"לא זוכר עליהום כזה כמו על טביב"ניצן שירזי, מאמן הפועל ת"א במסר ישיר לאוהדים: "בלעדיהם אין לנו סיכוי לעשות צעד קדימה". טוטו תמוז קיבל אופציית יציאה לחו"ל, אבל מבהיר: "אני מאמין גדול בקבוצה שלנו. אקח אחריות ואנהיג". הפינאלה של דורון אוסידון: שחרור רמי דואני וטיסה לתאילנד
רון עמיקם | 18/1/2012 11:401. חלוץ הפועל ת"א, טוטו תמוז, עשוי להישאר בקבוצה גם לאחר חלון ההעברות הנוכחי, ולצאת כמתוכנן לחו"ל בקיץ הקרוב, שנה לפני סיום חוזהו. זאת למרות החלטת הביניים של הבורר, עו"ד חנוך קינן, לפיה הפועל תתחייב לכבד את חוזהו של השחקן, ובו סעיף המאפשר לו לעזוב בכל עת לחו"ל, בכפוף לקביעת תג מחיר, אותו יקבע קינן ביום ראשון.
"אני מחכה להחלטה," אמר אתמול תמוז. "יש כמה הצעות שאם הייתי רוצה הייתי קופץ עליהן מזמן, אבל הן לא רלוונטיות למה שאני רוצה." לתמוז הצעה מספרד (אספניול) והצעות מליגות אטרקטיביות פחות, כמו פולין.
עו"ד קינן ביקש מהצדדים להגיש לו את תג המחיר שלהם. שניהם חזרו אתמול על תגי המחיר שהוצהרו בפגישה שכבר היתה ביניהם: תמוז 400 אלף יורו (נקנה מבית"ר תמורת 260 אלף יורו,( והפועל 4.5 מיליון יורו.
2. תמוז לקח בצורה לא קלה התבטאויות עלומות שם, שבהן נרמז כי לא התאמץ בחיפה שלשום כיוון שהראש שלו בחו"ל.
תמוז: "אני מאוד אוהב את אלה שמדברים בעילום שם, סימן שהם לא מספיק גברים לבוא ולדבר למצלמה. אני מאמין גדול מאוד בקבוצה שלנו. בתקופה הקרובה נצא מזה כמו גדולים, ואני מדבר על כולם. אקח אחריות ואנהיג."
3. הבעלים אלי טביב חתם על מענקי העלייה לשלב הבתים בליגה האירופית לשחקנים שמחזיקים בהם בחוזיהם. טביב קיבל הצעה זו מחבר טוב, שגם ייעץ לו לעלות למטוס לארץ ולבוא לעשות סדר עד שיסתיים חלון ההעברות.
מזכירת המועדון, רחל עטיה, הודיעה לשחקנים להגיע למתחם חודורוב ולקבל את המענקים. מדובר בסלים טועמה, טוטו תמוז, אביחי ידין, נוסא איגייבור והשוער המחפש קבוצה, גליל בן-שנן. שי אבוטבול, שהמענק מופיע בחוזהו החדש שלא הופקד בבקרת התקציבים, לא קיבל את הבונוס, ומן הסתם זה יהיה נושא שיעלה בבוררות שלו בעוד שבועיים.
הפועל ת"א קיבלה במקביל כ300- אלף יורו, נתח ממענקי אופ"א. לפי בקרת התקציבים, טביב היה אמור לשלם את המענקים עד ה31- במארס.
4. בהפועל לקחו קשה את התבוסה בחיפה. שחקן בכיר: "אין ספק שאנחנו לא טובים. אני לא יודע מה יהיה עכשיו עם הקהל. קודם הוא היה מפולג, עכשיו נראה שגם שער 7 יצטרף למחאה נגד טביב, יהיה בכלל בלאגן."
המאמן ניצן שירזי: "לא מתחרט שבאתי. הגעתי למועדון ענק שנמצא בתקופה לא פשוטה. הפועל כמועדון זה דבר יותר חזק ממה שאנשים חושבים."
נראיתם רע מאוד.
"במשחק התחברו יותר מדי דברים לכיוון השלילי. שני שחקנים שהיו אמורים לפתוח לא פתחו, זה המשיך בחוסר מזל בפנדל, קיפוח בפנדל שהיה מגיע לנו. זה לא מצדיק את איך שנראינו. ניסינו להפריד את מה שקרה בשבוע שעבר, ואני האחרון שאקח את זה כתירוץ."
ההתפטרות של השדרה הניהולית פגעה בכם במשחק?
"לפני משחק זה בטח לא עזר. אם היו נותנים לי לבחור, הייתי מבקש שיעשו זאת אחרי המשחק, אבל לא שאלו אותי. העיקר שראש המערכת נשאר ומנסה לתת שקט למרות המתקפה עליו."
איך אתה מגדיר מתקפה?
"לא רוצה לומר לינץ,' אבל עליהום תקשורתי כמו שיש עליו אני לא זוכר. אני עובד איתו שבוע והוא עושה ימים כלילות. יש עליו עליהום מכל הכיוונים, זה משהו חריג. הוא מספיק חזק."
אפשר לצאת מזה?
"סגל השחקנים יכול להוציא את הקבוצה למקום אחר. מרכיב מיוחד במועדון זה הקהל. להפועל אין סיכוי לעשות צעד קדימה בלי הקהל. אני מקווה שבשבת נעשה תוצאה טובה שתעזור לנו להתחבר לקהל חזרה."
לא בטוח שזה יעזור.
"אני לא מתעסק במערכת היחסים שיש מסביב למועדון. אני יודע שחלק מהקהל נגד טביב, אבל הרוב הוא לטובת הפועל ת"א. אלי, ואני אומר זאת מידיעה, עושה את המיטב והמירב כדי שהפועל תתקדם. חשוב שהמכלול יתחבר: אליקהל-שחקנים."
מה יקרה אם טוטו יעזוב?
"זו תהיה מכה."
5. טביב חתם אתמול על טופס ההקפאה של מריו פצ'אלקה, אבל החליט להקפיא את ההקפאה עד סוף השבוע.
הבעלים יחכה להעברת הבלם כדי לא להיתקע עם חוזה יקר עד סוף העונה. הבעיה היא שוואליד באדיר מורחק ומור שושן סיים ככל הנראה את חלקו בהרכב. לטביב הובהר שמרקו שולר חייב לשחק נגד נתניה, ככל הנראה עם אביחי ידין כבלם נוסף.
הבלם ממלאווי לימביקאני מזאבה יוחתם לקבוצת הנוער (היום סיום מועד ההעברות בליגה לנוער) אם יגיעו האישורים לגביו (סיכוי נמוך). קיים סיכוי שהפועל תשחרר גם את פצ'אלקה וגם את ביוואן פרנסמן, ומזאבה ( 18) יהפוך לזר החמישי בבוגרים. ההערכה היא כי מירקו אורמוש, שלא ישחק נגד נתניה בשל נקע, לא יהיה בחבילת השחרור.
6. אוהדי הפועל מבטיחים מחאת שיא נגד נתניה בשבת, ואולי גם באימון היום. מאז שפרוספר אזגי עשה מהומה במשרדים, תוגברה האבטחה במתחם חודורוב. קב"ט המועדון, אלון עפגין, לשעבר קצין המבצעים של מרחב ירקון, מתייצב מאז מדי יום במתחם ושומר על הסדר.
7. מאתמול בלילה יש להפועל מורשית חתימה אחת בישראל, ליהי טביב. היו ר דורון אוסידון אמנם התפטר, אבל איש לא לקח ממנו את זכות החתימה. כך הוא המריא אתמול לחופשה בתאילנד, לא לפני שנדרש לחתום על השחרור של רמי דואני להפועל פ"ת.