תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 05 יולי 2025, 21:36

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 16 הודעות ] 
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: לפרק את הדמוקרטיה ולהכפיף אותה ליהדות
הודעהפורסם: 09 ינואר 2012, 09:54 
סמל אישי של המשתמש
עורכי הדין שבינינו, האם זה חוקי לאמר דברים שכאלו?

http://www.haaretz.co.il/news/politics/1.1611387
בני קצובר: לפרק את הדמוקרטיה ולהכפיף אותה ליהדות
קצובר, ממנהיגי המתנחלים בשומרון, מציע את התשובה שלו "לכל האיומים". לטענתו, הדיון בהדרת נשים הוא "קמפיין הסתה שיזם השמאל"

בני קצובר, ממנהיגי המתנחלים בשומרון, קורא לפרק את הדמוקרטיה הישראלית ולהכפיף אותה ליהדות. בראיון שהעניק ל"בית משיח", ביטאון פלג התנועה המשיחית של חב"ד, גולל קצובר את השקפתו החדשה, שיש לה מהלכים בקרב המתנחלים.
"הייתי אומר שכיום לדמוקרטיה הישראלית יש תפקיד אחד מרכזי והוא להיעלם מהשטח", אומר קצובר בראיון. "הדמוקרטיה הישראלית סיימה את תפקידה, והיא חייבת להתפרק ולהתכופף בפני היהדות. היום כל האירועים מנתבים להכרה שאין דרך אחרת, אלא להעמיד במרכז את העניין היהודי על פני כל עניין אחר, וזו התשובה לכל המצב והאיומים".
קודם לכך בראיון דיבר קצובר על הקמפיין נגד הדרת נשים, ואמר: "אנחנו כבר התבשרנו על ההסתה הזו בעיצומו של גל ההסתה הקודם, נגד נוער הגבעות. כיוון שפעילים שלנו מחוברים לכל הרשתות של גופי השמאל, ידענו שמתוכנן קמפיין ההסתה ושהגל העיקרי עוד לפנינו. מדובר על אותה הסתה, נגד נוער הגבעות ונגד הציבור החרדי. פעילי השמאל מבשלים קמפיינים מתוזמנים נגד כל מה שמריח קדושה, כשיש להם שתי כוונות: האחת פוליטית - לערער את הממשלה ולקטוף מניות בדעת הקהל, והשנייה לפעול נגד כל היסודות של האמונה היהודית.
"באמונה היהודית יש פרק מרכזי לנושא ארץ ישראל, ויש פרק לעניין הצניעות ולנושאים נוספים, ונגד היסודות האלו הם פועלים. התקשורת עושה קמפיין סביב מעשים שוליים, כדי לפגוע בזהות היהודית. לדעתי, יש מקום לשיתוף פעולה בין הציבור החרדי לציבור הדתי. דווקא מתוך ההסתה הזו יכולה להיות פריצת דרך של שיתוף פעולה בין הציבור החרדי לציבור הדתי-לאומי. ההסתה נגדנו היא מאותו שורש אנטי-יהודי שרוצה לעקור את הכל - והלוואי ותימצא הדרך לשיתוף פעולה ואחדות".
ניתוח זה הוביל אותו למסקנה שהדמוקרטיה בישראל סיימה את תפקידה.
מאז 2008 עומד קצובר בראש "ועד מתיישבי שומרון", עמותה המנהלת מאבקים פוליטיים בשומרון, שהובילה מהלכי שטח נרחבים במאבק בהקפאת הבנייה והריסה במאחזים. הוא מקובל על נוער הגבעות בשל עמדותיו ואינו ממהר לגנות פעולותיו. הקו שמייצג קצובר צובר תאוצה בקרב המתנחלים מאז פינוי גוש קטיף. אז רבים דיברו על "התפכחות" מהדמוקרטיה בישראל. קצובר הוא אחד הסבורים שיש להישאר בשטחים גם לאחר פינוים.
קצובר היה מראשוני הנהגת המתנחלים והצטרף ל"גוש אמונים" מראשית דרכה. הוא הקים את גרעין אלון מורה, שהתנחל בשומרון בשנת 1975. לאחר מכן היה ראש המועצה האזורית שומרון, עד 1993.
קצובר אמר בתגובה ש"אני סבור שהדמוקרטיה הישראלית במתכונת הזאת מוצאת את עצמה בעימותים בלתי פוסקים עם הזהות היהודית, ובשנים האחרונות בכל פעם היא מכופפת את הזהות היהודית. במתכונת הזאת לדמוקרטיה יש משימה אחת - להתפרק".

נא לא לצטט הודעות של אנשים לא ראויים, שיישאר מוסתר, תודה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: לפרק את הדמוקרטיה ולהכפיף אותה ליהדות
הודעהפורסם: 09 ינואר 2012, 11:02 
אני לא עורך דין, אבל יש אירוניה מסוימת בדבריו. רק במדינה דמוקרטית מתאפשרת אמירה של דברים כמו שהוא אמר וזה לגיטימי בהחלט בשל הזכות לחופש הביטוי (חוק יסוד כבוד האדם). במדינה כמו שהוא מתאר, אני מתאר לעצמי שיחוקקו חוקים מגבילים על אמירות מנוגדות לרוח המדינה, וכך בנאדם המתנגד לצביונה של המדינה לא יכול יהיה לומר את אשר על ליבו (ראה ערך חוק לשון הרע ע"ש יריב לוין המתועב).

דבר נוסף, במקרה שמעתי ברדיו התחלה של ראיון איתו והוא אמר שצוטטו אותו לא נכון ודבריו הוצאו מהקשרם. אבל בדיוק יצאתי מהאוטו ולא שמעתי מה בדיוק עמדתו הסופית בנושא.

בשורה התחתונה, אני לא חושב שיש משהו לא חוקי במה שהוא אמר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 09 ינואר 2012, 11:19 
אם ההתבטאות של קצובר לא חוקית הרי שכל ההתבטאויות האנטי יהודיות בפורום הן גם לא חוקיות
בפועל הכל חוקי ואפשר להרגיע

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 09 ינואר 2012, 11:32 
סמל אישי של המשתמש
morrissey כתב:
עד כמה שזכור לי מלימודי האזרחות, דמוקרטיה אמורה להגן על עצמה מפני תנועות לא דמוקרטיות. אני לא בטוח אם זה מעוגן בחוק.

נא לא לצטט הודעות של אנשים לא ראויים, שיישאר מוסתר, תודה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 09 ינואר 2012, 12:06 
its-sick כתב:
morrissey כתב:
עד כמה שזכור לי מלימודי האזרחות, דמוקרטיה אמורה להגן על עצמה מפני תנועות לא דמוקרטיות. אני לא בטוח אם זה מעוגן בחוק.

לא מדובר פה באיזשהי הצעת חוק או מפלגה שהמצע שלה הוא נגד הדמוקרטיה. מדובר פה בסך הכל בהתבטאות של אדם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 09 ינואר 2012, 13:26 
סמל אישי של המשתמש
תמונה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 09 ינואר 2012, 13:41 
סמל אישי של המשתמש
morrissey כתב:
its-sick כתב:
morrissey כתב:

לא מדובר פה באיזשהי הצעת חוק או מפלגה שהמצע שלה הוא נגד הדמוקרטיה. מדובר פה בסך הכל בהתבטאות של אדם.

השאלה היחידה היא האם מדובר רק בדעות שלו, או בדעה הרשמית של הארגון שהוא עומד בראשו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 09 ינואר 2012, 15:11 
red in blood כתב:
morrissey כתב:
its-sick כתב:
morrissey כתב:

השאלה היחידה היא האם מדובר רק בדעות שלו, או בדעה הרשמית של הארגון שהוא עומד בראשו.

זה לא ממש משנה. גם שיהיה בראש מפלגה. הדמוקרטיה מעצמה לא יכולה לאסור עליו להגיד מה שהוא רוצה.
"אני לא מסכים עם דעתך אך אלחם על זכותך להביע אותה" - זוהי בעצם מהותה של הדמוקרטיה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 09 ינואר 2012, 16:02 
לא רק, כמו שאיציק אמר, דמוקרטיה בהגדרה אמורה להגן על עצמה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 10 ינואר 2012, 15:46 
סמל אישי של המשתמש
בני קצובר בהודעה שפירסם:

לכל המתלהמים, אני מבקש לפרסם הבהרה:
המינוח "מדינת הלכה" (במקום הדמוקרטיה) לא נאמרה על ידי בשום צורה.
לא קראתי להקים מדינת הלכה במקום המשטר הדמוקרטי, אלא, לפרק את המבנה הקיים ולהקים משטר דמוקרטי חדש אשר יהיה כפוף לזהותנו היהודית, בכל מקרה של התנגשות.

שימו לב שבאתר האינטרנטי של עיתון הארץ תוקן העיוות, ולגביי העיתון, בכוונתי לדרוש מהם התנצלות.

http://www.facebook.com/profile.php?id= ... 40&sk=wall

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 10 ינואר 2012, 15:53 
סמל אישי של המשתמש
הוא די שקרן, כי הציטוט המדויק הוא
ציטוט:
הדמוקרטיה הישראלית סיימה את תפקידה, והיא חייבת להתפרק ולהתכופף בפני היהדות

זה שהמילים המפורשות "מדינת הלכה" לא מוזכרות שם, לא משנה במילימטר את המהות שהיא ברורה לכל מי שיש לו יותר משני תאי מוח

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 10 ינואר 2012, 17:16 
סמל אישי של המשתמש
morrissey כתב:
red in blood כתב:
morrissey כתב:
its-sick כתב:
morrissey כתב:

זה לא ממש משנה. גם שיהיה בראש מפלגה. הדמוקרטיה מעצמה לא יכולה לאסור עליו להגיד מה שהוא רוצה.
"אני לא מסכים עם דעתך אך אלחם על זכותך להביע אותה" - זוהי בעצם מהותה של הדמוקרטיה.

בעיקרון כל דעה היא לגיטימית, אך על הדמוקרטיה לאסור על אירגונים שפועלים לבטל את הדמוקרטיה.

מותר לאדם פרטי להחזיק בדעה כזאת, אסור לארגון רשמי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 10 ינואר 2012, 19:27 
אחרי קריאה בויקיפדיה במושג" מדינת הלכה", הבנתי שיש הבדל די גדול בין "מדינת הלכה" לבין "להכפיף את המדינה ליהדות"(אתם מוזמנים לקרוא בויקיפדיה, שם נראלי קצובר מתכוון יותר למושג "מנהיגות יהודית")

אני חושב שגם אצל החרדים(לא הקיצונים) אין ממש מישהו שממש מתכוון לכך שתהיה מדינת הלכה בכל המובנים.....

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 10 ינואר 2012, 23:39 
סמל אישי של המשתמש
MANDALA כתב:
אחרי קריאה בויקיפדיה במושג" מדינת הלכה", הבנתי שיש הבדל די גדול בין "מדינת הלכה" לבין "להכפיף את המדינה ליהדות"(אתם מוזמנים לקרוא בויקיפדיה, שם נראלי קצובר מתכוון יותר למושג "מנהיגות יהודית")

אני חושב שגם אצל החרדים(לא הקיצונים) אין ממש מישהו שממש מתכוון לכך שתהיה מדינת הלכה בכל המובנים.....

(תחסכו ממני את חוק גודווין) גם אצל הגרמנים האנטישמים הלא קיצוניים לא היה אחד שרצה להרוג יהודים, בטח לא את כולם בשיטתיות ובאכזריות כזאת. בסופו של דבר, הקיצוניים הם בד"כ אלה שמובילים את אלה שיושבים על הגדר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 11 ינואר 2012, 08:55 
סמל אישי של המשתמש
מה הפירוש בויקיפדיה ל"לפרק את הדמוקרטיה"?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 11 ינואר 2012, 19:09 
החתול של שרדינגר כתב:
MANDALA כתב:

(תחסכו ממני את חוק גודווין) גם אצל הגרמנים האנטישמים הלא קיצוניים לא היה אחד שרצה להרוג יהודים, בטח לא את כולם בשיטתיות ובאכזריות כזאת. בסופו של דבר, הקיצוניים הם בד"כ אלה שמובילים את אלה שיושבים על הגדר.

א) יפה שאתה משווה מדינת הלכה(או כל מושג אחר, לא כ"כ משנה) לבין אנטישמים שרוצים להרוג יהודים

ב) כמובן שזה לא אומר שזה לא משהו שלילי, לא אמרתי שלא צריך להתנגד למה שהוא אמר(למרות שנראלי חוקית- מותר להגיד אמרה כזאת....)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 16 הודעות ] 

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 6 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: