הייתי רוצה להשתתף בדיון, אבל מבחינה מקצועית הוא רווי שטויות ואג'נדה בכמויות שאין טעם לפתח שום קצה של דיון, השטויות באות מכיוון אחד בלבד. רופאי עור מאבחנים מלנומה מוקדמת או אופציות חשודות ומצילים חיים, במיוחד בישראל. המלנומה נגרמת בעיקר מחשיפה לשמש וגורמים גנטים עדתיים, החשיפה לשמש היא תרופה אשר גרמה נזק בלתי הפיך ע"פ תאוריה שרובצת פה לכן הרפואה האלטרנטיבית לא יודעת כבר איך לטפל. מי שנתן את תרופת השמש שגרמה נזק הוא אלוקים, כנראה שצריך להלחם באלוקים שלוקח חלק ברפואה התרפוייטית של הרופאים. הרפואה כיום מנסה למצוא הסבר למה תופעות מתרחשות, ולתת מענה לאותם תופעות. הרבה מחלות נגרמות בגיל צעיר טרם חשיפתו של תינוק\ילד לתרופה כולשהי בחייו, כגון: סכרת סוג 1, סיסטיק פיברודיס וכו'. הרפואה מצויידת בכלי מחקר, עם מעקב קפדני לנסות להבין את אותם תופעות, כל פרס נובל בתחום פותח חיים חדשים למליונים של אנשים בעולם, כל גילוי ביוכימי וביולוגי חדש הוא בסיס לתרופה\גילוי חדש שיבוא אחריו. ממליץ בחום למי שהולך לרפואה אלטרנטיבית לנסות למצוא מטפל שידוע כבר שעזר למישהו, זה לא פשוט בכלל ולפעמים בלתי אפשרי. בגלל שכיום יש המון מחלות כרוניות ופחות אקוטיות מבעבר, תמצאו את עצמכם במצב בו לאדם יש מחלה כרונית שמקשה על חייו ולרפואה אין פתרון, אך הפלא ופלא תמצאו מטפלים אלטרנטיבים שיגידו שהם מטפלים בבעיה זו, למעשה אותו מטפל ברוב המקרים יגיד שהוא מטפל בכל בעיה שקיימת בעולם, לרבות פסיכותרפיה וטיפול בבעיות תת מודעות מהילדות. כלומר המטפל מחליף לא רק את הרופא, אלא מחליף גם את הפיסותרפיסט שלמד תואר ראשון + כמה שנות נסיון + תואר שני + בית ספר לפסיכותרפיה, הוא סוג של אלוהים. דוגמה טובה לכך היא לדוגמה תסמנות העייפות הכרונית, תסמנות קשה שתוקפת אנשים מכלל המגזרים. מטפלים אלטרנטיבים פתחו אתרים בהם צויין כי טיפלו באלפי מטופלים עם עייפות כרונית ועזרו להם, אממה, אין אלפי מאובחנים כאלה בארץ. הבעיה היא שהמדע עוד לא יודע להסביר מדוע זה קורה, ולפעמים מה קורה, אך למטפל האלטרנטיבי יש פתרון לכל בעיות החיים, גופניות + נפשיות, חלקם לוקחים קורס 1 ופותחים קליניקה, ו2 מהם היו אפילו בתכניות בוקר, שאחד מהם התיימר לטפל בעייפות הכרונית, כמובן שמאותו יום למשך שנה הוא קביל המון פניות ועשה המווון כסף, שזה בסדר, הבעיה שאפילו לא פציינט אחד דיווח על הטבה במצב, וחלק דיווחו אף על הרעה במצבם. הבעיה עם המחלות הכריוניות של היום זה שהמטופל מרגיש מתוסכל ומחפש פתרון שהרפואה לא יכולה לתת לו בצורה שהוא רוצה, וזה הבראה, הבראה מבטלת את העניין הכרוני שמדבר על לחיות עם המחלה. המטפלים האלטנרטיבים אומרים שיש להם פתרון להכל, שזה סוג של אחרית הימים, אך למעשה אין שום עדויות מספ]קות מאנשים כי יש שיפור גורף במצבם, אם היה כזה במחלות הכרוניות היה שינוי מהותי כלל עולמי, מכלכלה עד חינוך. הרפואה אלטרנטיבית יכולה להיות גם מאד מועליה מאידך, למשל נאונקולוגית שעושה דיקור, אני יודע בוודאות שיש דיקור מסויים שעוזר להוריד את תופעות הלוואי מכימותרפיה, אבל אותה אונקולוגית לא אומרת שהיא מטפלת בהכל, ויש עליה מעלה 10 שנות לימוד ומעל 30 שנות נסיון, היא עדיין חושבת בצורה של רופאה-מטפלת ויודעת שאסור לה להבטיח דברים במה שהיא לא מבינה, במיוחד שמדובר באנשים שסובלים ומדובר בכסף רב. הרופאים שכן עושים את זה ברפואה (לא חסר כמו כל זבל בבני אדם) צריכים לשבת בכלא, כי להם בניגוד למטפלים אלטרנטיבים אסור להבטיח סתם. אגב בקשר לעייפות הכרונית יצא השנה מחקר וגילו שמדובר במחלה אוטואימונית וודאית, שכן גילו את הנוגדנים שהגוף מייצר נגד עצמו ופעילות לא סדירה בלימפה. הבעיה העיקרית עם האלטרנטיבית (אני אישית כן משתמש בה ואבל יודע בדיוק למי אני הולך ומה הוא מטפל, לעולם לא אלך ל "אני מטפל בהכל!") זה אנשים שלא לומדים ביוכימיה ואין להם מושג לפעמים כיצד דברים עובדים, אלא "המורה לימד ש אם יש מקרה כזה נותנים כזה". דוד של ידידהטובה שלי היה צריך להתחיל דיאליזה, לאחר שמטפל אלטרנטיבי שכנע אותו שאסור לו לעשות ושביוא אליו, הוא סירב לעשות והלך למטפל, המטפל נתו לו תמציות עשביות, בחייאת מה יכול להיות רע בעשב? הדוד הגיע לטיפול נמרץ מחוסר הרכה ונפטר ביום למחרת מעודף אשלגן שלא יכל להתפנות בכליות, המטפל ממשיך לטפל באנשים, כרגיל, ללא שום פיקוח. כי הרפואה האלטרנטיבית "רק עוזרת ולא יכולה להזיק", כמו ש"ויטמינים ומינרלים רק עוזרים ולא יכולים להזיק". אני משתמש ברפואה אלטרנטיבית, אבל אני יודע בדיוק מה אני עושה ומי המטפל שמולי. היום כל אחד לומד קורס והופ! נהיה מומחה ל...הכל בעצם, ה-כ-ל, סופר דופר מולטי טריינר האיש שיבוא להציל אותך מה-כ-ל, יש בעיה שאין לה תשובה? לו יש אותה. מרצים לנו על צניעות לבנות ישראל, אבל שוכחים את הצניעות בבית שמדובר בנו. תסמונת באתי להציל את העולם ואוזניי סתומות.
_________________ **************** נוכלים עלייך הפועל **************** **************** נוכלים עלייך הפועל **************** **************** נוכלים עלייך הפועל ****************
|