אדום נחמד כתב:
ראשית, שער 7, הכסף לא יבוא מטביב אלא מההתאחדות, אם בכלל. ההחלטה למנוע כניסת אוהדים היא לא של המועדון, ולכן הוא לא ישא בהוצאות.
שצ'ם, ראשית, שאפו על הדמגוגיה בהקשר ההומואים. שנית, לא אמרתי שזה טיעון טוב. הכוונה היתה שזו לא המצאה ישראלית, וזה עונש שנהוג לא מהיום. בין אם העונש מוצדק או לא (ובעיני הוא מוגזם), זה לא משנה לגבי השאלה אם מגיע לנו פיצוי. גם אני חושב שמשחקים ללא קהל הם לא פתרון, אבל אני מקבל אותם כענישה לגיטימית.
לירון, אתה בהחלט לא מקבל מוצר שרכשת. מצד שני, משחקים ללא קהל זה סוג של ענישה, שמטרתה לדאוג לכך שכולם יהנו מהמשחק, ולא יקרו דברים כאלה שוב (זה הרציונל של ההתאחדות שאיני שותף לו).
אז כן, בעיני התביעה היא כלכלית נטו, ומצטיירת בעיני כסוג של בכיינות. איך אומרים, dont do the crime if you cant do the crime. הטיעון שיש אוהד בודד שלא זרק כוס ונאלץ להענש תקף בכל סוג של ענישה קולקטיבית, שבלי קשר לכדורגל והתאחדות, היא לגיטימית במקרים מסוימים שאי אפשר לטפל פרטנית.
אגב, אין בדברים הנ"ל בשביל לומר שאין סיכוי לתביעה כזו. בהחלט אפשרי שבית משפט יזכה אתכם.
אתה טועה, ההתאחדות אינה אשמה, אני שילמתי סכום מסויים על המנוי באמצעות מתווך(משרדי לאן), הכסף הועבר למועדון הכדורגל הפועל ת"א (ולא להתאחדות).
ההתאחדות אכן הענישה את הפועל את האוהדים אבל הם לא צריכים להחזיר כסף שלא הגיע אלייהם מלכתחילה.
הפועל צריכה להחזיר לי את הכסף ששילמתי.
שוב אין זה משנה האם העונש הוא ראוי או לא, העונש חוקי ואין בכוחו של ביהמ"ש לשנות זאת.
הסוגייה היא על החזר כספי .
מבחינתי התביעה היא בני אופנים:
האחת תביעה כלכלית במטרה להחזיר לי את הכסף, שנית ליצור תקדים שאולי בשל התקדים יובטלו העונשים ללא קהל(ואם לא יבוטלו לפחות יחזירו לי את הכסף).
מה גם שלמען הצדק מגיע לי את הכסף חזרה.
כאשר היה את המשחק בנ.עילית שבוטל בגלל הגשם, מי שלא יכל להגיע למשחק החוזר קיבל את כספו חזרה.
מה ההבדל בין זה לבין עונש ללא קהל?
שנית- נגיד ומוכרים כרטיסים למשחק ולאחר מכן הוחלט על ענישה והמשחק ללא קהל, האם מי שקנה כרטיס ייקבל את כספו חזרה?