joshsoos כתב:
איך השיפוט קשור למה שקרה בדגל הקרן? לא מבין, היית במשחק? לא ראית את התסכול של השחקנים מעוד שריקה ועוד שריקה נגדנו, מבזבוז זמן של מכבי שלא זוכה לתגובה של הזבל? עשו פה עכשיו סרטון חביב, תסתכל על התגובות אחרי כל שריקה מכורה, אולי תקלוט.
גם אני לא מצדיק זריקה של חפצים על סבן ועטר, אבל מה אתה יודע, אני גם לא מוכן להיענש על זה כשכל העולם עושה את זה ולא מקבל כלום. את כל מה שקרה אחרי זה אני ועוד איך מצדיק, כמו שאמרתי לך, אין דבר כזה ששופט ימכור לי את המשחק מול העיניים, הפעולה הכי לא ספורטיבית שיש, וזה יעבור בשקט. אבל אתה מתלונן, כי אתה כל כך תקוע בתוך הפוזיציה. מה רצית שאנשים יעשו? יתקפלו וילכו הביתה בשקט? אבל לא, אפשר למחות נגד שיפוט אחרת... יאללה, תארגן הפגנה, תשרוק בוז. דרכים אחרות, כן כן. ולא, ברור לחלוטין שאתה לא הרגשת ולא מרגיש מה שרוב מוחלט של בלומפילד הרגיש אתמול, מה שגרם לבחורה ( ב-ח-ו-ר-ה ) רחמנא ליצלן להתפרץ למגרש כדי להגיד לשופט שהוא מכור. וזה שורש העניין, התקיעה הזו שלך בתוך הפוזיציה הזו על טעויות של שופטים שהיא הטענה הקבועה שלך. העליתי את הדוגמה של צ'לסי- שלא הגבת על התגובה של האוהדים שלהם, מעניין.... -ולא יפליא אותי שאתה חושב שהנורבגי שמכר את צ'לסי לא עשה את זה בכוונה, כי אם כן "הוא היה יכל לעשות יותר".
בקטע של שלשום אתה מיעוט, תאמין לי, מיעוט. זה קורה, רוני, שופטים באים לזיין לקבוצה את הצורה והם אשמים. זה קרה לנו שלשום. והמנגנון לא משאיר יותר מדי ברירות לאוהדים למחות. האוהדים שלנו עשו את זה שלשום איך שעשו, האוהדים של צ'לסי איימו בהמוניהם על חייו של טום הנינג. אין לנו דרך אחרת למחות, או להתגונן בפני התקיפה הזו, כמו שאין לנו דרך למחות על ההסתה הפושעת של ה'עיתונות' ביומיים האחרונים, שהיא פלילית לחלוטין. אבל אתה לא יוצא כנגדם ולא נגד שופט וקוונים שמכרו אותנו ופגעו במהות הספורט שבשמה הגעת שלשום למשחק, אלא תקוע בפוזיציה המנותקת שלא מסוגלת לנתק דבר מדבר.
סבבה, אז מה שאתה אומר לי, שאלימות היא לגיטימית, כל עוד מה שגורם לה הוא "ראוי". לאיים על חיים של שופט כדורגל זה בסדר (אולי גם להרביץ לו או לרצוח אותו). לזרוק מוטות של דגלים למגרש זה בסדר. כל אחד הישר בעיניו יעשה לפי המדדים שלו לגבי מה מצדיק אלימות ולגבי הרמה שלה.
זה נקרא אנרכיה. זה מצדיק הרבה דברים גדולים הרבה יותר מההתפרעות של אוהדי הפועל אתמול, כי זו הדרך היחידה שיש. אני מניח שאתה בעצמך יכול לחשוב על איזו דוגמא מיידית מחיי היום יום שלנו במדינה הזו.
ולמה אין לנו דרך למחות על ההסתה הפושעת של העיתונות? הרי גם זו אלימות. למה שלא נגיב עליה באלימות גם?