ישראל היום:
"אפשר לקחת אליפות"
בגיל 37 חזר יגאל אנטבי להפועל ת"א אופטימי מתמיד "יש בלאגן סביב המועדון, חלק מהמטרות שלי הן להרגיע את המצב" רימון עשן נזרק לביתו של אלי טביב, ללא נפגעים
רותם גרוסמן
עד לפני כמה ימים החזרה של יגאל אנטבי (37) להפועל ת"א היתה עבור המגן הוותיק פנטזיה שככל הנראה כבר לא תתגשם. אלא שאז הגיע הטלפון מיעקב הלל, שבישר לו כי המאמן ניצן שירזי רוצה אותו באופן מיידי בקבוצה. אנטבי לא היה צריך לחשוב בכלל על ההצעה, ובתוך דקות ביקש את השחרור מהפועל פ"ת. אתמול הוא כבר התאמן שוב בחודורוב עם החולצה האדומה, עם הספרה 20 על הגב. שנתיים וחצי לאחר שעזב את המועדון, הוא הגיע בהתלהבות של שחקן נוער שעלה לבוגרים ונשמע מרוגש מהסיטואציה החדשה. "מרגש ללבוש שוב את הצבע האדום," אמר אתמול אנטבי. "חשבתי שכבר לא אשחק בהפועל, אבל כן חלמתי על זה, הייתי בטוח שזה יישאר בגדר חלום ושזה לא ריאלי - ופתאום זה קרה." אנטבי עשוי להביא לספסולו של המגן השמאלי גל שיש, הצעיר ממנו 15-ב שנה. "אני נמצא בכושר טוב ומאמין שאשתלב במהירות. חתמתי עד סוף העונה, ובסופה אחליט לאן מועדות פניי. כרגע אני ממש לא חושב על פרישה," הבהיר המגן, שיודע שהגעתו בתקופה הלא קלה שעובר המועדון מחייבת אותו למנהיגות, מעבר לעניין המקצועי. "אני יודע ורואה שיש בלאגן סביב טביב, וחלק מהמטרות שלי הן להרגיע את המצב ולנסות לעזור להתרכז בכדורגל ולתרום מניסיוני. גם בקדנציות הקודמות שלי היו מחאות נגד בעלים, חילופי הנהלות ושאר סכסוכים. חשוב שהפועל לא תיפגע ממה שקורה מסביב. זה מועדון גדול מדי, שאסור לו להידרדר בגלל דברים כאלו." עם הבעלים אלי טביב אנטבי טרם שוחח, וחוזהו נסגר מול יעקב הלל, שהתחיל כסקאוט והפך להיות מנהל קבוצה וכעת גם חצי מנכ"ל עם ליהי טביב, שעימה נסגרו פרטי החוזה הסופיים. "ליעקב יש הניסיון, ולשניהם יחד הרצון בהצלחת הפועל ת"א. המצב לא כזה גרוע, אני חושב שעוד אפשר לקחת את האליפות וכלום לא גמור. המטרה היא לצמצם את הפער ולראות אם ק"ש תפסיד עוד נקודות בדרך. יש לנו עוד משחקים נגדם ככה שאסור להרים ידיים, כרגע הכי חשוב זה שננצח בשבת את אשדוד." אבטחה בבית משפחת טביב בגיזרת הבעלים שוב לא שקט, לאחר שרימון עשן נזרק אתמול בשעות הבוקר המוקדמות לחצר ביתו של טביב בצפון ת"א. בבית נמצאו אשתו דנה ובתה בת .4-ה לפני כחודשיים נזרק גם כן רימון עשן לחצר הבית, כשטביב עוד היה בישראל, אולם משליכיו לא נתפסו. כעת, כשטביב שוהה במיאמי, לאשכנזי אין ספק כי אוהדי הפועל ת"א הם האחראים לזריקת הרימון אתמול. "זו חציה של קווים אדומים שלא ראויה לסיטואציה הזו. לפגוע במשפחה או בילדה זה לא כלי ראוי להילחם בו. אני מבינה שיש מחאה רצינית מול בעלי ואני יכולה להבין אותה," אמרה אשתו. "הכתובת על הקיר, ואני מקווה שלא יקרה דבר רציני יותר ואלים יותר. הפחד שלי הוא שזה ילך צעד אחד קדימה." משפחת טביב שכרה מאבטחים לאחר האירוע, וכעת הבית נמצא תחת אבטחה צמודה 24 שעות, כולל פטרולים מוגברים של המשטרה, שפתחה בחקירת האירוע שצולם במצלמות האבטחה. במשטרה מתקשים לפענח את זהות המשליך, שחבש כובע גרב, כך על פי גורם המצוי בפרטי החקירה. אוהדי הפועל ת"א המנהלים את המאבק בטביב זעמו על יועץ התקשורת של טביב ועל אשכנזי, שמיהרו לגנות את האוהדים האדומים ולזהות אותם כמשליכי הרימון. "יש להימנע מלהאשים את אוהדי הקבוצה בהאשמות חסרות בסיס, עד שיוכח אחרת. נמשיך למחות בכל הכלים החוקיים כפי שעשינו עד כה במאבק נגד טביב," אמרו האוהדים.
_________________ הפועל תל אביב מ-1927 ולתמיד
|