shlomib@haaretz.co.ilשלומי שלום וברכה,
אני מניח שרבים מאיתנו תוהים מדי פעם, מהם הקריטריונים בגינם נבחר אדם לכהן כעיתונאי ספורט מן המניין, כלומר, כחלק מדסק ספורט של כלי תקשורת מכובד. כמובן, כאיכות הפלטפורמה הרחבה, כך מתרוממת לה הציפייה לאיכות עיתונאית גם מהדסקים השונים שבה.
כאן עומד, אני מניח, כל עורך ספורט בפני דילמה: עיתונות הספורט הפכה בשנים האחרונות לעיתונות שהמימד הצהוב שבה הוא המימד מושך הרייטינג, ושיקולי האיכות כבר אינם עומדים כפילטר רב עוצמה אל מול השאיפה לייצר סנסציה, גם במחיר של אמינות אפסית.
כמי שנהנה לצרוך חדשות לעומקן, מהווה עבורי "הארץ" מפלט האחרון, וכאוהד ספורט, אך טבעי הוא שגם ממדור הספורט שלו אצפה לסטנדרטים גבוהים. אלא שבסטנדרטים גבוהים יכולים לעמוד רק עיתונאים שמבינים את תפקידם ואת מקומה של העיתונות בחברה. לא כזה הוא אלעד ליפשיץ, שמעבר לכתיבה הלא קוהרנטית שלו, הוא מייצר רפש והבלים בהתאם לאג'נדה סדורה מבית, מבלי לעשות ולא חצי מאמץ בדרך לאמת.
כל אחד יכול לכתוב טור דיעה, וכישראלים, בוודאי אוהדי כדורגל שכולם הרי חצי מאמנים, לכל אחד מאיתנו יש הרבה מה לומר. אלא שלא לכל אחד מאיתנו יש במה, ודאי לא במה מכובדת ואמינה כמו עיתון "הארץ". שם, אנחנו רוצים לקוות, אמורים לקבל את העט אלה שעבודתם אמנותם: אלה שלא יתעצלו לחקור, להתעקש ולרדת לעומקה של תופעה לפני שהם משחררים בשמם טקסט לדפוס.
בעוד כתבות העומק שלך על הנעשה בבית"ר ירושלים מהוות מופת לאומץ עיתונאי, נוטל אלעד ליפשיץ צד בלתי מוסרי במאבק בו לכל כיום ברור מיהו הנבל. מדהים שדווקא על במה ליברלית כמו "הארץ", מקום בו ניתן היה לצפות לתמיכה במאבק דמוקרטי של אוהדי כדורגל כנגד השתלטות עוינת על קבוצתם, מתפרסם טור הלוקח את הצד האפל והכוחני בפרשה, רק משום שלמחברו נוח, ברמה האישית, מהכאוס במועדון הפועל תל-אביב.
כמי שמכיר את הדברים מקרוב, אין אף לא חצי אמת בדברים שכתב הבוקר ליפשיץ, ולא בפעם הראשונה. נשאלת שוב השאלה: מהו הפילטר שאתה, כעורך מדור הספורט, מפעיל על-מנת לקבל מוצר איכותי יותר ממה שמציע אתר ONE למבקריו? האם קיימים פילטרים כאלה בכלל? האם שאלת את מר ליפשיץ מהיכן הוא יודע את הדברים ומהם המקורות שלו?
אנחנו הרי יודעים היטב שלא. חבל אם כן, שגם "הארץ" נופל למלכודת הרייטינג העלובה. כוחה של עיתונות הוא בין היתר ביכולתה לשמש מעין "שופט אמין" עבור אלה שאינם שוחים בעניינים מסוימים. במקרה הנוכחי, מדור הספורט בהארץ פשוט נותן יד לקשר, מרמה והונאה של אלפים.
בברכה,
העתק: אלוף בן, העורך ראשי
aluf@haaretz.co.il כתבת יפה מאד. אני גם שלחתי לו מייל, אבל שלך יפה יותר