שער ידיעות:

ישראל היום:
אדום עולה בבלומפילד
הפועל ת"א מחצה 3:7 את מכבי נתניה, שסיימה את המשחק 8-ב שחקנים ק"ש דוהרת לאליפות, עם 0:4 חלק על רמה"ש ניצחון שלישי ברציפות לבית"ר י-ם, הפעם על אשדוד הפתח-תקוואיות הפסידו, אייל לחמן התפטר
שבע בום. המשחק אתמול בבלומפילד היה שיקף את צורת הניהול של הפועל לאחרונה - שכונה. נראה שהסטנדרטים שמכתיב אלי טביב חילחלו גם לשחקנים האדומים , וא פי לו דבקו באורחים מ נ תני ה שסיימו את המשחק עם שמונה שחקנים ושבעה שערי חובה.
גם ביציעים היה אפשר לחוש בעצבנות, כשעוד בטרם שריקת הפתיחה בלומפילד אמר את קולו עם הקריאות נגד אלי טביב. אם לפני כמה שבועות היה אפשר לדבר על מחאה של האולטראס בלבד, אמש נראה שגם האלפים שניסו להשתיק את המחאה ולהמשיך לתת לטביב צ'אנס התעייפו מלהגן את הבוס שנמצא בכלל שבמיאמי ועל בתו ליהי, שלא הגיעה לבלומפילד.
זה התחיל כמשחק נורמלי, שאותו הפועל פתחה חזק ואף עלתה ליתרון בתוך רבע שעה. אלא שמייד לאחר מכן שוב השתחרר מנגנון ההרס העצמי שיש לה השנה, וטעות של הבלם הסלובני מרקו שולר, בהופעת בכורה רעה במיוחד סידרה את השוויון לסבע. בתוך דקה השלים חוטבא טעות כפולה בהגנת הפועל ומוגרבי השלים מהפך. שירזי ואלימלך תפסו את הראש ושמו של אלי טביב שוב נשמע בקול חזק ביפו בליווי מיטב הקללות.
"לעולם לא אשכח את הפועל"
למרות שעדיין לא סגר באף קבוצה באירופה, טוטו תמוז נחוש לעזוב את האדומים בחלון ההעברות שנסגר בסוף החודש הבעלים אלי טביב פנה לאוהדים בעזרת יועצו: "שימו את המחלוקות בצד" עימות בין אחמד סבע המורחק לעיתונאים
שחקני הפועל ת"א והצוות המקצועי נשמו לרווחה אתמול לאחר הניצחון הגדול על מכבי נתניה, למרות שבקרב האדומים יש הסכמה כי זה לא היה משחק טוב של הקבוצה, ולולא האדומים שספגה היריבה ספק אם המשחק היה נגמר בניצחון קליל, אם בכלל.
השאלה המרכזית שמרחפת מעל המועדון היא לאן מועדות פניו של החלוץ טוטו תמוז, שאמור לקבל היום את תג המחיר מהבורר חנוך קינן. ייתכן כי אם מדובר בסכום שאינו עולה על מיליון וחצי יורו הוא יעזוב את המועדון עוד השבוע, לפני תום מועד חלון ההעברות.
"אני לעולם לא אשכח את השנה וחצי בהפועל שהחזירו לי את שמחת החיים ואת השמחה לכדורגל. יהיה לי קשה לוותר על זה. כשתגיע הצעה מאירופה, נחשוב על זה," אמר אתמול תמוז.
סוכנו של השחקן רונן קצב הרחיב: "יש דיבורים עם קבוצות, אבל עד שאין מחיר העניין רחוק מסגירה. אני לא חסיד גדול של מעבר בינואר בכל מקרה, אבל עדיף לדבר רק אחרי שהמחיר ייקבע."
הבעלים אלי טביב שלח מסר מרגיע לאוהדים באמצעות יועץ התקשורת שלו: "השחקנים והצוות המקצועי הוכיחו כי המועדון מעל הכל. האוהדים דחפו את הקבוצה לאורך כל המשחק. שמעתי את קולות המחאה ואני קורא לאוהדים לשים את המחלוקות בצד ולחזק את הקבוצה והשחקנים כי יש לנו עוד דרך ארוכה ביחד."
מבחינת האוהדים אין כמובן שינוי ביחס למחאה, שרק תלך ותתפוס תאוצה ללא קשר לתוצאות המשחקים. האוהדים מתכוונים להתקשר, לשלוח מיילים ופקסים גם לחנויות שמנהל טביב בארה"ב, ואף לשלוח מסרים באנגלית נגד הבעלים לעובדיו האמריקנים.
"משחק מטורף"
המאמן ניצן שירזי, שהשיג ניצחון בכורה באדום, אמר: "היה משחק מטורף. זה לא משחק שמאמנים אוהבים. אני מוטרד מכך שספגנו שלושה שערים, כי אלו שערים שקבוצה כמו הפועל לא יכולה לספוג. אנחנו צריכים לתת את הדעת על מה שקורה בהגנה." שירזי התייחס גם למחאת האוהדים: "אמרתי לשחקנים שצריך להפריד בין המחאה למשחק. אנחנו מתעסקים במה שקורה על המגרש ומעבר לזה זו תהיה טעות. אנחנו שומעים מה קורה, אנחנו לא חירשים, אבל אנחנו מנסים להתנתק."
בסופו של דבר עשתה הפועל מהפך משלה וירדה למחצית ביתרון 3:2 ושחקן שדה אחד. אבל את מה שקרה במחצית השנייה אף אחד לא היה יכול לנחש. זה התחיל בשוויון של נתניה (בעשרה שחקנים,( ונמשך בעוד שני מורחקים נתנייתים כולל השוער אמיר אדרי, שנכנס עם הרגל לתוך הצלעות של תמוז. על מתנה כזאת גם הפועל הפצועה לא יכלה לוותר וככה הגיעו עוד 4 שערים קלילים, ששלחו את הפועל סוף סוף מנצחת לחדר הלבשה, ואולי עם רווח של כמה ימי שקט, וזה כמובן אם לא תגיע עוד הפתעה רעה ממיאמי.