קומוניסים כתב:
תודה על ההקפצה.
אני חושב שראוי לעדכן טתכם שעל אף מאמצים רבים, שעל חלקם גם סיפרתי לכם, שהשקענו כדי לקדם את הקמת הישוב אחוזת עולם בצורה חוקית ומוסדרת, לא מצאנו אוזן קשבת וכל פניותנו לגורמי השלטון הן במשרד רוה"מ והן במשרד הבטחון-זכו להתעלמות צורמת.
אומרים ש"ארץ ישראל נקנית ביסורים" כנראה שאין דרך קלה ונוחה להתיישב בארץ ישראל, אף על פי שהעם היהודי הוא זה שנמצא בשלטון אנחנו עדים לתופעה אנטי יהודית שבפירוש מפלה לרעה יהודים לעומת לא יהודים בכל הקשור להתיישבות בארץ הזו, ארצנו, מולדתנו, משאת נפשו, מושא תפילתנו, ביתנו הנצחי.
על החלום להקים את אחוזת עולם אני לא אוותר לעולם. אבל כמו שזה נראה כעת, לדאבוני, כרגע הפרוייקט יישאר בגדר חלום. מי שחושב שהוא יכול להקניט אותי על חוסר ההצלחה כביכול, אינו יודע על מה הוא שח.
אני גאה בעצמי ובמאות רבות של אזרחים מכל קצוות המדינה, שתמכו ביוזמה ולכל הזוגות שהביעו את רצונם להתיישב ביישוב החדש לכשיקום.
על המדינות העויינת של השלטון הזה לעם היהודי, על ההתנכלות למתיישבים הגיבורים, על ההרס והוחרבן של בתי יהודים, גירושם באישון ליל, על הקפאה בניה בפועל ומניעה מיהודים להתיישב כרצונם בארץ אבותנו- אין סליחה ואין מחילה.
אבל אני יודע ומאמין, שיום יבוא והאמת, הצדק והאהבה העצומה שלנו תנצח.
אחרי הכל עברנו כבר משטרים ועריצים גרועים לא פחות ואנחנו עדיין נושאים את האהבה והתשוקה לאדמתנו והיא בליבנו בוערת. אחוזת עולם לעם עולם. ארץ ישראל שייכת לעם ישראל בזכות נצחית ובלעדית.
אחחמ אחחמ ממ"י,קק"ל אחחמ אחחמ