תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 06 יולי 2025, 11:05

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 17 הודעות ] 
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: מנהל עסקים במכללה\אוניברסיטה - שאלה לסטודנטים\בוגרים
הודעהפורסם: 19 ינואר 2012, 23:26 
סמל אישי של המשתמש
אני חייל משוחרר..ורציתי לשאול אם יש פה כאלה סטודנטים או בוגרי מכללות\אוניברסיטאות למנהל עסקים שיוכלו קצת לעזור לי בבחירה של מקום ותנאי קבלה למיניהם.
תודה רבה מראש, אשמח אם תפנו בבקשה לפרטי.
:ROSE: :hapoel:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: מנהל עסקים במכללה\אוניברסיטה - שאלה לסטודנטים\בוגרים
הודעהפורסם: 20 ינואר 2012, 00:36 
אני לומד במכללת פרס ברחובות. המכללה ברמה יחסית נחותה כי היא חדשה, החומר קל בטירוף(בטח יחסית לאוניברסיטה, הדבר הכי מאתגר זה החשבונאות לחשבונאיים).
תנאי הקבלה למנהל עסקים עם התמחות של שיווק/ארגון/מימון וחשבונאות הם מצחיקים. אתה יכול להתקבל במסלול הגשמה שזה אומר שאתה מתחייב להוציא ממוצע של 70 ב-2 סימסטרים הראשונים שלך,
ולא אתה עף(אם אתה לא מצליח לעשות את זה, תבחר מקצוע אחר). שכר לימוד גבוהה מאוד- 25 אלף שקל. אבל אם אתה לוקח קורסי בוקר וגם משלם בתשלום אחד יש לך הנחה(10 אחוז מכל עלות של כל קורס של בוקר, ו-3 אחוז הנחה אם אתה משלם בתשלום אחד). זה יוצא 20-22 אלף שקל בשנה אם אתה מנצל את ההנחות.

לראיית חשבון(מה שאני לוקח) עדיין לא ברור, כי אין אישור של המכללה(לפי מה שאומרים עוד מעט יהיה*), אבל כנראה בגרות של -90 85.

http://www.pac.ac.il/?CategoryID=798&ArticleID=2182

מציע לך לפני זה לבדוק עם אוניברסיטה, גם רמה יותר טובה, גם פחות שכר לימוד, אבל מן הסתם תנאי קבלה יותר קשים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 20 ינואר 2012, 09:48 
אני מתכוון להרשם בתחילת השנה הבאה לפרס, בגלל תנאי הקבלה הנוחים, גם כמות ימי הלימודים נשמעת מאוד נוחה למי שרוצה לחיות עם יותר מ20 שקל בארנק.
אני טיפה חושש שהתואר הזה לא יוביל אותי לשום מקום, אבל כמות ההשקעה שאני אצטרך לעבור במקום אחר לא שווה את זה (כי גם שם אין לא מבטיחים לי כלום).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 20 ינואר 2012, 12:49 
תלוי בנתונים שלך.
במידה ויש לך נתונים טובים ופסיכומטרי טוב- חד משמעי אני אומר לך ללכת לאוניברסיטה (אם אתה יכול אז ת"א).
יותר קשה אבל יותר מתגמל.
לגבי המכללות אני לא בקיא כל כך בהבדל באיכות בין המכללות. המכללה האקדמית תל אביב-יפו נחשבת טובה מאוד ומשלמים בה שכר אוניברסיטאי והיא גם ברמה טובה. יש גם מסלול (אני לא בטוח במאה אחוז) שאפשר לעבור לאוניברסיטת ת"א אחרי השנה הראשונה אם מקבלים ציונים טובים.
יש לי חברים שלומדים בבינתחומי והם משלמים 35 אלף לשנה ולומדים שלושה ימים בשבוע ועושים שם בית זונות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 20 ינואר 2012, 13:34 
סמל אישי של המשתמש
אוניברסיטה עדיפה מבחינת שכ"ל ויוקרה.
הקושי הוא תנאי הקבלה והלימודים עצמם.

אם תחליט ללכת על מכללות, או בינתחומי או המסלול האקדמי של המכללה למנהל. שום דבר אחר לא.

שיהיה בהצלחה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 20 ינואר 2012, 13:47 
Eros Ramazzotti כתב:
אוניברסיטה עדיפה מבחינת שכ"ל ויוקרה.
הקושי הוא תנאי הקבלה והלימודים עצמם.

אם תחליט ללכת על מכללות, או בינתחומי או המסלול האקדמי של המכללה למנהל. שום דבר אחר לא.

שיהיה בהצלחה

למה אתה פוסל את האקדמית תל אביב יפו ? המסלול של מנהל עסקים וכלכלה שם הוא מאוד מומלץ.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 20 ינואר 2012, 19:19 
סמל אישי של המשתמש
האמת אני נעול על מנהל עסקים (התמחות עדיין לא כל כך..), ועל מרכז פרס לא שמעתי, אבל נשמע מעניין..
בינתיים הלכתי ל-2 פגישות ייעוץ, בבינתחומי בהרצליה וברופין בעמק חפר. בהרצליה זה מטורף..מטורף מכל הבחינות, מקום, שכר, תנאי קבלה..נראה כמו משהו חסר סיכוי (יש לי ממוצע משוקלל בבגרות 85 עם 3 יח' מתמטיקה ו-5 באנגלית, והמקצוע הזה מחייב ל-4 יח' ברוב המקומות, אם לא בכולם), וברופין זה יותר נוח מבחינת תנאי קבלה, גם השכר לימוד שם זה 10 אלף לשנה, גם 5 דקות מהבית שלי (תל מונד)
תודה רבה בינתיים על המידע, אני באמת אברר קצת על פרס.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 20 ינואר 2012, 21:55 
באוניברסיטה הרמה מגוחכת, אני לא רוצה בכלל לדעת מה מלמדים במכללות...
התואר הכי יעיל שיש במדד של יוקרה וקושי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 20 ינואר 2012, 23:07 
shirman כתב:
התואר הכי יעיל שיש במדד של יוקרה וקושי.

לא יכולתי לנסח את זה טוב יותר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 ינואר 2012, 02:24 
אני לומד משפטים ומנהל עסקים בבינתחומי בהרצליה שנה שלישית
זה תואר ראשון בכל אחד מהתחומים הנ"ל
שילוב בן זונה
מרצים מעולים, כל הרצאה חוויה.
גם המוסד עצמו מוסד שכיף ללמוד בו. תואר שפותח דלתות (וכבר בשנה ג' מבחינים בזה)
ממליץ בחום

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 ינואר 2012, 03:07 
סמל אישי של המשתמש
אפשר לשמוע פה מהאנשים שציינו זאת במה עוזר תואר במנהל עסקים בשוק העבודה?
למדתי את זה בתל אביב כחוג משני, ואחרי 3 שנים המסקנה העיקרית שלי הייתה שצריך לסגור אותו, כי התרומה של ה"תואר" הזה לאנושות שואפת לאפס.
מעניין אותי לדעת מה שוק העבודה חושב אבל

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 ינואר 2012, 10:08 
הפועל כתב:
למדתי את זה בתל אביב כחוג משני, ואחרי 3 שנים המסקנה העיקרית שלי הייתה שצריך לסגור אותו, כי התרומה של ה"תואר" הזה לאנושות שואפת לאפס.

שוק העבודה חושב אחרת ממך. זה תואר מוערך, במיוחד אם הוא מאוניברסיטה כמו תל אביב או ירושלים.
את המעסיקים לא מעניין מה למדו בתואר, גם ככה כל התארים זה חרטא. מעניין אותם שאם התקבלת לכזה מקום שכל כך קשה להתקבל אליו - זו אינדיקציה טובה ליכולות שלך.

התרומה של התואר הזה לאנושות ממש לא שואפת לאפס, להיפך.
כל הנושאים שנלמדים בו - מימון, שיווק, התנהגות אירגונית, מערכות מידע וכו' - הם הכלים החשובים ביותר בעולם העסקים של ימינו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 ינואר 2012, 10:37 
סמל אישי של המשתמש
התרומה היא מחברי הסגל והמחקר שלהם (למרות שעל התרומה של חלק גדול מהמחקר הזה אני חולק, אבל זה נושא אחר). הנקודה היא שהאיכות שלהם לא מתבטאת בכלל בקורסים שהרמה שלהם כ"כ נמוכה שזה מביך.
ועוד בתל אביב זה תואר נחשב. אותי זה מאד הפתיע.
היו שם כמה מרצים מאד איכותיים בזמני, שהעבירו קורסים שבבירור היו רמה עד שתיים לפחות מתחת ליכולתם.

אם מה שאתה אומר נכון, וכל מה שרוצים זה לראות שעברת את הסינון של הקבלה, אז זה לא מפתיע (אבל עדיין מאכזב) שהאוניברסיטה מיישרת עם זה קו, ורק מנסה שאנשים ייסימו את התואר וזהו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 ינואר 2012, 11:59 
באוניברסיטת ת"א הרף קבלה גבוה למנהל עסקים (ניהול) בגלל הביקוש.
אתה יכול להתקבל לפיזיקה ודומיהם ולא להתקבל למנהל עסקים כך שאין שום קורלציה בין הרמה לסף הקבלה בתחום זה.
אם כבר בתחום הזה, לדעתי, עדיף ללכת ללמוד כלכלה. לומדים משהו אחד ולא קצת מכל דבר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 ינואר 2012, 14:50 
אדום-עולה בבלומפילד כתב:
הפועל כתב:

שוק העבודה חושב אחרת ממך. זה תואר מוערך, במיוחד אם הוא מאוניברסיטה כמו תל אביב או ירושלים.
את המעסיקים לא מעניין מה למדו בתואר, גם ככה כל התארים זה חרטא. מעניין אותם שאם התקבלת לכזה מקום שכל כך קשה להתקבל אליו - זו אינדיקציה טובה ליכולות שלך.

כל הנושאים שנלמדים בו - מימון, שיווק, התנהגות אירגונית, מערכות מידע וכו' - הם הכלים החשובים ביותר בעולם העסקים של ימינו.

זה נכון, אבל אתה לומד הכל באופן שטחי באופן יחסי. סוג של בינוניות פוסט מודרנית שכזאת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 ינואר 2012, 15:25 
אוגוסטוס היל כתב:
אדום-עולה בבלומפילד כתב:
הפועל כתב:

זה נכון, אבל אתה לומד הכל באופן שטחי באופן יחסי. סוג של בינוניות פוסט מודרנית שכזאת

ובחוג למדעי המחשב אתה לא לומד הכל באופן שטחי?
אתה באמת חושב שמישהו שסיים אתמול מדעי המחשב, יכול ישר ללכת להיות מתכנת ג'אווה בחברת תוכנה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 ינואר 2012, 15:39 
סמל אישי של המשתמש
אדום-עולה בבלומפילד כתב:
אוגוסטוס היל כתב:
אדום-עולה בבלומפילד כתב:
הפועל כתב:

ובחוג למדעי המחשב אתה לא לומד הכל באופן שטחי?
אתה באמת חושב שמישהו שסיים אתמול מדעי המחשב, יכול ישר ללכת להיות מתכנת ג'אווה בחברת תוכנה?

חד משמעית כן. כמעט כל מי שסיים תואר ראשון במדעי המחשב באוניברסיטה יכול להתחיל לעבוד כמתכנת. למעשה רובם עושים זאת איפשהו באיזור שנה שנייה.
עצם ההשוואה לשימושיות ואיכות התואר במנהל עסקים היא חסרת בסיס. לא דומה אפילו

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 17 הודעות ] 

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 6 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: