תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 05 יולי 2025, 22:26

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 57 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: EBAY
הודעהפורסם: 04 דצמבר 2011, 14:29 
זה נשמע לי יותר עקום מזה - אם אתה חנות (ובהתחשב בגודל אולי אתה באמת חנות) שמזמין מוצר שיש עליו 33% מכס ועולה לך 100$
ואני איש נחמד ופרטי שמזמין את אותו המוצר מאמזון ב130$
כשאני קונה אותו ממך זה עולה לך 133$ ולי לפחות 133$+מע"מ (על הסכום אחרי מע"מ) לפני שמכניסים את הרווח שלך ושל מי שהביא עבורך את המוצר.
כשאני קונה מאמזון אני משלם 130$+מע"מ
בראיה רחבה זה פוגע מאוד בכלכלת ישראל כי זה מוציא שקלים החוצה שבחיים לא יחזרו (זה לא שאנחנו שחקן בקניות ברשת)

אם אתה עוד יותר מתוחכם אתה יכול לסוע לקפריסין וליצור שם חנות של מוצרים זולים שיש עליהם מכס גבוה (טלויזיות, סלולר, רמקולים) ואז גם לשלם את המסים של קפריסין במקום של ישראל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 דצמבר 2011, 14:48 
לא תתפוס אותי כתב:
זה נשמע לי יותר עקום מזה - אם אתה חנות (ובהתחשב בגודל אולי אתה באמת חנות) שמזמין מוצר שיש עליו 33% מכס ועולה לך 100$
ואני איש נחמד ופרטי שמזמין את אותו המוצר מאמזון ב130$
כשאני קונה אותו ממך זה עולה לך 133$ ולי לפחות 133$+מע"מ (על הסכום אחרי מע"מ) לפני שמכניסים את הרווח שלך ושל מי שהביא עבורך את המוצר.
כשאני קונה מאמזון אני משלם 130$+מע"מ
בראיה רחבה זה פוגע מאוד בכלכלת ישראל כי זה מוציא שקלים החוצה שבחיים לא יחזרו (זה לא שאנחנו שחקן בקניות ברשת)

אם אתה עוד יותר מתוחכם אתה יכול לסוע לקפריסין וליצור שם חנות של מוצרים זולים שיש עליהם מכס גבוה (טלויזיות, סלולר, רמקולים) ואז גם לשלם את המסים של קפריסין במקום של ישראל.

לא הבנתי את התחשיב שלך, ולא הצלחתי להבין למה זה לא שיוויוני.
לגבי השקלים שיוצאים החוצה: כיום מאזן הסחר של ישראל הוא חיובי, ואין בעיה שיצאו שקלים החוצה. להיפך - אחת הטענות כיום היא שהשקל חזק מדי וצריך להחליש אותו. הוצאת שקלים החוצה תחליש את השקל ובכך תעזור לתעשיה הישראלית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 דצמבר 2011, 14:59 
נאמר שיש חנות קטנה שמיבאת בעצמה אוזניות שעולות לה 100$ לחתיכה ועוד 30% מכס
כדי להרויח, אם ננטרל את שאר הגורמים בשוק, היא צריכה למכור ביותר מ130$ לפני מע"מ את המוצר.
amazon.com מוכרים את אותו זוג אוזניות ב130$ כולל משלוח חינם לישראל

אם אני אזמין את המוצר מהחנות המקומית אני אשלם 130$ + מעמ + רווח לחנות
אם אני אזמין את המוצר מאמזון אני אשלם 130$ + מעמ
לחנות אין סיכוי להרוויח, כי 30$ האלה היו יכולים להיות הרווח שלה.

אמנם אני לא כלכלן, וההשכלה הכלכלית שלי היא בינונית, אך כל שקל שאני מוציא בחו"ל לא יחזור לישראל אף פעם, בעוד כל שקל שאני מוציא בישראל אחוז נוסף ממנו יצא שוב בישראל (גם אם המוצר מיוצר בחו"ל - למשכורות של אנשים שעובדים בישראל, אבטחת איכות, שיווק וכו' וכו').

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 דצמבר 2011, 15:07 
סמל אישי של המשתמש
הדוגמה שלך בעייתית.
ראשית המוצר מלכתחילה מיוצר בחו"ל כך שגם אם נקנה אותו בארץ וגם אם דרך איביי עדיין הכסף יוצא מהארץ.
שנית, אם החנות מוכרת בארץ במחיר גבוה מהמחיר שמוכרים בחו"ל, יתכן והם יכולים למכור במחיר זול יותר אבל הם לא רוצים, כי לך כצרכן אין אלטרנטיבה. וככה אין תחרות.
כמובן שהם יכולים לטעון שהם לא יכולים למכור יותר בזול כי הארנונה/שכירות וכו, עולים להם הרבה. אבל אז גם ההשוואה בין החנויות לא רלוונטית כי צריך להשוות בין שתי חנויות וירטאליות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 דצמבר 2011, 15:12 
לא תתפוס אותי כתב:
כדי להרויח, אם ננטרל את שאר הגורמים בשוק, היא צריכה למכור ביותר מ130$ לפני מע"מ את המוצר.

אמנם אני לא כלכלן, וההשכלה הכלכלית שלי היא בינונית, אך כל שקל שאני מוציא בחו"ל לא יחזור לישראל אף פעם, בעוד כל שקל שאני מוציא בישראל אחוז נוסף ממנו יצא שוב בישראל (גם אם המוצר מיוצר בחו"ל - למשכורות של אנשים שעובדים בישראל, אבטחת איכות, שיווק וכו' וכו').

1. לגבי התחשיב: מה שאתה כותב זה נכון, ואני לא רואה עם זה כל בעיה.
מי שרוצה לחסוך - שיגדיל ראש ויקנה באינטרנט (לך אולי זה פשוט, ל-99% מהאוכלוסיה זה ממש לא פשוט).
מי שרוצה נוחות - יילך לחנות, ישלם קצת יותר ויקנה. אגב, בחנות יש עוד יתרונות כמו למשל תעודת אחריות, אפשרות להחזיר את המוצר בקלות וכו'.

2. לגבי השקלים: בעקרון מה שכתבת הוא נכון, מצד שני רכישה בחו"ל משיגה דברים נוספים:
א. החלשת המטבע המקומי - זה עוזר לתעשיה וגם זה בסוף מגיע למשכורות שעליהן דיברת.
ב. תחרות מחירים ויעילות - פוטנציאל להגדלת הרווחה הכלכלית האגרגטיבית וליעילות תפעולית.
ובוא לא נשכח שהרכישה במקרים האלה בכל מקרה תהיה בחו"ל. אם אתה לא תרכוש ישירות שם, אז החנות תרכוש שם ותמכור לך. אין פה אלטרנטיבה של רכישה בארץ.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 דצמבר 2011, 15:13 
יש תחומים שזה אכן ייצור בעיות לא פשוטות לבעלי עסקים, אבל יש תחומים אחרים שזה יגרום להם לחזור לשפיות. למשל נעליים שעולות היום 800 ש"ח אתה קונה באמזון ב 80$.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 דצמבר 2011, 16:04 
לא תתפוס אותי כתב:

לא נראה לי שחנות קונה בחו"ל באותו מחיר שאתה קונה אם היא קונה כמות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 דצמבר 2011, 16:10 
יש משהו במה שלת"א אומר. זה מוזר שיש מכס כאשר יבואן (או חנות) מייבאת מוצר אבל לא שאנשים קונים אותו באינטרנט.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 דצמבר 2011, 16:12 
גיא האדום כתב:
יש משהו במה שלת"א אומר. זה מוזר שיש מכס כאשר יבואן (או חנות) מייבאת מוצר אבל לא שאנשים קונים אותו באינטרנט.

דווקא בעיניי זה לא מוזר בכלל.
נשמע לי מאוד הגיוני שמי שקונה מוצר בכמות מסחרית צריך לשלם מכס, ומי שקונה יחידה בודדת לא צריך לשלם.

אגב, ככה זה באלכוהול וסיגריות: מי שקונה בקבוק אחד פטור, מי שקונה הרבה חייב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 דצמבר 2011, 16:17 
אבל החנות לא קונה לעצמה. היא רק צינור לצרכנים שלה. אתה מטיל מכס על אנשים שלמעשה קונים אולי מעט מאוד בגלל שהם קונים בחנות. אתה מעניש את החנות ואת הצרכנים שלה ואני לא רואה שום סיבה כלכלית או מוסרית לכך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 דצמבר 2011, 19:11 
גיא האדום כתב:
אבל החנות לא קונה לעצמה. היא רק צינור לצרכנים שלה. אתה מטיל מכס על אנשים שלמעשה קונים אולי מעט מאוד בגלל שהם קונים בחנות. אתה מעניש את החנות ואת הצרכנים שלה ואני לא רואה שום סיבה כלכלית או מוסרית לכך.

זה לא עניין של להעניש.
זה עניין שמאוד מקובל שכאשר גוף קונה כמויות גדולות לצרכים מסחריים הוא משלם מכס, וכאשר פרט בודד קונה יחידה בודדת לשימוש אישי - הוא לא משלם.
זה בייסיק...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 דצמבר 2011, 07:55 
אדום-עולה בבלומפילד כתב:
גיא האדום כתב:

זה לא עניין של להעניש.
זה עניין שמאוד מקובל שכאשר גוף קונה כמויות גדולות לצרכים מסחריים הוא משלם מכס, וכאשר פרט בודד קונה יחידה בודדת לשימוש אישי - הוא לא משלם.
זה בייסיק...

מאיפה ה"בייסיק" הזה? באמת אני לא מבין על סמך מה זה מבוסס. למה הדבר דומה? שהמדינה תחליט שהיא לא גובה מס הכנסה משכר שמשולם בסוף יום עבודה על בסיס פר-שעה אבל עדיין גובה מס הכנסה ממשכורת חודשית.
ראשית, זה מובן מאליו, בטח לך, שהגוף הגדול הזה לא באמת משלם מכס. הוא מגלגל את המכס הזה אל הצרכן (הגוף הגדול בעקיפין ניזוק מכיוון שהוא יסבול מירידה בצריכה). הגוף הגדול ממלא כאן תפקיד של גובה מכס בשביל המדינה.
מעבר לזה, המטרה העקרונית של מכסים (שהיעילות שלהם כבר ככה שנויה במחלוקת, בלשון המעטה) זה הגנה על תוצרת מקומית. למה אנחנו רוצים להגן על תוצרת מקומית כאשר חנות שכונתית קונה 50 פריטים ל50 צרכנים אבל לא כאשר 50 צרכנים קונים את אותה כמות ישירות?

אז ברמה העקרונית אני לא רואה על סמך מה צריך לפתור יחידים אבל לא חנויות, אבל מה שנעשה כאן טיפשי ובעייתי עוד יותר מפני שיש קורלציה הפוכה בין האנשים שיהנו מההטבה הזאת ובין האנשים הכי חלשים בחברה הישראלית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 28 דצמבר 2011, 11:31 
סמל אישי של המשתמש
החוק החדש נכנס לתוקף?
אני יכול להזמין איזה מוצר שאני רוצה מEBAY ואני לא אשלם מכס ומע"מ? או רק מע"מ? איך זה הולך?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 28 דצמבר 2011, 11:41 
סמל אישי של המשתמש
היה משהו מצחיק גם לגבי המיסים האמריקאים: קניתי לפני כחודשיים באיביי נוק קולור (מבחינתי בתור טאבלט) עם משלוח למסצוסטס.
כשניסיתי לקנות מהחשבון של בארנס אנד נובל באיביי הופיע לי חיוב נוסף של מע"מ של מסצוסטס. ביטלתי והזמנתי עם משלוח לאותו מקום מספק אחר ושילמתי בלי המס הזה...

נא לא לצטט הודעות של אנשים לא ראויים, שיישאר מוסתר, תודה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 28 דצמבר 2011, 14:42 
בארה"ב אם אתה מזמין בין מדינות אתה לא משלם מס, כל עוד לאותה החנות אין סניף באותה המדינה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 28 דצמבר 2011, 18:20 
החלטתי לנצל"ש ולהעביר את השאלה לכאן.
אני שוקל לקנות סוני פליסטיישן 3, שמעתי שגרסאות הסלים מומלצות, אני לא ממש מבין בזה.
כמה זה אמור לעלות בEBAY? מה קורה אם אני מקבל סחורה פגומה?
אם לא משם, בארץ או במקומות אחרים מאיפה הכי מומלץ לקנות?
כמה זה אמור לעלות פחות או יותר? יש מצב להשיג בפחות מ1600 שקלים??
תודה מראש.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 28 דצמבר 2011, 19:56 
סמל אישי של המשתמש
Redfan כתב:
אני שוקל לקנות סוני פליסטיישן 3, שמעתי שגרסאות הסלים מומלצות, אני לא ממש מבין בזה.
תודה מראש.

אני לא הייתי קונה קונסולה בEBAY
גיים סטיישן יש להם מחרים די הוגנים ויש מצב לקונסולה סלים במחיר הזה
בעיקרון אין טעם לקנות את ה320GB

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 דצמבר 2011, 15:02 
סמל אישי של המשתמש
Idandosh כתב:
החוק החדש נכנס לתוקף?
אני יכול להזמין איזה מוצר שאני רוצה מEBAY ואני לא אשלם מכס ומע"מ? או רק מע"מ? איך זה הולך?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 דצמבר 2011, 15:41 
סמל אישי של המשתמש
החוק החדש נכנס החל מיום ראשון, ה-1.1.12. יהיה תשלום מע"מ בהזמנה של יותר מ-50$.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 דצמבר 2011, 19:08 
r200 כתב:
Redfan כתב:
תודה מראש.

אני לא הייתי קונה קונסולה בEBAY
גיים סטיישן יש להם מחרים די הוגנים ויש מצב לקונסולה סלים במחיר הזה
בעיקרון אין טעם לקנות את ה320GB

מצאתי בKSP גרסת סלים 160GB ב1500 שח אבל אני מתאר לעצמי שכולל מעם זה קצת יותר, שווה לקנות דרך שם או לחכות שירד עוד קצת?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 דצמבר 2011, 22:24 
ללקוחות cal יש פס3 + פרו12 ב1500 בטויזאראס

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 דצמבר 2011, 12:40 
ערן כתב:
החוק החדש נכנס החל מיום ראשון, ה-1.1.12. יהיה תשלום מע"מ בהזמנה של יותר מ-50$.

שאלה:
נניח שהזמנתי דרך אמזון שעון שעלותו 100$. נניח שהמשלוח הגיע לסניף הדואר שלי.
מה קורה עכשיו? איך אני משלם? למי? כמה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 דצמבר 2011, 15:00 
סמל אישי של המשתמש
אתה משלם במזומן בסניף הדואר. לחבילה מוצמדת קבלה של רשות המיסים, והפקיד לא ייתן לך אותה לפני שתשלם. בקבלה מצוין סוג המוצר, אחוזי המס וכו'. אתה יכול לערער מסיבותיך שלך על הסכום או על עצם התשלום, אבל בשביל זה תצטרך לא לאסוף את החבילה. מרגע שאספת אותה ושילמת, אין לך יכולת לערער.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 דצמבר 2011, 16:10 
ערן כתב:
אתה משלם במזומן בסניף הדואר. לחבילה מוצמדת קבלה של רשות המיסים, והפקיד לא ייתן לך אותה לפני שתשלם. בקבלה מצוין סוג המוצר, אחוזי המס וכו'. אתה יכול לערער מסיבותיך שלך על הסכום או על עצם התשלום, אבל בשביל זה תצטרך לא לאסוף את החבילה. מרגע שאספת אותה ושילמת, אין לך יכולת לערער.

תודה.
אז אני מבין שכל מה שאני אשלם על השעון, זה מע"מ בגובה 16$?
אין מכס ו/או עלויות נוספות?
ואם השעון עלה 100$ והמשלוח עוד 10$? אז אני משלם מע"מ על 100$ או על 110$?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 דצמבר 2011, 16:53 
סמל אישי של המשתמש
בעיקרון כן, תשלם 16% מע"מ.
אבל צוין בכמה מקומות שיכול להיות שיתלוו לכך כל מיני מיסים נוספים, שבסופו של דבר יוסיפו לתשלום.
זה מוזר, כי עד היום כששילמתי מכס החשבונית הורכבה משני סעיפים בלבד: מכס (שיבוטל) ומע"מ. אולי זה בגלל סוג הדברים שאני מזמין (בעיקר בגדים, ספרים ו-DVD).

בכל מקרה, הסכום לפיו אתה משלם הוא הסך הכל, כלומר כולל עלות המשלוח.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 ינואר 2012, 08:13 
העמלות הנוספות הן בעיקר כשאתה מעביר את החבילה דרך חברה שהוא לא הדואר, ובגלל זה הם דרשו שגם לדואר יהיו את העמלות האלה.
אני מכיר כמה שלקחו מהם את העמלות, מצד שני רוב הדברים עוברים מתחת לרדאר שלהם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 ינואר 2012, 15:29 
סמל אישי של המשתמש
הזכרתם לי את האשכול :)

האוזניות הגיעו אחרי חודש וחצי, אבל קיבלתי את כל הכסף חזרה :ROSE:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 57 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 3 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: