הפועל כתב:
el dudernio כתב:
הפועל כתב:
"בורחים מאחריות" עלק. הלו, זה לא סרט הוליוודי פה. תתבגרו. זה הפרנסה שלהם.
מעניין כמה אנשים פה יעזבו מקום עבודה רציני, ואז ילכלכו עליו בגדול ובפומבי.
זה הרי מתכון בטוח לזה שיעסיקו אותך שוב. כל מקום עבודה מת לקבל אנשים שמוציאים ישר את כל הלכלוך החוצה שניה אחרי שהם עוזבים. זה ידוע הרי גם שבראיונות עבודה מתים על אנשים שרק מלכלכים על מקום העבודה הקודם שלהם. זה סימן לעובד מסור ונאמן שכדאי להחתים אותו במקום.
לא, אם אתה מתפטר בגלל התנהלות לא אטית ולא ראויה של מקום העבודה למעשה כבר לכלכת.
זה מאוד פחדני לזרוק משפט ואחרי זה להסתתר מאחורי "אתיקה" מקצועית.
איפה הייתה ההאתיקה הזאת כאשר ניהלתם את המועדון?
איפה הייתה האתיקה הזאת כאשר לא התםטרתם לפני שבוע יחד עם קשטן?
איפה הייתה האתיקה הזאת כאשר ה"בעלים" החליט לצאת נגדכם בתקשורת (אוסידון).
ואיפה הייתה האתיקה הזאת כאשר "רעיון" שהעלתם שהוא בתחום אחריות בלעדי שלכם (מכירת הכרטיסים לדרבי),
בוטל במחי יד כי זה לא התאים ל"בעלים".
איפה הייתה האתיקה הזאת כאשר התפטרתם בזמן שהעסיק שלכם בחו"ל ללא ידיעתו.
להסתתר מאחורי אתיקה כאשר אתה רומס במהלך חצי שנה כל כלל אתי אפשרי זה פחדנות.
איזה אתיקה לעזאזל? מה אתה מקשקש, לא הזכרתי אפילו את המילה הזאת.
יש פה עניין פשוט של לדאוג שתהיה employable בעתיד.
אז בוא נדבר על האימפלויאביליטי, שוב:
אתה בעלים של חברה א'. שלמה, מנהל מהנהלת חברה ב' עזב את החברה בהתפטרות פומבית (לא שיש אפשרות אחרת בחברה גדולה), כשהוא טוען שזה בגלל התנהלות הבעלים. הוא לא מוכן לפרט.
איך יוצא הבעלים של חברה ב'? הכי גרוע שיכול להיות! אנשים חושבים עליו את הרע ביותר. אולי הוא אנס. אולי הוא גנב. אולי הוא התעלל בזקנים. אולי הוא זייף מסמכים. אנשים חושבים את הרע ביותר. למרות שיתכן שזה לא היה הרע מכל. אולי זה משהו שעבור המנהל זה חשוב, אבל פחות חשוב לאחרים? הציבור לעולם לא ידע.
ואז אתה אומר לעצמך, אם אני מעסיק את שלמה הזה, ומשהו, הכי קטן, לא מוצא חן בעינו בהתנהלות שלי, הוא עלול להתפטר, להגיד שזה בגלל התנהלות הבעלים, אבל לא לפרט, וגם עלי יחשבו את הרע מכל.
לעומת זאת, יוסי, בעלים של חברה ג', עזב את החברה בהתפטרות פומבית, כשהוא טוען שזה בגלל התנהלות הבעלים, ומפרט. אחד או יותר מהבאים: הטרדה מינית, זיוף מסמכים, גניבת כסף(פירוט), בגידה בערכי אנוש בסיסיים(פירוט), התאכזרות לעובדים (פירוט), או כל דבר אחר שאכן יש עילה להתפטר עליו. כלומר זה יכול להיות גם משהו פעוט, "אני לא אהבתי שהבעלים חושב שאנחנו מייצגים את מדינת ישראל".
האם אתה לא תעדיף את יוסי? הרי אם אתה לא מטריד מינית, מזייף מסמכים, גונב כסף, פועל בצורה לא אנושית, מתאכזר לעובדים, במקרה שזה אחד הדברים הגרועים האלה, אתה גם תבין את יוסי שהוא התפטר, וגם לא תחשוש שהוא סתם מוציא דברים מעורפלים נגד כל מקום שהוא מחליט מכל סיבה להתפטר ממנו, כולל האפשרות שיתפטר מהחברה שלך. ואם הסיבה של יוסי היא משהו פעוט יותר, אז גם תעדיף להעסיק מישהו שאם הוא מתפטר על משהו פעוט (גם אם זה לא פעוט לדעתו), הוא כנה, ולא משאיר דברים מעורפלים, מה שהכי פוגע בך ובחברה שלך.
לא יודע מה אתך, אני הייתי מעדיף את יוסי בהרבה על פני שלמה.