טוטו תמוז עדיין מתלבט בגלל הקהלחלוץ הפועל ת"א הגדיר את הצעת מונאקו ככזו שלא ניתן לסרב לה, אבל הוסיף: "נתנו לי הצעה מטורפת, אבל לא אפנה גב למי שהרים אותי מהקרשים"
רון עמיקם | 29/1/2012 12:00"נתנו לי הצעה מטורפת, אני לא יכול לסרב לה", כך אמר אתמול (שבת) חלוץ הפועל ת"א, טוטו תמוז למאמן ניצן שירזי כשהודיע לו שהוא סובל מכאבים עזים בברך שימנעו ממנו כנראה לשחק הערב בפ"ת, אלא אם כן יקרה משהו בלתי צפוי.
מונאקו הנחיתה בסוף השבוע בישראל את המנכ"ל החדש שלה, יבגני סמולנצב, כדי לנסות ולהחתים כמה שיותר מהר את תמוז ולהביא אותו ביום שני למונטה קרלו. הבעלים החדש, האוליגרך הרוסי דמיטרי ריבולובלב, לא חוסך כדי להשאיר את מונאקו (מקום 18 בליגה השניה, בדרך לליגת חובבים) בליגה המקצוענית ולהצעיד אותה בעונה הבאה חזרה לליגה הראשונה ולרמות הגבוהות להן הורגלה. רק ביום חמישי הוצגו ארבעה שחקני רכש במונאקו: שני חלוצים (הולנדי ענק וסנגלי שכיכב באיראן) ושני בלמים (אורוגוואי וגרמני). בקבוצה משחק לודביק ז'ולי המזדקן ששיחק בברצלונה.
ההצעה לתמוז מדברת על 4.5 שנים, השכר ההתחלתי הוא למעלה מ-700 אלף יורו. יש לזכור כי מונאקו היא נסיכות נטולת מסים, אבל משלמים בה ביטוח לאומי רצחני. תמוז כבר הודיע כי אם יעבור, ישלם את מיסיו בישראל, כרגיל, מה שישאיר לו כ-400 אלף יורו ביד, יותר מפי שניים ממה שהוא משתכר בהפועל ת"א.
"הכיוון חיובי", אמר אתמול, אבל למרות הפיתוי הכספי והמקצועי (ללכת למועדון שמשקיע הון כדי להגיע לרמות הגבוהות), תמוז התקשה להירדם אמש. לסוכנו, רונן קצב, אין אפילו אופציות עכשוויות, כיוון שהכיוון היה להישאר עד סוף העונה בהפועל ולצאת בקיץ לאירופה. כך גם חשב תמוז שהסביר אתמול לסביבתו מדוע הוא עדיין מתלבט, כשהקושי העיקרי שלו הוא הקהל של הפועל ת"א: "אני לא יכול לסובב את הגב למי שהרים אותי מהקרשים". אוהדי הפועל ת"א התבטאו אתמול כי אם תמוז יעזוב כמה ימים לפני סגירת חלון ההעברות, הם יתייחסו אליו כמי שעבר למכבי ת"א.
הבעלים אלי טביב נתן אור ירוק להחתים חלוץ, עם עדיפות לישראלי, אבל כזה אין. שלומי ארביטמן פצוע, דודו ביטון לא רלוונטו ובארץ אין ישראלי ברמות של תמוז. טביב דחה את האופציה של הסרבי מעכו, סטפן שצפוביץ', עליו דורשים מיליון דולר.
שני זרים המשחקים בדרום אפריקה צצו ביממה האחרונה: קרמיט ארסמוס (21) מסופרספורט יונייטד, שחקן הנבחרת המקומית ששיחק מעט בפיינורד ומומדי מואלהפינג (26), שחקן נבחרת בוטצוואנה שנמצא כרגע עם נבחרתו באליפות אפריקה בגאבון.
למרות הסיכום עם הקשר הפורטוגלי, ארתור, ויכוח עם ובין סוכניו לגבי גובה העמלות שלהם מונע סיכום סופי. הפועל עכו מתעקשת לקבל פיצוי על אלירן דנין. בהפועל עשויים לוותר על הבאת בלם נוסף בגלל סאגת תמוז ומצפים לשובו לריצות של הבלם ביבאן פרנסמן.
המאמן ניצן שירזי מתלבט לקראת הערב בין מחמוד עבאס למהראן לאלא בהתקפה ובין עבאס לסלים טועמה על חשבון נוסא איגייבור. עבאס יפתח בכל מקרה.