תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 19 יוני 2025, 00:45

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 879 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 30  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: פולארד - רעיונות לפעילות לקראת פגישת נתניהו-אובאמה ב5.3
הודעהפורסם: 27 פברואר 2012, 00:12 
סמל אישי של המשתמש
קומוניסים כתב:
אתה יודע בריאות זה גם נפש

ברווזן שימייל תימני כתב:
ספר לנו על זה
:SMOKE:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 27 פברואר 2012, 00:15 
סמל אישי של המשתמש
אמרתי לך. אם תרצה לארגן הפגנה לטובת תנאים טובים יותר לפולרד בכלא, אני איתך.
אבל לשחרר אותו כי "הוא סבל מספיק"? מי אתה שתקבע אם זה מספיק? על כל אישיות בכירה (בעבר) שחושבת שהוא ריצה את עונשו, יש עשרים שחושבים אחרת.
אתה יודע כמה פלשתינים יושבים בכלא הישראלי, נמקים באוהלים, ולא רואים את המשפחות שלהם. אני קורא לשחרר את כולםםםםם

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 27 פברואר 2012, 00:19 
פתאום הבנתי שאם המציאות עצמה לא גורמת לך להזעזע או לכל הפחות לנוע באי נוחות על הכיסא הנוח, כנראה שמילים שלי לא יעשו זאת. למרות שאני לא מכוון לזה בכלל. שיהיה אחלה לילה אדום נחמד :ROSE:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 27 פברואר 2012, 00:24 
סמל אישי של המשתמש
קומוניסים כתב:
פתאום הבנתי שאם המציאות עצמה לא גורמת לך להזעזע או לכל הפחות לנוע באי נוחות על הכיסא הנוח, כנראה שמילים שלי לא יעשו זאת. למרות שאני לא מכוון לזה בכלל. שיהיה אחלה לילה אדום נחמד :ROSE:

אתה חתיכת אטום
לילה נחמד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 27 פברואר 2012, 00:26 
אדום נחמד כתב:
קומוניסים כתב:

אתה חתיכת אטום
לילה נחמד.

אטימות הלב זה דבר נורא
:ROSE:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 27 פברואר 2012, 00:27 
סמל אישי של המשתמש
לב לב פרח פרח.
כבר אמרתי שאני אתמוך בכל קריאה לטיפול ראוי יותר בפולרד כל עוד הוא בכלא. אבל לך זה לא מספיק.
אתה רוצה אותו בבית
למה?
כי הוא יהודי חמוד ונחמד. מצטער, לא שכנעת אותי. לילה טוב

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 27 פברואר 2012, 00:30 
סמל אישי של המשתמש
תמונה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 27 פברואר 2012, 17:22 
סמל אישי של המשתמש
קומוניסים כתב:
ראית את הסרטונים שהבאתי פה היום, עם בכירים בדרגים הכי גבוהים של הממשל מתייחסים לפרשה?
אמרתי לך כבר- לא פתחתי את האשכול (וגם לא כ"כ כ"כ מעניין אותי כיום כשיהונתן עוד בתא) כדי לדון בפרשה לפרטי פרטיה.
יש דברים שלא התפרסמו ולא אני ולא אתה יודעים. יש דברים שהתפרסמו ואין עליהם הוכחות. יש השערות רבות ויש גם עובדות.
העובדה הכי קריטית מבחינתי היא העובדה שגם ברגע זה יהונתן שוכב חולה ומיוסר בזמן שאנחנו יוצאים לאוויר החופש כל בוקר, הוא נמק בכלא, פגוע וכואב. הכל מתגמד כרגע כל הדיבורים על ההפעלה, ההסגרה, העברת כל הראיות בצורה בזיונית שזה מבהיל לארה"ב, ההתעלמות, ההתכחשות, ההודאה המאוחרת, פספוס ההזדמנויות, ההתעלמות מפניות וכו וכו'

לא באתי להאשים פה כרגע, בכל המסביב נוכל להתעסק אח"כ, נשמע גם אותך, כרגע שעון החול הולך ואוזל
לכן אני מפציר בכם לנסות לחשוב מה עוד ניתן לעשות? האם יש למישהו כאן קרובים בארה"ב? אם כן- האם יצא לו לשוחח איתם בנושא?

אתה כן מתעסק בכל המסביב.
אתה מתעסק רק במסביב.

אם היית פועל לזה שפולארד יקבל טיפול רפואי טוב יותר - לא היה אחד שהיה מתנגד.
אבל לא מעניין אותך העיניין הרפואי - מעניין אותך שהוא ישתחרר, ולזה אני מתנגד.
אדם שעשה את מה שעשה, ראוי לכל עונש מאסר שיקבל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 27 פברואר 2012, 17:37 
סמל אישי של המשתמש
צריך להסביר לאובמה שגם לפולארד יש זכות לשרוף ספרי קודש, זה ישר ישכנע אותו.

נא לא לצטט הודעות של אנשים לא ראויים, שיישאר מוסתר, תודה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 27 פברואר 2012, 17:46 
red in blood כתב:
קומוניסים כתב:
ראית את הסרטונים שהבאתי פה היום, עם בכירים בדרגים הכי גבוהים של הממשל מתייחסים לפרשה?
אמרתי לך כבר- לא פתחתי את האשכול (וגם לא כ"כ כ"כ מעניין אותי כיום כשיהונתן עוד בתא) כדי לדון בפרשה לפרטי פרטיה.
יש דברים שלא התפרסמו ולא אני ולא אתה יודעים. יש דברים שהתפרסמו ואין עליהם הוכחות. יש השערות רבות ויש גם עובדות.
העובדה הכי קריטית מבחינתי היא העובדה שגם ברגע זה יהונתן שוכב חולה ומיוסר בזמן שאנחנו יוצאים לאוויר החופש כל בוקר, הוא נמק בכלא, פגוע וכואב. הכל מתגמד כרגע כל הדיבורים על ההפעלה, ההסגרה, העברת כל הראיות בצורה בזיונית שזה מבהיל לארה"ב, ההתעלמות, ההתכחשות, ההודאה המאוחרת, פספוס ההזדמנויות, ההתעלמות מפניות וכו וכו'

לא באתי להאשים פה כרגע, בכל המסביב נוכל להתעסק אח"כ, נשמע גם אותך, כרגע שעון החול הולך ואוזל
לכן אני מפציר בכם לנסות לחשוב מה עוד ניתן לעשות? האם יש למישהו כאן קרובים בארה"ב? אם כן- האם יצא לו לשוחח איתם בנושא?

אתה כן מתעסק בכל המסביב.
אתה מתעסק רק במסביב.

אם היית פועל לזה שפולארד יקבל טיפול רפואי טוב יותר - לא היה אחד שהיה מתנגד.
אבל לא מעניין אותך העיניין הרפואי - מעניין אותך שהוא ישתחרר, ולזה אני מתנגד.
אדם שעשה את מה שעשה, ראוי לכל עונש מאסר שיקבל.

ברור שהמשך אחזקתו בכלא מסכנת את מצבו הרפואי- הפיזי והנפשי. אתה יודע ממה הוא סובל? מה זה "ראוי"? ראוי למות בכלא? מה זה עשה את מה שעשה. הוא עשה זאת בשליחות מדינת ישראל. אתה לא מתבייש? ואל תגיד לי שאני מתעסק במסביב כשאני כל הזמן מבקש רק שיתוף פעולה מכם באיך ניתן לסייע לו להשתחרר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 28 פברואר 2012, 01:04 
סמל אישי של המשתמש
אז זהו, שאני אשמח לעזור באיך אפשר לסייע לשפר את מצבו הרפואי.
אני לא אעזור לאיך אפשר לסייע לשחררו.

כי הוא לא עשה את זה בשליחות ישראל. הוא עשה את זה בשליחות עצמו, אחרת הוא לא היה מעביר מידע לעוד גורמים.
ואנשים שגונבים סודות מדינה בשביל בצע כסף ראויים לעונש כבד.
ואם הממשל האמריקאי קבע שהעונש המתאים הוא להיות כלוא כל ימי חייו - so be it.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 28 פברואר 2012, 08:24 
red in blood כתב:

כי הוא לא עשה את זה בשליחות ישראל . הוא עשה את זה בשליחות עצמו, אחרת הוא לא היה מעביר מידע לעוד גורמים.

אין לך מושג, צא ולמד.
קבל עזרה קטנה- 0:44

http://www.youtube.com/watch?v=iH1NXvByeoE

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 28 פברואר 2012, 09:24 
סמל אישי של המשתמש
אתם מתעסקים יותר מדי ב-נשלח או לא נשלח ע"י מדינת ישראל.
אני באמת לא מבין מה זה רלוונטי?
מבחינת ארה"ב, הוא עבר על החוק וזה בכלל לא משנה מי שלח אותו.
ואם אני שוקל אם תהפגין בעד שחרורו, אני לא יכול להסתכל על זה מהעניים הצרות שלי כישראלי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 28 פברואר 2012, 09:27 
אדום נחמד כתב:
אתם מתעסקים יותר מדי ב-נשלח או לא נשלח ע"י מדינת ישראל.
אני באמת לא מבין מה זה רלוונטי?
מבחינת ארה"ב, הוא עבר על החוק וזה בכלל לא משנה מי שלח אותו.
ואם אני שוקל אם תהפגין בעד שחרורו, אני לא יכול להסתכל על זה מהעניים הצרות שלי כישראלי.

מבחינת ארה"ב הוא עבר על החוק. נקודה. הוא הפר את האמון שניתן בו- סימן קריאה!
אך מתבקש שהם ירצו להענישו ואולי אף לנקום בו על החוצפה שלו.
אבל אתה מסתכל על זה באובייקטיביות? מה זה לא משנה אם ישראל שלחה אותו? וודאי שזה משנה! אנחנו ישראלים, לא איזה בלגים שסוקרים פה פרשה שאין לנו שום קשר אליה.
וכל אותם רשימת בכירים מפוארת שהבאתי קודם וודאי לא מסתכל על הפרשה בעיניים ישראליות צרות. הם גם מבינים שזה מופרז, מוגזם, לא אנושי.

נערך לאחרונה על ידי קומוניסים בתאריך 28 פברואר 2012, 09:34, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 28 פברואר 2012, 09:32 
סמל אישי של המשתמש
אני מצטער אליהו, אני לא מוכן להסתכל על המקרה הזה כעל עוד "ישראל נגד העולם".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 28 פברואר 2012, 12:24 
"שלום אליהו, השר פלד ראה את פנייתך- ומסר שהוא אכן יעלה את הנושא לפני רה"מ נתניהו טרם צאתו לפגישה עם השיא ארה"ב אובמה. תודה על פנייתך והמשך שבוע טוב- צוריאל שרון, יועץ השר."

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 28 פברואר 2012, 12:27 
קומוניסים כתב:
"שלום אליהו, השר פלד ראה את פנייתך- ומסר שהוא אכן יעלה את הנושא לפני רה"מ נתניהו טרם צאתו לפגישה עם השיא ארה"ב אובמה. תודה על פנייתך והמשך שבוע טוב- צוריאל שרון, יועץ השר."

אני מקווה שברור לך שאף שר לא באמת רואה את המיילים הללו שלך אלא הם נזרקים ישירות לפח (אחרי שכותבים לך תגובה
מנומסת שלא אומרת כלום כדי שתרד מהם).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 28 פברואר 2012, 12:28 
http://www.mako.co.il/news-channel2/Cha ... 531018.htm

אודי סגל | המהדורה המרכזית, חדשות 2
| פורסם 27/02/12 21:54

פרס ונתניהו יבקשו מאובמה את שחרורו של פולארד
הנשיא פרס וראש הממשלה נתניהו נוסעים לוושינגטון בשבוע הבא וצפויים, כבכל ביקור, להעלות בפני נשיא ארצות הברית את הבקשה לשחרר את ג'ונתן פולארד. הלחץ שמפעיל הוועד האמריקני לשחרור פולארד, זוכה כעת לגיבוי מעוד פוליטיקאים שדורשים להפסיק את מה שהם מכנים – "ההתעללות בפולארד"

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 28 פברואר 2012, 12:30 
סמל אישי של המשתמש
למה הסינים לא פועלים גם הם לשחרור מי שריגל עבורם? רק בגלל שהוא יהודי? אנטישמים!

נא לא לצטט הודעות של אנשים לא ראויים, שיישאר מוסתר, תודה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 28 פברואר 2012, 12:34 
בני12 כתב:
קומוניסים כתב:

אני מקווה שברור לך שאף שר לא באמת רואה את המיילים הללו שלך אלא הם נזרקים ישירות לפח (אחרי שכותבים לך תגובה
מנומסת שלא אומרת כלום כדי שתרד מהם).

לא ברור לי למה זה כ"כ ברור לך.
בחודשים האחרונים הצלחתי להוציא מכתבים לנשיא ארה"ב, שגריר ארה"ב בישראל, ראש ממשלת ישראל, נשיא המדינה ועוד: עם חתימות ידיהם של ראשי ערים רבים מאוד בשם בוחריהם- תושבי ישראל.
תראה למשל את תגובתה של מרינה סולודקין, אני שם את הזרת שלי אם היא לא כתבה את התגובה בעצמה.
בכל מקרה, אני עושה השתדלות. אשמח לקבל ממך רעיונות לפעולה שיכולה לעזור .. יום נפלא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 פברואר 2012, 08:57 
http://www.youtube.com/watch?v=5e_OqB0lQeM

צפיה חובה

נשלח לאקוניס:

אופיר, האם אתה מוכן לפנות לרה"מ לוודא שהוא יעלה את נושא פולארד בפגישתו עם הנשיא אובמה ועם מנהיגים נוספים בארה"ב?

"כן. ובהחלט! הגיע הזמן לשחרר את פולארד!!!"

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 פברואר 2012, 12:38 
סמל אישי של המשתמש
קומוניסים כתב:
red in blood כתב:

כי הוא לא עשה את זה בשליחות ישראל . הוא עשה את זה בשליחות עצמו, אחרת הוא לא היה מעביר מידע לעוד גורמים.

אין לך מושג, צא ולמד.
קבל עזרה קטנה- 0:44

http://www.youtube.com/watch?v=iH1NXvByeoE

צא אתה ולמד:
http://www.amazon.com/Capturing-Jonatha ... 1591146526

אחר כך תסביר לי איך יכול להיות שבשליחות ישראל הוא מכר מידע לדרום אפריקה, אוסטרליה, ניסה למכור לפקיסטן ומסר לעסק של אישתו מידע על סין.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 פברואר 2012, 13:00 
על סמך מה אתה קובע את הדברים האלה כעובדות?
ולמה אתה מתעלם ממה שאומרים בכירים אמריקנים כולל כאלה שהיו מעורבים בתביעה כנגד פולארד?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 פברואר 2012, 13:06 
סמל אישי של המשתמש
קומוניסים כתב:
ולמה אתה מתעלם ממה שאומרים בכירים אמריקנים כולל כאלה שהיו מעורבים בתביעה כנגד פולארד?

אני מביא לך ספר שכתב החוקר הראשי שלו, ואתה אומר שאני מתעלם מעדויות?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 פברואר 2012, 13:23 
red in blood כתב:
קומוניסים כתב:

אני מביא לך ספר שכתב החוקר הראשי שלו, ואתה אומר שאני מתעלם מעדויות?

רונלד אוליב, שהופיע במדור הדעות בעתון ישראלי תחת הכותרת "אני תפשתי את פולארד", אוליב משווק את ספרו "לכידת פולארד: כיצד נלכד והועמד לדין אחד המרגלים הידועים לשמצה ביותר בתולדות ארה"ב". אוליב מכריז שספרו "מספר את הסיפור האמיתי והמתועד אודות פולארד", "מיישר את ההדורים" ו"שם קץ לספקולציות, שמועות, מיתוסים ושקרים שאופפים את פרשת פולארד".

כעורכי הדין המייצגים את יהונתן פולארד” פרו בונו” (ללא תשלום) מאז שנת 2000, יש לנו ידע נרחב על תוכנם של הפרוטוקולים של בית המשפט הפתוחים לעיון הציבור בפרשת פולארד. ספרו של אוליב ומאמרו הם מקבץ המצאות דמיוניות אשר אינן עולות בקנה אחד עם החומר המנוסח היטב שהוגש מטעם ממשלת ארה"ב לבית המשפט בעניינו של פולארד.

יהונתן פולארד נאסר ב- 1985. ממשלת ארה"ב חקרה באופן מקיף ויסודי ביותר את התנהגותו ואופיו של מר פולארד, ואת הנזק שנגרם כתוצאה ממעשיו. מר פולארד הודה ב- 1986 בעבירה של קשר למסור מידע מסווג לישראל. פולארד לא הואשם בכוונה לפגוע בארה"ב, למרות שחוק העונשין של ארה"ב כולל עבירה כזו.

ב- 4 במארס 1987 נדון מר פולארד למאסר עולם. לפני שנגזר דינו הגישה ממשלת ארה"ב - באמצעות שר המשפטים ושר ההגנה קספר וינברגר - תזכירים עבי כרס (יותר מ- 130 עמודים) לעיונו של השופט שגזר את דינו. תזכירים אלה מתארים בפרוטרוט את מה שממשלת ארה"ב חשפה לטענתה על התנהגותו ואופיו של מר פולארד ועל הנזק שגרם במעשיו.

חלקים ניכרים מתזכירים אלה סומנו כ"מסווגים" והוטל עליהם חיסיון. אף אחד מנציגיו של מר פולארד - כולל אותנו, עורכי דינו בעלי סיווג ביטחוני גבוה – לא הורשה לעיין בחלקים המסווגים של התיק מאז שנגזר דינו ב- 1987.

בספרו, מציין אוליב במפורש שלא עיין מעולם בחומר המסווג שהיה מונח בפני בית המשפט לפני גזר הדין. ובכל זאת, הוא מעלה נגד מר פולארד האשמות שמעולם לא הופיעו בחומר הבלתי מסווג, שפתוח לעיון הציבור, בקשר למתן גזר הדין של פולארד. סביר להניח שאוליב ו"מקורותיו" לא הפרו את חוק העונשין של ארה"ב כדי לגלות חומר מסווג. המסקנה הבלתי נמנעת היא שהמעשים בהם הוא מאשים את פולארד אינם מופיעים בתזכירים שהוגשו מטעם ממשלת ארה"ב לפני גזר הדין.

לדוגמה, אוליב טוען שמר פולארד העביר חומר מסווג לפאקיסטן בתקווה שבתמורה לכך פאקיסטן תשכור את שירותיו כמרגל ותשלם לו. ללא ספק, אוליב מעוניין להשחיר את דמותו של פולארד בעיני ישראלים מהשורה (או בעיני תומכיו בישראל) בכך שיגרום להם להאמין שפולארד היה שכיר חרב שהיה מוכן לרגל באותה מידה עבור פאקיסטן (שאינה ידועה כבעלת בריתה של ישראל) ממש כשם שריגל עבור ישראל.

כאשר בוחנים את אמינותה של טענת אוליב לגבי ריגול למען פקיסטן, חשוב לציין שטענה כזו אינה מופיעה בחומר הפתוח לעיון הציבור מתוך תיקו של פולארד. מאחר שההגינות מחייבת שנניח שאוליב ו"מקורותיו" לא היו מסתכנים במאסר כתוצאה מגילוי חומר מסווג מתיק פולארד, עולה איפוא שטענה מעין זו אינה מופיעה בשום מקום בתזכירים שהוגשו מטעם ממשלת ארה"ב לפני גזר הדין. מכאן, שטענות אלה משוללות כל אמינות. אילו ממשלת ארה"ב הייתה מאמינה לטענות אלה ואחרות, שהועלו על ידי אוליב, הן היו נכללות בתזכירים שהגישה לבית המשפט לפני שנגזר דינו. גישתה של ממשלת ארה"ב כלפי פולארד הייתה תוקפנית ביותר, וממשלת ארה"ב בוודאי לא הייתה מוותרת על ההזדמנות ליידע את השופט שגזר את דינו של פולארד, שפולארד הפר את החוק על ידי העברת מידע מסווג לפאקיסטן – ושהמניע שלו לעשות כן היה בצע כסף.

בספר ובמאמר הנדון נכללות האשמות מרובות שאין להן כל זכר בחלק הפתוח לעיון הציבור בתיק פולארד, ושהיה חל איסור על גילוין לו נכללו בחלק המסווג של החומר שבתיק. הן אינן נמצאות איפוא בשום מקום ואי אפשר ליחס להן אמינות כלשהי.

בספרו, טוען אוליב שמעשיו של פולארד גרמו "נזק שאינו ניתן לתיקון" ופגעו בארה"ב באופן "שכלל אי אפשר לאמוד אותו". אך להיפך, בתזכיר ה- Victim Impact Statement (VIS) שהגיש בשנת 1987 משרד המשפטים האמריקני לבית המשפט על הנזק שנגרם מהמעשים (ומהווה כיום חלק מהחומר הפתוח לעיון הציבור בתיק פולארד) מוצגת תמונה שונה לחלוטין על הפגיעה בארה"ב. לאחר שנאמר תחילה "שהיקף ורוחב המידע" שסופק לישראל היו ניכרים, וכן ש"אלפי עמודים" של מסמכים הועברו על ידי פולארד לישראל, מתאר תזכיר ה- VIS את הנזק שנגרם לארה"ב בפועל, כך:

הגילויים שנעשו על ידי מר פולארד ללא רשות היוו איום על יחסי ארה"ב עם בנות ברית ערביות רבות במזרח התיכון, שרבות מהן ביקשו לדעת האם גילוי המידע המסווג על ידי פולארד לא היטה את מאזן הכוחות במזרח התיכון. זאת ועוד, מאחר שמר פולארד סיפק לישראל כמעט כל מסמך מסווג שנתבקש לספק על ידי שותפיו לקשר, נשללה מארה"ב היכולת לקבל תמורה כפי שהיא מקבלת בדרך כלל במסגרת חילופי מידע מודיעיני מורשים ורשמיים עם ישראל, וישראל קיבלה מידע ברמת סיווג העולה בהרבה על מה שהמועצה לביטחון לאומי שקלה אי פעם לחשוף לעיני ישראל. התוצאה הבלתי נמנעת הייתה שרוחב ליבו של פולארד במסירת המידע פגע בכח המיקוח של ארה"ב כלפי ממשלת ישראל במסגרת כל חילופי מידע שיתבצעו בעתיד. בקיצור, הפעילות של מר פולארד פגעה ביחסי ארה"ב עם בנות הברית הערביות שלה במזרח התיכון, וביחסיה עם ממשלת ישראל.

למרות שאי אפשר להצדיק שום גילוי של מידע מסווג, הרי דברי ממשלת ארה"ב עצמה, במסגרת תזכיר ה- VIS על הנזק שנגרם, המנוסחים במכוון על מנת להציג את הטיעון המשכנע ביותר לטובת גזירת עונש מרבי על פולארד (מאסר עולם) משקפים, לכל היותר, חיכוך קצר מועד בין ארה"ב לבין מדינות ערביות עלומות שם, והקטנה ארעית בכח המיקוח של ארה"ב - ולא נזק קבוע, בלתי הפיך, ובעל היקף מזעזע לביטחון הלאומי של ארה"ב, כטענתו של אוליב. אוליב אינו מוצא לנכון להזכיר בשום מקום את הנזק הצנוע יחסית המתואר בתזכיר ה- VIS, כפי שממשלת ארה"ב עצמה מצאה לנכון לתאר שנגרם לה כתוצאה מהמעשים של מר פולארד, במסמך שהגישה לבית המשפט שנועד בדיוק למטרה זו.

לסיכום, למרות שאוליב מתאר את ספרו כ"סיפור אמיתי ומתועד" הוא כלל אינו כזה. ואם נשתמש במילותיו של אוליב עצמו, ספרו הוא כולו תרגיל ב"ספקולציה, שמועות, מיתוסים ושקרים".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 פברואר 2012, 13:32 
סמל אישי של המשתמש
אליהו, באמת ציפית שהעו"ד של פולארד יחבק את הספר הזה?
והטקסט שהבאת מלא במה שנקרא ניחושים והשערות (conjuncture and speculation), לפחות בכל מה שנוגע ל"הוכחות" שהוא מביא לכך שהכתוב בספר לא נכון.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 פברואר 2012, 13:36 
לא ציפיתי, אבל אני גם לא מצפה לקחת כל מה שמישהו אחר אומר כעובדה, בטח אם הוא עושה מזה שימוש מסחרי.
עובדה היא שמדינת ישראל מצהירה בכתב ובע"פ שפולארד פעל בשליחותה והעביר לה מידע. אז כרגע כל הפרטים הקטנים פחות מעניינים אותי, עד שיהונתן ישוחרר. אני בטוח שיש הרבה מה לדון בפרשיה הזאת (סך הכל עוד לא קרה בעידן המודרני שמדינה סייעה להפליל סוכן שלה ואף סיפקה את כל הראיות שהובילו להרשעתו, לאחר מכן התעלמה ממנו לחלוטין ורק בלית ברירה הודתה לבסוף שפעל מטעמה, וגם לאחר מכן לא עשתה די מאמצים לשחררו, ולפי פרסומים שונים אף דחתה הזדמנויות שונות לשחררו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 פברואר 2012, 13:38 
סמל אישי של המשתמש
ישראל אכן היתה אחת הלקוחות של פולארד, אולי אפילו לקוחה מועדפת.

אגב, קראתי בטקסט שהבאת שהוא נידון למאסר עולם. מן הסתם הכוונה של מי שנתן את העונש הזה היתה מראש שהוא ימות בכלא. כך שלטעון שזה לא הוגן, לא צודק ולא ראוי שהוא ימות בכלא זה סוג של התרסה נגד הריבונות של האומה האמריקאית וזכותה לנהל את עניניה הפנימיים בעצמה.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 פברואר 2012, 13:44 
teknoboy כתב:

אגב, קראתי בטקסט שהבאת שהוא נידון למאסר עולם. מן הסתם הכוונה של מי שנתן את העונש הזה היתה מראש שהוא ימות בכלא. כך שלטעון שזה לא הוגן, לא צודק ולא ראוי שהוא ימות בכלא זה סוג של התרסה נגד הריבונות של האומה האמריקאית וזכותה לנהל את עניניה הפנימיים בעצמה.

:SHOCK3:
אתה מרגיש נוח עם מה שאתה כותב?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 פברואר 2012, 13:47 
סמל אישי של המשתמש
קומוניסים כתב:
teknoboy כתב:

:SHOCK3:
אתה מרגיש נוח עם מה שאתה כותב?

פתאום מאסר עולם למרגלים ובוגדים זה יותר מדי?
לרוב אתה תומך אפילו בעונש מוות.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 879 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 30  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 6 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: