הרוש הודף כתב:
Frank Serpico כתב:
רואה שחורות כתב:
מדינה מביכה ברמות. מסתובב בפייסבוק, קורא נושאים כאלה והקונצנזוס הוא פשוט חשוך, גזעני ואכזרי.
אזרחות גרמנית
ארץ ישראל

לא, כי בגרמניה אין גזענות. בגרמניה לא רוצחים מהגרים מטורקיה או מאפריקה (דבר שבארץ עדיין לא קרה). בגרמניה אין גדודים של ניאו נאצים שמגיבים כך בפייסבוק. בגרמניה הגדודים פשוט יוצאים בצעדות לרחובות הערים.
אני מזדהה לחלוטין עם הטור הזה של גדעון לוי, למרות שבדר"כ אני לא נוטה להסכים איתו. אין ספק - יש זרמי עומק בעייתיים של גזענות ושל שנאה בחברה הישראלית.
כמו בכל חברה אחרת עלי אדמות.
כן, ישראלים זה חרא, אבל בקטע הזה אין הם יוצאי דופן. המין האנושי כולו זה חרא.
(אגב, נחמד שאתה מחלק לבבות לאזרחות הגרמנית. לא בטוח שכל גרמני יחלק לבבות לישראלי-יהודי שמחזיק באזרחות כזאת...)
יחי ההבדל הקטן, הניאו נאצים בגרמניה הם האמא של השוליים בחברה, כל שאר גרמניה לא יכולה לסבול אותם ומתנערת מהם.
החבר׳ה מהפייסבוק הם חברים שלי ושלך, וגם אם לא הם רחוקים מלהיקרא שוליים.
אתה טועה. הניאו נאצים, אלו שצועדים ברחובות הערים, הם אכן מיעוט קטן בשולי החברה, אבל הם לא המקבילה לחבר'ה מהפייסבוק. בחברה הגרמנית (כמו בכל חברה אחרת באירופה) יש גם כן זרמי עומק חזקים של גזענות, אנטישמיות ושנאת זרים. הם לא מאוגדים בתנועות ניאו נאציות ובמפלגות ימין קיצוניות, אבל הם חלק ארי בחברה, רובם משתייכים לימין השמרני המתון, הם ה"רוב הדומם". הם לא יצאו במעילי עור שחורים, במגפיים ובדגלים לכיכרות הערים, אבל בליבם פנימה הם יסלדו מהמהגרים ומהזרים. אולי גם מהיהודים. הם יחייכו לך בנימוס חמצמץ במכולת או בחדר המדרגות, אבל בלב, או בפייסבוק, הם ירצו לראות אותך רחוק רחוק. במקום אחר.
יש עוד הבדל אחד בין הרוב הדומם באירופה, זה ששונא זרים לבין מקבילו בישראל (אלו שקראתם אותם בפייסבוק) - וזה האיפוק, הנימוס האירופי הצונן לעומת ההתלהמות המתפרצת הישראלית שמדברת בבוטות ובקול. לדעתי זה עניין של סגנון, לא של מהות. השנאה לזר, למהגר, לערבי, ל"אויב" היא אותה שנאה.