לירון האדום כתב:
אני רוצה להוסיף עוד משהו קטן-
בזמן שירותי בצה"ל, הינו בבניין של 3 קומות, בשישי בערב הגיעו אליינו אוכל ותרמוקנים(שתיה) ועוד ציוד, היה במקום הזה מעלית.
אני הצעתי שנעלה את כל הציוד במעלית מסע במקום לסחוב את זה 3 קומות במדרגות, הקצין שלי היה דתי, מאחר וזה היה שבת, היה אסור להפעיל את המעלית.
לכן העלנו את הציוד 3 קומות, התעצבנתי מאד מזה וסבלתי מזה, אבל יכלתי להבין אותו ולא היתה לנו בריירה אחרת.
בוא נגיד ככה- אם הינו מעלים את זה במעלית, מבחינת הדתים ושומרי המסורת הם אינם יכולים לאכול את האוכל, אז הם היו נפדקים ואני היתי אוכל אחלה.
אבל מצד שני, נעלה את זה 3 קומות, נסבול ונאכל לאכול כולנו יחד.
במקרה של האשכול- החילונים היו אוכלים, הדתים לא.
איפה האחדות?
במקרה שלך - או שרק החילונים היו אוכלים, או שכולם היו אוכלים. ברור שעדיף שכולם היו אוכלים, אז אני מסכים עם ההחלטה לעלות במדרגות.
במקרה של האשכול - או שרק החילונים היו אוכלים, או שאף אחד לא היה אוכל. בכל מקרה, הדתיים לא היו אוכלים - אז למה לא לאפשר לחילונים לאכול? אני לא יודע אם מבחינה דתית מדובר בפיקוח נפש, אבל אוכל זה לא משהו קצת יותר חשוב מ"טוב, שיסבלו קצת"?
אגב, בולשיט על האחדות הזאת - לא מזמן הגבת באשכול של ההתעללות בחייל בגבעתי ואמרת דברים כמו "בסה"כ קצת מכות, זה רגיל בצה"ל" (מקווה שאני לא מתבלבל בינך לבין אחד אחר). איזו אחדות, מדהים...