תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 05 יולי 2025, 17:34

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 18 הודעות ] 
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: ציון 0 לישראל בשל העדר חופש דת למי שאינו יהודי אורתודוקסי
הודעהפורסם: 07 ינואר 2012, 00:30 
סמל אישי של המשתמש
http://www.hayadan.org.il/zero-rank-to- ... om-070112/
ישראל קיבלה ציון 0 במדד חופש הדת הבינלאומי לשנת 2010 של ארגון CIRI, פרוייקט נתונים על זכויות האדם, שפורסם בסוף השבוע. את הציון 0 קיבלו בסך הכל 53 מדינות מתוך 195, ולכן הוא ממקם את ישראל ברבע התחתון של טבלת מדינות העולם. זאת כמובן עוד בטרם עלה לכותרות נושא הדרת הנשים.
ישראל היא הדמוקרטיה המערבית היחידה שקיבלה ציון זה. חולקות איתה את תחתית הטבלה מדינות ערביות (מצרים, סודן עיראק, ערב הסעודית), מדינות מוסלמיות (איראן, אפגניסטן) מדינות קומוניסטיות (סין, צפון קוריאה) ומדינות ברית המועצות לשעבר (רוסיה, רומניה). עוד קיבלו את הציון 0 הלא מכובד: מכסיקו, תורכיה והודו.
לעומת זאת את הציון 2 – חופש הדת המרבי קיבלו בנוסף למדינות מערביות מובהקות כארה"ב ומדינות אירופה, גם מדינות כמו אלבניה, אנגולה, הרפובליקה הדמוקרטית של קונגו, גבון, גמביה וגאנה, המסקנה היא שאפילו באפריקה יש חופש דת וחופש מדת.

ישנן מספר סיבות מדוע ישראל קיבלה ציון אפס לפי מדריך הקודים, כל מדינה שבה האזרחים מוטרדים, נעצרים או נפגעים פיזית בעת שהם מבקשים לבצע פעילויות דתיות. לפי דוח החופש הדתי הבינלאומי של מחלקת המדינה האמריקנית בעקבות תקרית שהתרחשה בסוף 2009 כאשר חברת ארגון נשות הכותל נעצרה בשל התעטפותה בטלית וקריאת התורה בקול רם בכותל המערבי. "בינואר 2010 עצרה המשטרה את ענת הופמן, מייסדת נשות הכותל ופעילה בקהילה הרפורמית בישראל על חשדות של הפרעה לשקט הציבורי בשל תפקידה כמארגנת תפילת הנשים.
מחלקת המדינה האמריקנית מנתה כמה מגבלות על חופש הדת שנכפו על ידי ממשלת ישראל הן בתחומי הקו הירוק והן בשטחים "לדוגמה הממשלה המשיכה להפלות כנגד אזרחים יהודים לא אורתודוקסים בקבעה מדיניות המתייחסת על הפרשנות האורתודוקסית להלכה. רק מיעוט היהודים בעולם הם אורתודוקסים וגם מרבית היהודים החיים בישראל מתנגדים לשליטה בלעדית של האורתודוקסים על היבטי החיים האישיים. כ-360 אלף אזרחים שעלו מברית המועצות לשעבר לפי חוק השיבה אינם נחשבים יהודים בידי הרבנות האורתודוקסית ואינם יכולים להקבר בבתי קברות יהודיים, להתגרש או להתחתן בגבולות המדינה. חוק משנת 1996 המחייב את המדינה להקצות שטחים לבתי קברות אזרחיים מופעל בעצלתיים. כדי להתחתן בטקסי נישואין המוכרים על ידי המדינה יהודים חיבים להנשא בטקסים המנוהלים על ידי רשויות דתיות אורתודוקסיות. כחלק מהסדר זה, כל היהודים, לרבות הרוב החילוני ואלו החברים בקהילות הרפורמיות או הקונסרבטיביות מחוייבים לכבד את כללי המשפחה האורתודוקסיים."
באשר ללא יהודים – מחלקת המדינה גם מתחה ביקורת כי במסגרת המגבלות על היישובים הבדואים הלא מוכרים בנגב, לא מתאפשר לתושביהם גם לבנות מסגדים. עוד מגבלה היא על חופש התנועה של תושבי השטחים, גם במקרים שברצונם להגיע להשתתף באירוע דתי.
לבסוף יצאה מחלקת המדינה בהצהרה כי כמעט כל הקבוצות הדתיות בישראל ובשטחים נצבים בפני מגבלות המוטלות על ידי הממשלה במידות מסוימות על יכולתם לבקר או להתפלל באתרים דתיים בכל רחבי המדינה. היא גם מבהירה שהמגבלות המוטלות על יהודים הן קלות יחסית לאלו המוטלות על לא יהודים.
"בהתחשב בכל אלה, ביחד עם הקווים המנחים שלנו, אירועים אלה דרשו מאיתנו לתת לישראל את הציון אפס בכל הנוגע לחופש מדת ב-2010."

נא לא לצטט הודעות של אנשים לא ראויים, שיישאר מוסתר, תודה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: ציון 0 לישראל בשל העדר חופש דת למי שאינו יהודי אורתודוקסי
הודעהפורסם: 07 ינואר 2012, 02:53 
סמל אישי של המשתמש
הם טועים, ובענק!!!
ציטוט:
ציטוט:
ישראל היא הדמוקרטיה המערבית היחידה שקיבלה ציון זה.

מה לנו ולדמוקרטיה, ועוד מערבית?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 07 ינואר 2012, 09:27 
נו באמת.
קודם כל, זה 0 מתוך 2. כלומר: אפשר לקבל 0, 1 או 2. זה לא 0 מתוך 100.
שנית, גם מדינות כמו רוסיה, רומניה ומכסיקו קיבלו ציון זהה לישראל. אני לא חושב שמצב חופש הדת שם כל כך גרוע.
שלישית, אני לא חושב שהמצב פה כל כך נורא. כל אחד יכול להשתייך לאיזו דת שבא לו ולקיים את הדת כפי שבא לו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 07 ינואר 2012, 09:29 
סמל אישי של המשתמש
רואה שחורות כתב:
הם טועים, ובענק!!!
ציטוט:
ציטוט:
ישראל היא הדמוקרטיה המערבית היחידה שקיבלה ציון זה.

מה לנו ולדמוקרטיה, ועוד מערבית?

פרופורציות. דבר חשוב בחיים.
דבר נדיר בפורום.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 07 ינואר 2012, 11:44 
סמל אישי של המשתמש
מה שאע"ב אמר.
וחוץ מזה, לא שפותח האשכול אשכרה שם זין על הדבר הזה שהוא מתייחס אליו...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 07 ינואר 2012, 12:28 
סמל אישי של המשתמש
אדום-עולה בבלומפילד כתב:
כל אחד יכול להשתייך לאיזו דת שבא לו ולקיים את הדת כפי שבא לו.
"אינם יכולים להקבר בבתי קברות יהודיים, להתגרש או להתחתן בגבולות המדינה." בעיניי זה כן נורא. זאת חוצפה שאזרחים חייבים לנסוע לחו"ל בשביל להתחתן.
אני לא סולח למדינה על כך שהייתי חייב לנסוע להתחתן במדינה אחרת, כאילו שבהיותי אתאיסט איני אזרח מספיק טוב.
אדום אש כתב:
וחוץ מזה, לא שפותח האשכול אשכרה שם זין על הדבר הזה שהוא מתייחס אליו...
חופש זה הדבר הכי חשוב לי בעולם. מעולם לא הפרעתי לאיש לעשות כרצונו ולא תמכתי באיזשהו חוק שכזה (כל עוד אין בחופש הזה כפיה על מישהו אחר כמובן).
מה שאני מתעב זו כפיה דתית, שזה גם הדבר שהכי מפריע לחיי במדינה הזו. החתימה שלי מתייחסת בדיוק לענין הזה- "מה ששנוא עליך אל תעשה לחברך".

נערך לאחרונה על ידי its-sick בתאריך 07 ינואר 2012, 17:13, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 07 ינואר 2012, 12:34 
סמל אישי של המשתמש

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 07 ינואר 2012, 12:37 
סמל אישי של המשתמש
אדום-עולה בבלומפילד כתב:
נו באמת.
שנית, גם מדינות כמו רוסיה, רומניה ומכסיקו קיבלו ציון זהה לישראל. אני לא חושב שמצב חופש הדת שם כל כך גרוע.
שלישית, אני לא חושב שהמצב פה כל כך נורא. כל אחד יכול להשתייך לאיזו דת שבא לו ולקיים את הדת כפי שבא לו.

אני מסתכל על המצב מה"דת" שלי שזה חוסר בדת ואני לא רואה איך המצב כל כך מזהיר. אם אזרח ישראלי צריך לנסוע לקפריסין להתחתן, אם כדי להתנייד בשבת אני חייב מכונית וכולי וכולי אז לא, המצב ממש לא מזהיר. ואז תחשוב מה קורה עם רפורמים ועם מוסלמים פה במדינה
אגב, גם האיראנים נותנים חופש לדתות אחרות להתנהל לפי הדת שלהם ועדיין הם קיבלו אותו ציון כמונו...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 07 ינואר 2012, 12:39 
מה קורה עם רפורמים ועם מוסלמים?
מישהו מגביל אותם?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 07 ינואר 2012, 12:45 
סמל אישי של המשתמש
אחד אדום כתב:
אגב, גם האיראנים נותנים חופש לדתות אחרות להתנהל לפי הדת שלהם ועדיין הם קיבלו אותו ציון כמונו...

העניין הוא לא רק במתן חופש לבני דתות אחרות (וכמדומני בעניין הזה ישראל דווקא די בסדר), העניין הוא קודם כל במתן חופש לבני הדת השלטת במדינה. ואם פה, אחרי כל הביקורת (שאני שותף מלא לה) בעניין תחבורה ציבורית בשבת, שירותי דת, נישואים אזרחיים וכיוצ"ב, אנחנו עדיין זוכים לאותו ציון כמו איראן, אז זה מראה משהו על מידת הרצינות והאובייקטיביות של המדד הזה. לא רק שאנחנו לא איראן, ואפילו רחוקים מרחק שנות אור מהטוטליטריות הדתית השלטת באיראן, אלא שבלא מעט תחומים שנוגעים לחיי היום-יום, המצב פה השתפר ומשתפר כל הזמן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 07 ינואר 2012, 12:51 
סמל אישי של המשתמש
אדום-עולה בבלומפילד כתב:
נו באמת.
1. קודם כל, זה 0 מתוך 2. כלומר: אפשר לקבל 0, 1 או 2. זה לא 0 מתוך 100.
2. שנית, גם מדינות כמו רוסיה, רומניה ומכסיקו קיבלו ציון זהה לישראל. אני לא חושב שמצב חופש הדת שם כל כך גרוע.
3. שלישית, אני לא חושב שהמצב פה כל כך נורא. כל אחד יכול להשתייך לאיזו דת שבא לו ולקיים את הדת כפי שבא לו.

1. נכון.
2. מה זה "אני לא חושב שהמצב שם גרוע כל כך" (מקסיקו, רוסיה, איראן וכו')? הדו"ח קובע שכן, ומסביר למה.
3. זה שאתה לא חושב זה טוב ויפה, אבל בלינק שקיבלת בהודעה הפותחת תואר מקרה ספציפי שבו לא לכל אחת יש את הזכות לקיים את דתה איך שבא לה.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 07 ינואר 2012, 13:45 
סמל אישי של המשתמש
:D
ממה נעלבת מר בחור?
אמרתי שאתה שם זין על דת ומזלזל בה בכל הזדמנות אפשרית. אני טועה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 07 ינואר 2012, 15:19 
סמל אישי של המשתמש
אדום אש כתב:
אמרתי שאתה שם זין על דת ומזלזל בה בכל הזדמנות אפשרית. אני טועה?
לא זה מה שאמרת, אולי כי לא הבנת שנושא האשכול הוא "חופש" ולא "דת".
אני באופן כללי שם זין ומזלזל בכל מי ששם זין עלי ומזלזל בי. זה נראה לי הוגן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 07 ינואר 2012, 16:50 
אדום-עולה בבלומפילד כתב:
נו באמת.

אלו לא מדינות שאתה רוצה להיות דומה להם בכל דבר שקשור לדמוקרטיה. מצב חופש הדת שם רע. כמו בישראל.
השאלה היא כמובן מה הסטנדרטים שלך. אם הסטנדרט הוא "כל אחד יכול להשתייך לאיזו דת שבא לו ולקיים את הדת" - קרי - המדינה לא מכניסה לכלא ולא מוציאה להורג אזרחים רק בגלל שדתם היא X - אז כן - ישראל היא סבבה. אני לא חושב שיש מדינה בעולם שנכשלת בסטנדרט הזה (גם באיראן יש קהילה יהודית) - אבל כן - גם ישראל לא נכשלת בו. זה לא בדיוק סטנדרט גבוה.
יש בדו"ח לא מעט דוגמאות, וכולנו יכולים לחשוב על עוד עשרות דוגמאות, שמבדילות את מצב חופש הדת והחופש מדת בישראל משאר העולם המערבי.
mkorman1 כתב:
מה קורה עם רפורמים ועם מוסלמים?
מישהו מגביל אותם?

מדינת ישראל מגבילה אותם. חסרות דוגמאות? מדינת ישראל מגבילה את הגישה של רפורמים (ובעיקר רפורמיות) למקומות קדושים (ניתנה כבר כאן הדוגמא של אישה שנעצרה בכותל). מדינת ישראל לא מכירה בנישואים רפורמים. מדינת ישראל לא מתקצבת את המוסדות הרפורמים כמו שהיא מתקצבת מוסדות אורתודוקסים. מדינת ישראל לא מאפשרת לאדם שנחשב יהודי לפי הרפורמים אבל לא לפי האורתודוקסים להתחתן עם יהודי אחר או להיקבר בבית קברות יהודי.
יש עוד המון דוגמאות קטנות יותר או פחות לצעדים שמוסדות ממשלתיים נקטו ונוקטים נגד כל מוסד או אדם שמנסה לפרש את היהדות באופן שהוא שונה מהפרוש האורתודוקסי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 07 ינואר 2012, 17:37 
סמל אישי של המשתמש
אני חושב שההסתכלות כאן מוטעית. בישראל יש חופש דת והיא קרובה יותר למערב מאשר למדינות ערב. מותר לקיים כאן כל פולחן דת,לא משנה מאיזה סוג. התנכלות על רקע דתי נחשבת עבירה על החוק, ובעצם מותר להגיד ולעשות מה שרוצים. אז כן, אולי מבחינת מונופול על מוסדות דתיים וכסף ממשלתי היהדות האורתודוקסית שולטת כאן, אבל אני חושב שזה מעיד בעיקר על שיקולים פוליטיים מאשר
על הדמוקרטיה כאן.
עד כמה אנחנו שונים מצרפת, שם נאסר בחוק על לבישת בורקה, או ארה"ב, שם מתנהלת מלחמת עולם על בניית מרכז דתי בעיר החופשית ביותר בעולם? לא ממש יודע. אבל אני לא חושב שהכל כאן כל כך גרוע.

"לא יעלה בדעתך לומר כי יראת ה' היא מעלה באדם ומי שאין בו יראת ה' הוא גם כן אדם, אלא שחסר לו מעלה... על זה בא הכתוב להשמיענו שאינו כן, כי מי שאין בו יראת שמים אינו אדם כלל, רק בעל חיים." הגאון ר׳ אלחנן וסרמן הי"ד

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 07 ינואר 2012, 18:04 
Officer Barbrady כתב:
אני חושב שההסתכלות כאן מוטעית. בישראל יש חופש דת והיא קרובה יותר למערב מאשר למדינות ערב. מותר לקיים כאן כל פולחן דת,לא משנה מאיזה סוג. התנכלות על רקע דתי נחשבת עבירה על החוק, ובעצם מותר להגיד ולעשות מה שרוצים. אז כן, אולי מבחינת מונופול על מוסדות דתיים וכסף ממשלתי היהדות האורתודוקסית שולטת כאן, אבל אני חושב שזה מעיד בעיקר על שיקולים פוליטיים מאשר
על הדמוקרטיה כאן.
עד כמה אנחנו שונים מצרפת, שם נאסר בחוק על לבישת בורקה, או ארה"ב, שם מתנהלת מלחמת עולם על בניית מרכז דתי בעיר החופשית ביותר בעולם? לא ממש יודע. אבל אני לא חושב שהכל כאן כל כך גרוע.

כמעט בכל מדינה בעולם מותר לקיים "כל פולחן דת". לקהילה היהודית באיראן יש בתי כנסת. זה קריטריון מאוד נמוך. האמת שגם בו ישראל לא ממש עומדת. אסור לנשים להניח טלית בכותל - מה שאומר שבישראל אסור לקיים כל פולחן דת ולא מותר לעשות מה שרוצים.
מעבר לזה עצם זה ש"מותר" לקיים פולחן דתי זה לא מספיק. קח למשל את נושא הנישואים הרפורמים. האם מותר לקיים אותם בארץ? תלוי איך מסתכלים על זה. זה לא עבירה על החוק ואף אחד לא יילך לכלא כל זה. אבל המדינה לחלוטין לא מכירה בנישואים האלו. אז זה לא שכל הפולחנים הדתיים זוכים להכרה שווה בעיני החוק.
הנושא של מונופול של זרם מסויים בדת מסויימת על המדינה ועל מוסדותיה הוא ביג דיל. העובדה שהסיבה היא פוליטית לא ממש משנה. גם באיראן וברוסיה הסיבה היא פוליטית. בשורה התחתונה, ותהיה הסיבה אשר תהיה, למיעוטים דתיים לא ניתנות זכויות שוות.

בארה"ב אין שום מגבלה חוקית (להוציא חוקי תכנון ובנייה בסיסיים) על בניית איזה מוסד דת שאתה לא רוצה איפה שאתה רוצה. זה כולל לבנות מסגד מול גראונד זירו. אנשים יכולים לא לאהוב את זה אבל הפואנטה היא שיש זכות חוקית מוחלטת לעשות את זה ואף פקיד ציבור אפילו לא יחשוב להתנגד לזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 07 ינואר 2012, 18:42 
סמל אישי של המשתמש
אני לא בטוח שבכל מקום בעולם יש חופש דת, גם בסטנדרטים הנמוכים שאתה מציג. גם אפריקה נחשבת, ולמרות שאני ממש לא בקיא במה שקורה שם, אני חושב שברוב המדינות שם קשה לקיים פולחן דת באופן חופשי, אפילו לא כמו באיראן.
ועכשיו השאלה היא האם באיראן מוסלמים ויהודים שווים בפני החוק. האם המשטרה תעצור מוסלמי שהתנכל ליהודי על רקע דת, והאם היהודים נחותים מעצם היותם יהודים.
אני לא חושב שישראל היא מופת לחופש דת, והיא לא עומדת בסטנדרטים הגבוהים ביותר, אבל היא עדיין יותר קרובה להיות מערבית מאשר ערבית. מה שבעיקר מקשה כאן על חופש דת ברמות הגבוהות היא האוכלוסייה הפרמטיבית יחסית ולא המשטר הרשמי.
בקשר לכותל, אני חושב אפשר להסכים שהוא מקום פולחן אורתודוקסי, ואישה עם טלית יכולה לעורר סוג של פרובוקציה. גם אותך יעצרו אם תלך ברחוב ברובע מוסלמי בצרפת, בזמן תפילות שישי, עם קריקטורה של מוחמד. אז נכון שבעולם מושלם אישה עם טלית הייתה יכולה להיכנס באין מפריע לכותל, ואתה היית יכול ללכת ברחוב חופשי בצרפת עם קריקטורה של מוחמד, אבל זה לא המצב.
ואני לא חושב שגם בישראל יש איסור על הקמת מוסד דת במקום כלשהו, אבל העובדה שעדיין לא קם שם המרכז הקהילתי עקב המחאה הציבורית(שהיא בהגדרה לא דמוקרטית) מראה שאולי גם ארה"ב, שקיבלה את הציון הכי גבוה בסקר, לא ממש מאפשרת חופש דת בסטנדרטים הגבוהים שאנחנו מדברים עליהם.

"לא יעלה בדעתך לומר כי יראת ה' היא מעלה באדם ומי שאין בו יראת ה' הוא גם כן אדם, אלא שחסר לו מעלה... על זה בא הכתוב להשמיענו שאינו כן, כי מי שאין בו יראת שמים אינו אדם כלל, רק בעל חיים." הגאון ר׳ אלחנן וסרמן הי"ד

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 07 ינואר 2012, 21:06 
אני חושב שמה שאתה מציין זה wishful thinking. נותנים לך דוגמאות איך המצב בישראל לא מאוד שונה מאיראן ומשאר מדינות ערב (מותר לקיים פולחן שתי מסויים, אבל עם לא מעט מגבלות ועם מערכת שמעדיפה פלג אחד באופן עיקבי ומתנכלת לאחר) בעוד שהוא שונה מהותית ממה שקיים בארה"ב.
אשר לכותל, השאלה היא למה הוא מקום פולחן אורתודוקסי. זה מקום פולחן יהודי. מרבית יהודי העולם אינם אורתודוקסים. למה שמדינת ישראל, אם באמת אכפת לה מחופש דת, תתן שם מונופול לזרם מסויים ועוד לזרם קטן וקנאי? זה חופש דת?
ללכת עם תמונה של מוחמד (דבר שבארה"ב אני בטח יכול לעשות) זה משהו שלא קשור לפולחן דתי אלא לחופש ביטוי. בכותל אין פרובוקציה מכוונת. נשות הכותל באמת ובתמים רוצות להתפלל לפי המנהגים שלהן במקום הקדוש ביותר ליהודים דתיים והן לא יכולות לעשות את זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 18 הודעות ] 

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 7 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: