teknoboy כתב:
bloodbrother כתב:
teknoboy כתב:
mbracha כתב:
1. לכל מדינה יש זכות לנהל מדיניות הגירה עצמאית, 2. אני לא מבין בכלל באיזו זכות מוחים על כך.
1. נכון. אבל היא לא חייבת להיות דווקא המדיניות הכי אכזרית בעולם כולו, בטח לא ממדינה שעד הים מזכירה לכל העולם את פרשת סט לואיס וכדומה.
2. באיזו זכות? זו זכות יסוד במדינה דמוקרטית. או שאולי גם על זה אתה רוצה לוותר בשם היעילות וקיצור התהליכים?
הבעיה היא שלישראל אין מדיניות הגירה. כנראה כי הם מפחדים להיות המדינה ה"מערבית" או בכלל, עם מדיניות ההגירה הרשמית האזכרית ביותר.
איזה מדיניות הגירה יש?
אולי ההגדרות קצת עמומות, אבל בפועל יש מדיניות מאוד ברורה.
עמומות וברורה לא מסתדר לי ביחד. אבל מה המדיניות?
בארה"ב למשל יש מדיניות שכוללת דברים כאלה:
1. מי שנולד בארה"ב, אזרח אוטומטית. אין שום מצב כמו בישראל שכולאים ילדים שנולדו בישראל ו-או מגרשים אותם, ואיזה אשת ראש ממשלה עושה כאילו היא מנסה למנוע את זה ולא נותנים לה.
2. מי שמתחתן עם אמריקאי או אמריקאית, תושב קבע מייד, ואזרח תוך 3 שנים.
3. אפשר להשיג תושבות קבע (ודרכה אזרחות) גם דרך קרובי משפחה, אחים ואחיות, הורים, ילדים. (למרות שבחלק מהמקרים זה לוקח שנים של תור)
4. פעם בכמה שנים נותנים "חנינה" לכל מי ששהה לא חוקית במדינה נגיד 10 שנים ומעלה. הגיוני, עם דברים כאלה, לא היו מגרשים את הפיליפינית בשנות ה 70 לחייה שמגרשים או גירשו לאחרונה מישראל.
5. אפשר להשיג תושבות קבע (ודרכה אזרחות) דרך עבודה, או כשרון מיוחד.
6. לשוטר רגיל אין עניין במעמד החוקי שלך כמהגר או לא בארה"ב. ולא נתקלתי בשוטרי הגירה וכאלה (אבל זה באמת אולי רק אני), בטח שלא יכנסו לאיזו כנסיה ביום ראשון שידוע שיש בה הרבה מקסיקנים, ויעצרו את כולם.
מה המקבילה בישראל?
1. יהודי כן, לא יהודי לא.
2. זהו פחות או יותר?
אז אולי בכל זאת לשלט הזה יש הרבה יותר קשר למציאות בישראל ממה שהמוחים חושבים.