תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 05 יולי 2025, 01:51

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

אנא לחץ כאן על מנת לצפות בחוקי הפורום

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 65 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: מאבק אוהדי הפועל ת"א מגיע לכנסת!
הודעהפורסם: 28 פברואר 2012, 22:15 
סמל אישי של המשתמש
אדבר איתו על זה.
בכנות אני לא מבין למה הוא לא היה שם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 12 מרץ 2012, 12:16 
פרוטוקול הועדה
http://www.knesset.gov.il/protocols/heb/protocol_search.aspx?ComId=8

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 12 מרץ 2012, 12:31 
דב חנין פשוט אליל.
וראצ'ו :ROSE: כל מילה בסלע

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 מרץ 2012, 10:23 
פורסם פרוטוקול הדיון.( http://www.knesset.gov.il/protocols/dat ... -02-28.rtf)
הנה החלק של הדברים שלי:

נמרוד בוכמן:

אני גם אוהד הפועל תל אביב וזה לא סתם שאנחנו כל כך הרבה אוהדי הפועל תל אביב שנמצאים כאן. שמי נמרוד בוכמן, אני מאוהדי הפועל תל אביב שמנהלים מאבק היום נגד מנהל הקבוצה – אלי טביב.

מסעוד גנאים:

כולם היום הפועל תל אביב, מה קרה?

נמרוד בוכמן:

זה לא סתם.

גאלב מג'אדלה:

זו ספינת הדגל.

נמרוד בוכמן:

יש גם סיבה שאנחנו פה היום.

גאלב מג'אדלה:

זו קבוצה שאני עמדתי בראש העמותה שלה חמש שנים.

מסעוד גנאים:

סחתין.

נמרוד בוכמן:

כי כשאני שומע את עורך הדין משה אביבי מדבר על תקנונים ועל העברת זכויות בעלות, אז זה יפה וזה נחמד שיש תקנון, אבל יש גם מציאות. להפועל תל אביב הגיע אדם בשם אלי טביב, שאין לו נכסים בארץ, אין לו דירה, אין לו רכב, אין לו עסקים פה. יש לו עסקים בחו"ל שאף אחד לא יודע מה הם. הוא כבר הצליח לפרק שתי קבוצות כדורגל בעבר בישראל – את הפועל כבר סבא ועליה כפר סבא. יש לו עבר פלילי. שופט בכיר, השופט אמנון שטרסנוב, קבע שיש עימו קלון ושהוא לא ראוי לנהל קבוצת כדורגל, ובקומבינה, שההתאחדות לכדורגל הייתה שותפה לה ועזרה לאלי טביב להשתלט על הפועל תל אביב, הוא השתלט על הפועל תל אביב, שזו אחת הקבוצות הגדולות בכדורגל הישראלי.

בשנה החולפת הפועל תל אביב קיבלה עשרות מיליוני דולרים כתוצאה מההשתתפות בליגת האלופות. יש לה הכנסות מהטוטו, מהלוטו, מכספים ציבוריים, מאוהדים שקונים מנויים ב-10 מליון שקלים בשנה ופתאום השנה אנחנו שומעים בפרסומים שאין כסף, שנגמר הכסף. אף אחד לא יודע לאן הלך הכסף, אף אחד לא יודע מה קרה איתו. אין שקיפות. אני בתור אוהד אין לי מושג מה קרה. זה גורם לי למרמור, זה גורם לי לתחושות של כעס, זה יוצר אינטריגות לא בריאות בספורט; ואין שום גורם שמפקח, שעוזר לנו האוהדים להבין מה קורה עם הקבוצות שלנו.

עורך הדין אביבי דיבר על גורמים שמושכים בחוטים מאחורי הקלעים, שמנסים להילחם בבעיה הזאת. זה לא סוד ואני חושב שהרבה אנשים יודעים את זה, שגורמים עבריינים נמצאים בכדורגל הישראלי היום. הייתה כתבה גדולה בשבוע שעבר ב'ידיעות אחרונות', על מישהו ששולט בבית"ר ירושלים כביכול, מאחורי הקלעים. זה אחד האנשים הכי עולם תחתון שיש, גל יוסף, אם אתם מכירים. יש עסקאות מפוקפקות וכסף ציבורי שעובר ואין פיקוח, ואנחנו לא יודעים מה קורה עם הכסף הזה.

ההצעה שהעלו פה, הצעת החוק על שקיפות, על ייצוג אוהדים, זה צעד ראשון שהוא הכרח והוא גם לא מספיק עדיין בשביל לפתור את הבעיה. עכשיו, אני בתור אוהד הפועל תל אביב, יש לי מזל שאני גם אוהד קבוצת כדורסל של הפועל תל אביב, ושם הקבוצה היא בבעלות האוהדים.

קריאה:

אני לא יודע אם זה כל כך מזל, אבל בסדר.

נמרוד בוכמן:

אני מאד שמח על זה. אנחנו 1,500 אוהדים שכל אחד שם כסף כל שנה, ורכשנו את הקבוצה ואנחנו בבחירות דמוקרטיות, כל שנתיים, בוחרים את ההנהלה שלנו ומה שזה יוצר, מה שזה נותן לנו בתור אוהדים, בתור קשר לקבוצה זה שמיים וארץ ממה שקורה בכדורגל. אני יודע מה הדו"חות הכספיים של הקבוצה, אני יודע על מה הלך הכסף, אני יודע מה נכנס, אני יודע מה הציפיות. יש לי דיאלוג עם ההנהלה, זה גורם ליוזמות חברתיות, אנחנו משקיעים בדרום העיר בקידום ילדים עם קשיי יום ומהגרי עבודה, בכל מיני דברים שהקבוצה יוצרת. זה מקטין מתחים, זה מוריד אלימות, זה מסייע בפתרון בעיות ואני חושב שהגיע הזמן, בטח לאור מה שאנחנו שומעים כאן, שהכנסת תתערב ותיכנס לדבר הזה, כי ההתאחדות לכדורגל כבר הוכיחה שהיא לא מצליחה לעשות עם זה משהו. לצערי משרד הספורט עדיין לא עשה מספיק, ויש לכם הזדמנות פה באמת להתחיל שינוי שהוא משמעותי לא רק לאנשים שפה, אלא למאות אלפי אוהדים בכל הארץ.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 מרץ 2012, 11:05 
סמל אישי של המשתמש
http://www.nrg.co.il/online/71/ART2/346/707.html?hp=71&cat=7101

הצעת החוק שתשנה את הכדורגל

החזון: נציגי אוהדים בהנהלה, תקציב גלוי לכל. האמצעי: "חוק השקיפות". ח"כ איתן כבל: "זה מוצא אחרון. בעלים מתייחסים לקבוצות כמו לצעצוע"

בשנים האחרונות חוזרות ועולות טענות על רמת הניהול בקבוצות ליגת העל. בעלי הון עזבו את הענף, אחרים חוששים להשקיע. לא מעט קבוצות נותרו ללא ספונסרים. מחאות קולניות מתנהלות נגד בעלים, קבוצות אוהדים מוקמות, ודומה שהפער בין הקהל לבין ההנהלות גדול מתמיד.

הצעת חוק חדשה, שזכתה לכינוי "חוק השקיפות", עשויה לשפר את המצב. את ההצעה יזם ארגון "היציע" שהוקם על-ידי אוהדי הקבוצות בישראל. חברי הכנסת איתן כבל (עבודה), שי חרמש (קדימה), יריב לוין (ליכוד) ודב חנין (חד"ש), ינסו להעביר אותה במושב הקיץ שייפתח בקרוב.

יוזמי החוק מדברים על לא פחות ממהפכה בענף הספורט הפופולרי בארץ. במסגרת ההצעה תוטל חובת גילוי מלאה של נתוני התקציב של המועדונים. ההנהלות יחויבו לכלול לפחות נציג אחד לאוהדים, ובעלי הקבוצות יחויבו לפעול בשקיפות מלאה, מה שימנע מקרים של הליכי פירוק.

"אם החוק הזה מביא לשיתוף פעולה נדיר בכנסת בין אוהדי מכבי לבין אוהדי הפועל, זה מראה כמה החשיבות שלו גדולה", מתלוצץ ח"כ כבל, שנחשב לאוהד שרוף של הצהובים. "כנראה שזה המוצא האחרון. הגענו לשפל חסר תקדים. מצב הכדורגל הישראלי מעולם לא היה שחור יותר. נראה שבעלים בישראל מתייחסים לקבוצות שלהם כצעצוע".

- יש הטוענים שהאליפות הצפויה של ק"ש דווקא מבשרת על רוח חדשה בענף.
"ק"ש זה סיפור מדהים, אבל זה משהו שיכול לקרות רק פעם ב-20 שנה , ולא יפתור שום דבר. זה כמו להגיד שאם ירד קצת גשם צריך להפסיק את התפלת המים, כי הכל הסתדר. צריך לחשוב על הטווח הארוך".

שי גולוב, יו"ר ארגון "היציע", החל את הפעילות הציבורית שלו כראש ארגון אוהדי הפועל כפ"ס, "הלב הירוק". את הרעיון לפנות למהלך כולל הוא קיבל אחרי שקבוצתו נפגעה, לטענתו, מהתנהלות הבעלים הקודם
שלה אלי טביב, היום בעלי הפועל ת"א.

גולוב: "אנחנו פועלים לקידום השקיפות, המינהל התקין והדמוקרטיה של המועדונים, מתוך תפיסה שהמועדונים שייכים לציבור לא פחות משהם שייכים לבעלים. החלטנו לקחת את העניינים לידיים בגלל שההתאחדות מוגבלת ביכולתה לפתור את המצב. גם ועדת שטרוזמן היא לא פתרון מספיק טוב בשל המכשולים הביורוקרטיים והזמן שצפוי לעבור עד יישום ההמלצות, אם בכלל".

הלוואי וזה יעבור, אולי זה יביא סוף להפקרות בקבוצות ולמכבסת הכספים של כל אותם עבריינים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 65 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 4 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: