chimpfive כתב:
אנטיגונה כתב:
כן, בגלל זה הגענו למצב שבעלים אחד בלי כסף הכניס את טביב להפועל.
לא תמיד יש כסף בקופה, יש ענייני בטוחות ולהעמיד תקציב של כ-50 מיליון ש"ח כל שנה.
זה לא פשוט ולדבר זה קל מאד.
ושהילדים שאין להם מושג איזה אוהדים וותיקים ומסורים יושבים בשער 2 יורידו קצת ווליום.
ממה שהבנתי הוא הכניס את טביב לא בגלל הכסף (שטביב לעולם לא השקיע) הוא הביא אותו בשביל 4 שחקנים, והנה שלוש שנים אחרי אתה מתקיים מכסף שלא הגיע מהכיסים של הבעלים. זה לא פשוט, אבל זה אפשרי ביותר, ואתה יכול למצוא כמה אנשי עסקים שישימו את הבטוחות ובכל זאת לתחזק קבוצה ברמה גבוה עם ניהול עמותת אוהדים. אני לא אומר שאפשר להתמודד עם תקציבים של מכבי תל אביב ומכבי חיפה בטווח הקצר, זה היית יכול לעשות בעונה אחרי הצ'מפיונס, אבל עם הצלחות באירופה וניהול מוצלח יכולה להיות לך קבוצה נהדרת, אני חושב שתמיד פוסלים על אוטומט את הרעיון, אבל לדעתי הדבר הוא בהחלט אפשרי ואף רצוי מכל תסריט אחר.
אפשרי ורצוי וגם ריאלי (מלבד עניין הרכישה מלכתחילה).
ולא חייבים להעמיד תקציב של 50 מיליון. אני מעדיף קבוצה בבעלות האוהדים בתקציב של 25 מיליון, על פני קבוצה בבעלות טביב עם תקציב של 50 מיליון. אבל זה אני. אני מניח שיש עוד כמה שיעדיפו ככה.
ובבעלות האוהדים אפשר גם להעמיד תקציב שנתי של 30 מיליון בהערכה גסה. 20 מיליון זה הכנסות אוטונומיות של הקבוצה עצמה (מנויים, ספונסרים, כרטיסים, זיכיונות טלוויזיה וכן הלאה). לזה תוסיף דמי חברות בעמותה, ואולי גם קצת אירופה, ויש לך תקציב בונבוניירה של 25-30 מיליון בכיף.
(מה גם שלהערכתי, קבוצה בבעלות האוהדים תסחוף עוד ועוד אוהדים. להערכתי בשנה שבה הפועל תהיה בבעלות של האוהדים יש בהחלט מצב שההתלהבות תסחוף בקלות עשרת אלפים מנויים, ואולי גם כמה אלפי חברי עמותה. שלא לדבר על השחקנים עצמם שיישחקו בהתלהבות ובמסירות רבה יותר מאשר עבור אלי טביב).
ומצטרף בכל לב לסיפא של דבריו של אנטיגונה.