ofri כתב:
גיא האדום כתב:
לא אהבתי את הבלוג לא מבין מה הבעיה שלו עם חיסול מחבל שעל ידיו דם
אחד הבלוגרים הכי חדים במרחב השמי המוגבל שלנו. אגב, אתמול פגשתי אותו והיה לנו שיחה זריזה האם ביבי יתקוף באיראן או לא אני טענתי שלא, כי מלחמה תערער את השלטון שלו (וזה מה שחשוב לביבי) והוא טען שמלחמה זה הדבר היחיד שיחזיק אותו בשילטון ולכן הוא יתקוף באיראן.
ולעיניינו, בסופו של דבר המנהיגים שלנו ידעו שהריגתו של אל קייסי תגרור שליחתם של חצי מליון תושבי הדרום למקלטים. זאת הייתה אמורה להיות הדילמה כשהם החליטו לחסל אותו. האם זה היה שווה, ימים יגידו.
מה שיוסי טוען זה שהטענות אחרי החיסול כאילו הוא היה מעורב בדברים מסוימים כגון הפיגוע באילת הן שיקריות. כלומר ייתכן והוא היה מעורב במיליון ואחת פעולות טרור כנגד ישראל, אבל צה"ל בחר להביא את פעולת הטרור היחידה שאין לו שום קשר אליה, קצת תמוה הדבר.
הוא שוב ציין את הדבר הידוע, שצה"ל מציב את עצמו בצורה אבסורדית מעל האזרחים שעליהם הוא אמור להגן. אם זה בתקציבים שכולנו שמענו את השקרים שהם משהים אימונים כי אין תקציב (שמעתי את זה ברדיו כשנסעתי עם המ"פ שלי ואפילו הוא אוהד בית"ר ימני, התעצבן כי רק חזרנו ממלואים ויש לנו עוד כמה השנה) והתקציבים האלה שהם לא מוכנים שיפקחו עליהם, זה כסף שנלקח מאיתנו האזרחים ומצרכים חיוניים אחרים שלנו. אם זה אם זה בצרכים מבצעיים, ולהזכיר לכם את מה שאמרו ראשי הצבא על כיפת ברזל שהיא אמורה להגן על חיילים ולא על אזרחים ואז התחיל רעש ציבורי שגרר את פריסתה של כיפת ברזל בפעם הראשונה.
אבל ככה זה, אנשים פה עוד מאמינים שצה"ל זה צבא הגנה, כשרוב מה שצה"ל עושה זה פעילות שיטור בגדה.
וקצת ברמה היותר מעשית, הממשלה הזאת יודעת שהיא תמשיך להתקיים כל עוד אנשים פה יחיו בפחד תמידי. המיסים העקיפים עולים בקצב מפחיד, מחירי המים, הדלק, החשמל עולים והכל בגלל שיטת המיסוי של ביבי. הכלכלה שלנו חזקה אבל האנשים הופכים לעבדים יום אחרי יום. כל עוד אנשים יחיו בפחד ובחוסר אמונה שמשהו ייפתר פה ממשלת ביבי תשרוד, ברגע שאנשים יפסיקו לפחד מהאיומים הביטחוניים והנושאים הכלכליים יעלו, אין לביבי ולשאר חבר מרעיו סיכוי (כמעט כל הימניים שאני מכיר מסכימים איתי בנושא הכלכלי). בגלל זה ביבי חייב לשמור על האש כל הזמן דולקת, התוצאות בצד שלנו פחות קריטיות העיקר שהוא יישאר בשילטון
....