תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 02 יולי 2025, 04:41

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

אנא לחץ כאן על מנת לצפות בחוקי הפורום

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 69 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: פרידה מחלום - בלוג של אוהד הפועל
הודעהפורסם: 07 מרץ 2012, 13:17 
אני מסכים עם פותח האשכול.
הקהל של הפועל התנהג בצורה מחפירה בדרבי הזה. העובדה שעברו יומיים ואנשים פה ממשיכים לבוא בטענות לכל העולם חוץ מלקהל של הפועל - רק הופכת את כל המקרה הזה לחמור שבעתיים.

אלי טביב אשם
השופט אשם
השחקנים אשמים
ההתאחדות אשמה
התקשורת אשמה
מי היחידים שלא אשמים בכלום? אוהדי הפועל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 07 מרץ 2012, 13:19 
"מופע האימים של הקהל"

זה זריקת חפצים מהיציע. כבר קרה המון פעמים ויקרה עוד.
עכשיו התקשורת התלבשה עלינו, אז גם אתם. צבועים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 07 מרץ 2012, 13:20 
joshsoos כתב:
redrony כתב:
joshsoos כתב:

לצערי, רוני, אתה פשוט מנותק. תמשיך לכתוב על הפנדל ולתת דוגמא פה ודוגמא שם, ולהשוות את זה למה שקורה תמיד ואפילו לכתוב שגם אתה כועס.
נראה לי שאתה כל כך מכווץ לתוך הפוזיציה שלך כאן, שאתה לא מנסה אפילו לקלוט את הסיטואציה, ואתה זה שהפעם יורה אוטומטית. מה שקרה שלשום היה מידתי, ואף למטה מזה. נכנסו אליך הביתה ותקפו אותך, אין לך יותר מדי אופציות להגיב. ככה פשוט.

אתה יכול לכתוב עוד 200 פעם שבאו אליי הביתה והתקיפו אותי.
הביקורת שלי על התנהגות מסויימת של אוהדי הפועל היא הרבה לפני המשחק הזה והאירוע הזה.
וביקורת עצמית היא בעיה פה בלי שום קשר למה שקרה.
נראה לי שמי שמכווץ פה זה אתה כרגע. נתקעת על מנשה משיח ואתה לא זז ממנו. אני דרך אגב חושב שזה לא היה מידתי. נתת דוגמא את צ'לסי וברצלונה עם דרוגבה. אני לא זוכר את הקהל שלהם מתנהג ככה, אבל אולי זו בעיה בזכרון שלי.
תעבור על תגובות של חלק מהאנשים פה בפורום, על האלימות שהן מכילות, על הסתירות הפנימיות והבעיות המוסריות שיש בהן ואולי תבין למה אני מתכוון.

ונתי, נכון, אנחנו אוהדים ולא אובייקטיבים לגמרי. אני מבין את זה, מקבל את זה וחוטא בכך בעצמי. אני לא בא להצטדק פה. אבל יש חוסר אובייקטיביות שהוא מובן ויש צביעות ומוסר כפול שלא ניתנים לקבלה. לפחות לא אצלי.
אני יודע להסתכל לכל הכיוונים, אולי אפילו אם יש כאלה שחושבים שלא ואני רק מלקה את עצמי כל הזמן. יש גם תוכן שלכל המצקצקים פה היה עדיף לעצור שנייה ולנסות להבין. לא הכל זה שחור או לבן.

בהחלט בעיה של זכרון שלך. אתה מוזמן ללכת ולחפש מה עשו אוהדי צ'לסקי לשופט הנורבגי, תגלה דברים קצת יותר חריפים ממקלות פלסטיק ושקיות גרעינים. רמז- אלפי איומים על חייו, ורדיפה עד אליו הביתה לנורבגיה.

אני אחד שכותב דברים בסגנון ובתוכן שאתה כותב, רק הרבה יותר חריפים והרבה יותר שנים, אז אתה לא צריך ללמד אותי על איזה תגובות לעבור ועל של מי, אבל אני לא מקובע ולעולם שופט מצב לגופו. ביומיים שחלפו הספקתי לכתוב ביקורת גם על שירי השואה והרקטות. אפשר גם וגם אתה יודע, אפשר לבקר את ההתנהגות בימים רגילים, ואפשר לפקוח עיניים ולהבין מה שבלומפילד שלם הבין, ומה שהבחור מהבלוג שהביאו ניסח יפה- מה שהיה שלשום זה מרי אזרחי ותגובה לא הכי אלימה להתנהגות אלימה של ממש מצד צוות השיפוט. עוד לא מאוחר בשביל שתבין.

אז אני לא מסכים. אפשר גם שלא להסכים.
את ההתנהגות של אביחי ידין בקרן, אני לא מבין. לא היה קשור בכלל לשופט.
אתה קורא להתנהגות של השופטים אלימה. אני לא מסכים למינוח הזה (אני מסכים להרבה מינוחים אחרים, אבל לא אלימה).
אני לא מנסה ללמד אותך כלום, אבל יש עוד הרבה רבדים שקיימים אצלנו חוץ מהמשחק הזה וכמו שכבר כתבתי, גם אליהם אני מתייחס.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 07 מרץ 2012, 13:21 
סמל אישי של המשתמש
אלפקה יקר, הרוב לא מצדיק את האלימות הזאת, ואנשים לא רוצים לראות דברים כאלה. אבל העניין הוא, שכל העניין יצא בפרופורציה ברובו ברמה לא נורמלית. ה"אלימות" הזאת, היו כמה מקלות מפלסטיק, שסביבות ה-20 אנשים זרקו. הכוסות ופיצוחים זה דבר על בסיס שבועי אצל כל קבוצה אחרת, וזה היה לכיוון לא אחר מהבן זונה שהתגרה בנו מול הפנים, והשופט אומר לו "כל הכבוד". וזה כל מה שהיה. אני לא מחפש להצדיק את זה, אני סה"כ מנסה להסביר את זה.

וכל זה הגיע מכיוון של אחדות. ככה אני הרגשתי. של "עד מתי יבואו אלינו הביתה וישחקו בנו?" היו מספיק פעולות של אוהדי הפועל שהתביישתי בהם, אבל מה שקרה שלשום לא מתקרב לזה. אני לא מבקש ממך להתגאות, אבל אין שום סיבה בעולם שתתבייש, או תקרא לזה "גועל נפש", ובטח ובטח לא להשבות אותנו למכבי או חלילה בית"ר, עם הרזומה המפואר שלהם. והכי דבילי מהכל , זה "חלום הפועל מת" הזה. כאילו מה כבר קרה, ולא קרו דברים פי אלף יותר גרועים. לפעמים אני חושב שאנשים פשוט מחפשים להתנגח סתם ולמצוא פגמים עם הדברים שהם אוהבים, רק כדי לבקר ולצאת מנצחים.

תכנסו לפרופורציות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 07 מרץ 2012, 13:21 
אדום-עולה בבלומפילד כתב:
הקהל של הפועל התנהג בצורה מחפירה בדרבי הזה. העובדה שעברו יומיים ואנשים פה ממשיכים לבוא בטענות לכל העולם חוץ מלקהל של הפועל - רק הופכת את כל המקרה הזה לחמור שבעתיים.

אלי טביב אשם
השופט אשם
השחקנים אשמים
ההתאחדות אשמה
התקשורת אשמה

בסדר היום הציבורי זה הולך ככה:

האוהדים אשמים
השחקנים אשמים
בית הדין אשם (שהוא עדיין לא הוריד אותנו ליגה)
ההתאחדות אשמה (האדומה)
התקשורת אשמה (היא אדומה גם)

מי לא אשם? השופט.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 07 מרץ 2012, 13:23 
YardenDe כתב:
אלפקה יקר, הרוב לא מצדיק את האלימות הזאת, ואנשים לא רוצים לראות דברים כאלה. אבל העניין הוא, שכל העניין יצא בפרופורציה ברובו ברמה לא נורמלית. ה"אלימות" הזאת, היו כמה מקלות מפלסטיק, שסביבות ה-20 אנשים זרקו. הכוסות ופיצוחים זה דבר על בסיס שבועי אצל כל קבוצה אחרת, וזה היה לכיוון לא אחר מהבן זונה שהתגרה בנו מול הפנים, והשופט אומר לו "כל הכבוד". וזה כל מה שהיה. אני לא מחפש להצדיק את זה, אני סה"כ מנסה להסביר את זה.

וכל זה הגיע מכיוון של אחדות. ככה אני הרגשתי. של "עד מתי יבואו אלינו הביתה וישחקו בנו?" היו מספיק פעולות של אוהדי הפועל שהתביישתי בהם, אבל מה שקרה שלשום לא מתקרב לזה. אני לא מבקש ממך להתגאות, אבל אין שום סיבה בעולם שתתבייש, או תקרא לזה "גועל נפש", ובטח ובטח לא להשבות אותנו למכבי או חלילה בית"ר, עם הרזומה המפואר שלהם. והכי דבילי מהכל , זה "חלום הפועל מת" הזה. כאילו מה כבר קרה, ולא קרו דברים פי אלף יותר גרועים. לפעמים אני חושב שאנשים פשוט מחפשים להתנגח סתם ולמצוא פגמים עם הדברים שהם אוהבים, רק כדי לבקר ולצאת מנצחים.

תכנסו לפרופורציות.

:ROSE:
ציטוט:
העניין הוא, שכל העניין יצא בפרופורציה ברובו ברמה לא נורמלית. ה"אלימות" הזאת, היו כמה מקלות מפלסטיק, שסביבות ה-20 אנשים זרקו. הכוסות ופיצוחים זה דבר על בסיס שבועי אצל כל קבוצה אחרת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 07 מרץ 2012, 13:29 
NARKOTIKA כתב:
אדום-עולה בבלומפילד כתב:

אלי טביב אשם
השופט אשם
השחקנים אשמים
ההתאחדות אשמה
התקשורת אשמה

בסדר היום הציבורי זה הולך ככה:

האוהדים אשמים
השחקנים אשמים
בית הדין אשם (שהוא עדיין לא הוריד אותנו ליגה)
ההתאחדות אשמה (האדומה)
התקשורת אשמה (היא אדומה גם)

מי לא אשם? השופט.

לגבי 2 העליונים אני מסכים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 07 מרץ 2012, 13:32 
אין ספק שזריקה של 20 שקיות גרעינים ו4 מוטות דגלים שווים 3 ימים של הכפשה בכל ערוץ תקשורת אפשרי, עם כותרות ראשיות וטורי דעה בכל העיתונים.

כשבית"ר לקחו 300 מוטות ברזל ודפקו בראש ל70 אוהדי הפועל כפ"ס,
או כש40 מהם תפסו סכינים וחיכו מחוץ להדר יוסף,
היו כמה שורות של אזכור על אלימות בין אוהדים.

אנחנו חייבים לעצור את עצמנו. אנחנו בדרך להיות אוהדי בית"ר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 07 מרץ 2012, 13:45 
mkorman1 כתב:
איבדת את זה
אבל לגמרי
חשבתי שתתעשת ותרגע אבל המצב ממשיך להיות קשה
רפואה שלמה בשורות טובות וחג שמח
נתראה באשכולות הנהי על העונש שנקבל

אף אחד לא יילל על העונש שנקבל כי לכולם ברור מה הוא יהיה.

ואני רואה כבר כדורגל הרבה הרבה זמן ולא זכורה לי תצוגת שיפוט כזאת
ויש לי ביום יום הרבה בקורת על דברים שעושים בשער 5 ואני חושב שבמקרה
הזה עושים הר מכלב (זה לא היה עכבר אבל לא רחוק משם) והלוואי שבכל המגרשים
זאת תהיה רמת "האלימות" שמופגנת.
ועל דמגוגים שמשווים אותנו לבית"ר או דברים דומים אני בכלל לא מדבר
כי ה"שיא" הזה של אוהדי הפועל לא מתקרב אפילו לשבת סטנדרטית אצלם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 07 מרץ 2012, 13:46 
זה הפך להיות אשכול של הלקאה עצמית ?!

ביקורת עצמית ?!

אז יאללה בואו נלך ממש אחורה... איך נתנו לפחדים להשתלט עלינו ולא חשבנו שיש טעם נפגם במסירת הקבוצה לידיים של אוהד (שכבר פגע במועדון בעבר) בחינם ?

איך הרעב והתאווה שלנו לתארים השתלט עלינו ולא ראינו טעם נפגם בהכנסת פרסונה נון גראטה לעמדת הבעלים ?

תמיד אפשר לחפור, לבקר ולהלקות את עצמך, זה גם הכי קל, מה עושים בשביל לתקן זה כבר סמאטוכה !

צאו מזה, אין צדק אבסולוטי, דברים קורים, יותר חשוב להסיק את המסקנות ושלא יקרו עוד פעם במידה ויש בהם טעם נפגם

תבינו, אירועי הדרבי הם בזויים אבל הם ממש חריגים בנוף המועדון, אנחנו יורדים לרמה של האיש שמנהל אותה, אסור לנו ליפול במאבק על הבית הפעם ואנחנו בדרך לתקופה לא קלה, תרימו את עצמכם במקום לחפש אשמים או במקום להבדיל את עצמכם

כולנו אוהדי הפועל ברגעים פחות יפים וברגעים יותר יפים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 07 מרץ 2012, 14:15 
מה שג'ושוס אמר:
הנה הסיפור המופלא על שחקני ואוהדי צ'לסי וטום הנינג אוברבו
http://www.guardian.co.uk/football/2009 ... th-threats

צריך להגיד שני דברים בהקשר הזה:
התגובה של הנהלת צ'לסי נגד האוהדים (ג'ושוס - הם באמת ביצעו אותה?)
והשיפוט של אוברבו היה מופרך בהרבה מהשיפוט של משיח. הוא עשה שורת טעויות קולוסליות, בזמן שמשיח עשה המון המון טעויות קטנות

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 07 מרץ 2012, 14:29 
מה זאת אומרת באמת ביצעו? הכוונה לאשכרה לנסות לרצוח אותו? אתה לא מדמיין שכן...

השיפוט שלו לא היה יותר מופרך, הוא היה מכור באותה מידה, רק כמו שציינת אצלו זה התמקד בהחלטות גדולות, ואצל משיח ( וחשוב מאוד לשוב ולהזכיר- צוות הקוונים ) לכל אורך המשחק. בכל מקרה בשני המקרים השופט הגיע עם כוונה ברורה לדפוק את הקבוצה האחרת, ולמה זה לא ממש משנה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 07 מרץ 2012, 16:37 
YardenDe כתב:

תכנסו לפרופורציות.

אז אני הרגשתי שזה הגיע מכיוון של תיסכול, חולשה ואיבוד שליטה. וזה גם יותר מזה. היו עוד דברים שגרמו להרגשה המחורבנת שלי.
היה חזיז שהעיפו לשער 11 בתחילת המשחק. נכון, זה לא בוודאות אוהד הפועל, אבל תגובות השמחה שזה גרר ביציע (ולמען הסר ספק, אני יושב בשער 7, כך שאני לא בא פה בהאשמה לשער מסוים) וגם בפורום פה, ביאסו אותי.
הדגל בשער 5, ביאס אותי.
ההתנהגות של אביחי ידין לפני ההרחקה, בקרן היתה התנהגות של שחקן מטומטם, לא פחות. שיחק לידיים של מכבי שכל מה שהיה מעניין אותם זה לבזבז זמן בשביל לגמור את המשחק וזה גם כמובן שילהב את הקהל להשליך דברים למגרש ופה לא היה שום קשר לשופט.

כל הדברים האלה יחד הם יותר מעצבים על שופט. זה פריקת תיסכול שהצטבר זמן רב. אני מבין את התיסכול, לא מקבל בחיים את איך שזה יצא החוצה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 07 מרץ 2012, 17:12 
20 כתב:
http://www.haimhz.com/2012/03/blog-post.html

אני לא יודע איך להתחיל את הטקסט הזה. מעטים הדברים שקשים יותר לכתיבה ממה שאני מרגיש עכשיו.
חזרתי לפני רגע מבלומפילד. הנסיעה הביתה, לירושלים, ארכה כ-40 דקות. נסעתי בדממה. בלי רדיו. נכנסתי הביתה, זרקתי את שני הצעיפים שתמיד תלויים בחלונות האחוריים כשאני בדרך למשחקים על שולחן האוכל, שמתי באוזניים את "גם כשאת מגמגמת" של בועז בנאי והתיישבתי לכתוב.
התיישבתי לכתוב שברון לב.
התיישבתי לכתוב כאב.
התיישבתי לכתוב את הרגע שבו גוזלים לי את החלום.
הפועל הפסידה בדרבי. אחרי 4 שנים, הם ניצחו אותנו. סוף סוף נדע מה עושה הכלב מהבדיחה ההיא כשהם מנצחים.
תמיד כשהפועל מפסידה, דוקר לי בחזה.
והלילה הזה, אני לא מרגיש את הדקירה אפילו שההפסד היה במשחק החשוב מכולם. בדרבי. אני לא מרגיש אפילו מועקה בחזה. אפילו לא גוש.
כלום.
לקחתי את מיכלי, בת 4 וחצי, למשחק בפעם הראשונה בחייה העונה. זה היה למשחק נגד אשדוד. אלי טביב ניסה להתחנף לקהל ולתת כניסה חינם לנשים וילדים. היא מבקשת ללכת למשחקים כבר המון זמן, כי אבא שלה ושל יערה מלמד אותן לשיר את השירים מבלומפילד מגיל אפס. לשתיהן יש קטעים ביוטיוב בו רואים אותן שרות "איך אפשר כל כך/ לאהוב אותך" עוד לפני שידעו לשיר "יונתן הקטן".
אז הייתה הזדמנות, ולקחתי אותה. כשאנשים מסביב שמעו שאני לוקח את הילדה שלי למשחק כדורגל, הם שאלו אותי אם השתגעתי. הרי מגרשי הכדורגל זה מקום אלים, ומקללים, ומרביצים - ומה לא. ואני עניתי לכולם, בשלווה ובביטחון, שאין מה לדאוג. שזה משחק של הפועל, והקהל של הפועל, ובגלל זה אני סופר רגוע לקחת אותה לבלומפילד.
וכשהיינו ביציע, במקום הקבוע בשורה 19 של שער 7, הראיתי לה את החלק התחתון של 7. "שם," הסברתי לה, "שם נשב כשתגדלי קצת. נעשה מנוי לשנינו, וכשיערה תגדל היא גם תבוא - שם תראו הכל מצוין".
וחלמתי.
חלמתי על איך אצעד איתן ברחוב שארית ישראל כשהן לובשות את האדום שאני כל כך אוהב. כשהן מרגישות כמו שאני הרגשתי לפני יותר מרבע מאה כשהתחיל הרומן שלי עם הפועל. חלמתי על איך נשב ביחד, והן יהיו הכי יפות ומתוקות ביציע, והן יגדלו להיות מהבנות המהממות האלה שאשכרה אוהבות כדורגל.
והחלום הפך אט אט למציאות. וביציע תמיד אפשר היה למצוא ילדים בגילן. כי כל ההורים ידעו שאצלנו זה אחרת. שאצלנו יש את הקהל הכי טוב בעולם - קהל שהוא הכי רע, וסרקסטי ואכזרי במילים, אבל לעולם לא ירים יד. אפילו כשפה ושם איזה אוהד שיכור היה מתחיל מהומה, מיד כל היציע היה קם כדי להרגיע אותו.
כי אצלנו אין אלימות.
כי אנחנו הפועל.
אנחנו פטיש ומגל. אחוות עמים. שלום.
הפועל!
והיום ישבתי שוב באותה שורה, באותו יציע.
בשורה לפני החזיק אחד האוהדים את הבן שלו על הידיים. הוא היה בטח בן 5 או משהו. כל פעם שהפועל זכתה בקרן הילד הפנה את פניו לשמיים ועצם עיניים חזק חזק והשפתיים הקטנות שלו אמרו "בבקשה שייכנס גול! בבקשה! בבקשה!", וכל פעם שהכדור לא נכנס הוא נתן מבט של צער כל כך עמוק שרציתי שהפועל תבקיע רק בשבילו. ואבא שלו החזיק אותו כל המשחק על הידיים, ממש כמו שאני החזקתי את מיכל - כי מסתירים.
והוא נשאר עד סוף המשחק, ועודד חזק, וקיווה והתפלל - והכדור לא נכנס. כמה שלא התפלל, אלוהי הכדורגל סירב להקשיב לתחינות שלו, ושלי, ושל עוד אלפי אדומים אחרים שמילאו את בלומפילד.
והוא התבאס נורא. וגם אני.
והשופט היה נוראי. באמת. תצוגת שיפוט מבישה.
ומכבי בזבזו זמן. מהמחצית, הם משכו זמן. מנוולים. אני באמת לא סובל אותם.
והקוונים? יישרו קו עם השופט משיח. מסמנים אופסייד כשאין, לא מסמנים על פאולים כשיש. נוראים. שניהם.
והכל היה רע לתפארת. חזרנו להיות הפועל של פעם. בכיינית, פאתטית, לוזרית. אבל אני? אני בכלל אהבתי את הפועל של פעם. אני אהבתי את הקבוצה שלי גם כשהיא הייתה במקום 13, וגם כשהיא לקחה דאבל (פעמיים) וגם כשהיא איבדה את הגביע בפנדלים, וגם כשניצחנו בקושי בגמר קבוצות מליגות נמוכות. כי זו הקבוצה שלי. כי אני הולך איתה לכל מקום, ולכל החיים אדום. כי אני שר לשחקנים שגם אם תפסידו אנחנו לא נישבר.
ואז בא סוף המשחק.
שני שחקנים שלנו שהורחקו (לא בצדק, בעוד אקט של איוולת מצידו של השופט) רצו בסערה מחדרי ההלבשה לעבר השופט.
שני מתחנפים לקהל.
שני שחקנים חנפנים (שאני דווקא מאוד אוהב בדרך כלל) שחשבו שאם הם יסתערו על השופט זה יראה לקהל "שאכפת להם מהסמל". זה יראה לקהל "שהדרבי חשוב להם". זה יראה לקהל מה צריך לעשות לשופט שעשה עוול להפועל.
והקהל? הקהל מיד הבין את הרמז. דמו של השופט משיח מותר מעתה. אם לשחקנים מותר, ברור שגם לקהל מותר. והתחילו שאגות "אין יציאה". שיבין שאין מצב שהוא מצליח להתקרב אפילו למנהרה שמובילה לחדרי ההלבשה, מנהרה שנמצאת מתחת לשער 4-5. מתחת לאוהדים הכי שרופים של הפועל.
ומבול של כוסות, מוטות, דגלים, כיסאות - הכל עף לכיוונו. ועומדים שופט כדורגל, שני קווניו והשופט הרביעי ליד עיגול האמצע של המגרש שאני כל כך אוהב, לא מעזים לזוז מרוב פחד מההתפרעות שמולם, ועומדים שוטרי יס"מ מתחת ליציע של אוהדים של הקבוצה שלי וסופגים מטח אחרי מטח של חפצים שמושלכים כדי לפגוע בהם, והכרוז האומלל והנלעג של הפועל מנסה להחניף לאוהדים ואומר להם "אתם הקהל הכי טוב במדינה, אל תהרסו את זה! תפסיקו בבקשה להשליך חפצים. בבקשה!".
ואני מסתכל על הילד בשורה לפני.
הוא יושב, בזרועות אביו. שניהם מהופנטים. הם מביטים כמוני, כלא מאמינים במה שקורה עשרים מטרים מימין, בשערים 4-5. הם מנסים להבין, כמו כולנו, את פרץ השנאה המטורף שיש לאנשים בעיניים. ואז הוא מצמיד את ראשו לראש של אבא שלו, מפוחד. והאבא קולט שהילד פוחד, וממהר ללכת למדרגות כדי להוציא אותו מהמגרש.
ואני חושב שזו עלולה הייתה להיות מיכל שלי, במקומו. ואני חושב על כל הילדים האחרים בשער שלי, שער 7, שרואים את זה. ואני חושב על הילדים שיושבים בשער 2, ובשער 13, וב-8, וגם אלה ב-4 ו-5.
והדקירה בחזה שהייתה קודם, כי הפסדנו דרבי, נעלמת בבת אחת.
כי דקירה בחזה זה דבר לא מורגש כשכל הלב נעקר.
כי הפנטזיה על זה שאנחנו אחרים, על זה שאנחנו קהל ברמה אחרת מבית"ר ירושלים או מכבי תל אביב או כל קבוצה אחרת - הפנטזיה התנפצה לרסיסים.
כי כל מה שבנינו ביציעים מאז שההסתדרות מכרה את הפועל בסוף שנות ה-80 של המאה שעברה: מסורת של קהל שמגיע גם כשיש ברד, ולכל מקום מקרית שמונה ועד באר שבע, ועד מוסקבה ועד לונדון ועד גלזגו, קהל ששר הכי חזק דווקא כשהקבוצה בפיגור, קהל שמוחא כפיים לשחקנים גם כשהם מפסידים, קהל שגורם לשחקנים של קבוצות יריבות לקנא בשחקנים של הפועל כי אנחנו מאחוריהם - המסורת הזאת מתה הערב.
מתה.
וכל כוס, וכל מוט וכל כיסא וכל חפץ שהושלך פצע אותה עוד, ועוד, ועוד עד שהיא כרעה תחת הנטל.
וזה לא פגע רק בשופטים, ורק בשוטרים - זה פגע בנו. זה פגע בכל מי שאכפת לו מהפועל.
בכל מי שאוהב אותה.
בכל מי שפינטז שיום אחד, שתי ידיים קטנות ורכות יחזיקו בידיו מכל צד, והוא יצעד עם הדור הבא של אוהדי הפועל ברחוב שארית ישראל בדרך לבלומפילד. והוא ישאל את הילדים שלו אם הם רוצים מאפה מהנשיקה צרפתית. והם ייכנסו ביחד לאזור שערי הכניסה, והוא יידע שהילדים שלו יזכו לשעתיים של אושר עילאי או כאב מזכך לפי מה שיקרה על המגרש.
הפנטזיה של הקהל הטוב במדינה מתה. הפנטזיה האישית שלי מתה.
ולא משנה מה עשה השופט, ולא משנה מה התוצאה של המשחק, ולא משנה מה העונש שנקבל כתוצאה מההתפרעות הבהמית והמטורפת ביציעים הערב, ולא משנה אם נתנהג כולנו יפה "מ-עכ-שיו!".
זה לא משנה.
זה לא משנה כי היום האנשים שאיתם חלמתי הרגו לי את החלום.
אני גר בירושלים כבר 12 שנים. תמיד אני גאה להגיד לאוהדים של בית"ר שאנחנו טובים מהם. שאנחנו אחרים. גם את זה לקחו לי היום. הלילה, בפעם הראשונה בחיי, אני מתבייש באחיות ובאחים שלי מבלומפילד. בכולנו. מתבייש.
וכן, אני כבר רואה את התגובות. חלק יכתבו שאני שתול של טביב או משהו. חלק יקראו לי אוהד של נצחונות. חלק יקללו סתם.
אבל זה לא אכפת לי.
הייתי רוצה שיכאב לי הלב - אבל הוא נעקר, וכל מה שאני מרגיש זה רק חלל. ריקנות.
בועז בנאי אומר לי באוזניות בשיר שלו על הפועל "היום אני רוצה להתרחק/ היום אני מוכרח להתנתק".
כל כך מדויק.
כל כך עצוב.
כל כך כואב.
פרידה מחלום שהיית בטוח שהוא המציאות. אין סטירה כואבת מזו.
וזה צורב. וזה משפיל. וזה נורא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 07 מרץ 2012, 17:27 
redrony כתב:

אז אני הרגשתי שזה הגיע מכיוון של תיסכול, חולשה ואיבוד שליטה. וזה גם יותר מזה. היו עוד דברים שגרמו להרגשה המחורבנת שלי.
היה חזיז שהעיפו לשער 11 בתחילת המשחק. נכון, זה לא בוודאות אוהד הפועל, אבל תגובות השמחה שזה גרר ביציע (ולמען הסר ספק, אני יושב בשער 7, כך שאני לא בא פה בהאשמה לשער מסוים) וגם בפורום פה, ביאסו אותי.
הדגל בשער 5, ביאס אותי.
ההתנהגות של אביחי ידין לפני ההרחקה, בקרן היתה התנהגות של שחקן מטומטם, לא פחות. שיחק לידיים של מכבי שכל מה שהיה מעניין אותם זה לבזבז זמן בשביל לגמור את המשחק וזה גם כמובן שילהב את הקהל להשליך דברים למגרש ופה לא היה שום קשר לשופט.

כל הדברים האלה יחד הם יותר מעצבים על שופט. זה פריקת תיסכול שהצטבר זמן רב. אני מבין את התיסכול, לא מקבל בחיים את איך שזה יצא החוצה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 07 מרץ 2012, 17:49 
redrony כתב:
YardenDe כתב:

תכנסו לפרופורציות.

הדגל בשער 5, ביאס אותי.

מה לעזאזל הקשר של כל אלה לשופט וקוונים שמכרו לך את המשחק? גם אני התבאסתי מהרקטה, ומהתפאורה המפגרת ומשיר השואה המחליא של שער 5, וכל זה, מה לעשות, ברגיל, והשמעתי ביקורת על העניינים האלה. מה שלא ברגיל זה שופט וקוונים שמכרו לי מול העיניים את המשחק והם היחידים שגרמו לבלגן הגדול. נחיה עם זה שבודדים כמוך לא קיבלו את זה אתמול, ורוב מוחלט של הקהל לא מוכן כמוך להתכופף ולתת לצוות שיפוט מכור שהרסו את הספורטיביות שעבורה באנו אתמול, לצאת בלי להבהיר להם שבשקט זה לא יעבור.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 07 מרץ 2012, 17:51 
"We are driven by pure hatred"
"ילדי השטן"
"שתהיה ש.. למ.."
"שחולד.. ימ.. היום"
...

האמרות הנ"ל משקפות את הבעייתיות.
הפיכת היריבות הספורטיבית לשנאה.

אין לכך שום קשר לנוכל ממיאמי, שהורס לנו את המועדון וכנראה גם זומם לרוקן את הקופה של המועדון (אם לא ביצע זאת כבר עד כה).
גם אין לכך שום קשר לתצוגת השיפוט הירודה של השופט משיח בדרבי.
ועצם העובדה (וזאת עובדה) שחלק ניכר מהקהל של בית"ר הוא אלים הרבה יותר ובוודאי גזעני הרבה יותר - לא מעניקה צידוק לשנאה הזו שמשתקפת היטב באמרות הללו.

אני בד"כ מתפעל לטובה מתצוגות התפאורה של גרעין האוהדים בשערים 4-5.
גם לא פעם ולא פעמיים שלשלתי מטבעות לקופסאות ההתרמה שלהם בכניסה לבלומפילד וביציע של האוהדים שלנו במשחקי החוץ.
אבל כשאנרגיית העידוד מוסטת (וגם מוסתת) לכיוון שנאה (ממש שנאה עיוורת) - זה כבר חציית קו אדום.

אני אוהד את הפועל לא מעט שנים.
ליריבות שלי למכבי ולבית"ר גם כן יש ותק של שנים לא מעטות.
יש לי תמיד שמחה לאיד בכל הפסד ובכל כישלון של מכבי (בעיקר בכדורסל) ושל בית"ר.
עוד בהיותי ילד ספגתי לא מעט הקנטות ולגלוג מצד רוב עמיתיי לכיתה בביה"ס, על עצם היותי אוהד את "הקבוצה הלוזרית", כשמנגד קיימת הקבוצה המפוארת, הלא היא הקבוצה של המדינה, בפרט כמובן בכדורסל. גם יצא לי להיות ביד-אליהו במשחקי פלייאוף כדורסל בשלהי שנות ה-80 ולספוג באופן ישיר את ההשפלות בהפסדים למכבי.
ובכדורגל - הייתי עד מקרוב לאלימות מצד אוהדים רבים של בית"ר.

אבל אני יודע לא לחצות את הקו הדק מיריבות ארוכת שנים זו אל עבר שנאה ליריב.
כנ"ל, ביחס לשופטים.
גם אם השופטים טועים וגם אם הם אפילו שופטים ברשלנות - הם בני-אדם שזכאים ליחס הוגן, בוודאי לאור מקצוע כפוי הטובה שבחרו לעסוק בו.
שורש הבעיה היא הגישה של כל אוהד למשחק הכדורגל בכלל.
מבחינתי ולדעתי כך זה צריך להיות מבחינת כל אוהד - יש להתייחס אל כל חוויית הכדורגל כאל חוויית בידור לשעות הפנאי.
היריבות עם מכבי ובית"ר הנה מבחינתי הוספת פלפל לחוויה הזו, בפרט כשרמת הכדורגל בארץ הנה ירודה מאוד.
אבל שם זה חייב להיעצר: בעצם קיום היריבות הזו, בשמחה לאיד בכישלון היריבים הללו, אך לא מעבר לזה.

אני מניח שבאופן כללי, האוהדים היותר מבוגרים בינינו יסכימו עם לפחות רוב דבריי אלה. ובמיוחד, אני מניח כי תהיה הסכמה רחבה בקרב אוהדים שהם גם הורים לילדים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 07 מרץ 2012, 18:09 
דברים כאלה קרו בעבר ויקרו בעתיד ואתה ידעת את זה ליפני שהבאת את הבת שלך למגרש, עכשיו יש שתי אפשרויות... 1. אתה אבא לא טוב כי ידעת שקורים כאלה דברים (במיוחד בדרבי) ובל זאת בחרת להביא את הבת שלך 2. אתה עיוור וחרש ולא שמעת ולא ראית שדברים כאלה קוראים. אתה יכול להמשיך להביא את הבת שלך ולשמור עליה, גם שאתה הולך לקניון איתה אתה לוקח סיכון שאיזה נהג מטורף יכנס בכם בדרך או שמישהו יתפוצץ בקניון ובכל זאת אתה לוקח אותה ככה זה גם במגרש כדורגל כמו בכל מקום אחר בחיים יש סיכונים... רק שהסיכונים להיפגע במגרש יותר קטנים. ואל תבוא ותנסה להגיד לי שיהיו לך ילדים בלה בלה בלה... אני מכיר מלא חברים שהביאו וממשיכים להביא את הילדים הקטנים שלהם והם בגיל פחות מהבת שלך.

עשית פה חתיכת דרמה "פרידה מחלום"... תעשה מחזה ותעלה בהבימה זה אחלה שם להצגה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 07 מרץ 2012, 18:11 
apu כתב:
אוגוסטוס היל כתב:
דרמה קווין

מסכים.

אבל מעבר לזה, כל המחשבה הזאת שאנחנו "שונים" או "יותר טובים" (כמו גם הרצון להיות כאלה) היא מלכתחילה הבעייתית.
ה-"אולטראסים" חושבים שלהיות "יותר טובים" זה אומר יותר פנאטיים, אחרים חושבים שלהיות "יותר טובים" זה אומר להיות יותר מתורבתים/אינטליגנטיים, כל אחד מחפש את ה-"יותר טובים" הזה וכאן מתחיל הבלאגן.
אני לא מבין למה אי אפשר להיות אוהד הפועל בלי האובססיה הזאת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 07 מרץ 2012, 18:15 
סמל אישי של המשתמש
זה בסדר להתבאס שחלק מהדברים לא היו לטעמך. גם חלק מהדברים לא היו לטעמי. אי אפשר לרצות את כולם. אבל מפה עד הארמגדון שעשיתם להפועל וההשוואה לדברים פי מיליון יותר גרועים זה מפגר לגמרי. אני אומר את זה שוב -

כנסו לפרופורציות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 07 מרץ 2012, 18:22 
עזוב את הקהל שלנו רגע, הבאת את הבת שלך,פחדת עליה, אתה לא יודע שקבוצות אחרות זורקות דברים ליציעים של היריב הרבה פעמים?

קח רשימה של דברים שנזרקו לקבוצה יריבה (לא דווקא על ידי אוהדי הפועל)

אבוקות
חזיזים
רימוני עשן
מקלות
כוסות
ברזלים
אבנים
מטבעות
כיסאות

תפסיק להיות יפה נפש ובגלל שזה אוהדי הפועל עשו אז רשמת לנו מגילה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 07 מרץ 2012, 18:36 
joshsoos כתב:
redrony כתב:
YardenDe כתב:

תכנסו לפרופורציות.

הדגל בשער 5, ביאס אותי.

מה לעזאזל הקשר של כל אלה לשופט וקוונים שמכרו לך את המשחק? גם אני התבאסתי מהרקטה, ומהתפאורה המפגרת ומשיר השואה המחליא של שער 5, וכל זה, מה לעשות, ברגיל, והשמעתי ביקורת על העניינים האלה. מה שלא ברגיל זה שופט וקוונים שמכרו לי מול העיניים את המשחק והם היחידים שגרמו לבלגן הגדול. נחיה עם זה שבודדים כמוך לא קיבלו את זה אתמול, ורוב מוחלט של הקהל לא מוכן כמוך להתכופף ולתת לצוות שיפוט מכור שהרסו את הספורטיביות שעבורה באנו אתמול, לצאת בלי להבהיר להם שבשקט זה לא יעבור.

הם היו חלק ממה שגרם לבלאגן הגדול ושוב, גם את ההתנהגות של הקהל בגלל השיפוט, אני לא מקבל. אתה טוען שאני
מהבודדים, אני חושב שאין לך מושג כמה אתה טועה. אני אולי במיעוט בפורום, אבל יש גם אוהדי הפועל שלא כותבים פה, תתפלא.
אפשר למחות (לדעתי כמובן) נגד שיפוט בצורה אחרת. מה אתה זרקת למגרש, ג'וש? פירות, מקלות, גרעינים?
ואיך קשור השיפוט למה שעשה אביחי ידין בקרן עם קלמי סבן מה שגרם לארטילריה מהיציע ופגיעה של מצית בראש של אלירן עטר? אולי גם בזבוז הזמן של מכבי זו התקפה אלימה אצלנו בבית.
תאמין לי שמה שאני הרגשתי כלפי השופט מבחינת הכעס והעצבים היה בדיוק מה שאתה הרגשת (אולי למעט התחושה שהוא דופק אותנו בכוונה כי אנחנו הפועל והם מכבי, אני לא חושב שזה היה העניין, כי אם כן, הוא היה יכול לעשות אפילו יותר). כתבתי על זה גם יום לפני בפורום. זה הטיפוס. בן אדם חרא, שופט חרא וכזה שאוהב לעשות דווקא וללכת ראש בראש. גם במשחק הזה יצאתי מדעתי. ועדיין, אני לא זורק דברים למגרש, ולא מתנהג בצורה אלימה כי אני יודע בסופו של יום שזה רק יפגע בי.
אתה טוען ועוד שכמותך שהראינו שאותנו "לא מוכרים". שיהיה. משחק עם שופט כזה מעצבן במילא קורה פעם בכמה שנים. אז אני מבטיח לך שזה יקרה שוב ואני גם מבטיח לך שמנשה משיח יחזור לשפוט אותך וגם לדפוק אותך.
אנחנו, בנוסף לעונשים שנקבל מבית הדין (שרק במקרה לא מעניינים אותנו עכשיו בגלל המצב של הקבוצה ובגלל שהראש במאבק אחר) איבדנו קרדיט של לגיטימציה תקשורתית שאנחנו נצטרך במיוחד במאבק הנוכחי שלו ונתנו אוכל לכל אלה שמחכים לנו בפינה.
את ד' אמות המוסר של כל אדם, אני משאיר לו. זוהי לא דרכי, זה בטוח.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 07 מרץ 2012, 18:42 
רוני
כל מילה ומילה
מעודד אותי שיש עדיין קול שפוי בים השנאה הטהורה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 07 מרץ 2012, 18:53 
סמל אישי של המשתמש
ת'כלס מבאס מה שקרה
מצד שני אם כבר כל הברדק הזה וגם ככה נקבל עונש
למה זרקו על השודד קליפר ולא זיפו לפחות היה פותח את הגבה התחת הזה

ושאלה שנשאלת - למה המנהרה הייתה קצרה מפעמים קודמות - למה היא לא נשלפת יותר - למה בכלל השופטים והאורחים לא נכנסים בשער 7 .

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 07 מרץ 2012, 18:53 
סמל אישי של המשתמש
ת'כלס מבאס מה שקרה
מצד שני אם כבר כל הברדק הזה וגם ככה נקבל עונש
למה זרקו על השודד קליפר ולא זיפו לפחות היה פותח את הגבה התחת הזה

ושאלה שנשאלת - למה המנהרה הייתה קצרה מפעמים קודמות - למה היא לא נשלפת יותר - למה בכלל השופטים והאורחים לא נכנסים בשער 7 .

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 07 מרץ 2012, 19:05 
איך השיפוט קשור למה שקרה בדגל הקרן? לא מבין, היית במשחק? לא ראית את התסכול של השחקנים מעוד שריקה ועוד שריקה נגדנו, מבזבוז זמן של מכבי שלא זוכה לתגובה של הזבל? עשו פה עכשיו סרטון חביב, תסתכל על התגובות אחרי כל שריקה מכורה, אולי תקלוט.
גם אני לא מצדיק זריקה של חפצים על סבן ועטר, אבל מה אתה יודע, אני גם לא מוכן להיענש על זה כשכל העולם עושה את זה ולא מקבל כלום. את כל מה שקרה אחרי זה אני ועוד איך מצדיק, כמו שאמרתי לך, אין דבר כזה ששופט ימכור לי את המשחק מול העיניים, הפעולה הכי לא ספורטיבית שיש, וזה יעבור בשקט. אבל אתה מתלונן, כי אתה כל כך תקוע בתוך הפוזיציה. מה רצית שאנשים יעשו? יתקפלו וילכו הביתה בשקט? אבל לא, אפשר למחות נגד שיפוט אחרת... יאללה, תארגן הפגנה, תשרוק בוז. דרכים אחרות, כן כן. ולא, ברור לחלוטין שאתה לא הרגשת ולא מרגיש מה שרוב מוחלט של בלומפילד הרגיש אתמול, מה שגרם לבחורה ( ב-ח-ו-ר-ה ) רחמנא ליצלן להתפרץ למגרש כדי להגיד לשופט שהוא מכור. וזה שורש העניין, התקיעה הזו שלך בתוך הפוזיציה הזו על טעויות של שופטים שהיא הטענה הקבועה שלך. העליתי את הדוגמה של צ'לסי- שלא הגבת על התגובה של האוהדים שלהם, מעניין.... -ולא יפליא אותי שאתה חושב שהנורבגי שמכר את צ'לסי לא עשה את זה בכוונה, כי אם כן "הוא היה יכל לעשות יותר".
בקטע של שלשום אתה מיעוט, תאמין לי, מיעוט. זה קורה, רוני, שופטים באים לזיין לקבוצה את הצורה והם אשמים. זה קרה לנו שלשום. והמנגנון לא משאיר יותר מדי ברירות לאוהדים למחות. האוהדים שלנו עשו את זה שלשום איך שעשו, האוהדים של צ'לסי איימו בהמוניהם על חייו של טום הנינג. אין לנו דרך אחרת למחות, או להתגונן בפני התקיפה הזו, כמו שאין לנו דרך למחות על ההסתה הפושעת של ה'עיתונות' ביומיים האחרונים, שהיא פלילית לחלוטין. אבל אתה לא יוצא כנגדם ולא נגד שופט וקוונים שמכרו אותנו ופגעו במהות הספורט שבשמה הגעת שלשום למשחק, אלא תקוע בפוזיציה המנותקת שלא מסוגלת לנתק דבר מדבר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 07 מרץ 2012, 19:24 
mkorman1 כתב:
רוני
כל מילה ומילה

שנאה טהורה למה ?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 07 מרץ 2012, 19:29 
אני יודע שזה נשמע קיצוני, אבל אין לי שום הסבר למה שקרה בשרבי פרט למכירה/סחיטה/הימורים/כל קומבינציה אחרת.
הוא לא שרק נגד הפועל כי אנחנו הפועל, אלא כי הוא היה מחוייב. וזה לא רק הוא זה גם הקוונים באופן קונסיסטנטי.
משהו בסטטיסטיקה הבסיסית לא מתיישב. לא יכול להיות שיש כל כך הרבה שגיאות שיפוט כאשר 90% מהן (ואני לארג') הן לצד אחד. זה פשוט בלתי סביר בעליל.
אני לא בעד לזרוק כלום ואני לא מצדיק כלום, אבל באמת שזה סיטואציה קיצונית.
אני גם חושב שהיתה פה הקצנה משמעותית בגלל התבכול והכעס הכללי של האוהדים, אבל זה וויכוח נפרד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 07 מרץ 2012, 19:33 
לדעתי, אם הפועל חוטפת עונש כבד יותר ממה שמכבי חיפה קיבלו בזמנו אחרי שאוהדים שלהם פרצו למגרש ודרסו חברים שלהם מהיציע וכבד יותר מבית"ר ירושלים שמסיתים את השוטרים והיסמניקים של המרחב נגד הקהל של הפועל וגורמים לפוגרומים ביציע באופן תמידי, ולא חסרות דוגמאות אחרות של אלימות לא מצד הקהל של הפועל שלא עשו בהתאחדות נגד זה שום דבר- זה תקדים שאסור לשתוק לו.

אני לא בעד מה שקרה בסוף הדרבי בשום אופן, אבל יש גורמים שיודעים שהם אחראים לארועים באופן ישיר, שיתחילו להזיז את התחת, מספיק לבלבל את המוח, אתם יודעים מה היה חוסך את כל המהומה הזאת? מנהרה כמו אלה שיש בארגנטינה,כל כך פשוט ולא יקר!!!! הרי בהתאחדות ידעו שזה משחק טעון, למה לא להפיק לקחים קודם ולהתכונן? העיקר להאשים את אוהדי הפועל בהתנהגות לא הולמת גזענות וכולי וכולי, אבל שהקהל של בית"ר ירושלים שר מוות לערבים מאז שהקבוצה הוקמה והקהל של מכבי שר ללא הפסקה סלים טועמה מחבל והפועל חיזבאללה זה לא מעניין אף אחד!! בושה וחרפה זה מה שיש לי להגיד בהקשר הזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 07 מרץ 2012, 19:34 
בני12 כתב:
mkorman1 כתב:
רוני
כל מילה ומילה

שנאה טהורה למה ?

גם אני שואל את עצמי את אותה שאלה
זה מה שהיה כתוב בשלט לא?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 69 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 4 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: