הנאורים
אוהדי הפועל ת"א כבר חוו הפסדים בדרבים, חלקם היו בדקה ה90, חלקם היו מנבדל שלא נשרק, מה שבטוח- היו גם דרבים מפוקפקים לאורך ההיסטוריה. אוהדי הפועל ת"א גם חוו בעברם שערורייה ניהולית לא פחותה ממה שהם עוברים בימים האלה, הרי המועדון שלהם בכדורסל רוסק עד עפר. אז מה גרם ל"השתוללות" הבלתי מרוסנת שראינו ביום שני האחרון? או כפי שכמה פרשנים מכנים "אירוע אלים שעוד לא ידע הכדורגל".
אני אבחר לדלג או שלא על הפנים המכוערות של הכדורגל הישראלי- מקרים בהם נפצעו יותר מאשר אוהדת אחת של הקבוצה היריבה (החלמה מהירה)- בשליפה מהמותן- ריסוס גז מדמיע לתוך קהל של 1500 איש בטדי, אבנים על אוטובוס הקבוצה (תשאלו גם את בית"ר וגם את סכנין), זריקת מוט ברזל על מאמן- ולא מוט דגל- ועוד לינצ'ים שיסתיימו בפצועים קשה, במלחמה שכללה סכינים ואלות.
אנחנו (אוהדי הפועל) מתוסכלים בתקופה הזאת אין ספק, פתיל העצבים הוא אכן קצר, אך את גבול השפיות לא איבדנו, וקווים אדומים שנחצו פה כבר מזמן -לא נחצו. התחושה בסיום הדרבי האחרון, שגרמה להשליך מכל הבא יד, הייתה כמו תחושה של כל אדם חסר אונים- שרואה מכסא הגלגלים שלו איך נכנסים שודדים ובוזזים לו את תכולת הבית. תצוגת השיפוט שמשיח נתן לא ראינו מימינו בדרבים- וחלקם היו משפילים הרבה יותר מאשר משחק שהסתיים ב1-0 בפנדל לא מוצדק.( אתם מוזמנים לראות בהילוכים חוזרים מי שם יד על מי ראשון). אף פעם לא הוגשה תלונה נגד שופט יום אחרי משחק ע"י אוהד, אף פעם לא טרחנו להכין וידאו של קטעים עם טעויות שיפוט במשחק אחד. אז אולי התקשורת העניקה למשיח חסינות מהביקורת, אבל כנראה שמשהו כן קרה. השריקות הקטנות, הצהובים על כל עבירה קטנה, חוסר המידתיות בכל פינה מגרש- בין אם זה בשריקה לנבדלים, בבזבוזי הזמן, בכדורים שכולם ראו שנשארו במגרש חוץ מהקוון דוידי.
התפרעות אכן הייתה בסיום. נזרקו עשרות שקיות גרעינים, כמה מוטות מפלסטיק, ואפילו יריקות רחמנא לצלן. הקהל איבד את העשתונות, כי נמאס לו מהזיופים, נמאס לו מהדו- פרצופיות. באדיר הורחק שלא בצדק ולא שיחק, ובתי הדין (האדומים כמובן) ממשיכים לפסוק לפי מה שנוח להם. את באדיר אי אפשר לזכות ע"ס הטלוויזיה, אבל את ידין כן ניתן להרחיק בעזרת אותו אמצעי. עכשיו אנחנו שומעים בכל מקום על הורדת נקודות. "נזרקה רקטה" צויין בכל מקום. איפה הייתם פרשנים צדקנים כשאותה רקטה הועפה מכיוון שער 11 לכיוון שער 5 בדרבי לפני שלוש שנים? איפה היו אותם טורי דעה כשאוהדי בית"ר היכו עם מוטות ברזל 70 אוהדי כפ"ס? הייתה התפרעות קהל, אבל לא משהו שלא נראה עד היום. כנסו לפרופורציה, הרי בכל שנה נשפטים על סעיף זריקת החפצים כמה קבוצות כמה פעמים. כבר נזרקו כאן אמצעים חמורים יותר כמו כיסאות וחזיזים. הרקטה לא נורתה מתוך האצטדיון ואפילו פריצת האוהדת לדשא רחוקה מלהיות פריצת דרך.
אנחנו לא נאורים. אנחנו אוהדי כדורגל. למה אנחנו שונים? כי רק אצל אוהדי הפועל ת"א תמצאו דיונים סוערים אחרי תצוגת שיפוט אומללה שכזאת, אם לא הגזמנו, אם לא איבדנו את הדרך. גם אם אנחנו לא מסכימים, סף הביקורת עצמית שלנו גדול יותר מכל אותם פרשנים שיושבים באולפן ולא יודעים מה קורה בסמטאות האצטדיון אחרי משחק. תסתכלו על תגובות האוהדים של קבוצות אחרות באירועים דומים, ותמצאו מלל שלא היה מבייש את אחרון המחבלים. מגיע לנו עונש ואנחנו יודעים זאת. אך העובדות הם שאף אחד לא נפגע פיזית בסיום מאותם זריקת חפצים(אולי במזל, ואולי שקית גרעינים לא יכולה להרוג) , ולתחתית של גזענות ואלימות פיזית לאחר המשחק לא הגענו וגם לא נגיע. בתי הדין מענישים בקנסות כספיים ואולי 2 משחקי רדיוס על סעיפים אלה- שהם ללא ספק יותר חמורים. ההבדל הוא שעכשיו זה קרה בפריים טיימ, מול עיניהם של כמה פרשנים שהפועל היא לא אהדתם הגדולה. ET GO HOME
אני ממש לא מחזיק מעצמי איזה כותב, והניסיון שלי בזה הוא אפס. אם זה מתקבל פה כבסיס טוב עם אופציה לשינויים- יופי. אם יש פה טורים טובים, מנוסחים מדוייק ותמציתים יותר, הרווחנו. לפחות הוצאתי קיטור. אני רוצה לשמוע ביקורת לפני שאני אשלח את זה- אם בכלל.
_________________ http://www.hapoelshop.co.il
נערך לאחרונה על ידי NARKOTIKA בתאריך 07 מרץ 2012, 18:39, נערך פעם אחת בסך הכל.
|