תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 01 יולי 2025, 21:09

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 49 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: שירים עם סיפור מאחוריהם
הודעהפורסם: 23 מרץ 2012, 20:16 
עובדיה כתב:
השיר הזה גם הוא מאוד מרגש, נכתב על ידי ארז שטרק הי"ד שנפל באסון המסוקים והולחן ע"י כנסיית השכל ביצוע נהדר

יצירת מופת

תהנו

רציתי גם להביא את השיר הזה, ארז שטרק היה הקשר"ג של הכוח, שזה התפקיד שאני הולך לעשות במידה ואני אסיים מסלול, למדנו עליו, יש לו חתיכת סיפור מצמרר כי הוא התנדב באמצע חופשה לחזור לקו ולעלות על הטיסה הזאת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 מרץ 2012, 20:31 

:SMOKE:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 מרץ 2012, 20:39 

ציטוט:
ב-12 במאי 1992 דקר עדנאן אלאפנדי, מחבל פלסטיני בן 21 ממחנה הפליטים דהיישה, שני ילדים יהודים ליד שוק מחנה יהודה. לאחר האירוע דלק המון זועם אחר המחבל. לבסוף נתפס המחבל בחניון. יריות נורו, המחבל שכב על הקרקע, וההמון היכה אותו נמרצות. פרוינד, שעברה במקרה במקום, ראתה את המקרה, הצליחה להסתנן בין האנשים ולהגיע אל המחבל. היא גוננה עליו בגופה, בעת שאנשים כינוה: "אוהבת ערבים!", בעטו בה, היכו אותה באגרופיהם, ואחד אף צרב את עורה בסיגריה. אמו של אחד הילדים הפצועים קיללה אותה; ומאוחר יותר אמרה כי זעמה על פרוינד גדול מזעמה על המחבל. לבסוף, כעבור 27 דקות, הגיעה המשטרה למקום ועצרה את המחבל.

ראיון איתה-

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 מרץ 2012, 20:49 
לועזי:
American Pie -
השורה The day the music died מתייחסת להתרסקות מטוס בה נהרגו שלושה מגדולי הרוקנרול ונחשבת לאסון הגדול של הרוק http://en.wikipedia.org/wiki/The_Day_the_Music_Died

עברית יש המון המון, בעיקר שירי זיכרון:
שיר חייל של שלמה ארצי (אני שומע שוב) שהיה הראשון על פי מכתב חייל שנפל.
הביצוע שלו בדרך כלל מבאס עם יותר מדי כלי נשיפה, אבל הביצוע מאלבום הכפול בצוותא בתחילת שנות השמונים הוא יצירת מופת

אחי הצעיר יהודה - כתב אהוד מנור לזכר אחיו. בשיר כתוב "ובני הקט יפה כמוך בשמך לו אקרא יהודה". כמה שנים לאחר מכן נולד יהודה "ידי" מנור.

אנחנו שנינו מאותו הכפר - כתבה נעמי שמר על שני אחים (?) מנהלל (?) שמתו במלחמות

יורם - עלי מוהר כתב על בן כיתה שלו, עשר שנים בערך אחרי מותו

הוא חזר בתשובה - אריק איינשטיין על אורי זוהר
נדמה לי שגם השיר שכתב מתי כספי קשור למקרה אמיתי

שירים פשוטים - גרוניך התקשר ליואב קוטנר והתלונן למה לא משמיעים אותו. קוטנר אמר שמה לעשות העם רוצה שירים פשוטים, ואז גרוניך כתב את השיר

בלדה לעוזב קיבוץ (הוא עוד ישוב) נכתב על יענקלה אגמון - "על זרועו אשתו השחקנית"

לבכות לך - אביב גפן לחבר שמת בתאונת דרכים

הו רב חובל - נעמי שמר לקחה את המלים של וולט וויטמן לאברהם לינקולן ותירגמה אותם ליצחק רבין

וכמובן כל שירי הקרבות - באב אל וואד, גבעת התחמושת

ויש גם את השיר הזה http://www.youtube.com/watch?v=FpMWRvLvvfA
הוא נכתב בעקבות אירוע דמיוני לחלוטין ולא סביר

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 מרץ 2012, 21:43 
סמל אישי של המשתמש
שני שירים של הלהקה האהובה עלי בכל הזמנים ובכל העידנים

היום במקרה לגמרי נודע לי על זה בעבודה,
זה שיר במסגרת פרוייקט "עוד מעט נהפוך לשיר" שלהקות מבצעות שירים שכתבו חיילים שנפלו בעת שירותם הצבאי. אחרי ששרון שיטובי מת ההורים שלו מצאו למעלה מ100 שירים (!), אחד מהם זכה לביצוע של הדג נחש.
http://mp3music.ynet.co.il/lyrics/29962.html (מילים)

עוד שיר עוצמתי הוא בלה בליסימה, מי שלא מכיר את הסיפור (אם יש כאלה בכלל) שפשוט יקרא את המילים ויבין.
http://www.youtube.com/watch?v=UyWExUd7svQ
נכתב על בלה פרוינד אישה מרגשת בטירוף שנולדה או בשנת 1952 או בשנת 1953 :)
http://mp3music.ynet.co.il/lyrics/5441.html (מילים)

עריכה:
לא הסתכלתי בעמ' השני. צורי הקדים אותי.
----
כל החבר'ה
על האונס בשמרת

ותודה לרמתיים
ציטוט שנחקק לי אישית בזיכרון מהשיר: "אבל הם לא מהסוג שהולך לכלא הם מהסוג שהולך לקרבי"

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 מרץ 2012, 23:21 
סמל אישי של המשתמש
השיר "אבא שלי" ("לאבא שלי יש סולם...") נשמע כמו שיר ילדים חביב, אך למעשה מדובר בשיר שכתבה תלמה אליגון לזכרו של אביה, שמת כשהיתה ילדה/נערה. שימו לב לסיום השיר:

ציטוט:
אז למה כששרתי לו שיר שאהב
נרדם הוא פתאום ועצם את עיניו
אז למה כששרתי לו שיר שאהב
נרדם הוא פתאום ועצם את עיניו

אבא, למה?

גיא האדום כתב:
אמיר כתב:
גיא ברזל כתב:
http://www.youtube.com/watch?v=w2E3hxhbAc4

את השיר הזה כתבה נעמי שמר נגד הטרדות מיניות בצה"ל.

זה נכון הסיפור הזה?
שמעתי את זה כמה פעמים בשנים האחרונות, אבל לא מצאתי שום ראייה רצינית לזה.
ולא, לדעתי המילים עצמן הן לא הוכחה לנושא.
כלומר הן אכן מדברות בעד עצמן, אבל הדבר המרכזי שהן אומרות זה "נעמי שמר היא תמלילנית על הפנים".

היא תמלילנית לא רעה בכלל ובשיר הזה בפרט.
האמת שזאת הפעם הראשונה שאני שומע את התיאוריה הזאת על השיר הזה.
מאוד מאוד לא סביר בעיני שנעמי שמר כתבה ללהקת הנח"ל (!) של יאיר רוזנבלום (!!) בימים שאחרי מלחמת ששת הימים (!!!) שיר מחאה, ועוד נגד צה"ל עצמו. בטח כאשר מדובר בתופעה שאף אחד לא צייץ עליה אז (ימי הטובים לטייס הטובות לטייסים).
לא מבין את הטיעון הזה. הרי אותו יאיר רוזנבלום הלחין לאותה להקה, בימים שאחרי מלחמת ששת הימים (רק תכנית או שתיים אח"כ) את "שיר לשלום", שהוא שיר מחאה הרבה יותר בוטה, שגם מותח ביקורת על צה"ל.

20 כתב:
אנחנו שנינו מאותו הכפר - כתבה נעמי שמר על שני אחים (?) מנהלל (?) שמתו במלחמות
כן נהלל, חברים ולא אחים, רק אחד מהם נהרג, והחלק המענין - הוא נהרג כמה שנים טובות אחרי שהשיר נכתב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 מרץ 2012, 23:30 
סמל אישי של המשתמש
:COMMY:

נערך לאחרונה על ידי ירמי קדושי בתאריך 02 מאי 2012, 18:57, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 מרץ 2012, 00:04 
ידעתי שמישהו יזכיר את שיר לשלום. שיר לשלום נחשב שיר בוטה במיוחד רק במוחם של אנשים כמו גנדי ושרון. כשמו כן הוא. שיר לשלום. היו עוד לא מעט כאלו לפני ואחרי. הוא מתעסק בשכול, שזה נושא רגיש ושהיה עוד יותר רגיש אז, אז מה? זה גם לא עיסוק ייחודי בנושא. רבין דיבר על זה בנאום הר ציון בימים שעוד היה אפשר להריח את אבק השריפה מהמלחמה. זה גם לא ממש שיר מחאה. מחאה נגד מה? מלחמות? זה מקורי (20 שנה מאוחר יותר זה הפך אולי לשיר מחאה נגד הכיבוש, אבל כשהוא פורסם?). וביקורת על צה"ל? אתה חושב שרבין אימץ שיר שמבקר את צה"ל של תקופת מלחמת ששת הימים? זה שיר טוב, על נושא נדוש, שעוסק בו בצורה טיפה חריפה ממה שהיה מקובל אז.
בכל מקרה, להקת הנח"ל לא ביצעה אז שירים שבהם מועברת ביקורת על שדרת הפיקוד (הקדושה) של צה"ל. שיר לשלום הוא לא שיר שכזה וקשה לי להאמין שואלס להגנת הצומח כן היה כזה. מה גם שנעמי שמר ויענקלה רוטבליט הם כותבים שונים לחלוטין. לצפות מנעמי שמר להעביר ביקורת שכזאת נשמע כמו פנטזיה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 מרץ 2012, 01:09 
סמל אישי של המשתמש
גיא האדום כתב:
ידעתי שמישהו יזכיר את שיר לשלום. שיר לשלום נחשב שיר בוטה במיוחד רק במוחם של אנשים כמו גנדי ושרון. כשמו כן הוא. שיר לשלום. היו עוד לא מעט כאלו לפני ואחרי. הוא מתעסק בשכול, שזה נושא רגיש ושהיה עוד יותר רגיש אז, אז מה? זה גם לא עיסוק ייחודי בנושא. רבין דיבר על זה בנאום הר ציון בימים שעוד היה אפשר להריח את אבק השריפה מהמלחמה. זה גם לא ממש שיר מחאה. מחאה נגד מה? מלחמות? זה מקורי (20 שנה מאוחר יותר זה הפך אולי לשיר מחאה נגד הכיבוש, אבל כשהוא פורסם?). וביקורת על צה"ל? אתה חושב שרבין אימץ שיר שמבקר את צה"ל של תקופת מלחמת ששת הימים? זה שיר טוב, על נושא נדוש, שעוסק בו בצורה טיפה חריפה ממה שהיה מקובל אז.
בכל מקרה, להקת הנח"ל לא ביצעה אז שירים שבהם מועברת ביקורת על שדרת הפיקוד (הקדושה) של צה"ל. שיר לשלום הוא לא שיר שכזה וקשה לי להאמין שואלס להגנת הצומח כן היה כזה. מה גם שנעמי שמר ויענקלה רוטבליט הם כותבים שונים לחלוטין. לצפות מנעמי שמר להעביר ביקורת שכזאת נשמע כמו פנטזיה.

אתה יכול לטעון שהיא ניסתה לתפוס טרמפ על המודעות הגדולה לנושא בשנים שלפני מותה אבל העובדה היא שהיא זאת שהעלתה, או לפחות אישרה, את הטענה הזאת.

"וגם החובות, לא היה צריך לשלם אותם" (חיים רמון, כתבה על הירידה בערוץ מכבי, 1:47)
ימין קיצוני בשני הצדדים מסוכן באותה מידה.
רוצו לעשות חברות בעמותת הכדורסל: http://www.hapoeluta.com/

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 מרץ 2012, 01:51 
סמל אישי של המשתמש
גיא, אלו שירים על שלום היו לפני שיר לשלום? לפי מיטב ידיעתי שירים כאלה צצו בעיקר אחרי ביקור סאדאת, והם היו בסגנון של "אני אוהב שלום, לה לה לה". בלי אמירה אמיתית. גם בנאום הר הצופים של רבין (לזה התכוונת, כן?) שלום בקושי מוזכר, ובצורה חלבית לגמרי. שיר לשלום הוא בהחלט שיר מחאה, ולא רק במוחם של אנשים כמו גנדי או שרון (באמת תודה על המחמאה). הוא נכתב התקופת ראש ממשלה שברחה כמו מאש מכל סיכוי לשלום, כשכמעט כל המנהיגים התייחסו למלחמות ושכול כאל הכרח בלתי נמנע, ורק שילמו מס שפתיים לשלום, ויוצא מפורשות נגד הגישה הזאת.
יש לציין גם שהוא הולחן ע"י רוזנבלום בהשראת "שיער", ואפילו חוזר על הסיסמא של ילדי דור הפרחים: "Make love, not war" - "שירו שיר לאהבה, ולא למלחמות". לא רק שהוא לא דומה לשירי שלום אחרים, הוא אפילו יוצא נגדם בעקיפין - "אל תגידו יום יבוא, הביאו את היום", "שאו עיניים בתקווה, לא דרך כוונות", כלומר אל תסתפקו בלהגיד "אני נגד מלחמה", אלא שנו לגמרי את הגישה.
הוא אמנם לא תוקף את צה"ל ישירות, אבל שיר כל כך אנטי מלחמתי ואנטי מיליטריסטי, ממש לא מסתדר עם רוח צה"ל. אם יאיר רוזנבלום הלחין אותו בעצמו עבור להקת הנח"ל, בודאי שלא היתה לו בעיה להכניס שיר שמישהי אחרת כתבה רק בגלל שהוא טוען שצה"ל לא מטפל בהטרדות מיניות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 מרץ 2012, 07:42 
סמל אישי של המשתמש
אגב, את נאום הר הצופים של רבין כתב מרדכי בראון שהיה אז קצין חינוך ראשי ולימים חבר כנסת מטעם רצ ומראשי שלום עכשיו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 מרץ 2012, 10:51 
סמל אישי של המשתמש
אמיר כתב:
גיא ברזל כתב:
http://www.youtube.com/watch?v=w2E3hxhbAc4

את השיר הזה כתבה נעמי שמר נגד הטרדות מיניות בצה"ל.

זה נכון הסיפור הזה?
שמעתי את זה כמה פעמים בשנים האחרונות, אבל לא מצאתי שום ראייה רצינית לזה.
ולא, לדעתי המילים עצמן הן לא הוכחה לנושא.
כלומר הן אכן מדברות בעד עצמן, אבל הדבר המרכזי שהן אומרות זה "נעמי שמר היא תמלילנית על הפנים".

אני יכול לאשר בודאות ממקור ראשון את הסיפור מאחורי השיר!
אחד שיודע :SMOKE:
(אגב, הביצוע המקורי הוא של שולה חן ולא הביצוע שהעלו כאן)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 מרץ 2012, 10:56 
סמל אישי של המשתמש

ציטוט:
תובל גבירצמן

תובל "תולי" גבירצמן (1959-1982), היה מפקד פלוגה בחטיבה 188 של חיל השריון שנהרג במהלך מבצע שלום הגליל. זכה בצל"ש אלוף פיקוד הצפון לאחר מותו על גילוי אומץ לב, מסירות נפש וכושר מנהיגות.

השיר שנכתב על שמו

"טוּלִיק" הוא שיר עברי שנכתב על ידי רמה סמסונוב בהשראתו של גבירצמן בהיותו ילד. השיר הולחן על ידי נפתלי אלטר ובוצע על ידי אושיק לוי בפסטיבל שירי הילדים בשנת 1978. לאחר הפסטיבל היה לשיר מושמע ברדיו. השיר נמנה עם השירים שהופיעו באלבומה היחיד של רמה סמסונוב.

בראיון לעיתון "לאישה" בשנת 1976 סיפרה רמה סמסונוב, כותבת השיר, על מילותיו:
"פעם, כשבני היה קטן, ישבתי איתו על שפת הים. היה שם ילד אחד משגע בשם טוליק, שאחז בידו אשכול ענבים. ילדה קטנה חיזרה אחריו וביקשה רק עינב אחד, וכשלא רצה לתת לה, הלכה והותירה אותו בודד ועצוב. בשבילי סימלה סיטואציה זו יותר מכל את המקרה של הגבר האגואיסטי, יפה-התואר, שמרוב אהבה עצמית נשאר לבסוף לבדו.[...] לפני שנה הייתי עם בני על החוף, ופתאום הוא אומר לי: אני רוצה להראות לך משהו. והוא מצביע על נער יפהפה בן 16 ואומר: זה טוליק"

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 מרץ 2012, 16:49 
סמל אישי של המשתמש
קלדרון כתב:

שיר שכתב ווטרס על סיד בארט, מי שהיה מנהיג הלהקה כשהוקמה, השתגע ואושפז.
המילים מדברות בעד עצמן.

סיד זה לא מסקס פיסטולז?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 מרץ 2012, 16:55 
סמל אישי של המשתמש
שיר על בחור שבטעות אנס את אמא שלו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 מרץ 2012, 16:57 
סמל אישי של המשתמש
סעדון כתב:
קלדרון כתב:

המילים מדברות בעד עצמן.

סיד זה לא מסקס פיסטולז?

סיד וישס הוא מהסקס פיסטולס, סיד בארט הוא מהפינק פלויד
מה גם שהאותיות של השם שלו (syd) מופיעות בשם של השיר

Shine on You crazy Diamond

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 מרץ 2012, 17:03 
מדובר בסמל
סמל אישי של המשתמש
קלדרון כתב:

המילים מדברות בעד עצמן.

גם Wish you where here ועוד כמה נכתבו עליו

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: Re: שירים עם סיפור מאחוריהם
הודעהפורסם: 24 מרץ 2012, 18:30 
Peace Hope כתב:
קלדרון כתב:

המילים מדברות בעד עצמן.

גם Wish you where here ועוד כמה נכתבו עליו

כל האלבום נכתב עליו
אגב ווטרס בכלל לא היה בלהקה ביחד עם סיד בארט, לא?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: Re: שירים עם סיפור מאחוריהם
הודעהפורסם: 24 מרץ 2012, 20:05 
סמל אישי של המשתמש
Perlov כתב:

אגב ווטרס בכלל לא היה בלהקה ביחד עם סיד בארט, לא?

ווטרס היה שם מההתחלה.
דיוויד גילמור החליף את סיד בארט.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 49 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 15 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: