תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 05 יולי 2025, 08:22

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 68 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: האם חוק טל אכן בוטל?
הודעהפורסם: 22 פברואר 2012, 01:32 
אדום מטלי כתב:
גיא האדום כתב:
ערבים, ככלל, הם לא ציבור שבוחר, ממש כך, לא לקיים את חובותיו האזרחיות ולא לעבוד. האבטלה במגזר הערבי היא דבר שהמגזר הערבי סובל ממנו. האבטלה בציבור החרדי הוא דבר שהציבור הזה ונבחרי הציבור שלו מקדמים.

ורומריו, תבדוק בבקשה איזה אחוז מהחרדים, גברים ונשים, משרתים בצה"ל שרות מלא, עובדים (או לצורך העניין מחפשים בתום לב עבודה) ומשלמים מס הכנסה (אם ההכנסה המלאה שלהם מחייבת תשלום כמובן). האחוז הזה אפילו לא קרוב, אפילו לא טיפ-טיפה, ל40%. ואגב, גם 40% הם מיעוט.

גיא,

את החרדים שונאים כי הם שונים. הם נראים אחרת, מדברים אחרת וכן הלאה. זה טבע האדם, לפחד ולשנוא את מה ששונה ממנו, והטבע הזה מוקצן פי כמה במדינת ישראל.

זאת התיזה שלך. אני חושב שהיא שגויה לחלוטין. השוני הקריטי בין החרדים לבין לקבוצות אחרות אינו במראה שלהם אלא בכך שזאת קבוצה פרזיטית ואחרות לא. אתה טוען שאנשים שלבושים כמוהם שהיו משרתים בצה"ל, עובדים ומשלמים מיסים היו גם כן שנואים במידה ברת השוואה אבל אין לך שמץ של ראייה לתמוך בתיזה הזאת.
קבוצות אחרות בישראל שנראות שונה לא שונאות אחת את השנייה במידה דומה.
בארה"ב למשל היחס לחרדים שונה לחלוטין מהיחס אליהם בארץ. הרבה יותר אדישות והרבה פחות שנאה. וזה לא שהם לבושים באופן שונה בארה"ב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 פברואר 2012, 01:33 
סמל אישי של המשתמש
למחוק \ לנעול

נערך לאחרונה על ידי ירמי קדושי בתאריך 02 מאי 2012, 17:28, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 פברואר 2012, 03:27 
סמל אישי של המשתמש
גם עניין הצבא מעצבן. צה"ל צריך להתחנן אליהם כדי שיתגייסו, וכשהם כבר מתגייסים הם מקבלים משכורת של אנשי קבע והכשרה מקצועית שעולה עשרות אלפי שקלים, כשבאותו זמן צה"ל אטום לשכבות החלשות ולוקח לפעמים את המפרנס היחיד בבית. בתי הכלא הצבאיים מלאים באתיופים שערקו כדי לעבוד.

"לא יעלה בדעתך לומר כי יראת ה' היא מעלה באדם ומי שאין בו יראת ה' הוא גם כן אדם, אלא שחסר לו מעלה... על זה בא הכתוב להשמיענו שאינו כן, כי מי שאין בו יראת שמים אינו אדם כלל, רק בעל חיים." הגאון ר׳ אלחנן וסרמן הי"ד

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 פברואר 2012, 08:00 
סמל אישי של המשתמש
romario כתב:
אני משלם מיסים
ועובד ומבחינתי הוא לא נטל.
אני בטוח שאם נבדוק את הוצאות הממשלה נראה דברים שהם הרבה יותר נטל ומיותרים.

אתה קראת לתורה ספר דימיוני.
ולכן אין מה להתדיין איתך בכלל.
כי אז בכלל לא תבין את העיקרון של יששכר וזבולון.
כל אחד צריך להגיע לתיקונו בסופו של דבר יש אחד שתפקידו ללמוד תורה ויש אחד שתפקידו לעבוד.
וזה גם מקור טוב לגביזון שעם כל הכבוד לסיפורים על סבא שלו ז"ל יש כאן מקור מוסמך מהתורה שיש ציבור של אנשים שתפקידם ללמוד תורה.

שוב, אתה מביא כדוגמא נציגי מגזר שהם לא נטל. ואמרתי כבר שכל הכבוד, אבל אתה ודומיך הם לא האישיו פה.
זה שלך לא אכפת שיש אנשים שבהגדרה הכלכלית הם נטל על החברה, לא אומר שאנחנו צריכים לקבל את זה.
ושוב, אני לא מבין למה בכל פעם שמדברים על האחוז הפרזיטי במגזר, אתם מתעקשים להביא דוגמאות של נטלים אחרים על החברה במגזרים אחרים. ברור שגם הם מפריעים וגם עליהם מדברים. אבל פה, באשכול הזה, מדברים על החרדים. די לשנות נושא.

ואני אקרא לתורה ספר דמיוני, כי זה מה שאני חושב. אם אתה לא מסוגל לנהל דיון כי פגעתי לך בציפור הנפש, זו בעיה שלך
אבל זה שבעיניך ללמוד תורה כל היום ולקבל על זה כסף שקול ללקרוע תתחת ולהרויח כסף שמגיע אל הלומדי תורה, לא אומר שהחברה העובדת צריכה לשתף עם זה פעולה. אתה פשוט לא מבין את הקונספט של שוויון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 פברואר 2012, 08:25 
סמל אישי של המשתמש
משה כתב:
כל המשים על ליבו שיעסוק בתורה ולא יעשה מלאכה, ויתפרנס מן הצדקה--הרי זה חילל את השם, וביזה את התורה, וכיבה מאור הדת, וגרם רעה לעצמו, ונטל חייו מן העולם הבא: לפי שאסור ליהנות בדברי תורה, בעולם הזה.
אמרו חכמים, כל הנהנה מדברי תורה, נטל חייו מן העולם. ועוד ציוו ואמרו, לא תעשם עטרה להתגדל בהם, ולא קורדום לחפור בהם. ועוד ציוו ואמרו, אהוב את המלאכה, ושנוא את הרבנות. וכל תורה שאין עימה מלאכה, סופה בטילה; וסוף אדם זה, שיהא מלסטס את הברייות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 פברואר 2012, 08:26 
גיא האדום כתב:
אדום מטלי כתב:
גיא האדום כתב:
ערבים, ככלל, הם לא ציבור שבוחר, ממש כך, לא לקיים את חובותיו האזרחיות ולא לעבוד. האבטלה במגזר הערבי היא דבר שהמגזר הערבי סובל ממנו. האבטלה בציבור החרדי הוא דבר שהציבור הזה ונבחרי הציבור שלו מקדמים.

ורומריו, תבדוק בבקשה איזה אחוז מהחרדים, גברים ונשים, משרתים בצה"ל שרות מלא, עובדים (או לצורך העניין מחפשים בתום לב עבודה) ומשלמים מס הכנסה (אם ההכנסה המלאה שלהם מחייבת תשלום כמובן). האחוז הזה אפילו לא קרוב, אפילו לא טיפ-טיפה, ל40%. ואגב, גם 40% הם מיעוט.

גיא,

את החרדים שונאים כי הם שונים. הם נראים אחרת, מדברים אחרת וכן הלאה. זה טבע האדם, לפחד ולשנוא את מה ששונה ממנו, והטבע הזה מוקצן פי כמה במדינת ישראל.

זאת התיזה שלך. אני חושב שהיא שגויה לחלוטין. השוני הקריטי בין החרדים לבין לקבוצות אחרות אינו במראה שלהם אלא בכך שזאת קבוצה פרזיטית ואחרות לא. אתה טוען שאנשים שלבושים כמוהם שהיו משרתים בצה"ל, עובדים ומשלמים מיסים היו גם כן שנואים במידה ברת השוואה אבל אין לך שמץ של ראייה לתמוך בתיזה הזאת.
קבוצות אחרות בישראל שנראות שונה לא שונאות אחת את השנייה במידה דומה.
בארה"ב למשל היחס לחרדים שונה לחלוטין מהיחס אליהם בארץ. הרבה יותר אדישות והרבה פחות שנאה. וזה לא שהם לבושים באופן שונה בארה"ב.

נתחיל מהסיפא שלך: בארה"ב כן שונאים את החרדים, וגם את הכושים, וגם את ההיספנים. רק ששונאים אותם פחות. ולא רק שהשנאה פחותה אלא שהיא גם נשמרת יותר בלב ופחות מוחצנת. כמו שאמרתי, בישראל הכל מוקצן.
זכותך לטעון שזו תיזה שלי. כמו שזכותי לטעון שמה שאתה אומר זו תיזה שלך. אתה עו"ד, אתה חושב רציונלית, ואתה חושב שהמוח של האנשים עובד כמו שלך. שנאה היא לרוב לא רציונלית.
יכול להיות שאם החרדים היו פחות פרזיטים היו שונאים אותם פחות, אבל עדיין היו שונאים אותם. והטענה שלך שקבוצות אחרות בישראל לא שונאות אחת את השניה היא לא פחות ממגוכחת. אם אנחנו כבר בפורום של כדורגל, אנשים שונאים אחד את השני רק בגלל שהם אוהדים קבוצה אחרת מאותה עיר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 פברואר 2012, 08:31 
אדום נחמד כתב:
romario כתב:
אני משלם מיסים
ועובד ומבחינתי הוא לא נטל.
אני בטוח שאם נבדוק את הוצאות הממשלה נראה דברים שהם הרבה יותר נטל ומיותרים.

אתה קראת לתורה ספר דימיוני.
ולכן אין מה להתדיין איתך בכלל.
כי אז בכלל לא תבין את העיקרון של יששכר וזבולון.
כל אחד צריך להגיע לתיקונו בסופו של דבר יש אחד שתפקידו ללמוד תורה ויש אחד שתפקידו לעבוד.
וזה גם מקור טוב לגביזון שעם כל הכבוד לסיפורים על סבא שלו ז"ל יש כאן מקור מוסמך מהתורה שיש ציבור של אנשים שתפקידם ללמוד תורה.

שוב, אתה מביא כדוגמא נציגי מגזר שהם לא נטל. ואמרתי כבר שכל הכבוד, אבל אתה ודומיך הם לא האישיו פה.
זה שלך לא אכפת שיש אנשים שבהגדרה הכלכלית הם נטל על החברה, לא אומר שאנחנו צריכים לקבל את זה.
ושוב, אני לא מבין למה בכל פעם שמדברים על האחוז הפרזיטי במגזר, אתם מתעקשים להביא דוגמאות של נטלים אחרים על החברה במגזרים אחרים. ברור שגם הם מפריעים וגם עליהם מדברים. אבל פה, באשכול הזה, מדברים על החרדים. די לשנות נושא.

ואני אקרא לתורה ספר דמיוני, כי זה מה שאני חושב. אם אתה לא מסוגל לנהל דיון כי פגעתי לך בציפור הנפש, זו בעיה שלך
אבל זה שבעיניך ללמוד תורה כל היום ולקבל על זה כסף שקול ללקרוע תתחת ולהרויח כסף שמגיע אל הלומדי תורה, לא אומר שהחברה העובדת צריכה לשתף עם זה פעולה. אתה פשוט לא מבין את הקונספט של שוויון.

אתה לא מבין את הקונספט של שיויון.אתה חושב ששיויון זה אומר שכולם צריכים לעשות אותו דבר.ההפך הוא הנכון שיויון זה לתת לכל אחד לעות את תפקידו כדי שתיוצר הרמוניה מושלמת.ה' ברא את העולם בצורה כזאת שלכל אחד יש את התפקיד שלו.לאישה יש את התפקיד שלה ולגבר את שלו וכאשר מתחילים לערבב בין התפקידים נהיה ברדק בבית.השיויון האמיתי הוא לתת לכל אחד למצות את הפוטנציאל המלא עם התכונות שה' חנן אותו.

"העצבות נועלת שערי שמיים,התפילה פותחת שערי שמיים והשמחה בכוחה לשבור חומות"(הבעש"ט)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 פברואר 2012, 08:34 
אחד אדום כתב:
משה כתב:
כל המשים על ליבו שיעסוק בתורה ולא יעשה מלאכה, ויתפרנס מן הצדקה--הרי זה חילל את השם, וביזה את התורה, וכיבה מאור הדת, וגרם רעה לעצמו, ונטל חייו מן העולם הבא: לפי שאסור ליהנות בדברי תורה, בעולם הזה.
אמרו חכמים, כל הנהנה מדברי תורה, נטל חייו מן העולם. ועוד ציוו ואמרו, לא תעשם עטרה להתגדל בהם, ולא קורדום לחפור בהם. ועוד ציוו ואמרו, אהוב את המלאכה, ושנוא את הרבנות. וכל תורה שאין עימה מלאכה, סופה בטילה; וסוף אדם זה, שיהא מלסטס את הברייות.

תסביר לי את העניין של יששכר וזבולון.
תסביר לי את הדיון במסכת ברכות עם רבי שמעון על לימוד כל היום.
ולגבי מה שציטטת אתה בטח לא חושב שהרב קנייבסקי מכיר את זה קצת יותר טוב ממך?

ושלא יהיה לך טעות בזרם שאני משתייך כן יוצאים לעבוד וכן מתעסקים עם העולם
אך מאידך אני גם מבין שיש זרמים שהייעוד שלהם פה זה ללמוד כל היום וגם הזרמים האלה ברובם בגיל מסויים יוצאים לשוק העבודה.

"העצבות נועלת שערי שמיים,התפילה פותחת שערי שמיים והשמחה בכוחה לשבור חומות"(הבעש"ט)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 פברואר 2012, 09:01 
מצד אחד ברור שכל הנושא הזה גיוס החרדים הוא רק אמצעי וכלי לניגוח בהם כי הדבר האחרון שמישהו מהם רוצה זה שהחרדים יבואו ויגידו - כולנו מתגייסים!
(רק תפתרו לנו בעיה קטנה של מקוואות, כשרות מהדרין, הפרדה מוחלטת,שלוש תפילות במניין עם ספרי תורה ועוד כמה דברים..)

מצד שני אולי כדאי שהחברה וההנהגה החרדית תתעורר על עצמה, כי בכל מה שקשור לארץ ישראל וההתמודדות שלנו עם אוייבים אתם ,חברי הכנסת החרדים מרשים לעצמכם להתעלם לגמרי (בין השאר, "בגלל שאתם לא מתגייסים"). למרבה הצער, אתם לא נלחמים עליה בזירה הפוליטית בדיוק כמו שאתם לא נלחמים עליה בשטח.

כל עוד תמשיכו, גם האשכנזים וגם הספרדים, לקבל "דמי שתיקה"=תקציבי עתק למוסדות שלכם תמורת הספקת שקט תעשייתי, כל עוד תעדיפו את הכסף לישיבה תמורת "ישיבה על הגדר" בנושאים קריטיים או גרוע מכך תמיכה בעמדות שמאל הזוי-
לא אתמוך ולא אצדד בכם בימים כאלה של הסתה וניגוח בעניין הגיוס לצה"ל.

ארץ ישראל היא חלק בלתי נפרד מתורת ישראל ולהיפך. אם אחרי כל כך הרבה שנים של לימוד לא הבנתם את זה, כנראה שגם למדנים גדולים אתם לא.
אז קדימה- התגייסו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 פברואר 2012, 09:27 
סמל אישי של המשתמש
romario כתב:
אתה לא מבין את הקונספט של שיויון.אתה חושב ששיויון זה אומר שכולם צריכים לעשות אותו דבר.ההפך הוא הנכון שיויון זה לתת לכל אחד לעות את תפקידו כדי שתיוצר הרמוניה מושלמת.ה' ברא את העולם בצורה כזאת שלכל אחד יש את התפקיד שלו.לאישה יש את התפקיד שלה ולגבר את שלו וכאשר מתחילים לערבב בין התפקידים נהיה ברדק בבית.השיויון האמיתי הוא לתת לכל אחד למצות את הפוטנציאל המלא עם התכונות שה' חנן אותו.

לא אמרתי שכולם צריכים לעשות אותו דבר, אבל כן כולם צריכים לשאת בנטל.
ולגבי התפקידים, מגוחך בעיני שאתם מרשים לעצמכם לקבוע מה התפקיד של מי. זה שגעון גדלות מהסוג הגרוע ביותר. הברדק היחיד הוא בתפיסה שלך את העולם. אתה חי במציאות נעלמת. אבל, כמו שאמרתי כבר, טוב לך בחיים. על כן, למה לי לפקוח לך את העיניים?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 פברואר 2012, 10:21 
romario כתב:
אתה לא מבין את הקונספט של שיויון.אתה חושב ששיויון זה אומר שכולם צריכים לעשות אותו דבר.ההפך הוא הנכון שיויון זה לתת לכל אחד לעות את תפקידו כדי שתיוצר הרמוניה מושלמת.ה' ברא את העולם בצורה כזאת שלכל אחד יש את התפקיד שלו.לאישה יש את התפקיד שלה ולגבר את שלו וכאשר מתחילים לערבב בין התפקידים נהיה ברדק בבית. השיויון האמיתי הוא לתת לכל אחד למצות את הפוטנציאל המלא עם התכונות שה' חנן אותו.

:LOL2: :LOL2: :LOL2:
"את יכולה לעשות מה שאת רוצה, כל עוד זה מה שאני מרשה לך..."

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 פברואר 2012, 11:03 
סמל אישי של המשתמש
Officer Barbrady כתב:
גם עניין הצבא מעצבן. צה"ל צריך להתחנן אליהם כדי שיתגייסו, וכשהם כבר מתגייסים הם מקבלים משכורת של אנשי קבע והכשרה מקצועית שעולה עשרות אלפי שקלים, כשבאותו זמן צה"ל אטום לשכבות החלשות ולוקח לפעמים את המפרנס היחיד בבית. בתי הכלא הצבאיים מלאים באתיופים שערקו כדי לעבוד.

יותר מזה, בעקבות חוק טל החרדים קיבלו אופציה משופרת לעשות שירות לאומי מקוצר עם תנאים סופר אטרקטיבים, והביקוש היה עד כדי כך אפסי שלהעלות את החוק יצא כבר הרבה יותר כסף. יש דבר אחד שיאיר לפיד אמר דבר סופר נכון, החרדים ניצחו, אבל מה שהם צריכים להבין שככה גם הם לא יצליחו לשרוד, המטרה היא לא להרחיק אותם מהמדינה, המטרה שהם יבינו שהם חלק מהמדינה. אם יש מלחמה הם לא ציריכם להגיד שזה לא מעניין אותם כי הם לא עושים צבא, אם יש משבר כלכלי הם לא צריכים להגיד שזה לא מעניין אותם כי זה לא משפיע עליהם, אם יש בעיה עם תקציבי החינוך והבריאות הם לא צריכים להגיד שיש מישהו שדואג רק להם, הם צריכים להתפכח ולהבין שהם חלק מהמדינה הזאת, ויש להם חשיבות בקבלת החלטות ויישום של ההחלטות האלה גם לגביהם.
המדינה הזאת תקרוס כלכלית, זה בטוח במיליון אחוז, כמו ש1+1=2. בוא נגיד שאנשים כמונו לא ירימו קול ולא יזעקו שהם לא יכולים יותר, זה לא משנה, גם אז היא תקרוס כלכלית. זה פשוט מידי, אם משפחה חילונית מביאה בממוצע (אני סתם זורק מספרים) 3 ילדים, ומשפחה חרדית מביאה בממוצע 10 ילדים, הילדים החילונים מכניסים כסף והחרדים לא, בשלב מסויים תקציב המדינה לא יספיק גם לפלסטר בבתי החולים, וגם לא למימון הישיבות החרדים, כי פשוט לא יהיה מאיפה להביא את הכסף, גם אם מס הכנסה יהיה 90%, ויהיה מס כעל כמות האויר שאנחנו נושמים. זה א'-ב' בכלכלה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 פברואר 2012, 12:12 
סמל אישי של המשתמש
גביזון כתב:
Officer Barbrady כתב:

יותר מזה, בעקבות חוק טל החרדים קיבלו אופציה משופרת לעשות שירות לאומי מקוצר עם תנאים סופר אטרקטיבים, והביקוש היה עד כדי כך אפסי שלהעלות את החוק יצא כבר הרבה יותר כסף. יש דבר אחד שיאיר לפיד אמר דבר סופר נכון, החרדים ניצחו, אבל מה שהם צריכים להבין שככה גם הם לא יצליחו לשרוד, המטרה היא לא להרחיק אותם מהמדינה, המטרה שהם יבינו שהם חלק מהמדינה. אם יש מלחמה הם לא ציריכם להגיד שזה לא מעניין אותם כי הם לא עושים צבא, אם יש משבר כלכלי הם לא צריכים להגיד שזה לא מעניין אותם כי זה לא משפיע עליהם, אם יש בעיה עם תקציבי החינוך והבריאות הם לא צריכים להגיד שיש מישהו שדואג רק להם, הם צריכים להתפכח ולהבין שהם חלק מהמדינה הזאת, ויש להם חשיבות בקבלת החלטות ויישום של ההחלטות האלה גם לגביהם.
המדינה הזאת תקרוס כלכלית, זה בטוח במיליון אחוז, כמו ש1+1=2. בוא נגיד שאנשים כמונו לא ירימו קול ולא יזעקו שהם לא יכולים יותר, זה לא משנה, גם אז היא תקרוס כלכלית. זה פשוט מידי, אם משפחה חילונית מביאה בממוצע (אני סתם זורק מספרים) 3 ילדים, ומשפחה חרדית מביאה בממוצע 10 ילדים, הילדים החילונים מכניסים כסף והחרדים לא, בשלב מסויים תקציב המדינה לא יספיק גם לפלסטר בבתי החולים, וגם לא למימון הישיבות החרדים, כי פשוט לא יהיה מאיפה להביא את הכסף, גם אם מס הכנסה יהיה 90%, ויהיה מס כעל כמות האויר שאנחנו נושמים. זה א'-ב' בכלכלה.

אבל גביזון, הם לומדים תורה.
בלי לימוד תורה אין תקומה לארץ ישראל. לכל אחד יש את התפקיד שלו. אנחנו עובדים, והם לומדים. איך אתה לא רואה את זה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 פברואר 2012, 12:53 
אדום נחמד כתב:
גביזון כתב:
Officer Barbrady כתב:

בלי לימוד תורה אין תקומה לארץ ישראל. לכל אחד יש את התפקיד שלו. אנחנו עובדים, והם לומדים. איך אתה לא רואה את זה?

:ROSE:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 פברואר 2012, 13:39 
סמל אישי של המשתמש
romario כתב:

אתה צודק לחלוטין, אבל בו בעת גם סותר את עצמך - מי שמך לקבוע מה תפקידו של כל אחד ואחד? כל אחד מאיתנו הוא אינדיבידואל, והוא ורק הוא אדון להחליט מה ייעודו בחיים כפי שבורא עולם ייעד אותו. לא אתה ובטח לא ספר פרשנות בהיסטוריה בן אלפי שנים, ובטח ובטח לא ספרי דינים שנכתבו לפני מאות או אלפי שנים, לא יקבעו לאדם מה תפקידו ומה ייעודו בחברה, בביתו או בקרב משפחתו.

מלבד במקום אחד, שאין ברירה אלא לקיים בו היררכיה של תפקידים - הצבא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 פברואר 2012, 13:45 
Frank Serpico כתב:
romario כתב:

אתה צודק לחלוטין, אבל בו בעת גם סותר את עצמך - מי שמך לקבוע מה תפקידו של כל אחד ואחד? כל אחד מאיתנו הוא אינדיבידואל, והוא ורק הוא אדון להחליט מה ייעודו בחיים כפי שבורא עולם ייעד אותו. לא אתה ובטח לא ספר פרשנות בהיסטוריה בן אלפי שנים, ובטח ובטח לא ספרי דינים שנכתבו לפני מאות או אלפי שנים, לא יקבעו לאדם מה תפקידו ומה ייעודו בחברה.

מלבד במקום אחד, שאין ברירה אלא לקיים בו היררכיה של תפקידים - הצבא.

זה לא ספר פרשנות.זה ספר אלוקי שהגיע מעולמות עליונים שאין לך ולי מושג בהם.
בן אדם שלא יכול ללמוד תורה כל היום הוא ירגיש את זה טוב ויצטרך ללכת לצבא.
בן אדם מרגיש בנפשו איפה הוא צריך להיות ואיפה הוא יכול לתרום לכלל.
כל הבעיה שההסתכלות השגויה שלכם כאילו הצבא זה מעל הלימוד תורה ואז כביכול נוצר פתח לחשוב שחברה אחת מופלית לעומת השניה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 פברואר 2012, 13:50 
סמל אישי של המשתמש
romario כתב:
זה לא ספר פרשנות.זה ספר אלוקי שהגיע מעולמות עליונים שאין לך ולי מושג בהם.

ברור לך שכל דיון בינינו נדון מראש לכישלון, ושהדו שיח הוא עקר, כי תמיד נגיע לליבה הזאת של חוסר ההסכמה.

כל עוד אתם מונעים מ"ציווי אלוקי" וכל עוד אנחנו חושבים שמדובר בקשקוש (בעל ערך ספרותי רב אמנם), אין נקודת השקה שמאפשרת דיון ענייני.

נשאר רק החוק, הרשות המחוקקת, השופטת והאוכפת, שצריכים לכופף ידיים. בכוח. בכוח החוק.

הסכמה אין ולעולם לא תהיה. פשוט כי אין שום נקודת השקה בינינו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 פברואר 2012, 13:56 
נכון מאוד.מסכים איתך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 פברואר 2012, 13:58 
סמל אישי של המשתמש
romario כתב:
מסכים איתך.

לפחות פה אנחנו מסכימים. :)

רומאריו :ROSE:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 פברואר 2012, 14:11 
פרנק

אני יכול להסכים איתך על עוד הרבה דברים.
בניגוד למשתמשים אחרים פה שהם מתלעמים אותך אני מכבד מאוד.

רק חבל שאתה לא יכול להכנס לנעליים של הצד השני והבין מה הוא חושב או מרגיש
ואולי לנסות באמת להבין מה החשיבות של התורה.

אני מאוד מבין מאידך את טענות הלא דתיים (חלקם מוצדקות) אך אני בתור משתמש שמתימר לייצג את הציבור הדתי חייב להביא כאן את החשיבות ואת העניין שיש תורה ויש קב"ה בעולם
ואסור שתשתכח תורה מישראל.
אז אני חייב לייצג את זה כאן בכל התוקף.
בדלתיים סגורות היינו יכולים להגיע להבנה על כמה ענינים בנושא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 פברואר 2012, 14:19 
סמל אישי של המשתמש
לא חייבים להסכים, אפשר גם להסכים על כך שלעולם לא נסכים, ולדעתי לעולם לא נוכל להסכים.
רצוי לכבד, אפשר אפילו לחבב, ועדיין - כל עוד אין הסכמה, מה שנותר זה רק משחק הורדת הידיים הפוליטי - הכנסת, חקיקת חוקים, בתי המשפט והרשויות האוכפות.

(הבעיה, לצערי, שגם במשחק הלגיטימי הזה אתם צפויים לנצח בסופו של דבר. ולו בגלל הדמוגרפיה).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 פברואר 2012, 14:24 
סמל אישי של המשתמש
romario כתב:

ביהדות המסורתית תפקידה של האישה היה טיפול במשק הבית, ביהדות החרדית המודרנית תפקידה של האישה זה לפרנס את הגבר שלומד תורה וגם להתעסק במשק הבית. אז מה לדוגמא עם כבוד בת מלך פנימה שהם מצטטים הלוך וחזור כשדיברו על תחבורה ציבורית?

ולגבי הרמב"ם, לחרדים יש תירוצים שזה שהאשה עובדת אזי זה לא נקרא קרדום לחפור בה. כאילו לא ברור מה הרמב"ם אומר. וחוץ מזה רבי יוסף קארו פוסק שמותר לבצע הסכם של זבולון ויששכר (בניגוד לרמב"ם).
הבעיה היא הרצון של שני הצדדים, אני לא בטוח שמה שקורא בארץ זה ההסכם הנ"ל, זה יותר כמו סחיטה של המפלגות החרדיות את שאר האוכלוסיה למרות שהרבה מאד אנשים שבסופו של דבר משלמים את מיסיהם ללימוד התורה לא היו מעונינים בכך. ואז שוב חזרנו לרמב"ם ולליסטום הבריות

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 פברואר 2012, 14:26 
סמל אישי של המשתמש
romario כתב:
פרנק

אני יכול להסכים איתך על עוד הרבה דברים.
בניגוד למשתמשים אחרים פה שהם מתלעמים אותך אני מכבד מאוד.

רק חבל שאתה לא יכול להכנס לנעליים של הצד השני והבין מה הוא חושב או מרגיש
ואולי לנסות באמת להבין מה החשיבות של התורה.

אני מאוד מבין מאידך את טענות הלא דתיים (חלקם מוצדקות) אך אני בתור משתמש שמתימר לייצג את הציבור הדתי חייב להביא כאן את החשיבות ואת העניין שיש תורה ויש קב"ה בעולם
ואסור שתשתכח תורה מישראל.
אז אני חייב לייצג את זה כאן בכל התוקף.
בדלתיים סגורות היינו יכולים להגיע להבנה על כמה ענינים בנושא.

תמיד אגב אפשר שיהיו עשרה בטלנים בכל עיר כמו שכתוב בגמרא (ואני ורוב העם היושב בציון היה בעד) ולא שרוב החברה החרדתית ילסטמו את הציבור

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 פברואר 2012, 14:35 
סמל אישי של המשתמש
אדום נחמד כתב:
גביזון כתב:
Officer Barbrady כתב:

אני רואה את זה ואת הציניות שלך, אבל שנגיע למצב (ושוב כמו בהודעה הקודמת, ריבוי טבעי ללא שינוי מדיניות הכלכלית חברתית אננחנו מילייון אחוז שם) שגם החרדים יקבלו 50 ש"ח בחודש כי אין מספיק חילונים לפרנס את כולם, גם הם יזעקו לאללה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 פברואר 2012, 14:40 
רומאריו

אין לי בעיה שיהיו חרדים שילמדו תורה על חשבון המסים שאני משלם.
הבעיה היא לא עם הקונספט, הבעיה היא עם הכמות. אם זה היה 100 תלמידים או 1,000 תלמידים - זה היה סביר. הבעיה היא שמדובר בעשרות אלפי אנשים, וזה חסר כל פרופורציה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 פברואר 2012, 14:40 
סמל אישי של המשתמש
אדום-עולה בבלומפילד כתב:
הבעיה היא לא עם הקונספט, הבעיה היא עם הכמות. אם זה היה 100 תלמידים או 1,000 תלמידים - זה היה סביר. הבעיה היא שמדובר בעשרות אלפי אנשים, וזה חסר כל פרופורציה.
אחד אדום כתב:
תמיד אגב אפשר שיהיו עשרה בטלנים בכל עיר כמו שכתוב בגמרא (ואני ורוב העם היושב בציון היה בעד) ולא שרוב החברה החרדתית ילסטמו את הציבור

:ROSE: כנראה שזה צריך להיות הפתרון. י' צדיקים בכל קרת. ת"ש צדיקים בממלכה כולה.

700 בטלנים שממיתים עצמם באוהלה של תורה, עם זה, נדמה לי, נוכל לחיות. לא עם 70,000.

נדמה לי אגב שזו גם היתה כוונתו המקורית של בן גוריון.

(ואע"ב - אל תטעה, יש גם בעיה עם הקונספט, עם העיקרון של אי השיוויון. אבל כמו שאמרת - צפרדע קטנה עוד היינו יכולים לבלוע. מכולה שלמה של צפרדעים - זה כבר לא).

נערך לאחרונה על ידי Frank Serpico בתאריך 22 פברואר 2012, 14:43, נערך 2 פעמים בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 פברואר 2012, 14:42 
בן גוריון הסכים ל400
זו אגב היתה הטעות השניה שלו

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 פברואר 2012, 14:46 
סמל אישי של המשתמש
mkorman1 כתב:
בן גוריון הסכים ל400
זו אגב היתה הטעות השניה שלו

400 בטלנים דאז, 700 היום.

והטעות הראשונה? תן לי לנחש?

:)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 פברואר 2012, 15:09 
מה שבני מוריס אמר
היתה גם טעות שלישית

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 פברואר 2012, 15:10 
סמל אישי של המשתמש
אז ניחשתי נכון.

ומהי השלישית?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 68 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 2 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: