Redfan כתב:
ב6 השנים האחרונות אני עוקב באופן שוטף אחרי קבוצה מהליגה הרביעית, מהעיירה צ'לטנהאם, הכל חוץ מלהגיע למשחקים שלהם, זה כשיהיה יותר כסף גם יקרה.
אני לא מבין איך אוהד הפועל שפוי שער למצב הנוכחי של קבוצתנו וכואב עליו יכול להזדהות איכשהו עם אחת מהקבוצות הגדולות בפריימר ליג, הליגה הזאת נהתה המיץ של הזבל, באמת קשה לי להבין איך עדיין כל כך הרבה קהל מגיע לכל משחק ומשחק, השורה שאומרת "מנצ'סטר באנגליה הפועל בישראל" כל כך לא רלוונטית לימינו אנו,אני בספק אם אי פעם בכלל היתה.. מנצ'סטר של עידן פרגוסון מייצגת בדיוק את ההפך ממה שהפועל רוצה להיות!!!
אולי אוהדי הנזלת מחיפה יכלו להזדהות בשנים הגדולות שלהם עם הגועל נפש הזה שנקרא "מנצ'סטר יונייטד" , איך, תגידו לי, איך אפשר?
במיוחד עם הסיטי העוד יותר מגעילים, איך אפשר להזדהות עם ערמות כאלה של גועל נפש?
לליברפול עוד יש לי איזשהו אחוז קלוש של סימפטיה בגלל הקהל, למרות שגם הם סמרטוטים גדולים בשנים האחרונות, אני באמת לא מבין איך אפשר להעריץ את השכירי חרב האלה ואת כל מה שקורה מסביב לליגה הזאת?
די, נו, צא מהסרט. כדורגל זה קודם כל עסק, גם אם לא בשביל האוהדים, אז לפחות בשביל הבעלים. וכמו שאתה יודע - בעל המאה הוא בעל הדעה.
בליגות ברמה ובגודל הזה, בשביל לזכות צריך להוציא כסף - והמון. גם אם המחירים מנופחים ברמה מטורפת, ההוצאות האלה הן מוצדקות כי זה עסק מרוויח (ואם לא עכשיו, אז עוד שנתיים או שלוש).
מה שטיפה גורם לי להזדהות איתך זה שכל משחק של ברצלונה, ריאל ויונייטד נראה כמו אסופה של תיירים שהקשר שלהם לקבוצה הוא מקרי בהחלט. מצד שני, כאמור - זה עסק. וכשיש אצטדיון של 100,000 מקומות, צריך לקחת בחשבון שלפחות חצי ממנו ימולא ע"י אוהדים שהם לא אוהדים, וגם את הכסף שהם משקיעים והנוכחות שלהם במשחקים, צריך לדעת לכבד.