סנופקין כתב:
כיפה אדומה כתב:
אולי שלקבוצה כן יש בסיס אוהדים?
נו באמת. יש הבדל תהומי בין בסיס אוהדים שנאמן לקבוצה, אוהדים שהקבוצה היא החיים שלהם, שילכו לכל משחק - לבין אנשים שמגיעים למשחקי הבית כי הם גרים בעכו ובדיוק בנו אצטדיון חדש והקבוצה יחסית מצליחה.
יפה שהם מביאים 3000 אוהדים למשחק בית (כשאנחנו שיחקנו שם אין מצב שהיו 3 אלף שלהם, אבל נניח), אבל איפה כל אלה היו כשהם אירחו בגרין והגיעו 20 אוהדים בלחץ? איפה כל אלה במשחקי החוץ שלהם?
בסדר, אז לגיטימי שלמשחקי הבית מגיעים הרבה יותר מאשר משחקי החוץ. בכל מקום זה ככה. אבל יש הבדל בין מעט אוהדים שמגיעים לכל משחק לבין
אפס אוהדים. אין לקבוצה הזאת קהל אוהדים אמיתי, גם אם כל משחק בית יהיה סולד אאוט.
(אני, בניגוד לתתאבד כבר, לא נותן כקריטריון הכרחי תופים, שלטים או דגלים. יש המוני אוהדים שרופים בצורה הכי קשה שיש שאין להם דבר במשותף עם העידוד שאנחנו מכירים, ולסירוגין - כל ילד יכול להביא דגל, שלט ותוף לאיזה משחק שהוא רוצה, זה לא הופך את הקבוצה ללגיטימית לליגת העל).
בסיס של אהדה פנאטית (על כל המשתמע מכך) אין לא לרמה"ש, לא לק"ש ולא לעכו.
מסכים, אבל ככה אתה מתחיל מסורת. גם אשדוד אחרי האיחוד התחילה לבנות את עצמה ממשחקי בית ומהסעות חינם למשחקי חוץ ובינתיים הם מביאים כמות יפה של אוהדים.
תזכור שלארבעת הגדולות יש אוהדים מחוץ לעיר בה הם משחקים, כששישחקנו בק"ש והבאנו 2500 איש לא בטוח שכולם הגיעו מאזור המרכז. יש בערך אוהד וחצי לעכו מחוץ לאזור עכו נהריה, וכשהם מגיעים לבלומפילד לא יבואו יותר מדי אוהדים, אבל אם הם משחקים בקללה אין סיבה שלא יבואו 1000 אוהדים לפחות.
מסורת, בעיקר של אוהדים, נבנית במהלך הזמן. אם עכו יתמידו במתכונת הנוכחית וגיעו להישגים הם גם יביאו אוהדים למשחקי חוץ.
ההסבר היחידי שיש לי לבעית האוהדים של ק"ש זה שכולם שם בכלל אוהדי בית"ר, וראינו את זה כשהיינו שם. אני וכיפה נגנבנו מזה שהגיעו אוהדים עם צעיף כחול של ק"ש ומעיל עם סמל של בית"ר, והיו לא מעט כאלו...
לגבי האיחוד בשרון, גם שם אם תהיה הצלחה מקצועית יגיעו אוהדים.
לדעתי, ליגה של 14 קבוצות צריכה להיות בנויה מ 3 קבוצות מת"א, 2 מחיפה, 1 מי-ם, קבוצה מהמגזר, קבוצה מאוחדת של השרון, קבוצה מאוחדת של פ"ת, אשדוד,נתניה, ק"ש, עכו וב"ש.