זה אולי לא משמעות אלא יותר סמליות, אבל עדיין זה סיפור יפה לשיר מדהים. בעיקרון בגירסא הראשונה של השיר הוא לא הצליח ובקושי נכנס לאלבום(כי הוא "ארוך מדי", הגירסא המקורית הייתה 14 דקות) והוא נכנס בסוף בקושי. אחרי 7 שנים שהשיר המקורי יצא, הסולן נפרד מחברה שלו כדי לצאת לסיבוב הופעות עם הלהקה לרגל האלבום השני שלהם(שהכי הצליח), וגם במילים אפשר לראות שמדובר על פרידה מאישה שמתאימה לך וכו'. הוא הקליט מחדש את הגירסא המוכרת היום(מה שיש למעלה, לא ה14 דקות) ובאותו שבוע לפני שהם הספיקו להופיע פעם אחת מהסיבוב הופעות, המטוס הראשון שהם נסעו בו התרסק ובית הנספים היה הסולן.
אאל"ט היום את הלהקה ממשיכים האחים של הנספים או משהו בסגנון, וזה השיר שהם מסיימים איתו הופעות(ככבוד לאלו שנספו).
שיר מצמרר על שני חיילים שנקראו יובל הראל, שניהם משכונת תלפיות בירושלים. אחד מהם נהרג במלחמת לבנון ביום השלישי. חבריו של השני הודיעו בטעות להוריו שנהרג. לאחר בירורים התבררה להורים הטעות ושבנם חי. ביום החמישי למלחמה נהרג גם בנם. (השיר במקור מבוצע על ידי מירי אלוני, אבל לא מצאתיו).
_________________ "Somebody please buy me a set of Fabian Cancellera legs for next christmas"
אני לא יודע אם אני עונה פה על ההגדרה אבל התחשק לי לכתוב את זה כי אני מאוד אוהב את השיר. לפי הסיפור, הסולן של הלהקה הזאת היה באיזה עיר בגרמניה פרק זמן מסוים ובפרק זמן הזה התרחשו שתי תאונות דרכים קשות באותה צומת, בפעם הראשונה מת ילד קטן ובפעם השניה ילדה. מרווח הזמן בין התאונות היה קצר מאוד (משהו כמו שבוע אם אני זוכר נכון) ולכן זה נחשב לאירוע מאוד טראגי. הסולן לקח את המקרה וכתב שיר שמסביר שהילד הראשון נלקח ע"י המוות בטעות, וכדי לכפר על הטעות שהמוות עשה הוא הביא לו בת לווייה כדי שהם יוכלו להיות יחד. קצת מזעזע אבל השיר (מילים ומוזיקה) מעולה. יש אגב עוד תיאוריה שקראתי שיש כאן גם שילוב של אגדה פולקלורית בצפון אירופה על חלילן שמפתה ילדים לבוא איתו והורג אותם (כמו החלילן מהמלין), וכאן הוא החליף אותו עם כנר. אני מצרף את המילים למי שקצת גיטרות ותופים מפחידים אותו ולא ירצה לשמוע.
Sad voices they're calling Our precious girl she can't be gone How bitter this morning When daddy's darling Went out and started her day
Wasn't there a dream last night Like a spring never ending Still the water runs clear through my mind On the field I can see a fiddler The fiddler on the green and the sad boy I took him too early Would you mind If I take you ?
The sun seemed bright The air was clear The air was clear A trick of light Turned red into green She saw the light Her face was pale Her body smashed Her beauty's gone
Isn't it a shame ? The reaper said He is quite alone here And still waiting for you Oh I really did fail for the first time Spoke the fiddler, poor old fiddler The fiddler on the green The fiddler on the green It would be nice:
Take my hand
Just hold my hand I'll take you there Your pain will go away
_________________ להחתים לכל החיים עם אופציה לעוד חיים.
להקת עכברושי ברומטאון בראשות הסולן בוב גלדוף שרים "אנני אוהבת ימי שני", סיפורה של נערה בת 16 מארה"ב שנכנסה יום אחד לבית ספר ורצחה 16 תלמידים ומורים. ששאלו אותה למה היא עשתה זאת, היא השיבה שהיא לא אוהבת ימי שני. את כל הסיפור תקראו בלינק המצורף.
_________________ ג'ינג'י מאת מרים ילן שטקליס: "... רבים הצבעים עמך אדוני, תכלת פרשת על פני השמים, ולאמא שלי חומות העיניים, ירוק לעלה ולורד ורד, או לבן או אדום ועוד יש ועוד! רבים הצבעים עמך אדוני יפים ומרובים! ולמה בראת לך ילדים צהובים, אדוני, צהובים?..."
להקת עכברושי ברומטאון בראשות הסולן בוב גלדוף שרים "אנני אוהבת ימי שני", סיפורה של נערה בת 16 מארה"ב שנכנסה יום אחד לבית ספר ורצחה 16 תלמידים ומורים. ששאלו אותה למה היא עשתה זאת, היא השיבה שהיא לא אוהבת ימי שני. את כל הסיפור תקראו בלינק המצורף.
מפתיע, אף פעם לא הקשבתי למילים ולא היה לי מושג שזה הסיפור מאחורי השיר. רק תיקון קטן - היא רצחה 2 מבוגרים, שניהם מורים בבית הספר, ופצעה 8 תלמידים ושוטר אחד והיא עשתה זאת מחלון ביתה שנמצא מעבר לכביש מהכניסה לבית הספר.
מפתיע, אף פעם לא הקשבתי למילים ולא היה לי מושג שזה הסיפור מאחורי השיר. רק תיקון קטן - היא רצחה 2 מבוגרים, שניהם מורים בבית הספר, ופצעה 8 תלמידים ושוטר אחד והיא עשתה זאת מחלון ביתה שנמצא מעבר לכביש מהכניסה לבית הספר.
דווקא סיפור ידוע. אפילו אני מכיר.
_________________ "Somebody please buy me a set of Fabian Cancellera legs for next christmas"
את השיר הזה כתבה נעמי שמר נגד הטרדות מיניות בצה"ל.
_________________ ג'ינג'י מאת מרים ילן שטקליס: "... רבים הצבעים עמך אדוני, תכלת פרשת על פני השמים, ולאמא שלי חומות העיניים, ירוק לעלה ולורד ורד, או לבן או אדום ועוד יש ועוד! רבים הצבעים עמך אדוני יפים ומרובים! ולמה בראת לך ילדים צהובים, אדוני, צהובים?..."
זה נכון הסיפור הזה? שמעתי את זה כמה פעמים בשנים האחרונות, אבל לא מצאתי שום ראייה רצינית לזה. ולא, לדעתי המילים עצמן הן לא הוכחה לנושא. כלומר הן אכן מדברות בעד עצמן, אבל הדבר המרכזי שהן אומרות זה "נעמי שמר היא תמלילנית על הפנים".
שמעתי את נעמי שמר עצמה מדברת על זה. למילים אין משמעות אחרת. בראיון היא אמרה שזה השיר הכי מחתרתי שלה ולקח לה שנים להודות שזה הסיפור מאחורי השיר.
זה נכון הסיפור הזה? שמעתי את זה כמה פעמים בשנים האחרונות, אבל לא מצאתי שום ראייה רצינית לזה. ולא, לדעתי המילים עצמן הן לא הוכחה לנושא. כלומר הן אכן מדברות בעד עצמן, אבל הדבר המרכזי שהן אומרות זה "נעמי שמר היא תמלילנית על הפנים".
היא תמלילנית לא רעה בכלל ובשיר הזה בפרט. האמת שזאת הפעם הראשונה שאני שומע את התיאוריה הזאת על השיר הזה. מאוד מאוד לא סביר בעיני שנעמי שמר כתבה ללהקת הנח"ל (!) של יאיר רוזנבלום (!!) בימים שאחרי מלחמת ששת הימים (!!!) שיר מחאה, ועוד נגד צה"ל עצמו. בטח כאשר מדובר בתופעה שאף אחד לא צייץ עליה אז (ימי הטובים לטייס הטובות לטייסים).
"ולס להגנת הצומח" הוא שיר על הפלסטינאים המסכנים שאף אחד בישראל לא שומר עליהם. נעמי שמר היא לוחמת זכויות אדם דגולה.
_________________ חוקים ואיסורים שאין מקורם ב"מה ששנוא עליך אל תעשה לחברך" הם מרושעים מטבעם. לפי מדד זה הדת היהודית קרובה למעמד של רשע מוחלט. لا إله מי שמאמין ולא מפחד, הריהו שקול למחבל מתאבד. נא לא לצטט הודעות של אנשים לא ראויים, שיישאר מוסתר, תודה.
לאשתו הראשונה של ג'ורג' הריסון קראו פטי בויד, והוא כתב לה את מה שפרנק סינטרה טען שהוא שיר האהבה הגדול בכל הזמנים (הריסון הכחיש שהוא כתב את השיר לאישתו, אבל עזוב, זה טוב לסיפור):
אריק קלפטון, שהיה חבר קרוב מאוד של הריסון, התאהב בה בזמן שהנישואים שלה עם הריסון החלו להתפרק, והוא כתב לה שיר, אבל במקום לצעוק "פטי", הוא החליט לשנות את שם האישה ל-"ליילה":
בסופו של דבר, קלפטון סיפר לג'ורג' הריסון שהוא ופטי מאוהבים, הם נשארו חברים קרובים מאוד עד למותו של הריסון, וקלפטון עוד הספיק לכתוב לבויד את השיר הבא (וגם, לפי מה שהיא מספרת שהוא אמר לה, את Bell Bottom Blues):
בקיצור: אשה אחת - שלושה משירי האהבה המפורסמים בכל הזמנים.
שיר מרגש על תובל גבירצמן הי"ד שנספה במלחמת לבנון הראשונה
שיר מרגש נוסף הוא סנדיי בלאדי סנדיי של U2 נכתב על יום ראשון ההוא, שבו צנחנים בריטים טבחו בקתוליים לא חמושים מצפון אירלנד גם לנון כתב שיר, פחות מרגש לטעמי, על יום ראשון העקוב מדם
השיר הזה גם הוא מאוד מרגש, נכתב על ידי ארז שטרק הי"ד שנפל באסון המסוקים והולחן ע"י כנסיית השכל ביצוע נהדר
שיר נוסף, של אהוד בנאי שכתב על מאיר אריאל המנוח מרגש גם הוא
אבל בפער עצום מכל השירים שצויינו שכבודם במקומם מונח, השיר המשורר של שולי רנד נכתב על חנוך לוין ועל המוות שלו השיר מדבר על היחסים בין חוזר בתשובה לבין איש פסימי וחילוני לגמריי השיר הזה הוא ממש מצמרר לפי דעתי אני זוכר ששמעתי אותו לראשונה ברדיו בדרך לדרבי הראשון שלי (דרבי פאביו לאלא גביע) מאז חקוק לי בראש
יצירת מופת
תהנו
נערך לאחרונה על ידי עובדיה בתאריך 23 מרץ 2012, 18:24, נערך פעם אחת בסך הכל.
והנה עוד אפרים שמיר, וגם הסיפור כאן קשור ללהקה צבאית. פיקוד מרכז במקרה זה. מיקה היא מיקה מרידור. יאיר רוזנבלום התאהב בה וכתב את השיר אבל היא התחתנה עם יגאל בשן...
כל השירים של עמיר בניון ואביתר בנאי בערך, ועוד הרבה שלא עולים לי כרגע בראש.
_________________ "בשנת 1927 פרשו מקבוצת 'אלנבי' כמה מחברי הקבוצה, ובראשם שלמה פוליאקוב. הסיבה לפרישתם הייתה אי שביעות רצון לנוכח האווירה המרעילה של מקצוענות ומסחור ששררה במכבי"
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 33 אורחים
אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה