ספורט5 כתב:
אדלשטיין: בעזרת הקהל ניתן לצמצם פערים
מאמן הפועל ת"א לקראת המפגש עם גליל בגביע המדינה (19:30, ישיר באתר). ליובין: "האוהדים יוסיפו להם המון"
אחת היריבויות ההיסטוריות בכדורסל הישראלי תרשום הערב (19:30, שידור ישיר באתר) פרק נוסף, כאשר הפועל תל אביב תארח את הפועל גלבוע/גליל (בעבר גליל עליון) בהדר יוסף במסגרת שמינית גמר גביע המדינה. סגנית האלופה תגיע כמובן כפייבוריטית, אבל במשחק אחד ועוד מול הקהל הדוחף של הקבוצה מהלאומית באמת שאי אפשר לדעת כיצד זה יסתיים. בהפועל ת"א מצפים לאולם מלא, לאחר ש-1,000 כרטיסים כבר נמכרו במכירה המוקדמת, ו-300 נוספים יוצאו למכירה בקופות שיפתחו ב-17:30.
ארז אדלשטיין, מאמן הפועל ת"א, שוחח עם אתר ערוץ הספורט לפני המפגש המסקרן: "גליל קבוצה איכותית ועמוקה, מנוסה וגם מאומנת. לצערי השנה הפער בין הליגה הראשונה והשנייה גדל עקב שיתוף ארבעת הזרים. אנחנו רוצים להאמין שבגביע ובעזרת שחקנים מנוסים כמו מתן נאור, קורי קאר וקהל דוחף אפשר לצמצם את הפערים. נצטרך להתעלות, ולהציג יכולת גבוהה מאוד. הכדורסל בליגה הראשונה שונה מאוד מהליגה השנייה, יותר אתלטיות, יותר מהירות, ולגליל יש גם משחק פנים שאין אותו בליגה השנייה. נצטרך להביא פתרונות".
המאמן הוותיק התייחס למקבילו הערב, ליאור ליובין ואמר: "אם היית אומר לי לפני 7 שנים שאני אאמן נגד ליובין, הייתי שואל אותך מה שתית בלילה. אבל הוא הפך להיות מחויב לכדורסל והוא בדרך הנכונה להיות מאמן בכיר כמו שהוא היה שחקן גדול, שהיה כיף לאמן אותו תמיד".
בעונה שעברה היתה קרובה הפועל ת"א מרחק נגיעה מגמר הגביע מול מכבי תל אביב. אדלשטיין יודע שיהיה קשה לשחזר את ההישג הזה: "בשנה שעברה הפועל עשתה מסלול מרתק ומדהים. הקהל דחף את הקבוצה בצורה מדהימה, אבל כל עונה והסיפור שלה. בינתיים אנחנו עדיין בהילוך שני/שלישי, מחפשים זהות ודרך ונתקלים בליגה השנייה בהמון המון בעיות. נצטרך לנסות להביא את ההגנה הטובה בכדי לצמצם פערים מהגליל, נקווה שנפגוש אותם שוב השנה, בפיינל פור של הליגה הבלקנית".
אצל גלבוע/גליל, קורטני פלס לא יתלבש במסגרת הרוטציה בין הזרים, כאשר צ'ייסון אלן, כריס תומאס, רומאו טראוויס וג'וזף ג'ונס יתלבשו. ליאור ליובין, שינסה להתאושש מהמכה שספגה קבוצתו במשחק הליגה האחרון, כשהובסה ב-41 נקודות על ידי מכבי ת"א, אמר: "אני חושב שהתכוננו טוב למשחק, נשתדל ליישם את הדברים שעבדנו עליהם. הם משחקים מאוד קבוצתי ומאוד מאומנים. יש להם איזון טוב, זרים טובים גם בסדר גודל של ליגה ראשונה. האולם הביתי והקהל שלהם יוסיפו לאווירה וליכולת שלהם והשחקנים שלנו יצטרכו לדעת להתמודד עם זה. לא רואים קהל כזה גם בליגה הראשונה".