joshsoos כתב:
Frank Serpico כתב:
joshsoos כתב:
מה מביך? קראת את הטור? כתיבה של ילד בכיתה א', שום תובנות מעניינות, שום כלום. האיש לא פובליציסט דגול וכולה מעריב מנצלים כל פעם מחדש את זה שפוהורילס או דגמי שומרים איתו על קשר, וזה מביך בעיקר בשבילו. אם הוא לא היה חתום על הטור, התגובות היו 180 מעלות.
זה כמו שכתבו באשכול על בונדר שכל הפרחה תגוייס עכשיו למטרה לא משנה מה, וכמו הדעות של כספית את רוזן. הם שם בגלל השם, לא בגלל מהות, אין להם מה לתרום בפועל.
השם שלו זה המהות. אני לא מצפה לקרוא אצלו פרשנות כדורגל מאירת עיניים או תובנות עמוקות על החיים. הוא דמות נערצת בגלל מה שהוא ובגלל מי שהוא (וגם בגלל סגנונו) וזה מספיק. בכותרת אחת שלו, במילים הכי פשוטות כמו שרק הוא יודע (שולח אותך לכמה מהשירים שלו שהוא כתב את מילותיהם. לא בדיוק נתן זך) הוא חודר לליבותיהם של אלפי אוהדים (בעיקר המבוגרים) כמו שמאה טורים של כל מיני ארחי פרחי (כולל רוזן את כספית) לא יצליחו לעשות.
בזה כוחו. מעבר לזה אל תחפש. מילים פשוטות ולא מתחכמות, זו התרומה שלו. (במקרה הזה להצלחת המאבק בטביב).
אתה מתפלסף, אבל בת'כלס אין שם כלום. המילים שלו לא חודרות לשום מקום כי הן לא נהירות ולא קשורות לשום דבר מהותי. אם באותן מילים פשוטות הוא היה מנסח לפחות איזה מסר בהיר, ניחא, אבל זה טור על שום דבר ( שלא לדבר על מה שאנטיגונה כתב על שירצקי ). הבן אדם מנותק ולא מהיום,ולא כל אדם שמזוהה עם הפועל צריך לקבל טורים.
איך אמרת היום? זה נשמע כאילו אתה מדבר מהאג'נדה.
ברור שאני כותב מתוך אג'נדה, אני לא דוגמא, אני מעריץ שרוף שלו. אני אתמוגג גם מניחוח הפלוצים שלו.
אבל זה בדיוק העניין (מה שלא הצלחתי להסביר בהתפלספויות, אולי אצליח להעביר בעזרת מטפורות ריחניות) - גם הנפיחה הכי בנאלית של פיגורה במעמדו של אריק איינשטיין (האדמו"ר הראשון להפועל שליט"א) יהיה לה אפקט והשפעה רבים יותר גם ממאה מאמרי דיעות, ולכן מאמר כזה כל כך חשוב להצלחת המחאה בטביב. מילים, אפילו בנאליות כמו אלו, כשנאמרות מפיו של אריק, נותנות חותמת של גושפנקא למאבק כולו. כבר לא מדובר בקריאה של האולטראס או בצעקות של "הקיצוניים הללו משער 5". מדובר באוהד הכי מתון והכי קונצנזואלי (והכי נערץ) של הפועל.
אם לו נמאס כבר מטביב, אז לכולם צריך להמאס. גם לאחרון האוהדים בשער 13.