תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 04 יולי 2025, 06:41

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

אנא לחץ כאן על מנת לצפות בחוקי הפורום

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 108 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: התקרית של אוהדי ביתר בקניון מלחמה.
הודעהפורסם: 04 אפריל 2012, 18:09 
סמל אישי של המשתמש
אם 200 אוהדי הפועל יקיפו 3 עד 5 אוהדי בית"ר וידחקו אותם לפינה?
כן.
אם הם יגידו להם שהם יהודונים מלוכלכים ושמקומם לא על כדה"א?
אז בכלל.

חוץ מזה שהבעיה היא שהמציאות היא שזה מנהג של אוהדי בית"ר ולא של אוהדי הפועל.
ובכל המקרים אם הם לא מקבלים קונטרה הם הוכיחו לא פעם ולא פעמיים שהם יתנו את המכה הראשונה(וימשיכו וימשיכו וימשיכו, תשאל את אוהדי כפ"ס למשל...).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 אפריל 2012, 18:17 
סמל אישי של המשתמש
אדמדם כתב:
אם 200 אוהדי הפועל יקיפו 3 עד 5 אוהדי בית"ר וידחקו אותם לפינה?
כן.
אם הם יגידו להם שהם יהודונים מלוכלכים ושמקומם לא על כדה"א?
אז בכלל.

חוץ מזה שהבעיה היא שהמציאות היא שזה מנהג של אוהדי בית"ר ולא של אוהדי הפועל.
ובכל המקרים אם הם לא מקבלים קונטרה הם הוכיחו לא פעם ולא פעמיים שהם יתנו את המכה הראשונה(וימשיכו וימשיכו וימשיכו, תשאל את אוהדי כפ"ס למשל...).

גם התימנים הוכיחו שהם קמצנים.
גם הכושים הוכיחו שהם עבריינים.
גם הערבים הוכיחו שהם מחבלים.

מבין מה הצביעות באשכול שמעצבנת אותי?
אני לא באמת חושב שאוהדי ביתר תמימים, או שמגיע להם פרס. ממש ממש לא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 אפריל 2012, 18:27 
סמל אישי של המשתמש
לקחת פסקה אחת והפכת אותה לחזות הכל.

א' ערבי, תימני או שחור נולד כזה, הוא לא בוחר להיות כזה בניגוד לאוהדי ביט"ר, מתנחבלים וכו'.
אנשים שאוהדים קבוצה גזענית ואלימה בהגדרה והם בוחרים לעודד אותה ולתמוך בה.

ב' שאלת משו, לו אלו היו אוהדי הפועל וכו' ועניתי לך.
אז איפה הצביעות?

הלכתי לשחק כדורסל(כן ששלק עם מכנסי כדורסל, אבל בלי מספר בצד).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 אפריל 2012, 18:54 
סמל אישי של המשתמש
אדמדם כתב:

א' ערבי, תימני או שחור נולד כזה, הוא לא בוחר להיות כזה בניגוד לאוהדי ביט"ר, מתנחבלים וכו'.

אז איפה הצביעות?

אני לא רוצה להכנס לויכוח על מהות הגזענות, אבל כשאתה מכליל ומשתמש בדעות קדומות, זה לא משנה אם זה כי הוא ערבי, שחור, או אוהד ביתר. זו דעתי. ההבדלים באים לידי ביטוי במקומות טיפה שונים.
הצביעות שהתכוונתי אליה היא שאתה מגיב כלפי הארוע כשאתה זוכר ל"אוהדי ביתר" את הארועים הקודמים שלהם, בלי לדעת אם המעורבים קשורים לזה בכלל..
לגבי מה שאמרתי שלו זה היה אוהדי הפועל ששרים בקניון לאוהדי ביתר שמגיבים באלימות, ואתה הצדקת את זה, אז זה מוזר בעיני ואני לא בטוח שכולם שותפים לדעה הזו. בטח לא אני.
כל עוד לא מאיימים עליך פיזית, עדיף שתשמור על פרופיל נמוך.
זה משעשע, כי אנחנו, אוהדי הפועל, אומרים הכל כדי להתריס ולהתסיס, שרים שואה וזורקים בובות להזכיר לאוברוב מה אשתו עשתה, שרים לשים את ירושלים בירדן, ועוד המון דברים שאני אגב לא מתנגד להם בצורה זו או אחרת, אבל מתפלאים שכשאנחנו מגיעים לטדי תמיד אוהדים שלנו מקבלים מכות. אז תצדיק את המכים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 אפריל 2012, 19:48 
סמל אישי של המשתמש
לא קראתי יותר מדי על התקרית, אבל ראיתי את הסרטון הראשוני בו רואים את ההשתוללות שלהם ואתמול בטלוויזיה שידרו המשך של הסרטון שרואים פתאום את כל אותם עשרות/מאות אוהדי בית"ר בורחים משלושה אנשים עם מקלות של מטאטא.
:LAGUH!: :LOL2:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 אפריל 2012, 21:25 
סמל אישי של המשתמש
אדום נחמד כתב:
אדמדם כתב:

אז איפה הצביעות?

אני לא רוצה להכנס לויכוח על מהות הגזענות, אבל כשאתה מכליל ומשתמש בדעות קדומות, זה לא משנה אם זה כי הוא ערבי, שחור, או אוהד ביתר. זו דעתי. ההבדלים באים לידי ביטוי במקומות טיפה שונים.
הצביעות שהתכוונתי אליה היא שאתה מגיב כלפי הארוע כשאתה זוכר ל"אוהדי ביתר" את הארועים הקודמים שלהם, בלי לדעת אם המעורבים קשורים לזה בכלל..
לגבי מה שאמרתי שלו זה היה אוהדי הפועל ששרים בקניון לאוהדי ביתר שמגיבים באלימות, ואתה הצדקת את זה, אז זה מוזר בעיני ואני לא בטוח שכולם שותפים לדעה הזו. בטח לא אני.
כל עוד לא מאיימים עליך פיזית, עדיף שתשמור על פרופיל נמוך.
זה משעשע, כי אנחנו, אוהדי הפועל, אומרים הכל כדי להתריס ולהתסיס, שרים שואה וזורקים בובות להזכיר לאוברוב מה אשתו עשתה, שרים לשים את ירושלים בירדן, ועוד המון דברים שאני אגב לא מתנגד להם בצורה זו או אחרת, אבל מתפלאים שכשאנחנו מגיעים לטדי תמיד אוהדים שלנו מקבלים מכות. אז תצדיק את המכים.

אוהדי בית"ר הם אוהדים של קבוצה גזענית, יש עובדות בשטח.
הם לא נולדו כאלה, הם בחרו להיות כאלה ולא מעניינת אותם העובדה שהמדיניות של הקבוצה תואמת עצמה להתנהלות של ה"קומץ".
איך אתה לא מסוגל להבדיל בין גזענות "להכללות לא נחמדות"? אתה לא מסוגל? באמת?

עליהם אני יכול ואני אכליל כל פעם, גם אם יש להם עלתה תאנה בדמות שאנן סטריט המעיק.
שוב, אם אוהדי של הפועל היו מקיפים אוהדים של בית"ר - 100-200 אוהדים על 3-5 חכמי אוהדים של בית"ר ודוחקים אותם לפינה וקוראים להם על הדרך יהודונים מלוכלכים ושהם צריכים למות? מי אני או אוהדי הפועל שילינו עם יקרה מקרה?
מה לעשות שזה לא קרה? ואני מקווה ומאמין שלא יקרה.
שאלתי אותך 3 פעמים בערך, אם תוקף ב100-200 אנטישמים בטיול באירופה כשאתה עוד 3 חברים שיכנו אותך יהודון מלוכלך ושאתה צריך למות איך אתה חושב שתגיב? תחכה למכה הראשונה?

אותם ערבים, הם חיים על מאדים או שהם במקרה שמעו על אוהדי בית"ר ויודעים למה הם מסוגלים וחשו מאויימים? מה נראה לך?

אתה לא רואה הבדל בין שירי שואה ובובה מטומטמת לבין אשכרה 200 בני אדם שמקיפים מכל עבר 3-5 עובדים?
שום הבדל? באמת כאילו?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 אפריל 2012, 21:33 
סמל אישי של המשתמש
אדמדם, אני אמרתי את הדברים כבר כמה פעמים, ואתה מתעלם.
אני לא משווה בין שירי שואה ושירים גזעניים, אני לא משווה בין גזענות וסתם דעות קדומות. אני כן משווה בין ההשלכות.
אתה מוזמן לקרוא שוב את ההודעות האחרונות שלי, ואם עדיין לא תבין נפרד כידידים..

אגב, יפה שבחרת בביטוי "חשו מאוימים". גם משיח "חש מאוים".. איזה תגובות הוא קיבל על האמירה הזו?
אם יקיפו אותי 100 אנשים, אנטישמים או לא, הדבר האחרון שאני אעשה זה להרים עליהם מקל. והאמת, אני לא אתפלא אם תנהג כמוני.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 אפריל 2012, 21:41 
סמל אישי של המשתמש
אדום נחמד כתב:
אדמדם, אני אמרתי את הדברים כבר כמה פעמים, ואתה מתעלם.
אני לא משווה בין שירי שואה ושירים גזעניים, אני לא משווה בין גזענות וסתם דעות קדומות. אני כן משווה בין ההשלכות.
אתה מוזמן לקרוא שוב את ההודעות האחרונות שלי, ואם עדיין לא תבין נפרד כידידים..

אגב, יפה שבחרת בביטוי "חשו מאוימים". גם משיח "חש מאוים".. איזה תגובות הוא קיבל על האמירה הזו?
אם יקיפו אותי 100 אנשים, אנטישמים או לא, הדבר האחרון שאני אעשה זה להרים עליהם מקל. והאמת, אני לא אתפלא אם תנהג כמוני.

אתה טוען שההשלכות על שיר ביציע או בובה ביציע = 200 אנשים שמקיפים 3-4 בני אדם.
אתה לא מבין את ההבדלים? באמת?
אתה טוען שלהגיד על אוהדי בית"ר כך וכך זה כמו לטעון נגד תימנים, שחורים וכו'.
איך אתה בדיוק אתה לא משווה?

אתה יודע איך תגיב? או שאתה משער? ואם תרגיש שאין לך ברירה? איך תדע לזהות את הדינמיקה של התרחיש?
ושוב אמרתי לך, לו זה היה מקרה הפוך ואלו היו 200 אוהדי סכנין למשל שמקיפים 3-4 יהודים, אך ורק בגלל שהם יהודים.
גם אם אלו היו אוהדי בית"ר, הייתי בצד של אוהדי בית"ר.
יותר מזה?

מי ישמע, פרופוגנדה נגד אוהדי בית"ר.
הם הספיקו לדקור עיתנואי, להרביץ לעובדים בטדי, להכות אינספור אוהדים של קבוצות אחרות עד זוב דם, לרדוף אחרי שחקני הפועל פ"ת עם מוטות מתכת למען השם ועדיין הקבוצה המטונפת הזאת נחשבת לקבוצה של המדינה וכל מיני קותים מהאח הגדול יכולים לשים דגל שלהם על המיטה 24 שעות ועדיין לזכות... ולא למרות, אלא בזכות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 אפריל 2012, 21:50 
סמל אישי של המשתמש
אדמדם, אני לא יודע עם מי אתה מתווכח, אבל זה לא איתי.
אין לי ויכוח איתך על מי אלה אוהדי ביתר. אני באמת רוצה לומר דבר אחד פשוט- זה לא היה פוגרום ולא לינץ' כמו שישר צעקנו. לפחות אין שום ביסוס לזה בנתיים.
על דבר אחד כן יש לי ויכוח איתך. לשיר שירים מותר. אם השיר הוא לא חוקי, למשל קריאות גזעניות, שהמשטרה האימפוטנטית תטפל בזה. להרים מקל זה לא רעיון טוב בשום מצב. ההשוואה להפועל היא בכך שאנחנו אלופים בלהתריס כי מותר. אלופים. המצאנו את זה.

אתה יכול להמשיך להזדעזע מהדברים שאני אומר. אתה יכול גם להרגע ולהבין בדיוק למה אני מתכוון.
כן, אני טוען שלהכליל את כל אוהדי ביתר באשר הם, למשל אם אתה רואה בחור עם צעיף של ביתר אתה כבר מניח עליו הנחות, זה אותו דבר כמו נגד תימנים שחורים וכו'.
לומר שהוא יכול לבחור לא להיות אוהד ביתר זה מטופש. הוא יכול להיות אוהד ביתר ולא להסכים עם גישת הלה פלולה.
ברגע שאתה מזהה בנאדם ע"ס פרט כלשהו מבלי לדעת מה הוא חושב, אתה חוטא. והעובדה שביתר אלימים ומטונפים ע"פ רוב לא נותן לאף אחד לגיטימציה להניח שהפעם-הם אשמים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 אפריל 2012, 22:08 
סמל אישי של המשתמש
שישירו שירים ביציע.
שלא יקייפו 200 אנשים 3-4 אנשים.
מה לא ברור? אני לא מאמין מה שאתה לא מבין את ההבדל.

גם שאנן סטריט המעיק וכל עלה תאנה אחר שלהם אוהד קבוצה שהמדיניות שלה היא שלא יהיה שחקן ערבי בקבוצה.
לא ה"קומץ" ההנהלה עצמה ובכירים כבר הודו בזה.

דין אוהד "שפוי" כדין אוהד מה"קומץ".

הוא בוחר להיות אוהד בית"ר, למרות שהוא טוען שהוא איש של שלום או וואט אבר.
תימנים וערבים ושחורים לא בחרו להלוולד מי שהם ותימני וכו' יכול להיות חלאה או בן אדם טוב, כל עוד זה תלוי בבחירות האישיות שלו לא על סמך האתניות שלו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 אפריל 2012, 22:14 
סמל אישי של המשתמש
אדמדם כתב:
שישירו שירים ביציע.
שלא יקייפו 200 אנשים 3-4 אנשים.
מה לא ברור? אני לא מאמין מה שאתה לא מבין את ההבדל.

גם שאנן סטריט המעיק וכל עלה תאנה אחר שלהם אוהד קבוצה שהמדיניות שלה היא שלא יהיה שחקן ערבי בקבוצה.
לא ה"קומץ" ההנהלה עצמה ובכירים כבר הודו בזה.

דין אוהד "שפוי" כדין אוהד מה"קומץ".

הוא בוחר להיות אוהד בית"ר, למרות שהוא טוען שהוא איש של שלום או וואט אבר.
תימנים וערבים ושחורים לא בחרו להלוולד מי שהם ותימני וכו' יכול להיות חלאה או בן אדם טוב, כל עוד זה תלוי בבחירות האישיות שלו לא על סמך האתניות שלו.

עד עכשיו לא הסכמתי איתך, אבל לא היתה לי בעיה להמשיך בדיון.
ברגע שאמרת דין שפוי כדין הקומץ איבדת לגיטימיות. מצטער. הוא אוהד ביתר אם ירצה או לא. לא מענין אותו הקומץ ודעתם על ערבים. הוא רוצה שקבוצת ביתר ירושלים תנצח.
אתה דורש ממנו לשנות את מה שהוא.
אגב, מאיפה אתה יודע ש200 אוהדי ביתר הקיפו 3-4 עובדים ערבים? אולי זה היה 50 ששרו כשמסביבם היו 10 עובדים ערבים? זה בדיוק הדבר שהפריע לי יותר מכל. רואים כמה מאות שרים. לא רואים כמה ואיך התגרו בעובדי הנקיון. בטח לא דחקו לפינה או הקיפו אותם.

ובפעם המליון, אני לא משווה בין החומרה של לשיר ביציע ולשיר בפרצוף של אנשים. אני כן משווה בין ההתיחסות. בזה שאתה מסרב להתיחס למה שאני אומר לא מועיל לנו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 אפריל 2012, 22:20 
סמל אישי של המשתמש
שישירו ביציע, שישירו בפרצוף.
לא כשהם בצורה ברורה פי 50 או יותר מהם ומקיפים אותם מכל עבר.
מי מקיף אותך מכל כיוון? אנשים שבאים לדון איתך בהשלכות הסכסוך הפלסטיני בזמן שהם צועקים לך שאתה צריך למות?

בן אדם שאוהד קבוצה שהמדיניות שלה היא גזענית הוא אפס ואני אשפוט אותו לחומרה על הבחירות שלו.
הוא לא אוהד בית"ר אם ירצה ואם לא, הוא בחר להיות אוהד בית"ר והוא יכול בכיף מחר להפסיק להיות אוהד בית"ר
זה לא "מי שהוא".
תימני או שחור או ערבי הם מי שהם.

אם מחר בהפועל המדיניות ה("בלתי") רשמית תהיה גזענית, הקבוצה הזאת תמחק מבחינתי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 אפריל 2012, 22:26 
סמל אישי של המשתמש
בשום מקום בסרטון לא רואים שהם דוחקים לפינה את אותם ערבים. בטח ובטח לא רואים איום פיזי.
אז שרו שהם צריכים למות. אוי. שואה למכבי הכוונה שיחיו בגרמניה כי שם כיף וישראל זה מקום מחורבן לחיות בו.
אם השיר הוא גזעני או לא לא רלוונטי לנושא. שהמשטרה (שוב, האימפוטנטית) תטפל בזה. זה לא מהווה שום תירוץ לאותו מיעוט להרים מקלות.
יפה שלא הגבת למה שאמרתי על "חשו מאוימים". אלגנטי.

ובנאדם יכול לאהוד קבוצה שעליה השתלט מיעוט או אפילו רוב שהוא גזעני ואלים שהמשטרה בעצמה מפחדת ממנו. אל תשפוט אף אחד. אתה לאט לאט מאבד לגיטימיות בדיון הזה.
אני כן אסכים איתך שאם אני לא אמצא את עצמי בין אוהדי הפועל שונים ממה שהתרגלנו, כאלה שערכיהם שונים מערכי, לא יהייה ערך בלהקרא "אוהד הפועל". אבל לנצח נהייה אוהדי הפועל. פשוט נחכה עד שהם ילכו, ואם לא, אז לא.
יש המון אוהדי ביתר שלא חושבים כמו הלה פלולה. ואני ממש לא מתכוון לומר להם שהם אפסים כי הם לא עוזבים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 אפריל 2012, 22:33 
סמל אישי של המשתמש
אף מיעוט לא השתלט על בית"ר ירושלים.
הקבוצה הזאת קיימת עשרות שנים, המדיניות "הבלתי" רשמית היא עקבית.

אתה לא רואה איום פיזי? אם יקיפו אותך עשרות או 200 בני אדם אתה לא תרגיש איום פיזי?
באמת? אבל תענה דוגרי.
שישירו את השירים הכי גזענים, מי אמר שזו הנקודה?

מה הנקודה שלך עם חשו מאויימים? אם מנשה משיח חש מאויים זו תחושה סובייקטיבית שלו.
אם הוא באמת חש איום אני מאמין לו.
ואותו לא הקיפו עשרות או מאות אוהדים ניגש אליו באגרסיביות תימני.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 אפריל 2012, 22:34 
אדום נחמד כתב:
אדמדם, אני לא יודע עם מי אתה מתווכח, אבל זה לא איתי.
אין לי ויכוח איתך על מי אלה אוהדי ביתר. אני באמת רוצה לומר דבר אחד פשוט- זה לא היה פוגרום ולא לינץ' כמו שישר צעקנו. לפחות אין שום ביסוס לזה בנתיים.
על דבר אחד כן יש לי ויכוח איתך. לשיר שירים מותר. אם השיר הוא לא חוקי, למשל קריאות גזעניות, שהמשטרה האימפוטנטית תטפל בזה. להרים מקל זה לא רעיון טוב בשום מצב. ההשוואה להפועל היא בכך שאנחנו אלופים בלהתריס כי מותר. אלופים. המצאנו את זה.

אתה יכול להמשיך להזדעזע מהדברים שאני אומר. אתה יכול גם להרגע ולהבין בדיוק למה אני מתכוון.
כן, אני טוען שלהכליל את כל אוהדי ביתר באשר הם, למשל אם אתה רואה בחור עם צעיף של ביתר אתה כבר מניח עליו הנחות, זה אותו דבר כמו נגד תימנים שחורים וכו'.
לומר שהוא יכול לבחור לא להיות אוהד ביתר זה מטופש. הוא יכול להיות אוהד ביתר ולא להסכים עם גישת הלה פלולה.
ברגע שאתה מזהה בנאדם ע"ס פרט כלשהו מבלי לדעת מה הוא חושב, אתה חוטא. והעובדה שביתר אלימים ומטונפים ע"פ רוב לא נותן לאף אחד לגיטימציה להניח שהפעם-הם אשמים.

מצטער אבל נדרשת הרבה תמימות להאמין לסילוף של משטרת "ישראל "כפי שסילפה את האמת במקרה של התפרעות אוהדי ביתר בשל "ההתגרות" של אביחי ידין או כשהתחרעו מספר פעמים בנו בטדי או במה שקרה בקרית שמונה.
עזוב את הסרטים , תתייחס לסיפורים שיצאו מהקניון ולדעתי תוכל לצייר בדמיונך את אשר באמת קרה שם.
כדי להאמין לצילומים אני רוצה שיפרסמו את כל השעה ולא קטע של דקה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 אפריל 2012, 22:38 
סמל אישי של המשתמש
אני מבהיר לך חד משמעית, אם תרצה או לא, לא כל אוהדי ביתר כאלה. יותר מכך, זכותם להשאר אוהדי ביתר גם אם לדעתך ביתר מזוהה עם גזענות ואלימות. יותר מזה אני לא אומר.

אתה חוזר ואומר הקיפו אותם
מאיפה אתה יודע שהקיפו?
לי זה נראה כאילו הם התמקמו בקניון כקבוצה ושרו. שירים נוראיים אולי, לא חוקיים אולי, אבל לא ראיתי שום איום פיזי עם אף אחד.
אולי יש, שם בצד ימין של המסך, אבל הנקודה שלי היא שאין לך דרך לדעת. לומר שאתה יודע כבר כי זה אוהדי ביתר והם חלאות אדם זה לא לענין.

ומנשה משיח חש מאוים, ולכן טועמה וידין הורחקו לחודשיים ו3 חודשים. ומה היו התגובות בפורום? שבחיייייים ידין וטועמה לא היו נוגעים בו. ושיחוש מאוים בתחת שלו. צביעות אמרתי?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 אפריל 2012, 22:40 
סמל אישי של המשתמש
קודם ניקח גביע אחרי זה כתב:
מצטער אבל נדרשת הרבה תמימות להאמין לסילוף של משטרת "ישראל "כפי שסילפה את האמת במקרה של התפרעות אוהדי ביתר בשל "ההתגרות" של אביחי ידין או כשהתחרעו מספר פעמים בנו בטדי או במה שקרה בקרית שמונה.
עזוב את הסרטים , תתייחס לסיפורים שיצאו מהקניון ולדעתי תוכל לצייר בדמיונך את אשר באמת קרה שם.

לא מאמין לאף אחד, אבל גם מסרב לקפוץ למסקנות
מסרב לצרוח פוגרום ולינץ' בלי לראות מה היה.
ואחרי הסרטון (הערוך, מן הסתם), יש יותר מספק אחד לגבי מה שקרה שם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 אפריל 2012, 22:43 
סמל אישי של המשתמש
לא מעניין אותי איך אותם אוהדי בית"ר ספציפית מגדירים את עצמם.
עובדתית הם תומכים בקבוצה שהמדיניות שלה היא לא להעסיק ערבים, חד וחלק.

אני רואה מספרים מאסיבים של אוהדים על כמות מזערית של עובדים בסרטון.
אני קורא עדויות של בעלי החנויות.
אתה מסתמך על קטע קצר וערוך בלבד.

גם אם מנשה משיח חש מאויים והוא לא משקר, זה לא אומר שהעונש לידין או טועמה הוא פרופורציונלי או אפילו קרוב לזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 אפריל 2012, 22:47 
סמל אישי של המשתמש
אגב, שוב צפיתי בסרטון.
מעניין, יש שם כ"כ הרבה מצלמות וזוויות אבל את התחלת האירוע לא רואים.
רואים רק כמה בבונים בורחים אחרי שמגיע ערבי עם מקל מ-מקום אחר לגמרי שאותו "במקרה" לא קלטה שום מצלמה.

זו המצלמה היחידה בקניון כן?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 אפריל 2012, 22:51 
סמל אישי של המשתמש
אותך לא מענין. איך אני אגיב לזה. עובדתית הם תומכים בקבוצה שמצטיירת בעיניהם אחרת מאיך שציירו אותה חבורה של עבריינים מההווה והעבר. אין לך זכות בכלל לומר להם מה לעשות ומה זה אומר עליהם. חד וחלק.

אני רואה מספרים מסיביים של אוהדי ביתר שרים, לא רואה בכלל איפה נמצאים העובדים הערבים, האם הם הגיעו לאזור מיוזמתם כי חיפשו קצת מריבה. מהרדיפה של אחד מהם, נראה כאילו כן. לא הספיק לו להבריח אותם, הוא רצה לרדוף ולפגוע, ולא נראה אף אוהד ביתר שחיפש מגע איתו ולכן יש ספק בנוגע ליצירת מגע מצד אוהדי ביתר, כשאתה טוען שהעובדים הערבים חשו מאוימים. שוב, זו המצאה שלך על סמך דעה קדומה.
ובפעם המליון, אני לא מסתמך על הקטע בשביל להחליט מ שהו. אני מסתמך על הקטע בשביל להטיל ספקות במה שהצהרנו פה בהתלהבות לפני שבועיים. זה כבר לא כל כך ברור כמו שחשבנו.

ואם על תחושת איום אתה מצדיק רדיפה עם מקלות, אז העונש לידין וטועמה הוא אפילו קל יחסית. סתם שתדע. אי אפשר לרקוד על שתי חתונות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 אפריל 2012, 23:15 
סמל אישי של המשתמש
עובדתית הם תומכים בקבוצה שבכל שנות התנהלותה לא מעסיקה ערבים, "כעקרון"
אין לאין לברוח מזה, זה לא מצטיירת כך או אחרת זה מה שזה.

אתה גם לא קראת עדויות של בעלי חנויות שהיו צד בלתי תלוי.
אתה גם לא יכול להבין איך מספר מזערי של ערבים מרגיש מאויים כשסביבו עדר בבונים של מה שהוגדר כ100-200 אנשים.
ולא ע"י אוהדי הפועל או אותם ערבים.
אתה לא מטיל בספק בעובדה שמשלל המצלמות דווקא מזאת שבה התחיל האירוע לא הביאו את הווידאו.

יש עדויות מצולמות למעשים של ידין וטועמה, מנגד יש את המילה של מנשה משיח.
תשפוט אתה אם העונש פרופוציונלי כשמעמתים את האחד מול השני, גם אם אני מאמין למשיח.

אתה יודע מה? נזרום איתך.
הערבים התחילו את המכות כי סתם קיללו אותם כמובן.
ההתנהלות של אוהדי בית"ר לאחר מכן לפי כל עדות של בעלי החנויות, לא תואמת התנהלות של המון שמחפש להקיז דם?
כאילו אם מישו ייתן לך סטירה אתה תהלום בו באגרופים ותשבור לו כל עצם אפשרית בגוף? אלו הפרופורציות?
כשבעלי חנויות מעידים שנכנסים אליהם אוהדי בית"ר ודורשים מהם סכינים וכו' כדי "להלחם"?
כן, באמת?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 אפריל 2012, 23:15 
אדום נחמד כתב:

לא מאמין לאף אחד, אבל גם מסרב לקפוץ למסקנות
מסרב לצרוח פוגרום ולינץ' בלי לראות מה היה.
ואחרי הסרטון (הערוך, מן הסתם), יש יותר מספק אחד לגבי מה שקרה שם.

בוא נחזור למספר ציטוטים מהכתבות של מוציא הסיפור עוז רוזנברג ותראה שהעובדות שמסר אינן סותרות את "קטע" הסרט שנתנו לנו לראות אך לכאורה ברור שהקטע המלא הוסתר מאיתנו , הדגשתי מספר קטעים מהותיים. ושוב שיהיה לנו ברור משטרת ישראל , ובמיוחד הבירה, הוכיחה עצמה כבר כגוף לא מהיימן.
"לאחר דקות ארוכות שבהן ספגו העובדים את הקריאות המשפילות ללא תגובה, ניסו להפחיד את האוהדים ונופפו לעברם במקלות של מטאטא. אולם התיעוד של סרטוני האבטחה מראה כי בתוך שניות התנפלו האוהדים על העובדים הערבים, ובמהרה גלש העימות לאלימות, שבתוך דקות ספורות התרחבה לכמה מוקדים בקניון.

"הם תפסו כמה מהעובדים ופוצצו אותם במכות", סיפר יאיר, בעל מאפייה במתחם המזון. "זרקו אנשים לתוך חנויות, השליכו אותם על שמשות, אני לא מבין איך לא התנפצה אף שמשה, אגרופים, בעיטות, מה לא". לדבריו, כעשרים מהמתפרעים "נתנו לעובד ניקיון מכות. מסכן, אח שלו שעובד פה בפיצה יצא וניסה להתעמת איתם. גם הוא חטף".

אני נוטה להאמין לכתבה היום של אותו עוז רוזנברג

כשבועיים לאחר התפרעות אוהדי בית"ר ירושלים בקניון מלחה, פרסמה אתמול משטרת ירושלים סרטון קצר הלקוח ממצלמות האבטחה במקום - שבו לא ניתן לחזות בהתפרעות. זאת חרף שורה של עדויות של עוברי אורח, עובדים, אנשי יחידת האבטחה ואף הנהלת הקניון שהעידו כי מאות אוהדים תקפו כעשרה עובדים ערבים.

בקטע הווידיאו שהוציאה אתמול המשטרה, ניתן לראות אך ורק את השניות הראשונות של ההתפרעות: האוהדים נראים כשהם מתגודדים במתחם המזון המהיר בקניון, כאשר בשלב מסוים אחד מהעובדים הערבים בא אליהם כשהוא אוחז במקל של מטאטא ומנופף לעברם באיום.

בכתבה שפורסמה בעיתון "הארץ", תואר כיצד - כפי שנראה בסרטון - המהומה החלה רק לאחר שהעובדים המאויימים ניסו להפחיד את האוהדים עם מקלות של מטאטא, ואילו רק לאחר מכן גלש העימות לאלימות פיזית. אולם הסרטון המשטרתי נקטע לאחר שהעובד מנופף במקל ואוהדי בית"ר בורחים מהמקום. האירועים שהתרחשו זמן קצר מאוחר יותר, ומתועדים בסרטוני האבטחה המלאים, לא מופיעים בסרטון המשטרתי.
יש לציין כי עדי ראייה למקרה טענו כי האירוע ארך יותר מחצי שעה והתרחש בכמה מוקדים בקניון. זאת בשעה שאורכו של הסרטון המשטרתי דקה אחת בלבד, ואף בו מוצגים שידורים חוזרים. במשטרה הבהירו אמש כי קיבלו את הסרטון מחברת האבטחה והציגו את האירוע המרכזי בו, אולם אין הם טוענים כי מדובר באירוע קצר או שלא היתה בו אלימות. במשטרה אף התייחסו אתמול לביקורות הרבות שהוטחו כלפי תפקודה באירוע ואמרו כי הן מוגזמות. במשטרה טענו כי אף שהיתה התפרעות אלימה, לא מדובר בלינץ' או בפוגרום.

בהמשך לתגובה, במשטרה הבהירו ל"הארץ" כי מה שהתכוונו לומר הוא שלינץ' מבחינת החומרה של המילה - או פוגרום לא היה, אבל הם כן מודים שהיו שורה של תקיפות מצד אוהדי בית"ר.

במשטרת ירושלים התייחסו למהירות הגעתם לאירוע. בשבוע שעבר אמר ל"הארץ" גורם ביחידת האבטחה של הקניון כי "לקח למשטרה ארבעים דקות כדי להגיע למלחה ולפזר את האוהדים שהתפרעו". אולם במשטרה טענו אתמול כי השוטרים באו בכוחות גדולים בתוך כארבע דקות בלבד מהרגע שהוזעקו. באשר לעובדה כי עד לפרסום ב"הארץ" לא עוכב ולו אוהד אחד לחקירה, טוענים במשטרה כי כאשר באו הכוחות, רוב האוהדים כבר עזבו את המקום. לכן, לא ניתן היה להעריך את חומרת האירוע ולהחליט אם יש לפתוח בחקירה או לא.

בינתיים ממשיכה המשטרה בחקירתה. בשבוע שעבר עוכבו לחקירה 16 מאוהדי בית"ר שחשודים בהתפרעות בקניון. עשרה מתוכם שוחררו בתנאים מגבילים לביתם ואילו ששה הורחקו ממגרשי הכדורגל לעונות הקרובות. במשטרה הודיעו כי צפויים מעצרים נוספים.

"צר לנו שהמשטרה לא הפנימה כי קריאות גזעניות הן המניע והביטוי להתפרעות המתלהמת נגד עובדים ערבים בקניון מלחה. אנו סוברים כי אם היה המדובר על קריאות גזעניות מהסוג שנשמעו בקניון מלחה, שהיו מופנות נגד יהודים בארץ או בעולם, המושג לינץ' היה מופיע מיידית מצד ראש הממשלה או השר לביטחון פנים", אמרו בתגובה בקואליציית הארגונים החברתיים, שותפות-שראקה.

"הניסיון של המשטרה לעסוק בשאלה 'מי התחיל' מעורר תמיהה בלשון המעטה, במיוחד כאשר ברור ובהיר הוא כי הקריאות הגזעניות ומעוררות החלחלה הגיעו מצד חלק מאוהדי בית"ר ירושלים כלפי ערבים בקניון", נאמר עוד בהודעת הארגון. :בין אם היו עובדים ערבים שהגיבו לכך ובין אם לא, חובת המשטרה היא להעמיד לדין לאלתר את המתפרעים הגזענים, כי ממילא כבר הוכח שקצר המרחק בין קריאות גזעניות לבין פגיעה בנפש. נדמה כי אם היו המדובר ביהודים שהיו מגיבים מיד לקריאות גזעניות נגדם, או אז אם היו נחשבים כגיבורים, וודאי לא כתוקפנים".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 אפריל 2012, 23:18 
סמל אישי של המשתמש
לפני שאלך לישון, כי בכל זאת צריך לקום לעבוד מחר, אני אתן את התגובה הבאה
ראשית, כבר עניתי על כל השאלות שאתה שואל כל הודעה שלך. אנחנו כבר מתחילים לחזור על עצמנו וזה לא מתקדם.
מה שכן, מדי פעם אתה מחדש משהו בתגובה שלך, ולרוב זה לרעתך.
הפעם, זה הציטוט הבא:
אדמדם כתב:
ההתנהלות של אוהדי בית"ר לאחר מכן לפי כל עדות של בעלי החנויות, לא תואמת התנהלות של המון שמחפש להקיז דם?

אז אדמדם היקר, האם המון שמחפש להקיז דם בורח מכמה עובדי נקיון עם מקלות? כן, באמת?
אתה מנסה כל הזמן להכניס לי לפה שאוהדי ביתר תמימים וקדושים. כאילו אני מכחיש את ההפך. מתיש אותי להלחם בזה.

בכל מקרה, אני הולך לישון, אם תרצה לחזור ללופ הזה, זה יקרה מחר.
לילה טוב לך ולכולם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 אפריל 2012, 23:22 
סמל אישי של המשתמש
ולך, קנגא"ז, אני אגיד מה שאמרתי כבר בעבר.
ברור לי שהסרטון לא מציג את התמונה המלאה. ברור לי שאוהדי ביתר לא תמימים ולא רצו לשיר קומבאיה באמצע הקניון. לא ברור לי שהם חיפשו מגע פיזי.
לא מקובל עלי למשל שלעובדי הנקיון נמאס מהקללות אז הם ניסו להפחיד אותם עם מקלות. זה נשמע מגוחך.
יאללה, לילה טוב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 אפריל 2012, 23:32 
סמל אישי של המשתמש
אני סיימתי.
אם בא לך להוציא מקונטקסט משפטים שיהיה לך בכיף, לי אין כח לנהל ככה דיון.
בטח כשאותו משפט היה בשבל לקדם את הדיון מהלופ.
ואם אתה לא מבין מה ההבדל בין גזענות לאבחנה מפוכחת מבוססת עובדות ומדוייקת על אוהדי בית"ר בהקשר של התנהלות הקבוצה שהם תומכים בה, אז גם אין לנו על מה לנהל דיון ברמה הכי בסיסית.
כנ"ל לגבי עקרון של שירים ביציע, "מזעזעים" ככל שיהיו... לעומת התעמתות ישירה של מה שמתואר כ100-200 אנשים לבין 3-5 ערבים במתחם סגור.

סלאמתוש.
ניסיתי, לא הלך.

נערך לאחרונה על ידי אדמדם בתאריך 05 אפריל 2012, 00:08, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 אפריל 2012, 23:49 
אדום נחמד כתב:
ברור לי שהסרטון לא מציג את התמונה המלאה. ברור לי שאוהדי ביתר לא תמימים ולא רצו לשיר קומבאיה באמצע הקניון. לא ברור לי שהם חיפשו מגע פיזי.
לא מקובל עלי למשל שלעובדי הנקיון נמאס מהקללות אז הם ניסו להפחיד אותם עם מקלות. זה נשמע מגוחך.
יאללה, לילה טוב.

אני משער שבקרת מספר פעמים בטדי באמת לא לא ראית אוהדי ביתר מחפשים את המגע הפיזי. לא ראית אותם יוצאים ממכוניות באמצע הפקק להתחיל מכות , לא שמעת על עובדי הנקיון שכוסחו בטדי, לא שמעת על האבנים שהמטירו על האוטבוס של שחקני ביתר.
את שמחתם יכלו לבצע באצטדיון ומחוץ לו - ללכת לקניון לאיזור בו ברור להם שקיימים ערבים כדי שיוכלו להתגרות בהם ורק להמתין לאיזושהי תגובה מהם כדי שבלגן יתחיל. באמת לא ברור לך שזה מה שהם חיפשו.
הקבוצה היחידה שמביאה תירוץ לבתי הדין שהתגרו באוהדיהם (ידין, שופטים, עתונאים, דייני ההתאחדןת, קהל אוהדי היריבה וכו') היא ביתר . האם לא ברור שמי שטוען את זה הוא בעצם המתגרה כל הזמן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 אפריל 2012, 02:19 
סמל אישי של המשתמש
הפסקתי לקרוא את התגובות של "אדום נחמד" בדיון הזה כשהוא השווה את המאוימות שחשו 3 הערבים מול 200 אוהדי בית"ר שמאחלים להם מוות בדמות שירים למאוימות שחש משיח בדרבי,
הפסקתי לקרוא את התגובות של "אדמדם" בדיון הזה כשהוא אמר שאוהדי בית"ר הם אפסים באשר הם בגלל שהם אוהדים קבוצה עם קהל גזעני(וזה קהל גזעני, כי בלי הקהל הם מזמן היו מביאים שחקן ערבי), כאילו שרוב האוהדים שלנו הפכו לכאלה בגלל אידואולוגיה כזאת או אחרת ולא בגלל שזה פשוט קרה או שהם קיבלו את זה מהמשפחה, וכאילו זה משהו שאפשר להפסיק מחר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 אפריל 2012, 02:56 
אדמדם כתב:
אני סיימתי.
אם בא לך להוציא מקונטקסט משפטים שיהיה לך בכיף, לי אין כח לנהל ככה דיון.
בטח כשאותו משפט היה בשבל לקדם את הדיון מהלופ.
ואם אתה לא מבין מה ההבדל בין גזענות לאבחנה מפוכחת מבוססת עובדות ומדוייקת על אוהדי בית"ר בהקשר של התנהלות הקבוצה שהם תומכים בה, אז גם אין לנו על מה לנהל דיון ברמה הכי בסיסית.
כנ"ל לגבי עקרון של שירים ביציע, "מזעזעים" ככל שיהיו... לעומת התעמתות ישירה של מה שמתואר כ100-200 אנשים לבין 3-5 ערבים במתחם סגור.

סלאמתוש.
ניסיתי, לא הלך.

צפיתי בסרטון עשרות פעמים, איפה ראיתם 3-5?
יצא אחד עם מקל.
היה שם אחד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 אפריל 2012, 07:10 
סמל אישי של המשתמש
Shacham כתב:
הפסקתי לקרוא את התגובות של "אדום נחמד" בדיון הזה כשהוא השווה את המאוימות שחשו 3 הערבים מול 200 אוהדי בית"ר שמאחלים להם מוות בדמות שירים למאוימות שחש משיח בדרבי,
הפסקתי לקרוא את התגובות של "אדמדם" בדיון הזה כשהוא אמר שאוהדי בית"ר הם אפסים באשר הם בגלל שהם אוהדים קבוצה עם קהל גזעני(וזה קהל גזעני, כי בלי הקהל הם מזמן היו מביאים שחקן ערבי), כאילו שרוב האוהדים שלנו הפכו לכאלה בגלל אידואולוגיה כזאת או אחרת ולא בגלל שזה פשוט קרה או שהם קיבלו את זה מהמשפחה, וכאילו זה משהו שאפשר להפסיק מחר.

עוד אחד שמוציא דברים מהקשרם.
ברור שמשיח לא עמד בסיטואציה דומה לזו של אותם עובדי נקיון.
מצד שני, ולפחות לפי מה שנראה מהסרטון, אף אוהד ביתר לא איים פיזית על העובדים הערבים. רק שרו שירים גזעניים. אז אם אתם מרשים לעובדי הנקיון "לחוש מאוימים" ולהגיב בתקיפה פיזית, אז אנחנו מרשים לבית הדין להרחיק את ידין וטועמה למספר גדול של משחקים. הגיון בסיסי.
חוץ מזה, יופי שאתה נותן ציון לתגובות של אנשים ואם זה לא עומד בסטנדרט אתה מפסיק לקרוא. בהחלט מכובד.

אדום נחמד כתב:
יאללה, לילה טוב.

אני משער שבקרת מספר פעמים בטדי באמת לא לא ראית אוהדי ביתר מחפשים את המגע הפיזי. לא ראית אותם יוצאים ממכוניות באמצע הפקק להתחיל מכות , לא שמעת על עובדי הנקיון שכוסחו בטדי, לא שמעת על האבנים שהמטירו על האוטבוס של שחקני ביתר.
את שמחתם יכלו לבצע באצטדיון ומחוץ לו - ללכת לקניון לאיזור בו ברור להם שקיימים ערבים כדי שיוכלו להתגרות בהם ורק להמתין לאיזושהי תגובה מהם כדי שבלגן יתחיל. באמת לא ברור לך שזה מה שהם חיפשו.
הקבוצה היחידה שמביאה תירוץ לבתי הדין שהתגרו באוהדיהם (ידין, שופטים, עתונאים, דייני ההתאחדןת, קהל אוהדי היריבה וכו') היא ביתר . האם לא ברור שמי שטוען את זה הוא בעצם המתגרה כל הזמן.

לא, לא ברור לי. לא ברור לי גם ההפך, אגב, ואמרתי את זה עשרות פעמים. לא ברור לי כלום. בניגוד לחלקכם שכבר חרצו את גורל הארוע כי זה מתאים לסטראוטיפ שהם מכירים.

אדמדם, נחמד שסיימת. אני לא חושב שהוצאתי משפטים מקונטקסט, אם כבר ההפך. מה הבעיה עם לקדם את הדיון מהלופ המיותר שהיינו בו? אמרת משהו שלא ממש מסתדר לוגית. כשאתה מגלה את זה אתה מחליט שהוא יצא מהקשרו? לדעתי דווקא יש הרבה ענין במה שהתמקדתי בו.
והכי חשוב- לא, אני לא מבדיל בין גזענות ו"אבחנה מפוכחת ומבוססת". אלוהים כמה עצוב זה נשמע. אבחנה מפוכחת. עזוב, ניסית, לא הלך. מצטער שאכזבתי אותך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 אפריל 2012, 07:22 
אכן זכותך להאמין במה שאתה אומר.
המלצה למשחק הבא בטדי כנס ליציע המזרחי עם חולצה אדומה ואם תוכל גם איזה כאפיה על הראש ונראה מה יקרה , אולי אז תשתכנע לגבי הנהייה של חלק משמעותי מאוהדי ביתר למגע פיזי. אגב יש לי הרבה חברים אוהדי ביתר ואפילו הם מאמינים למה שקרה בקניון ויפה שהחלטת להיות סנגורו של השטן.
אתה יודע מה אתה לא חייב בטדי כנס למלחה או לחניון במלחה יש לא מעט אוהדי הפועל שמלקקים פצעים עד היום או שאינם מגיעים לטדי מאז וחברות ביטוח ששילמו על total lost על רכביהם של אוהדים אחרים.
אגב יש לי הרבה חברים אוהדי ביתר ואפילו הם מאמינים למה שקרה בקניון ויפה שהחלטת להיות סניגורו של השטן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 108 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 5 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: