אדום נחמד כתב:
לירון, מרגע שהאוכל חומם אחרי כניסת שבת, המטבח הופך לא כשר לא?
ובכל מקרה, זה מתיש שכל ויכוח עם מגני הדת (במקרה זה- אתה) מסתיים בזה שהחילוני צריך להתחשב בדתי.
מה שמצחיק זה שהבחירות של הדתיים הן אלה שמגבילות את החילונים, אבל אתה עדיין מתשמש בתירוץ ש-אם החילוני יאכל, המטבח יהייה לא כשר ואז הדתי יסבול. המטבח יהייה לא כשר כי הדתי החליט שהוא לא כשר, לא כי החיולני החליט כך! מתי כבר תבינו שהתירוץ הזה לא תופס!
אני חושב שהמטבח נחשב ללא כשר, ברגע שהאוכל חומם בשבת(או לפחות משהו בסגנון, אני לא מכיר את חוקי הדת, נהפוכו אני רחוק מזה ולכן אני לא רוצה לכתוב לך תשובה שאיני יודע אתה בוודאות.
Yobov כתב:
בוא נניח לרגע את עניין הדתיים והכשרות.
בוא נדבר על הנושא הזה,אתה חושב שהמכשיר טעה והיה צריך להשאיר את האוכל גם אם הוא עובר על חוקי הדת?
לא, אני חושב שהוא צדק, כי מבחינת הדת אסור לאכול אוכל שחומם בשבת, וזה לא פיקוח נפש.
shirman כתב:
לירון האדום כתב:
אין מה לעשות נגד חוקי הדת.
בוא אספר לך סיפור קטן:
בדרום אמריקה לפני 6 שנים, שילמנו כסף לחב"ד תמורת ליל סדר בפרו,
מאחר וגם אז ליל הסדר היה ביום שישי, גם שם היתה טעות שהאוכל חומם אחרי כניסת שבת או משהו כזה, לבסוף כמעט ולא אכלנו כלום כי "הלך" האוכל.
חוקי הדת הם נוקשים מאד, צה"ל חייב לשמור על חוקי הדת(למרות שאני מבין את האנטי הזה)
ובצבא ארה"ב שגם בו יש חיילים יהודים - גם שם חייבים לשמור על חוקי הדת?
במדינה מתוקנת ופלורליסטית ניתן להגיע למצב בו כל הצדדים מתפשרים קצת, ומוצאים פתרון המוסכם על כולם. למשל, שמי שרוצה לאכול אוכל כשר שיגיע ממטבח כשר - תהייה לו את האפשרות לאכול אוכל כזה, ומי שלא רוצה - יאכל מה שבא לו.
אבל פה, יש צד אחד שכופה את אמונתו ואורך חייו על הצד האחר, וזה בא לידי ביטוי באספקטים רבים של החיים. הדת לא יודעת פשרה מה היא - החילוניות יודעת אך ורק פשרות. לכן, בישראל קיים מצב בו רק צד אחד בא לקראת הצד האחר (תראו לי חילוני שידרוש מאדם דתי שבא לבקרו להסיר את הכיפה).
הביטוי "חיה ותן לחיות", כפי שמתבטא היטב במדינות מתוקנות בהן לא חסרים יהודים כמו ארה"ב, וישנה הוכחה שזה אפשרי, לא קיים בישראל. והרבה באשמת החילונים חסרי עמוד השדרה, וחבל.
א. ארה"ב זאת דוגמא לא טובה מאחר ואין שם חוק גיוס חובה.
אם תהפוך את צה"ל ללא כשר, אתה לא תוכל לצפות מדתים ושומרי מסורת להתגייס לצה"ל.
ואני דווקא כן חושב שיש שם התייחסות לחיילים היהודים בידיוק כמו שיש בכלא בארה"ב התייחסות לאכול כשר וכו'.
מדוע שחילוני יבקש מהדתי להסיר כיפה?!
וכל מילה של אמיר.