lirazgc כתב:
teknoboy כתב:
שכל החוכמולוגים שמזיינים פה את השכל ילכו ויבדקו את שיעור המזרחים בהתנחלויות האידיאולוגית לעומת שיעורם באוכלוסיה, ואחר כך שיבואו להסביר איך דבר כזה קורה (נראה אותכם מצליחים להתעלם מגזענות אפילו כשהיא מופנית לאו דווקא לערבים).
יא חתיכת אידיוט בור נלעג שאין לו מושג מה הוא אומר וגם סותר את עצמו, של נעלייך כשאתה מדבר על דברים שאין לך מושג בהם.
ייתכן מאוד שאחוז המזרחיים בהתנחלויות האידאולוגיות נמוך מאחוזם באוכלוסיה, אך דבר זה ככל הנראה נובע מכך שיהודים מזרחיים (ואני ביניהם) נוהגים להיות פחות "אידאולוגיים" ויותר ללכת בדרך אמצע. עובדה הידועה כבר מאות שנים, עוד בקרב יהודי ארצות האיסלאם שהיו ידועים במתינותם ובכך שהיו מסורתיים אך לא קיצוניים לכאן ולכאן (זו הסיבה לכך שאין גם הרבה מזרחיים בקרב השמאל הקיצוני, הלא כך?). אך מכאן ועד לבוא ולהאשים את ההתנחלויות האידאולוגיות ביחס מחפיר למזרחיים? אין לך מושג! (וכדי שלא תגיד שאתה לא יודע על מה אני מדבר "קומוניסים, דע לך שבהתנחלויות שאתה כל כך רוצה לעבור אליהן יתייחסו גם אליך כמו אל חתיכת חרא כי אתה מזרחי."). גיסי (המזרחי לחלוטין, אפילו חצי תימני), שגדל בהתנחלות (האידאולוגית בהחלט) הר ברכה, ושאביו אחד מבכירי היישוב יכול לסבר את אוזנייך אחרת. אחותי שגרה בעלי גם יכולה ללמד אותך קצת על זה. גולן אזולאי, הפרזנטור שלהם גם יכול להגיד לך אחרת.אבל אתה החלטת אז אתה יודע. אידיוט! הוכחת כמה אתה קטן שכל שיודע להמציא עובדות על פי מה שנוח לך. ובקשר לייצוג המזרחיים במועצת יש"ע וכו', זה כמו שאגיד שלמזרחיים אין ייצוג כמעט בתנועות שמלאניות קיצוניות, שזו עובדה הרבה יותר ברורה מייצוגם בהתנחלויות. אז כנראה שאצל השמאלנים שגם מכנים את עצמם "השבט הלבן" (מעניין למה), שנוח להם לדחות את המזרחיים וגם להיות מאוד גזעניים כלפיהם לעתים, המצב יותר גרוע מאשר בהתנחלויות. ואידך זיל גמור.
כל זה בשביל להגיד שגם בקיבוצים (ובציונות הקלאסית בכלל) יש גזענות? אני לגמרי מסכים איתך.
לא נראה לי שיש סיבה לחשוב שהמבנה החברתי של המתנחלים שונות באופן מהותי מזה של הישראלים בכלל.
לא מפתיע אותי שאותן קבוצות שמודרות מהאליטות במדינת ישראל מודרות מהאליטות גם בשלוחה הישראלית שמעבר לקו הירוק.
ועם כל הכבוד לאנקדוטות החביבות על המשפחה שלך, אתה בעצמך מודה שאני צודק פעמיים - פעם ראשונה כשאני אומר שיש תת ייצוג של מזרחים בהתנחלויות (אתה יכול להיתמם ולהגיד שהכול שפיר ושאם רק היו באים מזרחים אז היו מקבלים אותם בזרועות פתוחות, אבל זה לא חובה), ופעם שניה כשאני אומר שאפילו ביחס לחלקם בקרב המתנחלים הם סובלים מתת ייצוג בקרב האליטות של המתנחלים (גם פה אתה יכול לטמון את הראש בחול אם בא לך, אבל גם פה זה לא חובה).
אגב, מאוד אהבתי את הפואטיקה של השורה הראשונה שלך.
תמיד כשמישהו אומר משהו שאתה לא מסכים איתו אתה מגיב ברצף קללות לא קשורות? דע לך שיש לזה טיפול תרופתי (למקרה שזה פוגע לך באיכות החיים).