תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 03 יולי 2025, 05:03

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 9 הודעות ] 
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: מתנדבים בצה"ל
הודעהפורסם: 14 פברואר 2012, 17:49 
סמל אישי של המשתמש
הייתי רוצה לדעת אם יש כאן מישהו שמתנדב/התנדב בעבר בצה"ל ויכול לומר לי מה דעתו בעיקרון?
מה האופציות? איך השירות?
מנילה עדיין לא קיבלתי, הייתי רוצה לדעת לפני איך כל העניין מתנהל ומה תחום האפשרויות.
(או שאם יש פה מישהו שפשוט מבין בהתנדבות בצה"ל בלי קשר..)
תודה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: מתנדבים בצה"ל
הודעהפורסם: 15 פברואר 2012, 12:25 
חבר טוב שלי התנדב. אחרי שהוא שובץ במקום גרוע מאוד, הוא החליט לצאת על רפואי ואז להתנדב ולהגיע לאן שהוא רצה מלכתחילה. והוא אכן הגיע.
למתנדבים נראה לי מסדרים כל מקום שהם רוצים, העיקר שהם ישרתו בצבא, אבל ברגע שהם חיילים, חלות עליהם כל החובות של חייל מן המניין.
אני חושב שאתה יכול להתקשר ללשכת גיוס ולשאול על זה. כנראה שהם יעבירו אותך למדור שנקרא "תא מתנדבים" (משהו כזה).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 פברואר 2012, 14:29 
סמל אישי של המשתמש
morrissey כתב:
חבר טוב שלי התנדב. אחרי שהוא שובץ במקום גרוע מאוד, הוא החליט לצאת על רפואי ואז להתנדב ולהגיע לאן שהוא רצה מלכתחילה. והוא אכן הגיע.
למתנדבים נראה לי מסדרים כל מקום שהם רוצים, העיקר שהם ישרתו בצבא, אבל ברגע שהם חיילים, חלות עליהם כל החובות של חייל מן המניין.
אני חושב שאתה יכול להתקשר ללשכת גיוס ולשאול על זה. כנראה שהם יעבירו אותך למדור שנקרא "תא מתנדבים" (משהו כזה).

ביררתי בעניין והייתי במדור פרט (שקשור לתא מתנדבים).
ברור לי שכאשר אתנדב כל החובות של חייל יחלו גם עליי.
תודה על התגובה!

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 פברואר 2012, 17:37 
סמל אישי של המשתמש
אני שמעתי שמתנדבים פטורים משמירות ותורנות מטבח, אבל יכול להיות שזו רק שמועה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 פברואר 2012, 17:51 
סמל אישי של המשתמש
תתאבד כבר כתב:

למיטב ידיעתי, מתנדבים הם חיילים לכל דבר, פשוט הם עושים שנתיים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 פברואר 2012, 18:32 
Bill Lawrence כתב:
תתאבד כבר כתב:

למיטב ידיעתי, מתנדבים הם חיילים לכל דבר, פשוט הם עושים שנתיים.

צריך להוציא פטורים כמו כולם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 פברואר 2012, 20:00 
סמל אישי של המשתמש
אחרי שקיבלת את הפטור, אתה מתחיל את הליך ההתנדבות במדור פרט בתל השומר.
אם כבר עברת מבחנים פסיכוטכניים וראיון אישי לא תעבור אותם שוב.
אחר כך תעבור כנראה ועדה רפואית נוספת, ואימות נתונים.
אחרי שאתה מסיים עם זה, התיק עובר מלשכת הגיוס לתא מתנדבים שנמצא במפקדה בתל השומר.
התיק נשלח משם למקרפ"ר, לבחינה ראשונית של התיק ורופא המתנדבים מאשר\לא מאשר את המשך התהליך.
אם אושרת, יזמינו אותך לועדה. עדיף לשאול באותו רגע אם צריך מסמכים נוספים, כי הרבה פעמים הרופא צריך אותם ולוקח זמן עד שאתה יודע על זה, ולא יזמנו אותך לועדה עד שלא יהיו לך אותם.
במקביל יזמנו אותך לראיון בתא מתנדבים. שם ישאלו אותך מה אתה רוצה לעשות בצבא.
בהתאם לפטורים שיקבעו לך על ידי הרופא, יציעו לך תפקידים שישלבו בין הרצונות שלך לפטורים שנקבעו לך.
למתנדבים יש פטור מטירונות, והטירונות היא בצריפין, על בסיס יומיות ועורכת חמישה ימים. הטירונות הזאת גם לא נותנת לך הכשרה לנשק. אתה יכול לבקש לעשות טירונות 02 והבקשה תישקל ע"י הרופא.
לכל המתנדבים יש גם פטור גורף משמירות ותורנויות. ואתה יכול לבקש מהרופא לבטל אותם.
מתנדבים עם 21 נפשי מתעכבים יותר ממתנדבים עם 21 רפואי, כי התיק צריך לעבור גם אישור של ברה"ן.

הרופא יכול להוסיף לך פטורים כמו פטור מהרמת משקלים, פטור שמחייב בסיס קל"ב\במרחק מסויים מבית חולים, פטור יומיות או כל מה שהוא רואה לנכון לפי הבעיה שבגללה קיבלת פטור.
אפשר להתנדב גם עם פרופיל 24, ובתום התקופה של ה24 תישקל האפשרות לבטל לך את הפטור ולגייס אותך רגיל. במקרה כזה הפז"מ שלך בתור מתנדב ייחשב לך.

מתנדבים עושים שנתיים, מתנדבים בעלי פטור נפשי עושים שנה אחת.
אתה יכול להאריך את השירות אם הרופא ייאשר את זה והתפקיד ידרוש. לדוגמא, מתנדבים בחמ"ן מתחייבים ל3 שנים מלאות.
כשאתה חייל, חלות עליך כל החובות שחלות על חייל רגיל. ההבדל היחיד הוא שהאחריות הרפואית עליך נשארת של קופ"ח ולא של הצבא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 פברואר 2012, 20:26 
סמל אישי של המשתמש
אקהויז כתב:
אחרי שקיבלת את הפטור, אתה מתחיל את הליך ההתנדבות במדור פרט בתל השומר.
אם כבר עברת מבחנים פסיכוטכניים וראיון אישי לא תעבור אותם שוב.
אחר כך תעבור כנראה ועדה רפואית נוספת, ואימות נתונים.
אחרי שאתה מסיים עם זה, התיק עובר מלשכת הגיוס לתא מתנדבים שנמצא במפקדה בתל השומר.
התיק נשלח משם למקרפ"ר, לבחינה ראשונית של התיק ורופא המתנדבים מאשר\לא מאשר את המשך התהליך.
אם אושרת, יזמינו אותך לועדה. עדיף לשאול באותו רגע אם צריך מסמכים נוספים, כי הרבה פעמים הרופא צריך אותם ולוקח זמן עד שאתה יודע על זה, ולא יזמנו אותך לועדה עד שלא יהיו לך אותם.
במקביל יזמנו אותך לראיון בתא מתנדבים. שם ישאלו אותך מה אתה רוצה לעשות בצבא.
בהתאם לפטורים שיקבעו לך על ידי הרופא, יציעו לך תפקידים שישלבו בין הרצונות שלך לפטורים שנקבעו לך.
למתנדבים יש פטור מטירונות, והטירונות היא בצריפין, על בסיס יומיות ועורכת חמישה ימים. הטירונות הזאת גם לא נותנת לך הכשרה לנשק. אתה יכול לבקש לעשות טירונות 02 והבקשה תישקל ע"י הרופא.
לכל המתנדבים יש גם פטור גורף משמירות ותורנויות. ואתה יכול לבקש מהרופא לבטל אותם.
מתנדבים עם 21 נפשי מתעכבים יותר ממתנדבים עם 21 רפואי, כי התיק צריך לעבור גם אישור של ברה"ן.

הרופא יכול להוסיף לך פטורים כמו פטור מהרמת משקלים, פטור שמחייב בסיס קל"ב\במרחק מסויים מבית חולים, פטור יומיות או כל מה שהוא רואה לנכון לפי הבעיה שבגללה קיבלת פטור.
אפשר להתנדב גם עם פרופיל 24, ובתום התקופה של ה24 תישקל האפשרות לבטל לך את הפטור ולגייס אותך רגיל. במקרה כזה הפז"מ שלך בתור מתנדב ייחשב לך.

מתנדבים עושים שנתיים, מתנדבים בעלי פטור נפשי עושים שנה אחת.
אתה יכול להאריך את השירות אם הרופא ייאשר את זה והתפקיד ידרוש. לדוגמא, מתנדבים בחמ"ן מתחייבים ל3 שנים מלאות.
כשאתה חייל, חלות עליך כל החובות שחלות על חייל רגיל. ההבדל היחיד הוא שהאחריות הרפואית עליך נשארת של קופ"ח ולא של הצבא.

רוב הדברים שכתבת בהתחלה כבר עברתי (מדור פרט, פסיכוטכני וכו').
המידע שנתת לי בהחלט תרם. המון תודה! :ROSE:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 פברואר 2012, 12:14 
לא יודע אם זה ככה היום, אבל לפני 25 שנה לא היה אפשר להכניס מתנדבים לכלא
שימושי מאוד

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 9 הודעות ] 

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 13 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: