-עֵשֶׂב עַל-פְּנֵי כַּדּוּר-הָאָרֶץ"‬
בתשובה לשיר שפרסם הסופר הגרמני גינטר גראס, איש הוואפן ס.ס. , בו אמר כי "לישראלים יש כוח גרעיני המסכן את השלום העולמי השברירי" פירסם המשורר איתמר יעוז-קסט, ניצול ברגן בלזן, את תשובתו המובאת כאן.

איתמר יעוֹז-קֶסְט
זכות הקיום : איגרת-שיר לסופר הגרמני

סַכָּנָה,
אֲנִי רוֹצֶה לִהְיוֹת סַכָּנָה,
אֲנִי רוֹצֶה לִהְיוֹת סַכָּנָה לָעוֹלָם,
כְּדֵי שֶׁלְּאַחַר הִשָּׁמְדִי לא תִּוָּתֵר עוֹד פִּסַּת עָלֵה-עֵשֶׂב עַל-פְּנֵי כַּדּוּר-הָאָרֶץ,
אוֹ פִּסַּת עָלֶה 'גְּרַאס' – לְמִקְטַרְתּוֹ שֶׁל מַר גִּינְטֶר גְּרַאס
עַל-פְּנֵי הָאֲדָמָה שֶׁבָּהּ, מֵאָז יוֹם הִוָּלְדִי, מְהַוֶּה אֲנִי סַכָּנָה לָעוֹלָם.
כִּי זְכוּתִי הִיא זאת!
זְכוּתִי הִיא לִחְיוֹת אוֹ לָמוּת תּוֹךְ כְּדֵי הַשְׁמָדַת מַשְׁמִידַי, מִבְּלִי לִנְסועַ עוֹד כְּיֶלֶד-בֶּכִי בְּרַכֶּבֶת-מַשָּׂא
אֶל וָקוּם-הָעוֹלָם, בְּעוֹדִי מֵנִיחַ אֶת ראשִׁי בְּחֵיק אֵם הַנְּמוֹגָה בָּאֲוִיר הַצַּח שֶׁל אֶרֶץ ווֹטָאן,
וּפַח-הַשֶּׁתֶן מַתִּיז נִיצוֹצוֹת צְהֻבִּים-אֲפֵלִים אֶל קִירוֹת הַקָּרוֹן – כְּמוֹ יְרִיּוֹת-רוֹבֶה הַמַּתִּיזוֹת
נוֹזֵל צְהַבְהַב-אֲדַמְדַּם מִצַּד שׁוֹמְרֵי הָרַכֶּבֶת וּבֵינֵיהֶם – אוּלַי – גַּם הַחַיָּל ג.ג., כְּשֶׁהוּא חֲבוּשׁ קַסְדַּת-פְּלָדָה.
וְעַכְשָׁו לִבִּי מִתְפַּתֶּה לְהַקְשׁוֹת וְלִשְׁאול: לְאָן זֶה נָסַע הַחַיָּל גִּינְטֶר גְּרַאס בְּאוֹתָהּ הָעֵת?
בְּעֶצֶם, כְּבָר הַיְנוּ-הַךְ!
וּמַה עוֹד יִכָּתֵב בְּנוֹשֵׂא זֶה? אוּלַי כְּבָר הַיְנוּ-הַךְ!
הֲגַם כִּי נוֹשֵׁם אַתָּה יוֹם-יוֹם אֶל רֵאוֹתֶיךָ, סוֹפֵר מְכֻבָּד עַד-מְאד, אֶת הָאֲוִיר הַצַּח וְהַנָּקִי, אַךְ הַמָּהוּל
בְּרֵיחוֹ שֶׁל אֵפֶר, בְּגֶרְמַנְיָה הַיְּשָׁנָה-חֲדָשָׁה.
אָכֵן, אֲנִי נָשַׁמְתִּי אוֹתוֹ רַק פַּעַם אַחַת וִיחִידָה, בְּעֵת נוֹסְעִי אֶל אַרְצְךָ יְפַת-הַנְּהָרוֹת , (לְאַחַר הַפַּעַם הָרִאשׁוֹנָה- הָרִאשׁוֹנָה וְהַקַּדְמוֹנִית)! וְהִנֵּה אָסַרְתִּי עַל שְׁתֵּי כַּפּוֹת רַגְלֵי לִדְרךְ עַל אַדְמַת אֲבוֹתֶיךָ.
וְאוּלָם, עוֹדִי מִתְעוֹרֵר מֵעֵת לְעֵת, גַּם בֶּעָשׂוֹר הַשְּׁבִיעִי שֶׁל שְׁנוֹת חַיַּי, וְשׁוֹלֵחַ יָדִי אֶל הַמִּטָּה הַסְּמוּכָה לִי,
אֶל מְקוֹם מִשְׁכָּבָהּ שֶׁל הָרַעְיָה, כְּדֵי לְהִוָּדַע כִּי הָעוֹלָם כְּמִנְהָגוֹ נוֹהֵג עַכְשָׁו.
וְכָךְ, בְּהָגִיחַ אוֹר הַיּוֹם הָעַז שֶׁל אֶרֶץ-יִשְׂרָאֵל אֶל בֵּיתִי, אֲנִי פּוֹתֵחַ טֶלֶוִיזְיָה וַאֲנִי פּוֹתֵחַ רַדְיוֹ וּמַאֲזִין כִּכְפוּא-שֵׁד לִדְרָשַׁת האֲיָטוּלוֹת שֶׁל אִירָן וּלְדִבְרֵי הַשַּׂר נְשׂוּא-הַפָּנִים שֶׁל אִירָן, הַמַּרְאֶה בִּשְׁתֵּי כַּפּוֹת יָדָיו אֶת מַפַּת אֶרֶץ-יִשְׂרָאֵל לֵאמוֹר: "הִיא קְטַנָּה כָּל-כָּךְ…תּוֹךְ שִׁשָּׁה-שִׁבְעָה יָמִים אֶפְשָׁר לִמְחק אוֹתָהּ מֵעַל הַמַּפָּה",אוֹ בִּלְשׁוֹנְךָ: "אַוּסרַדִירֶן". וְהִנֵּה אֲנִי מַאֲזִין גַּם לִדְרָשׁוֹת מַטִּיפֵי הַמִּסְגָּדִים בְּאֶרֶץ-יִשְׂרָאֵל וּבְאַרְצוֹת-עֲרָב בְּהַכְרִיזָם "אַוּסרַדִירֶן!", אַךְ כַּוָּנָתָם תָּמִיד אֵלַי וּלְעוֹלָם לא אֵלֶיךָ, גִּינְטֶר גְּרַאס.
וּבְכָל זאת, יֵשׁ זְכוּת הַשְּׁמוּרָה רַק לָנוּ הַיְּהוּדִים (אִם אָכֵן יֵשׁ זְכוּת כְּעֵין זוֹ לְבֶן-אֱנוֹשׁ עֲלֵי-אֲדָמוֹת): לְהִשָּׁמֵד וְלִטול עִמָּנוּ אֶל הָאֵין-יֵשׁ אֶת הָעוֹלָם שְׂבַע-הַיָּמִים, עַל סִפְרִיּוֹתָיו הַמֻּפְלָאוֹת וְעַל מַנְגִּינוֹתָיו מַכְמִירוֹת-הַלֵּב – כָּךְ-כָּךְ, לְאַחַר רִדְתֵּנוּ אֶל הַקֶּבֶר, בְּעוֹד הָאֲדָמָה פּוֹלֶטֶת קַרְנַיִם רַדְיוֹאַקְטִיבִיּוֹת
לְאַרְבַּע רוּחוֹת הַשָּׁמַיִם.
אָכֵן – לָנוּ הַזְּכוּת! וּזְכוּת זוֹ – גַּם שֶׁלִּי הִיא!
כִּי זְכוּתוֹ שֶׁל עַם-יִשְׂרָאֵל לְהָגִיף סוֹפִית אֶת שַׁעֲרֵי הָעוֹלָם לְאַחַר לֶכְתּוֹ מִכָּאן (שֶׁלּא מֵרְצוֹנוֹ הַחָפְשִׁי!),
וְלָנוּ הַזְּכוּת לְהַגִּיד, בִּמְחִיר הַחֲרָדָה בַּת שְׁלֹשֶׁת אֲלָפִים הַשָּׁנָה: " אִם תְּאַלְּצוּ אוֹתָנוּ בַּשֵּׁנִית לָרֶדֶת מֵעַל פְּנֵי כַּדּוּר-הָאָרֶץ אֶל מַעֲמַקֵּי כַּדּוּר-הָאָרֶץ – יִתְגַּלְגֵּל-נָא כַּדּוּר-הָאָרֶץ לְעֵבֶר הָאַיִן".
הֲלא זְכוּת-הַחַיִּים הִיא זְכוּת דּוּ-כִּוּוּנִית: גַּם לְךָ וְגַם לִי, אוֹ/לא לִי וְלא לְךָ.
גִּינְטֶר גְּרַאס, סוֹפֵר נַעֲלֶה! תֻּופֵּי-הַפַּח שׁוּב רוֹעֲמִים בְּתֵבֵל!
הוֹ, כַּמָּה שִׂחַקְתִּי בְּתֻופֵּי-פַּח בְּעוֹדִי יֶלֶד רַךְ בְּבֵית אַבָּא-אִמָּא, אַךְ נוֹתַר הַתוף בִּידֵי הַדַּיָּרִים
אֲשֶׁר בָּאוּ תַּחְתֵּינוּ, וְאַף-עַל-פִּי-כֵן קוֹלוֹ עוֹד הוֹלֵם בְּאָזְנַי בַּיָּמִים וּבַלֵּילוֹת.
וְזוֹ סִבָּה-מִן-הַסִּבּוֹת לְכָךְ, שֶׁבִּקֵּשׁ גּוּפֵי בְּאֶרֶץ-יִשְׂרָאֵל, לִפְנֵי עֲשָׂרוֹת בַּשָּׁנִים,
אַחַר מְחוֹז-חֵפֶץ שֶׁהוּא חֶמְדַּת אָבוֹת וְגַם חֶרְדָתָם.
וְאוּלָם, לא הַשֶּׁקֶט קָרָא לָנוּ לָבוֹא, בְּקוֹלוֹ הַתַּת-עוֹרִי, כִּי אִם הָרָצוֹן לִחְיוֹת אֶת עַצְמֵנוּ עַד תום,
כְּשֵׁם שֶׁאַתָּה חַי אֶת עַצְמְךָ עַד תום – סוֹפֵר וּמְשׁוֹרֵר נִכְבָּד.
כֵּן, אֲנִי מְקַנֵּא בְּךָ: מַדּוּעַ זְכוּתְךָ לִחְיוֹת, הִיא – כֵּן!
וּמַדּוּעַ זְכוּתִי לִחְיוֹת, הִיא – קוֹל הַדּוּמִיָּה? וַאֲנִי הַמְהַוֶּה סַכָּנָה לָעוֹלָם?!
אוּלָם אֲנִי – אִישׁ-הַסַּכָּנוֹת, הֲגם כִּי בֵּן-הַנֶּצַח – שׁוֹאֵל אוֹתְךָ:
אִם נִגְזַר עָלַי לְהִכָּחֵד מֵעַל פְּנֵי הָאֲדָמָה וְלִצְמוחַ מִמֶּנָּה מֵחָדָשׁ בִּדְמוּת גִּבְעוֹלֵי הָעֵשֶׂב,
מַה טַעַם וּמַה מִדַּת הַצֶּדֶק, כִּי אַתָּה וְצֶאֱצָאֶיךָ תּוֹסִיפִו לְהִשְׁתַּעֲשֵׁעַ בֵּין גִּבְעוֹלֵי הָעֵשֶׂב הַנִּיחוֹחִיִּים
וּלְהַבִּיט בְּשֶׁמֶשׁ-הַמַּרְפֵּא שֶׁבְּאֶמְצַע הָרָקִיעַ,
בְּעוֹד אֲשֶׁר אֲנַחְנוּ – חַיֵּינוּ בְּסָפֵק-הַתָּמִיד?

http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%90%D7% ... 7%A1%D7%98

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 אפריל 2012, 20:36 
סמל אישי של המשתמש
דר.אבי, במקום לעשות קופי-פייסט לפואמות, אולי תענה למה שעניתי לך?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 אפריל 2012, 20:41 
הפועל כתב:
ציטוט:
השר אהרונוביץ': הצלחנו למנוע פרובוקציה והפרות סדר

כן נכון. עם המעצרים ההמוניים והגירושים והכותרות בכל כלי תקשורת אפשרי, הצלחתם למנוע פרובוקציה.
איזו פארודיה של מדינה :BOW:

צריך להסביר לו שלא צועקים יש לפני גול
http://news.walla.co.il/?w=//2524994

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 אפריל 2012, 20:41 
סמל אישי של המשתמש
עניתי לך בעמוד הקודם. מצ"ב התשובה בשנית, אם יש לך עוד שאלות - fire away

dr.avi כתב:
ערן כתב:
היה ברור לי שלא תבין את ההקשר (מדינה שהופכת במהירות למקום שבו אי אפשר למחות על שום דבר, עוולה קטנה כגדולה).

אבל נתייחס לשאלה שלך.
dr.avi כתב:
האם אתה רואה מצב בו מדינה אחרת (כל מדינה שתבחר) מאפשרת לאלפי אנשים להגיע לשטחה ולהפר את הסדר הציבורי ?

תסלח לי, כן, אבל אתה רואה חדשות לפעמים? אענה בשבילך בחיוב.
אתה יודע מה קורה כשבכל שנה מתקיים כינוס ה-G-8 (ארגון המדינות המתועשות), באחת מערי העולם המערבי?
ואנחנו מדברים פה על משהו קטן וזניח פי מאות מונים ממה שקורה שם בכל אחד מהכינוסים האלו. אז כן, אני מאמין שמנסים למנוע שם הגעה מאנשים בעלי רקורד פלילי או משהו כזה, אבל נראה לך באמת שההיסטריה הישראלית עומדת בפרופורציה לזה?

אני מבין היטב את ההקשר שלך. בשונה ממך, איני חושב כי ישראל נהפכת למדינה דיקטטורית.
בנוגע לאלימות בכנסי הג'י-8 - אני מסכים כי מדובר במשהו קטן לעומת מה שקורה שם, אך אם ניתנת בידנו האפשרות למנוע
את זה, מדוע אסור לנו לעשות זאת ?
גם אם מצטייר כי מדובר בפעילי שלום לפלפים המגיעים לארץ, כבר מצטברות עדויות כי לא כך הדבר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 אפריל 2012, 20:42 
גביזון כתב:
גיא האדום כתב:
גביזון כתב:

גביזון כתב:
ערן כתב:
גבלס? סירייסלי?

גביזון, די להיות היסטרי.

יותר גרוע.
סירייסלי.

אני מדבר עובדות , חבר טוב שלי שמאלני, למד היסטוריה של המזרח התיכון בבריטניה, הוא שמע שם שקרים על שמאל ועל ימין לגבי מה שקורה כעת במזרח התיכון וישראל בפרט. תמשיך לעצום עיניים, היחיד שפרנואידי פה זה אתה שמתעלם מהמציאות.

וואו. חבר שלם שהוא גם שמאלני וגם היה בבריטניה. מרשים ביותר. לימדו אותו שם שצה"ל נוהג לקצור איברים מפלסטינאים שנהרגים ולסחור בהם?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 192 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 6 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: