תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 02 יולי 2025, 05:55

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 55 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: רקבת ישראל
הודעהפורסם: 15 פברואר 2012, 21:43 
במאבק מול המפריטים והמנצלים אני בעד הוועד של העובדים. גם אם הוא לא כוס התה שלי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 פברואר 2012, 22:03 
הבן של, לצערי זו הסיבה שהילדים שלך כבר לא יהיו מאוגדים.

אם נותנים למוטציות האלה גב, לא יהיו עובדים מאוגדים ולא משנה מה תעשה ותאמר האקדמיה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 פברואר 2012, 23:33 
סמל אישי של המשתמש
קראתי בידיעות שהבטיחו להם העלאה גדולה בשכר והבטחה שלא יפוטרו, מה הם בידיוק רוצים? על מה הם נלחמים?

"לא יעלה בדעתך לומר כי יראת ה' היא מעלה באדם ומי שאין בו יראת ה' הוא גם כן אדם, אלא שחסר לו מעלה... על זה בא הכתוב להשמיענו שאינו כן, כי מי שאין בו יראת שמים אינו אדם כלל, רק בעל חיים." הגאון ר׳ אלחנן וסרמן הי"ד

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 16 פברואר 2012, 00:36 
סמל אישי של המשתמש
ציטוט:
ניתוח "גלובס": על מה נאבקים עובדי רכבת ישראל?

מאחורי המשבר ברכבת עומד מאבק עיקש על מערך תחזוקה חדש נוכח הצורך בקליטת קרונות חדשים להרחבת הרכבת ■ מה הן עמדות ועד העובדים וההנהלה, איזו פשרה מסתמנת באופק, ומדוע שר התחבורה ישראל כץ נאלם דום?

http://www.globes.co.il/news/article.as ... 1000725176

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 16 פברואר 2012, 09:52 
וואלה,אני לא מצליח להבין מה הולך פה...
אחרי הקיץ האחרון כל הפרשנים והתקשורת אמרו "המחאה לא הייתה חזקה מדי, היו צריכים לשבור פה דברים, היו צריכים לפרק" וכו' וכו' וכו',
אבל פתאום שבא ועד חזק ומעז לעשות את זה, מעז לצעוק בקול רם ולפרק דברים,כדי למנוע הפרטה-אז פתאום כולם נהיים לי אבירי שלטון החוק ו"אוי ואבוי הם ביזו את בית-הדין"?

לא תופס פה צד מסויים, הועד הוא לא טלית שכולה תכלת, ויכול להיות שקיימות הרבה בעיות עם עובדי הרכבת, ואני גם מסכים שהרכבת זה גוף שמתנהל באופן אבסורדי לחלוטין-אבל מפה ועד ההתקפה הפרועה שנעשית נגד ועד עובדים שבסך הכל עומד על שלו מול הנהלה שהחלק שלה במשבר לא פחות גדול, זה פשוט מוגזם.
צריך לחזור קצת לפרופורציות לדעתי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 16 פברואר 2012, 10:51 
סמל אישי של המשתמש
כמה מפתיע, כשמישהו טורח להוציא את הראש מהתחת שלו ולבדוק את הנושא מעבר לרמת "מי ניצח את מי" ו"אדרעי יא זונה", מתברר שבתכלס - הועד צודק. ואם זה המצב, הם יכולים לעשות לטעמי מה שבא להם כל עוד זה יביא תוצאות. אם יש משהו שלמדנו בשנה האחרונה זה שאם אתה לא שם זין על המדינה, היא פשוט תמשיך לשים זין עליך
http://www.globes.co.il/news/article.as ... 1000725176
ציטוט:
הרציונל פשוט לכאורה: יצרנית הקרונות תדע טוב יותר מכל גורם אחר כיצד לתחזק את הקרונות, ודאי טוב מחברת הרכבת הישראלית, על מגרעותיה הרבות. כששאלנו אם גם המטוסים של בואינג המוחזקים בידי אל על מתוחזקים על ידי בואינג, לפי העיקרון הזה, קיבלנו תשובה שלילית: בואינג מספקת שירותי תמיכה, הכשרה והטמעה של מערכות ונהלים, אולם עובדי אל על הם אלה שעוסקים בתחזוקה.

גם בחברת בומברדייה מודים כי במדינות שונות בעולם הם מספקים שירות חלקי בדומה לדוגמה של אל על, אך ראשי החברה וכל הגורמים המעורבים במשרדי האוצר, התחבורה ובהנהלת הרכבת מעדיפים את המודל של מיקור חוץ מלא. לפחות לכאורה, ההתנהלות הכוחנית ובעיקר הטיפשית שהציג השבוע ועד העובדים, מוכיחה בדיוק מדוע הם מעדיפים זאת.

עובדי הרכבת כבר ויתרו עם השנים על מערך הקופות, מערך השירות ברציפים וגם על עבודת המסילות - לא בטוח שנכון לדרוש מהם לוותר גם על מערך התחזוקה. הרי רק בתחילת השבוע הכול דיברו על כך שעובדי קבלן לא צריכים לעבוד במה שמכונה "ליבת העסק". לא יכול להיות שליבת העסק ברכבת תכלול רק נהגי קטר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 16 פברואר 2012, 11:33 
סמל אישי של המשתמש
בלונדי... כנראה שגלובס גם מאמינים להם.

ולא שהועד תקין, אבל שיטת מיקור החוץ תצליח בארץ בכל מקום שהועד לא ישבור כלים,
מושחת ובזיוני ככל שיהיה, הוא הם הדבר היחידי שעומדים כרגע מול הפרטת המשק וכלל החברות הממשלתיות בו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 16 פברואר 2012, 16:50 
גלובס נותנים את הפרשנות שלהם, וזה בסדר גמור - אני עדיין עומד על דעתי.
ראשית כל - לא חסרים שירותי אחזקה שמועברים למיקור חוץ, ולא כל מיקור חוץ זה השטן. יש טוב ויש רע. יש אחות בית הספר, ומורי קבלן (שעל זה צריך לקצץ למישהו באוצר את אשכיו) ויש את חיל האוויר שקונה חלפים ומתחזק הרבה מטוסים גם עם התעשייה וגם עם האמריקאים, ומקבל שירות פנטסטי במחיר טוב, וגם גמישות לקצץ כשהוא רוצה. זו רק דוגמא, משום שדיברו על מטוסים.
במקרה הנוכחי אני מבין מצויין למה המדינה רוצה שבומברדיה תתחזק את הקרונות ולא גילה אדרעי. משום שזה יתן כוח עצום על משאב לאומי שני בחשיבותו רק לנמלים ולחברת החשמל - בידי פרחחים חסרי אחריות. בידי אנשים שלא היית מפקיד בידיהם קיוסק.

הולכים לשפוך 100 מיליארד שקל בשנים הקרובות על הרכבת, זה הולך להיות הדבר הגדול הבא - אני לא מבין, אני היחיד שרואה את האנשים האלה ונתקף חלחלה מהמחשבה שתהיה להם זכות ווטו על התחבורה במדינת ישראל? אני היחיד שחושב שזה יהיה אסון? הרי מה תהיה התוצאה, זה לא ברור? עוד חריגות שכר מושחתות, עוד נפוטיזם, עוד בנים ונכדים של עובדי הרכבת שיחליקו פנימה, כאשר לאזרח הרגיל לא תהיה גישה למקום העבודה הזה - עוד "הסדר פנסיה" מחרידים כמו זה האחרון של חברת החשמל, בקיצור: עוד רע מכל העולמות.

אולי די כבר עם הרפלקס הזה להגן בכל מחיר על עמדת הוועד ולעזאזל המציאות, ולעזאזל העובדות? כאשר כוח אדיר מרוכז בידי מעטים זה דבר רע מאוד, לא חשוב אם המעטים הם הוועד של חברת חשמל, גילה אדרעי, דנקנר, תשובה, או זהבית כהן.

אגב - אני ממש, אבל ממש לא קונה את התיאוריה ש"ההפרטה" היא הסיבה למאבק. לפני כמה חודשים הם שבתו כי פיטרו איזה מנהל תחנה איפשהו בלי הסכמתם. הם רוצים לנהל את הרכבת. הם רוצים להחליט מי יתקבל ומי יעבוד ואיזה קווים יהיו ולאן. הם רוצים שלטון. אני מאמין שבסוף הם יקבלו אותו - וכולנו נראה אם התחזית שאני כותב פה מתממשת או לא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 16 פברואר 2012, 18:46 
העיקר רק לפני שבוע הכריזו על רכבת לאילת בפעם המי יודע כמה.
איזו מדינה... :SMOKE:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 16 פברואר 2012, 19:00 
סמל אישי של המשתמש
בלונדי, הועד שם לא ל"ו צדיקים כנראה.
אבל מה לעשות במקרה הזה הם צודקים 100%.
ובלי קשר לתוצאות המאבק הנוכחי, בכל מקרה תהיה להם "זכות וטו" על הרכבת. זה לא רלבנטי בכלל

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 פברואר 2012, 11:51 
סמל אישי של המשתמש
מוקדש לקפיטליסט המסריח הבלונדיני
http://goliath3.wordpress.com/2012/02/2 ... %99%D7%99/

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 פברואר 2012, 12:55 
פחחחחח...

ציטוט:
התחקיר מעניין ומדאיג מאוד אבל לחלוטין חד צדדי.
לאן נעלם נושא הנפוטזים שעדיין מושרש עמוקות ברכבת?
לאן נעלמו דוחות מבקר המדינה אשר קבלו על העובדה שבמשך 10 שנים השתמשו בקרונות ולא דאגו להוראות תחזוקה ולא מצאו את התקלות?
לאן נעלמה העובדה שכל וועדות החקירה (למעט החיצונית שהוזכרה) הן פנימיות של הרכבת? אפשר להשתמש כרפסרנס בפרס שהרכבת קיבלה לאחרונה על שביעות רצון הנוסעים ב2011 שהוחלט על פי סקר שהוזמן על ידי הרכבת עצמה בזמן שהמדינה קנסה את הרכבת ב1.5 מיליון ש"ח על אי עמידה ביעדים?
לאן נעלמה העובדה על נהגים שעוברים באדום, מעשנים סמים, גורמים לתאונות מכוונות ואז מסרבים להגיע לוועדת חקירה בנושא?
ואם העובדים כל כך מוכשרים, מדוע יש תקלות כל יום כמעט (כמו היום)?

הוועד מנצל בציניות רבה את נושא המרי החברתי שקם בישראל ומשתמש בסיסמא "עובדי קבלן" אבל מדובר בכלל בחברה חיצונית ולא בקבלן עבדים. עוד לא ראיתי (גם בפוסט זה) הוכחה לכך שבומברדייה פחות טובה מעובדי הרכבת בתחזוקה, שעובדיה יהיו עובדי קבלן חסרי כל תנאים ושבעקבות זה יפוטרו עובדי רכבת. אני גם לא רואה בעיה עם כך שעובדי הרכבת יהיו אחראיים על התפעול, אדמיניסטרציה וכו' וחברה חיצונית (אשר מייצרת את הקרונות) תהיה אחראית לתחזוקה שלהם בכפוף להסכם תחזוקה עם קנסות ואפשרויות יציאה במקרה ולא עומדים ביעדים. הוועד לצערי, לא מציע תחלופה שכזו. כאשר עובדי הרכבת גורמים נזקים, הציבור משלם. אין כסף יש מאין. אם החברה החיצונית לא תעמוד ביעדים היא תשלם על כך (אם כבוד השר לא "ימחל" להם) וניתן יהיה להחליף אותה.

אין ספק שיש הרבה מעבר למה שאנחנו שומעים בתקשורת. אין לי ספק שכבוד השר כץ הוא רחוק מלהיות טלית וחלק לא קטן מהמהלכים מבוצעים לא מטעמים נכונים וטהורים. בשורה התחתונה – אם עובדי הרכבת היו מצליחים לתפקד ולהפעיל את הרכבות בשוטף מעבר לשביתות, הייתי יכול לחשוב על לתמוך בהם.

ציטוט:
יש הרבה אי דיוקים בכתיבה הזו, והכי חמור בהם הוא שבומברדייה תשלם פחות לעובדים שלה. האמת היא שמשכורתם גבוהה ב-30%.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 פברואר 2012, 13:03 
ועוד הרהור קטן:
כאשר ישנו מונופול פרטי אנחנו יודעים יפה מאוד להסביר כמה זה רע. איש אחד (או כמה אנשים) מנצלים את כוחם ועושקים את הציבור.
אז הנה לנו פה, גוף שאנחנו גם הבעלים שלו וגם הלקוחות שלו. כשהוא ממנה מקורבים ומנפח משכורות - אנחנו משלמים את זה בכרטיס הנסיעה או בסובסידיה מהמיסים שלנו - מדוע שדינו יהיה שונה?
אני - וכולנו פה - סובלים ועוד נסבול מהבזיון של הרקבת. מכמות עובדים מנופחת (http://www.themarker.com/dynamo/1.628979) בכמעט שליש יחסית למקובל בעולם, מנפוטיזם ששמו יצא לתהילה ונעשו עליו כבר אינספור כתבות תחקיר, מתקלות יום-יומיות, שנובעות מרמת תחזוקה שעליה אמר המנכ"ל הקודם של הרקבת: "אם זו היתה יחידה צבאית - היא היתה נסגרת מזמן".

איך קורה שלמרות כל זה - אנשים הגיוניים ואינטיליגנטים (בדרך כלל) ממשיכים להגן בחירוף נפש על החונטה הזאת?

מה, הם לא מבינים שמי שהולך לישון עם אדרעי - מתעורר בסוף עם נחמיה שטרסלר?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 פברואר 2012, 13:11 
סמל אישי של המשתמש
ושוב - הברור שלא צריך להסתכל על זה רק מהכיוון של העובדים.
אבל צריך להסתכל על מה שעומד מולם - ומה שעומד מולם זה חבורת מפריטים ומושחתים חסרי מצפון, שמנסים בכח לדחוף לנו עוד עובדי קבלן מיותרים.
זאת לא הדרך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 פברואר 2012, 13:54 
סמל אישי של המשתמש
בלודיני.
אני לא חושב שיש כאן אחד שאומר שהתנהלות הוועדים הגדולים היא לא נפטוניזם ולא פוגעת במשך ובניהול התקין של החברה בה הם עובדים.
אף אחד כאן לדעתי לא טוען שוועד עובדי הרקבת הוא גורם אשר שומר על אינטרס הציבור ומאפשר שירות אופטימלי במחיר מינמאלי, ההפך הוא הנכון.
רק שהעסקת גורמים במיקור חוץ למקצועות הליבה של הרכבת, והפרטת כתהליך כולל (כמו שקורה בכל הארץ מחברת חמשל דרך מקורות וכלה בנמלים
ובתחבורה), היא לא הדרך הנכונה להביא לתוצאות אשר אנו רוצים, אלא היא הדרך הנכונה להביא לכדי מיצוב המצב הקיים במדינה בו מעמד הביניים
הולך ומצטמצם לטובת מעמד העוני. הפרטה היא לא הפתרון היחיד, אלא הפתרון הקפיטלסטי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 פברואר 2012, 14:47 
כל מה שאני יודע הוא שבמקום וועד אחד עם היד על השאלטר - יהיה פה עוד גורם במשחק. זה הדבר הבטוח היחיד.
יצא לי לראות בחיי הפרטות "טובות" והפרטות "רעות". אני זוכר שיחה שלי עם אחד מראשי הגפים בטייסת התחזוקה למטוסי תובלה קטנים ובינוניים בשדה דב, שאמר לי - בהתייחס לחוזה שחתם החיל לפני כמה שנים עם חברה בינ"ל לרכש ואספקת חלפים למטוסים - שהחוזה הזה (במקום השיטה שהיתה נהוגה עד אז שבה חיל האוויר היה מנהל בעצמו את המלאי) שדרגה את זמינות המטוסים בצורה משמעותית. גם על זה אפשר היה לטעון שהוא נושא "ליבתי". וגם על תובלות כ"א שמבצעות ארקיע וישראייר לבסיסי חיל האוויר. גם כאן וגם כאן - מיקור החוץ הניב תוצאות מעולות.
לתחזק קרונות זה לא בהכרח "ליבתי" לחברת רכבת. מדוע שהיצרן לא יתחזק את הקרונות? איפה ההגיון כאן?
ולמה לרכז את הכוח אצל וועד כוחני אחד במקום להכניס עוד שחקן למשחק?
מה, בכוח ליצור עוד מפלצת כמו וועד חברת חשמל והנמלים?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 פברואר 2012, 14:48 
הפועל כתב:
אבל צריך להסתכל על מה שעומד מולם - ומה שעומד מולם זה חבורת מפריטים ומושחתים חסרי מצפון, שמנסים בכח לדחוף לנו עוד עובדי קבלן מיותרים .
זאת לא הדרך.

אין לי מושג על סמך מה אתה טוען את זה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 פברואר 2012, 15:19 
סמל אישי של המשתמש
הבלונדיני עם הנעל האדומה כתב:
הפועל כתב:
אבל צריך להסתכל על מה שעומד מולם - ומה שעומד מולם זה חבורת מפריטים ומושחתים חסרי מצפון, שמנסים בכח לדחוף לנו עוד עובדי קבלן מיותרים .
זאת לא הדרך.

אורי יוגב הוא המפריט הלאומי למיטב זכרוני.
ולדעתי ישראל כץ הוא לא מהישרים שבאנשינו. אולי התרשמותך שונה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 מרץ 2012, 18:26 
סמל אישי של המשתמש
למי שהחמיץ - שפל די נמוך עבור התקשורת הישראלית. גילה אדרעי מוצגת כמפלצת בציור השבועי לילד.
אפשר רק לדמיין מה הייתה התגובה הציבורית אם התקדים הזה היה נקבע לגבי רב חרדי שמונע תחבורה בשבת, אביגדור ליברמן שמונע חופש ביטוי, אוהד הפועל שאיבד את רימון העשן שרצה להשליך לביתו של טביב, פעיל שלום בספינה בצורת איש מזוקן עם כאפייה שאיבד את הפטיש שלו, או זוועה דומה.
איזו מהומת אלוהים הייתה פורצת על האינדוקטרינציה הפוליטית בדפי ידיעות אחרונות.
על אדרעי אבל אפשר לזרוק רפש בלי בעיה. מעניין למה
תמונה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: Re: רקבת ישראל
הודעהפורסם: 04 מרץ 2012, 11:35 
הפועל כתב:
זאת לא הדרך.

במקרה הספציפי של אחזקת הקרונות, יש שתי חברות שהגישו מענה ל-rfi של רקבת ישראל- חברת סימנס הגרמנית והחברה הדנית שייצרה את הקרונות. שום עובדי קבלן ושום בטיח...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 מרץ 2012, 11:39 
סמל אישי של המשתמש
הפטיש בארובה של הקטר?

נא לא לצטט הודעות של אנשים לא ראויים, שיישאר מוסתר, תודה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 מרץ 2012, 13:59 
סמל אישי של המשתמש
היום ב18:00 מסיבת עיתונאים של ישראל כץ, יש מצב שהוא יודיע על סגירה ופתיחה מחדש של הרכבת(דוגמת מע"צ ואל על). להערכתי הוא לא יעשה את זה, אין שר שיסגור לכמה חודשים את הרכבת בשנת בחירות, אבל אם הבלתי יאומן יקרה והוא יוציא את זה לפועל, אפשר יהיה לראות בו כאחד משרי התחבורה הטובים שהיו כאן(ולא רק בעניין הרכבת).

"לא יעלה בדעתך לומר כי יראת ה' היא מעלה באדם ומי שאין בו יראת ה' הוא גם כן אדם, אלא שחסר לו מעלה... על זה בא הכתוב להשמיענו שאינו כן, כי מי שאין בו יראת שמים אינו אדם כלל, רק בעל חיים." הגאון ר׳ אלחנן וסרמן הי"ד

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: Re: רקבת ישראל
הודעהפורסם: 05 מרץ 2012, 14:02 
סמל אישי של המשתמש
פישונט כתב:
הפועל כתב:
זאת לא הדרך.

במקרה הספציפי של אחזקת הקרונות, יש שתי חברות שהגישו מענה ל-rfi של רקבת ישראל- חברת סימנס הגרמנית והחברה הדנית שייצרה את הקרונות. שום עובדי קבלן ושום בטיח...

איך זה סותר?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: Re: Re: רקבת ישראל
הודעהפורסם: 05 מרץ 2012, 17:03 
הפועל כתב:
פישונט כתב:
הפועל כתב:
זאת לא הדרך.

איך זה סותר?

שאין כוונה לנצל עובדי קבלן כדי לחסוך גרושים על חשבון עובדי הרקבת, או להעביר את העבודה לגורמים לא מקצועיים. יש פער ידע בקרונות החדשים ומחפשים חברה בחו"ל שתסגור אותו

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 מרץ 2012, 17:05 
סמל אישי של המשתמש
קודם כל אין לי מושג על מה אתה מבסס את מה שאתה אומר.
לפי כל מה שקראתי בובמרדייה אמורה להיות אחראית על תחזוקת הקרונות החדשים. ומה זה "פער ידע"? הסיכום עם בומברדייה לפי מה שקראתי לא קורה בשום מקום בעולם. הם תמיד מעבירים את הידע לעובדים מקומיים, שמתחזקים בעצמם בהמשך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 55 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 8 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: