שחר כתב:
הוקיץ' כתב:
שחר, באמת שזה מדהים כמה אתה מלא מעצמך.
בשורה התחתונה, כדורגל זה משחק של הרבה מעבר לסטטיסטיקה.
אם אתה חושב שלקבוצה שהבקיעה הכי הרבה שערים יש בהכרח את משחק ההתקפה הטוב ביותר, זה מראה כמה אתה מבין.
אם קבוצה א' מבקיעה 30 שערים וקבוצה ב' מבקיעה 40 שערים אז קבוצה ב' היא קבוצת התקפה טובה יותר.
אם קבוצה א' מבקיעה 60 שערים וקבוצה ב מבקיעה 80 שערים אז קבוצה ב' היא קבוצת התקפה טובה יותר.
אם קבוצה א' מבקיעה 75 שערים וקבוצה ב' מבקיעה 100 שערים אז קבוצה ב' קבוצת התקפה טובה יותר.
אני חושב שבכדורגל מנצחת הקבוצה שכובשת הרבה שערים , שהאלופה היא זו שהשיגה הכי הרבה נקודות ומי שכבש הכי הרבה שערים הוא כנראה חלוץ מצויין. אז כן, יש עוד אלמנטים בכדורגל, אבל כשתוחמים דגימה של 25 משחקים ולא 3 או 4 משחקים מקריים וכשההפרש הוא כ"כ משמעותי, אי אפשר להתווכח עם סטטיסטיקה, כמה שלא עוטפים את זה בקלישאות ובתירוצים.
אתה מוזמן להמשיך להגיד שאני מלא בעצמי ושאני לא מבין כדורגל כמוך, אבל זה לא ישנה את העובדות

בכדורגל לא מנצחת הקבוצה שכובשת הרבה שערים, אלא זאת שכובשת יותר מאשר היא סופגת.
אני חושב שסטטיסטיקה בהחלט יכולה לשקר, רק באופן שלפעמים קשה לזהות.
מה שאתה עושה זה להניח הנחה סיבובית - אתה מגדיר התקפה טובה ע"י פרמטר כלשהו (כמות שערים ותו לא) ואח"כ משתמש בפרמטר כדי להצדיק את התאוריה. זה לא עובד ככה.
נתנו לך כבר מזמן את התשובה הפשוטה וההגיונית ביותר- להפועל יש בהתקפה הרבה הרבה יותר כשרון מאשר ק"ש ובמקביל ק"ש קבוצה יותר טקטית שמשחקת יותר זהיר.
זה שהיא מבקיעה פחות לא בהכרח לא הופך את משחק ההתקפה שלה לפחות טוב