עוד פעם? די נו.
והראיון איתו:
ציטוט:
חזרת מפציעה ארוכה בזלצבורג. האם התאוששת לחלוטין? איך עברת את כל תהליך השיקום?
"הרופא אמר לי שמדובר בהתאוששות של שנה. וחזרתי תוך תשעה חודשים. אני חושב שתמיד יש עוד מקום להתאוששות ויש לי עוד לפחות חמישה שישה חודשים עד שאתאושש לגמרי, בטח ובטח שמדובר בפציעה כל כך קשה. עכשיו אני שוב משחק, תפסתי בחזרה את המקום שלי בהרכב. המאמן שלי מואשר מזה".
הגעת לאוסטריה כהבטחה אדירה אבל הפציעה עצרה אותך. האם חזרת לכושר הטוב שאפיין אותך בהפועל ת"א?
"אני לא יכול להגיד שחזרתי לכושר שאפיין אותי בהפועל. כמו שאמרתי, יש לי עוד בערך 5-6 חודשים עד שאהיה כשיר ב-100 אחוז אבל לאט לאט אני חוזר לעצמי".
איך ההסתגלות החברתית בזלצבורג? האם יש במועדון את אותה אווירה כמו בהפועל ת"א?
"גם פה עושים שמח בחדר ההלבשה, אבל זה לא כמו בהפועל, שהיו לי חברים כמו שכטר וקנדה, שהיו עושים איתי שמח. יש לי חברים פה, השחקנים קצת שונים. יש לנו 4 ברזילאים, ספרדים, וארגנטינאי שיש לי חיבור טוב איתם".
איך החיים באוסטריה? קשה לעבור מהחום הישראלי לכפור האוסטרי?
"החורף השנה היה קשה, אומרים שב-35 שנים האחרונות לא היה קור כזה באוסטריה. הגענו למצב של מינוס 22 מעלות, לקח לי קצת זמן להתרגל לזה באימונים, אבל אין ברירה וצריך להתרגל. גם יש כפפות וביגוד מתאים לקור שמקלים עליי".
האם הליגה האוסטרית קשה יותר ביחס לליגה הישראלית?
"הליגה שונה קצת אבל גם אפשר להגיד שהרמה היא פחות או יותר זהה לרמה שהייתה בהפועל. באוסטריה משחקים יותר פיסי, יותר אגרסיבי, בעוד שבארץ, בהפועל זה יותר טקטיקה והנעת כדור. גוטמן היה מאמן טקטי ומאמן מצויין, אבל גם פה יש מאמן טוב".
בזלצבורג משחקים עוד 4 ברזילאים. עד כמה זה מקל את החיים שם?
"עד לא מזמן היינו 6 שחקנים ברזילאים בקבוצה. בהפועל היו לי הרבה חברים, אבל לא היו ברזילאים. בהפועל כפ"ס היו לי חברים ברזילאים. זה טוב לי שיש פה ברזילאים, אנחנו חולקים את אותה תרבות זה גם מקדם את השפה שלנו".
כשעזבת, היו הרבה בלאגנים סביב העזיבה שלך. האם אתה יכול להגיד שכל נושא בתי המשפט מאחוריך?
"כן. כבר הרבה זמן שהכל מאחורי. ברור שזה לא היה נעים, אבל בדקו את מה שצריך היה לבדוק ומבחינתי כבר שכחתי מזה. אני מתרכז אך ורק בליגה האוסטרית. אני שמח פה, אנחנו במקום השני, נקודה הפרש מהמקום הראשון, עשינו קמפיין טוב באירופה ועכשיו רצים לאליפות בכל הכוח".
האם אתה עוקב אחרי הפועל ת"א מאז שעזבת בינואר האחרון? עוקב אחרי הליגה?
"לא יוצא לי לעקוב באופן רציף, אבל אני משתדל להתעדכן עד כמה שניתן באתרי האינטרנט הישראלים. הפועל הייתה צריכים לקחת אליפות השנה. העניין הוא שהם פספסו את הטיימינג שלהם כשהם הפסידו לעירוני ק"ש. זה פספוס גדול שהם לא לוקחים אליפות השנה".
מאז שעזבת, הפועל מתקשה למצוא מנהיג בהגנה (פצ'אלקה הגיע ועזב, פרנסמן לא בולט וגם פצוע ועכשיו שולר). אתה מכיר את השחקנים? יש הסבר למה קשה לבלמים זרים לבלוט בהפועל?
"שיחקתי בהפועל עם פרנסמן, שהוא בלם מצוין אבל הוא נפצע. אני לא יודע להסביר למה לבלמים קשה לבלוט בהפועל. אני יודע להגיד שביני לבין באדיר היה קשר מעולה, אנחנו שיחקנו ביחד שנתיים וחצי, ואחרי כל כך הרבה זמן ביחד, התרגלנו אחד לשני והייתה בינינו כימיה טובה. אני מבין שקצת קשה להפועל בהגנה ואני מקווה שהם ימצאו פתרון כדי לחזור לימים הטובים שלהם בשנה הבאה".
הפועל שלך, של שכטר, ורמוט, אניימה, הייתה אחת הקבוצות הגדולות בהיסטוריה של ישראל. מפתיע אותך שהפועל לא מצליחה לשחזר את ההצלחה?
"אני חושב שעד אמצע העונה, הם שיחקו טוב והייתה להם עונה טובה. הבלאגן שהתחיל מחוץ למגרש, עם הבעלים, עם הקהל, עם המאמן, כל אלו משפיעים פסיכולוגית על השחקנים וזה פוגע בהם"
שכטר יצא לגרמניה ולא מצליח כ"כ, ורמוט כבר בהולנד, אניימה לא משחק בצרפת. יכול להיות שהם טעו כשהם עזבו את הפועל?
אני לא חושב שהם עשו טעות כשהם עזבו את הארץ. אם הם לא היו עוזבים לאירופה, כולם היו שואלים למה הם לא יצאו לאירופה. אי אפשר להגיד ששכטר לא מצליח, הקבוצה שלו לא מצליחה, הוא דווקא שיחק בהרכב וכבש. בנוסף, בגרמניה יש הרבה לחץ ועכשיו כל הבלאגן עם האוהדים והקריאות האנטישמיות שלו גם משפיעות עליו.
"לוורמוט לא היה מזל מאחר והוא נפצע. אחר אניימה לא כל כך יוצא לי לעקוב אבל אני יודע שיש עוד המון שוערים מצוינים בליגה הצרפתית. אני ממש לא חושב שהם צריכים לחזור לארץ. לוקח זמן להתרגל, הם צריכים להיות חזקים פסיכולוגית, להתרגל ולהישאר באירופה. אם הם יחזרו לארץ זו תהיה טעות".
הקהל פתח לאחרונה במחאה קשה נגד טביב, אותו אתה מכיר מצוין. מה דעתך על המחאה? אם היית טביב, היית שוקל לעזוב?
"אני מבין את התסכול של הקהל, והעובדה שהוא מוחה, אבל הקהל חייב לתת גם קרדיט לאלי טביב. כשטביב הגיע להפועל הקבוצה הייתה במינוס כלכלי, והם נלחמו לא לרדת לליגה השנייה בעקבות כך. בשנה הראשונה שלו בהפועל סיימנו במקום ה-2, אחר כך הגיע דאבל, צ'מפיונס ליג. הקהל צריך לגלות סבלנות, טביב בסך הכל רוצה לעשות טוב, הוא השקיע הרבה כסף בקבוצה.
"אני חושב שטביב צריך לשבת עם האוהדים ולמצוא פתרון משותף. אחרי הכל, הקהל של הפועל הוא קהל טוב שחי, נושם ואוהב את הקבוצה והקבוצה עבור אוהדי הפועל היא מעל הכל. אם המצב ימשיך ככה, הפועל תמשיך בדרך לא טובה בעונה הבאה לא תשחק טוב וזה לא טוב לקבוצה".
יום שני, הדרבי הגדול של ת"א. לא הפסדת באף דרבי בהפועל. למה לדעתך הפועל שולטת בדרבי בשנים האחרונות? מכבי פוחדת מהפועל?
"מכבי ת"א מפחדת מהפועל, כשהם רואים את האדומים הם ישר מפחדים. זה דומה למצב שריאל מדריד משחקת נגד ברצלונה, בארבע השנים האחרונות, בריאל יודעים שהם הולכים להפסיד או מקסימום לסיים בתיקו. בדיוק ככה זה כשמכבי פוגשת את הפועל, במכבי כבר התרגלו להפסיד. השחקנים של הפועל התמכרו לתחושה של לנצח דרבי ולכן הם מופיעים למשחק ונותנים 200 אחוזים ואת הנשמה שלהם, הם לא מוכנים לוותר על ההרגשה הזו. אני מקווה שגם הפעם הם ינצחו. הקהל של מכבי חוגג כשהם מסיימים את הדרבי בתיקו".
הימור שלך לקראת יום שני?
"הפועל בטוח תנצח לא יודע באיזו תוצאה".
כל אוהדי הפועל רוצים לדעת: האם יש סיכוי שתחזור להפועל ת"א?
"אם אני אחזור לארץ זה יהיה רק להפועל, אני מקווה שעוד כמה שנים אחזור".