dr.avi כתב:
ראשית
שנית, קרל, האם כל הקבוצות, לפחות בליגה הראשונה בפולין, הן בעלות אוריינטציה ימנית ו/או אנטי-קומוניסטית ?
זה כמובן לא קבוע וקשור מאוד לפעילות בתוך ארגוני האוהדים של הקבוצות, אבל בגדול אני לא מכיר בפולין קבוצה ללא אוריינטציה ימנית כלשהי. צריך לסייג את זה כמובן: אני לא מכיר את הקבוצות הקטנות, ויייתכן מאוד שישנם קהלי אוהדים בפולין שהם לחלוטין א-פוליטיים. אני אפילו מניח שזהו המצב.
בקרב אוהדי פולוניה וארשה, היריבה הגדולה של לגיה, נעשה לפני כמה שנים ניסיון להקים קבוצת אולטראס אנטי-פאשטיסטית. מיותר לציין שהמאמצים הללו לא נחלו הצלחה גדולה, ואני לא יודע עד כמה הקבוצה הזו פעילה. חלק מהמקימים הם היום חברי ארגון Never Again שעושה עבודה מצוינת במעקב אחרי ימין קיצוני באיצטדיונים בפולין.
בשל העובדה שאיך שהוא בכל פוסט שלי הדיון מזרחה לפולין (גם כשאני עצמי מרחיק מערבה לבלגיה

), חשוב לי להדגיש שהתמונות והסרטונים שאני מביא לא מייצגים את כל הקהל בפולין. באופן טבעי, במשחקי החוץ אפשר לראות את האוהדים היותר קיצוניים, אלה שחברים בפירמות או באולטראסים שונים. אבל בשיטוט באתר של לגיה אני מוצא גם דברים אחרים.
השלט שהניפו אוהדי לגיה בליסבון זכה לביקורת חריפה של אוהדים "רגילים" של לגיה, שיצאו בגלוי נגד העובדה שהמועדון לא גינה את הפעולה. שימו לב לתגובה הזו, נגד עורך האתר הרשמי של לגיה, מתורגמת עד כמה שאפשר בגוגל טרנסלייט ומבוארת על-ידי ידידה פולניה:
ציטוט:
Question to the editor why do not you write anything about the Nazi flag? afraid of or what? Next we'll pretend that everything is OK. For me, as a Warszawiak this flag is a punch in my face, ashamed even stand with these people on the same block. negative events that repeatedly take place to in our stadium and the fans like you write a sweet candy. Events like singing about Auschwitz, as you know and raising the flag "Arbeit macht frei". why do we learn about it from other newspapers? Why are conducting a policy of deception, where it all leads us Legia fans. You write about the "March of Independence: as a national celebration and yet the march organizing just such bastards that stand under this flag. Just embarrassment.