תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 03 יולי 2025, 08:59

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

אנא לחץ כאן על מנת לצפות בחוקי הפורום

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 43 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: תגובת האוהדים והאוהדות להחלטת בית הדין מהיום
הודעהפורסם: 15 מרץ 2012, 21:59 
בהמשך להחלטה המבזה של בית הדין העליון של ההתאחדות, להלן מכתב פנייה שניסחתי.
אשמח לקבל תגובות עליו לפני שאעביר אותו הלאה לגורמים הנלחמים למען שוויון מגדרי שיעזרו לי בנושא.

אנו, אוהדות ואוהדי הפועל תל אביב פונים אלייך בעקבות החלטת בית הדין העליון של ההתאחדות לכדורגל.
לאחר אירועי הדרבי האחרון, עמדה הקבוצה לדין על התנהגות שחקניה ואוהדיה. בדיון הראשון, בבית הדין המשמעתי של ההתאחדות נתקבל עונש כבד מאוד, שכלל הורדת נקודות בפועל ועל תנאי, קנס כספי, הרחקת שני שחקנים למספר משחקים חסר תקדים, וכן הרחקת מנויי שערים 4-5 לכל משחקי הבית העונה, והרחקת המנויים לשאר השערים לשלושה משחקי הבית הקרובים.
היום נערך דיון בערעור שהוגש על ידי המועדון בבית הדיון העליון של ההתאחדות. אין ספק שהעונש היה חמור מאוד, והערעור הינו מהלך מחויב מהמציאות. עם זאת, הדיינים לא הכריעו בנושא מפאת חוסר זמן, כיוון שהתפנו להכריע בנושא נוכחות הקהל במשחק הבית שיתקיים ביום ראשון הקרוב, מול האלופה הנכנסת, הפועל עירוני קריית שמונה. למורת רוחנו ולתדהמתנו הוחלט להקפיא את העונש הנוכחי ולתת עונש עדכני לכבוד משחק זה. עונש זה הינו הצעה ישירה של יו"ר ההתאחדות, מר אבי לוזון, כך במכתב ששלח בנושא זה: "בקשתי היחידה הינה לאפשר את קיום המשחק הנ"ל כאשר תתאפשר כניסה רק לנשים וילדים (עד גיל 13) במחיר כרטיס של 10 ₪...הפועל תל אביב תתחייב ותיקח על עצמה את האחריות לטפל ולוודא כי רק לנשים ולילדים כמצוין לעיל תתאפשר כניסה לתחומי האצטדיון...קיומו של משחק זה, שהינו בבחינת ציון דרך היסטורית למועדון הכדורגל ולעיר קריית שמונה, ללא קהל כלל יהווה מכה תדמיתית אנושה לענף הכדורגל כולו אשר עובר לאחרונה תקופה לא קלה. קבלת הצעתי על ידי בית הדין הנכבד, כך אני מקווה, תראה לציבור אוהדי הכדורגל "שאפשר גם אחרת" ".
פרט לעובדה המצערת, שיו"ר ההתאחדות בחר להעדיף באופן מובהק וגלוי קבוצה מסוימת במשחק מסוים, הוא גם מבקש שקהל המנויות של הפועל תל אביב יידרש לתשלום נוסף עבור כניסה למשחק הכלול במנוי, ואשר מראש שילמנו עליו כבר. וחמור מזאת, בבקשתו זו, יו"ר ההתאחדות למעשה מבדיל באופן שאינו מוצדק בין אוהדי ואוהדות כדורגל, ובכלל בין נשים לגברים. נשים וילדים הנם חלק בלתי נפרד מקהל אוהדי הפועל תל אביב. אמנם ישנו רוב גברי, אך אין זה אומר כי יש הבדל ושוני באופי האהדה וההתנהלות בין כתלי האצטדיון ומחוצה לו. הרי רק לפני שבוע וחצי, באותו משחק דרבי מדובר, הייתה זו אוהדת שפרצה לכר הדשא.
בקשה זו, שנתקבלה, מנמיכה את מעמדן של הנשים כאוהדות, יוצרת הפרדה שלא לצדק ומבזה אותן. פרט לכך, החלטה זו דורשת הוצאה כספית נוספת שלא בצדק, וכן יוצרת הפרדה מלאכותית בין האוהדים לאוהדות. לטעמנו, הדבר היחידי שקבלת הצעה זו מראה, היא אפליה וצרות אופקים, וכן מעודדת לאי שוויון מגדרי שכל קשר בינו לבין המציאות בקהל אוהדי ואוהדות הפועל תל אביב, מקרי עד לא קיים כלל.
לפיכך, נבקש לבטל החלטה זו, ולהתייחס למשחק הבית הקרוב של הפועל תל אביב מול הפועל עירוני קריית שמונה, ככל משחק אחר, ולהכלילו בעונש שניתן לנו כקהל.

:hapoel:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: תגובת האוהדים והאוהדות להחלטת בית הדין מהיום
הודעהפורסם: 15 מרץ 2012, 22:01 
סמל אישי של המשתמש
:ROSE:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 מרץ 2012, 22:04 
סמל אישי של המשתמש
:ROSE: :HEART2: :ROSE:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 מרץ 2012, 22:10 
סמל אישי של המשתמש

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: תגובת האוהדים והאוהדות להחלטת בית הדין מהיום
הודעהפורסם: 15 מרץ 2012, 22:29 
סמל אישי של המשתמש
רותם לב

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 מרץ 2012, 23:01 
מחזיקי מנויים מקופחים בכל מקרה: גם בעונש של משחק רדיוס ללא קהל, גם של רדיוס עם קהל וגם של משחק בית ללא קהל או של יציע מסויים סגור.
הקיפוח לא קשור להחלטה הזו בלבד.

בין כל העונשים האפשריים (מהסוג של פגיעה בזכויות הקהל), ההחלטה שהתקבלה היא הפחות גרועה מכולן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 מרץ 2012, 23:06 
moshiko כתב:
מחזיקי מנויים מקופחים בכל מקרה: גם בעונש של משחק רדיוס ללא קהל, גם של רדיוס עם קהל וגם של משחק בית ללא קהל או של יציע מסויים סגור.
הקיפוח לא קשור להחלטה הזו בלבד.

בין כל העונשים האפשריים (מהסוג של פגיעה בזכויות הקהל), ההחלטה שהתקבלה היא הפחות גרועה מכולן.

הפחות גרועה?
בחישוב פשוט, המנויים הגברים לשערים שהם לא 4-5, מורחקים בפועל, כתוצאה מהחלטה זו, לארבעה משחקים ולא שלושה.
פרט לעובדה שזו החלטה מבזה, שנועדה לפלג, ועל הדרך לעשות עוד כמה שקלים, כמובן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 מרץ 2012, 23:09 
סמל אישי של המשתמש

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 מרץ 2012, 23:12 
סמל אישי של המשתמש
אחרי היום, תגובת האוהדים צריכה להיות למועצה לשלום הילד. יש לאסור על תוקף הקטינים לארגן ולהשתתף באירוע שבו ילדים ונשים בלבד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 מרץ 2012, 23:21 
סמל אישי של המשתמש
רותם :ROSE: :HEART2: :ROSE:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 16 מרץ 2012, 00:18 
החלטה מצחיקה ושוביניסטית בהתחשב בעובדה שאוהדת פרצה למגרש
אם כבר היה צריך לאפשר רק לגברים להיכנס

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 16 מרץ 2012, 00:21 
סמל אישי של המשתמש
אני חושב שהדרישה מבעל(ת) מנוי לשלם סכום נוסף עבור כניסה למשחק הכלול במנוי לא תעמוד במבחן משפטי.
כלומר, יכולים להחליט שבעל המנוי יכול להיכנס או לא יכול להיכנס. אבל אי אפשר להגיד שהוא יכול להיכנס אם הוא ישלם עוד כסף.
הוא כבר רכש את זכות הכניסה למשחק הזה בכסף מלא.
לדעתי, אם תהיה פנייה לבית משפט בעניין הזה, או אפילו ליו"ר ההתאחדות או ליועץ המשפטי שלה, ההחלטה תתוקן כך שנשים בעלות מנוי + ילדים מחזיקי מנויים יוכלו להיכנס חינם, ורק כאלה שאינם בעלי מנויים יצטרכו לשלם עבור כרטיס כניסה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 16 מרץ 2012, 01:40 
סמל אישי של המשתמש
yos כתב:
אני חושב שהדרישה מבעל(ת) מנוי לשלם סכום נוסף עבור כניסה למשחק הכלול במנוי לא תעמוד במבחן משפטי.
כלומר, יכולים להחליט שבעל המנוי יכול להיכנס או לא יכול להיכנס. אבל אי אפשר להגיד שהוא יכול להיכנס אם הוא ישלם עוד כסף.
הוא כבר רכש את זכות הכניסה למשחק הזה בכסף מלא.
לדעתי, אם תהיה פנייה לבית משפט בעניין הזה, או אפילו ליו"ר ההתאחדות או ליועץ המשפטי שלה, ההחלטה תתוקן כך שנשים בעלות מנוי + ילדים מחזיקי מנויים יוכלו להיכנס חינם, ורק כאלה שאינם בעלי מנויים יצטרכו לשלם עבור כרטיס כניסה.

זה לא תואם את האינטרס של טביב==לוזון.
זה לא יקרה.

"וגם החובות, לא היה צריך לשלם אותם" (חיים רמון, כתבה על הירידה בערוץ מכבי, 1:47)
ימין קיצוני בשני הצדדים מסוכן באותה מידה.
רוצו לעשות חברות בעמותת הכדורסל: http://www.hapoeluta.com/

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 16 מרץ 2012, 05:16 
סמל אישי של המשתמש
רותמיקו :HEART2:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 16 מרץ 2012, 08:24 
סמל אישי של המשתמש
אני חייב לאמר שה נשמע לי קצת כמו "אוי אוי אוי"...
ברור שזה עונש הרבה הרבה יותר טוב ממשחק ללא קהל.
ולא ראיתי את הכעס הזה קם כלפי המחירים הנמוכים לנוער ונשים, האפלייה כלפי הורים לילדים עם מנוי הורה+ילד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 16 מרץ 2012, 16:54 
הפועל כתב:
ולא ראיתי את הכעס הזה קם כלפי המחירים הנמוכים לנוער ונשים, האפלייה כלפי הורים לילדים עם מנוי הורה+ילד.

וזה כי אתה נוטה להתבלבל בין מעשה שנועד להגדיל את כמות הנשים ביציע לבין מעשה שנועד להבדיל בין הנשים ביציע לאוהדים.
מהרגע שאישה נכנסת לבלומפילד ההבדל היחידי בינה לבין גבר הוא שיש להם שירותים נפרדים. פרט לכך, הכל זהה.
היא לא משלמת פחות על הקולה, ותאמין לי, שאף אחד לא יוצא מגדרו כדי שהיא תראה.
אולי צריך לבקש בעונה הבאה לפתוח יציע לנשים בלבד, ואז תבין למה זו החלטה חמורה ומבזה.

וזה עונש הרבה הרבה יותר טוב? למי?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 16 מרץ 2012, 17:11 
לא ניכנסים וזהו!

אף אחד לא צריך לשלם עוד 10 ש"ח לטביב!

רצו כמו בטורקיה ובהולנד? שם לא לקחו כסף זה היה בחינם!

כולם בחוץ לאות הזדהות עם המאבק בטביב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 16 מרץ 2012, 17:13 
סמל אישי של המשתמש
אסור שייכנסו.
אבל לצערי, זה כן יקרה, וכן ייכנסו. הרבה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 16 מרץ 2012, 17:19 
סמל אישי של המשתמש
rottemiko כתב:
הפועל כתב:

וזה כי אתה נוטה להתבלבל בין מעשה שנועד להגדיל את כמות הנשים ביציע לבין מעשה שנועד להבדיל בין הנשים ביציע לאוהדים.
מהרגע שאישה נכנסת לבלומפילד ההבדל היחידי בינה לבין גבר הוא שיש להם שירותים נפרדים. פרט לכך, הכל זהה.
אולי צריך לבקש בעונה הבאה לפתוח יציע לנשים בלבד, ואז תבין למה זו החלטה חמורה ומבזה.

זה עונה הרבה יותר טוב לקהל אוהדי הספורט ולקבוצות שלא יצטרכו לשחק משחק ליגה מקצוענית בלי קהל, שזה אוקסימורון.

ומה זה משנה מה קרה אחרי שהיא נכנסה לבלומפילד ולמה?
זה רק מחזק את מה שאני אומר - היא משלמת פחות ממני על אותו דבר. וכנ"ל הורה שרוצה לבוא עם הילד שלו לעומת הורה שבא בלי הילד שלו, או ילד שהולך לבד למשחק. למה להם מגיע לשלם פחות ממני?
לכאורה אני עובד לא פחות מהם בשביל לשלם על הכניסה למשחק. למעשה בזה שלא נותנים לי הנחה אומרים לי - "אתה מובן מאליו, תבוא בכל מקרה. אז תשלם הרבה, יא פראייר". זה בסדר?

אני לא באמת חושב ככה (לפחות חלקית לא). ואני לא אומר שזה לא מוצדק האפלייה במחירי הכרטיסים. מה שאני אומר זה שאם מצאנו דרך להצדיק אותה, אז אני לא מבין למה העונש עכשיו הוא כזה דבר איום ונורא בהכרח כמו שאתה מציג אותו.
יש הבדלים בין האוכלוסיות השונות, ואם הקבוצות עצמן (בהסכמה בשתיקה של אוהדים) מחליות להתייחס אליהם במכירת הכרטיסים, זה לא בלתי נתפס שבית הדין יעשה אותו דבר.

אולי בית הדין פשוט צריך לאמר שהוא רוצה לעודד נשים וילדים לבוא למגרשים ולכן לא מעניש אותם. ואז גם לפי ההיגיון שלך העונש הזה הגיוני.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 16 מרץ 2012, 17:40 
הפועל כתב:

לפי דעתי, ממש לא עונש יותר טוב. עונש שוביניסטי ומגעיל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 16 מרץ 2012, 17:44 
הרי מתוך ה-22 עצורים 4 היו אוהדות והיו כמה קטינים גם, טביב עשה את זה כדי שיחשבו שהוא נחמד ושהוא יראה טוב בתקשורת וכי הוא חושב שעם ילדים ובנות יהיה לו שקט.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 16 מרץ 2012, 17:56 
בדיוק פואד.

לכן אני לא מסכימה עם הקריאה לא להיכנס.

המטרה של טביב תושג אם יוחלט שגם נשים שתומכות במחאה לא יכנסו.

אם יארגנו מספיק נשים וילדים שייכנסו עם שלטים לשער 2 ויצעקו כל המשחק, אז הוא לא ישיג את המטרה שלו.

העונשים האלה לא ירתיעו אותנו מלהמשיך במאבק בכל דרך שאנחנו יכולים. זה המסר שצריך לעבור לדעתי, ואני, ביחד עם אוהדות נוספות, מוכנות לקחת על עצמנו את המחאה.

זה לא רק קומץ, זה לא רק אולטראס, זה לא רק גברים. זה כל הפועל!

* שיהיה ברור שאם ראשי המחאה לא ישנו את דעתם, גם אני אשאר בחוץ. כוחנו באחדותנו וזה קודם כל. :hapoel:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 16 מרץ 2012, 18:12 
הפועל כתב:
rottemiko כתב:
הפועל כתב:

זה עונה הרבה יותר טוב לקהל אוהדי הספורט ולקבוצות שלא יצטרכו לשחק משחק ליגה מקצוענית בלי קהל, שזה אוקסימורון.

ומה זה משנה מה קרה אחרי שהיא נכנסה לבלומפילד ולמה?
זה רק מחזק את מה שאני אומר - היא משלמת פחות ממני על אותו דבר. וכנ"ל הורה שרוצה לבוא עם הילד שלו לעומת הורה שבא בלי הילד שלו, או ילד שהולך לבד למשחק. למה להם מגיע לשלם פחות ממני?
לכאורה אני עובד לא פחות מהם בשביל לשלם על הכניסה למשחק. למעשה בזה שלא נותנים לי הנחה אומרים לי - "אתה מובן מאליו, תבוא בכל מקרה. אז תשלם הרבה, יא פראייר". זה בסדר?

אני לא באמת חושב ככה (לפחות חלקית לא). ואני לא אומר שזה לא מוצדק האפלייה במחירי הכרטיסים. מה שאני אומר זה שאם מצאנו דרך להצדיק אותה, אז אני לא מבין למה העונש עכשיו הוא כזה דבר איום ונורא בהכרח כמו שאתה מציג אותו.
יש הבדלים בין האוכלוסיות השונות, ואם הקבוצות עצמן (בהסכמה בשתיקה של אוהדים) מחליות להתייחס אליהם במכירת הכרטיסים, זה לא בלתי נתפס שבית הדין יעשה אותו דבר.

אולי בית הדין פשוט צריך לאמר שהוא רוצה לעודד נשים וילדים לבוא למגרשים ולכן לא מעניש אותם. ואז גם לפי ההיגיון שלך העונש הזה הגיוני.

בתור התחלה, הנחה לילדים עד גיל 18 היא מוסכמה רחבה מאוד, לא רק בכדורגל ולא רק בישראל. בהוספת הנשים להנחה, זה עשוי להגדיל את כמות המגיעות ורוכשות המנויים. מדובר פה במיעוט מקומי לעומת כמותן של נשים באוכלוסיה ולכן זה מעשה סביר. הדיון על אם זה צריך בכלל להיעשות הוא חשוב, אבל מקומו לא כאן.
ההחלטה הזו אומרת לי, בתור אישה, לא שרוצים שאני אבוא כי מקומי שם, אלא שרוצים שאני אבוא כדי שאני אתנהג אחרת מעדר הבבונים האלימים שאין להם מקום בכדורגל, ועליי להנציח את זה. זה שאני לא אלימה זה נובע מהעובדה שאני אישה? וכל מי שגבר, הוא אלים? ואין זו זכותו להיכנס? שטויות במיץ! השימוש הזה בסטיגמה של האישה הקטנה והעדינה מול הגבר הגדול והאכזר מגוחך ומעליב.

הסיטואציה היחידה בה אני אסכים להיכנס למגרש ביום ראשון, זה כדי לתלות כמה שיותר שלטים נגד העונש הבזוי הזה ונגד טביב, ואז אני אצא.
צריך להראות לבית הדין וליו"ר ההתאחדות שאנחנו בהפועל לא עושים הפרדה בין נשים לגברים, שכל אוהד וכל אוהדת הם שווי ערך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 16 מרץ 2012, 18:44 
אני לא בטוח שלוזון (אולי גם טביב) נכנסו לבדיקה כה עמוקה של המשמעות של "רק" נשים וילדים ביציעים. הפטנט הנו טורקי וצמח בגלל שבתי הדין המשמעתיים שם (וגם כאן) לא יודעים כבר מה לעשות כאשר קהל מתפרע ויש להענישו. שלפו את הפתרון של רק נשים וילדים כדי לשחק מול קהל ובכל זאת לשדר שיש ענישה לאלימים.
אתם נותנים יותר מידי אשראי לכושר המחשבה ותכנון של לוזון ושות'.
בסה"כ מי שירצה לבוא ולשלם 10 ש"ח , יעשה זאת מרצונו החופשי. עדיף על משחק ללא קהל בכלל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 16 מרץ 2012, 18:51 
http://a8.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos- ... 6513_n.jpg

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 16 מרץ 2012, 18:55 
סמל אישי של המשתמש
rottemiko כתב:

בתור התחלה, הנחה לילדים עד גיל 18 היא מוסכמה רחבה מאוד, לא רק בכדורגל ולא רק בישראל. בהוספת הנשים להנחה, זה עשוי להגדיל את כמות המגיעות ורוכשות המנויים. מדובר פה במיעוט מקומי לעומת כמותן של נשים באוכלוסיה ולכן זה מעשה סביר. הדיון על אם זה צריך בכלל להיעשות הוא חשוב, אבל מקומו לא כאן.
ההחלטה הזו אומרת לי, בתור אישה, לא שרוצים שאני אבוא כי מקומי שם, אלא שרוצים שאני אבוא כדי שאני אתנהג אחרת מעדר הבבונים האלימים שאין להם מקום בכדורגל, ועליי להנציח את זה. זה שאני לא אלימה זה נובע מהעובדה שאני אישה? וכל מי שגבר, הוא אלים? ואין זו זכותו להיכנס? שטויות במיץ! השימוש הזה בסטיגמה של האישה הקטנה והעדינה מול הגבר הגדול והאכזר מגוחך ומעליב.

הסיטואציה היחידה בה אני אסכים להיכנס למגרש ביום ראשון, זה כדי לתלות כמה שיותר שלטים נגד העונש הבזוי הזה ונגד טביב, ואז אני אצא.
צריך להראות לבית הדין וליו"ר ההתאחדות שאנחנו בהפועל לא עושים הפרדה בין נשים לגברים, שכל אוהד וכל אוהדת הם שווי ערך.

זה שזה מוסכמה הופך את זה לבסדר? כולם הסכימו שזה בסדר לדפוק גברים במחירים בכניסה למגרשים. טוב נו, אם הסכימו, אז זה בסדר שדופקים אותי.
ואם הסכימו, אז למה לא יכולים עכשיו גם להסכים שאפשר להעניש במשחקים בלי קהל רק אוכלוסיות מסוימות?

השימוש הזה ב"סטיגמה" אולי מעליב, אבל מה לעשות שכנראה הסטיגמה נכונה הפעם? ילדים לא מעורבים כמעט באלימות בספורט, ונשים כנ"ל. אני די בטוח שזה לא סטיגמה, אלא מגובה בכמעט כל סטטיסטיקה שיעשו בנושא.

אני עדיין לא מצליח להבין למה דווקא המקרה הזה הוא כזאת אפלייה נוראה, וזה שאת משלמת פחות על כרטיס כניסה למשחק ממני זה לא. למה כשאת קונה כרטיס לא כל האוהדים שווי ערך וזה כן בסדר לעשות הפרדה, אבל עכשיו דווקא אסור.
(ואני עוד לא התחלתי לדבר על מקרים מחוץ לספורט של אפלייה ממוסדת בחוק בין גברים לנשים לטובת אחד הצדדים בזכויות וחובות שונות כלפי המדינה, שאני די בטוח שגם שם תוכלי למצוא הרבה אפליות שתצדיקי בקלות).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 16 מרץ 2012, 19:11 
פואד כתב:

הציור לקוח ממסע פימיניסטי משנות ה-50 נדמה לי. התנועה הפימיניסטית חשבה אז שכדי להשיג שוויון זכויות והזדמנויות צריכות להיות דומות יותר לגברים: הדימוי הנ"ל שייך לריאליזם הסוציאליסטי עם מסר של "גבריות" נשית.
מאז הנשים יודעות שכדי להשיג שוויון לא צריכות להדמות לגברים, צריכות לחזק את זהותן העצמית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 16 מרץ 2012, 19:49 
סמל אישי של המשתמש
moshiko כתב:
פואד כתב:

הציור לקוח ממסע פימיניסטי משנות ה-50 נדמה לי. התנועה הפימיניסטית חשבה אז שכדי להשיג שוויון זכויות והזדמנויות צריכות להיות דומות יותר לגברים: הדימוי הנ"ל שייך לריאליזם הסוציאליסטי עם מסר של "גבריות" נשית.
מאז הנשים יודעות שכדי להשיג שוויון לא צריכות להדמות לגברים, צריכות לחזק את זהותן העצמית.

סבבה. סתם אני מתעניין, מישהו שאל?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 16 מרץ 2012, 19:58 
הפועל כתב:
rottemiko כתב:

זה שזה מוסכמה הופך את זה לבסדר? כולם הסכימו שזה בסדר לדפוק גברים במחירים בכניסה למגרשים. טוב נו, אם הסכימו, אז זה בסדר שדופקים אותי.
ואם הסכימו, אז למה לא יכולים עכשיו גם להסכים שאפשר להעניש במשחקים בלי קהל רק אוכלוסיות מסוימות?

השימוש הזה ב"סטיגמה" אולי מעליב, אבל מה לעשות שכנראה הסטיגמה נכונה הפעם? ילדים לא מעורבים כמעט באלימות בספורט, ונשים כנ"ל. אני די בטוח שזה לא סטיגמה, אלא מגובה בכמעט כל סטטיסטיקה שיעשו בנושא.

אני עדיין לא מצליח להבין למה דווקא המקרה הזה הוא כזאת אפלייה נוראה, וזה שאת משלמת פחות על כרטיס כניסה למשחק ממני זה לא. למה כשאת קונה כרטיס לא כל האוהדים שווי ערך וזה כן בסדר לעשות הפרדה, אבל עכשיו דווקא אסור.
(ואני עוד לא התחלתי לדבר על מקרים מחוץ לספורט של אפלייה ממוסדת בחוק בין גברים לנשים לטובת אחד הצדדים בזכויות וחובות שונות כלפי המדינה, שאני די בטוח שגם שם תוכלי למצוא הרבה אפליות שתצדיקי בקלות).

יש הבדל משמעותי בין אפליה לטובת ציבור שאינו מיעוט באוכלוסיה על מנת להגדיל את נוכחותו בקבוצה מסוימת, כמו למשל אוהדי כדורגל, לבין הבחנה ששמה את המיעוט מעל הרוב בלי שום בסיס, וכדי "להראות שאפשר גם אחרת". במקרה הזה ספציפית, לטעמי יש שתי אופציות ושתיהן גרועות: או שהנשים יתנהגו יפה ורגוע, ויגידו שאוהדות הפועל טובות מאוהדי הפועל, מה שיבדיל ביניהם בצורה מלאכותית, או שהנשים יתנהגו באותו האופן שהתנהגו כלל האוהדים בדרבי למשל, ואז יגידו שאוהדות הפועל גרועות כמו אוהדי הפועל, ואולי אף יותר כי הן נשים.
כך או כך, לא צריכה להיות הבחנה והפרדה, ואנחנו כקהל צריכים להיות מאוחדים.

בנוגע לזה שאתה מרגיש שנדפקת כי את משלם מחיר מלא, אתה פשוט מסתכל על זה לא נכון. זה לא שהעלו את המחיר של הכרטיס שלך כי אתה הרוב וגם ככה תבוא. הורידו את המחיר בשבילי, כי חשבו שזו הדרך להביא אותי למגרש. הרציונאל פה ברור לי, גם אם אני לא מסכימה עם השיטה.

ובוא נבחן סטטיסטית את מאורעות הדרבי המדובר - כמה אוהדות היו בקהל? ומתוכן כמה נעצרו? אני מניחה שאחדות מתוך מאות ספורות לכל היותר.
כמה אוהדים היו בקהל? ומתוכם כמה נעצרו? אני מניחה שאחדים מתוך אלפים.
מבחינת סטטיסטיקה, ככל הנראה, האוהדות דווקא מתפרעות באחוזים גבוהים יותר. אחת מהן אפילו התפרצה לדשא!

לדעתי זה לא עדיף על משחק ללא קהל, אלא להיפך.
כמו שאמרתי, אני לא אכנס, ואני מקווה שעוד נשים יבחרו בדרך הזו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 16 מרץ 2012, 20:09 
סמל אישי של המשתמש
סוג הקהל ש"פתרון" כזה מושך הוא לא אוהדים כמוני וכמוכן, אלא סתם אנשים שרוצים לראות כדורגל. זה גם מה שהיה בטורקיה. עבור 99 אחוז מהנשים והילדים שהיו במשחק כנראה זו היתה פעם ראשונה.
וכן, להניח שנשים וילדים קטנים ישתתפו בפחות ארועי אלימות זו הנחה סבירה. גם עם הסטטיסטיקה מהדרבי. אוהדות שבאות לשער 5 הן לא קהל היעד של הפתרון.
אני מסכים שבשביל אוהדות הפועל, אין שום סיבה לרכוש כרטיס והן שוות לחלוטין לאוהדים הגברים. כולנו נהייה במחאה בחוץ.
2 בעיות יש עם הפתרון הזה-
1. זה לא חינם (שזו הבושה האמיתית)
2. הדיינים לא התחייבו שמשחק זה ינוכה מהעונש הכללי, ובהחלט יכול להיות שאוהדים גברים משער 4-5 "יזכו" להרחקה מ4 משחקים במקום 3 כפי שעכשיו.
רק בגלל שתי הסיבות האלה, הפתרון הוא בזיוני ומראה טוב טוב על שיתוף הפעולה בין טביב ולוזון. בא לי להקיא מהם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 43 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 0 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: