its-sick כתב:
mbracha כתב:
סימרוטיץ כתב:
נועם שחם כתב:
קל לרדת על המשטרה שלא מצאה את זורקי הרימון, אבל תכל'ס, אם מי שעשה את זה לא רשלן ברמות מטורפות, אז אין שום משטרה שיכולה לגלות אותו.
גם אם הוא לא רשלן ,כיום אפשר להגיע כמעט לכל אחד זה תלוי ברצון וכסף .
אני בטוח שאפשר להגיע לזה מודיעינית, אבל אתה באמת רואה את הרכזי מודיעין של המשטרה עוצרים את העבודה שלהם כדי למצוא מי השליך רימון הלם (שלא באמת יכול להזיק) על בית של איזה איש עסקים דמיקולו?
ביותר מ 99% מהמקרים אפשר למצוא ממש בקלות בעבירה שכזו שהיא באמצע הלילה. רכז המודיעין צריך שיחת טלפון אחת ועוד חצי שעה עבודה במשרד בשביל לגלות מי זה.
מקצוענם יודעים להתחמק מגילוי, אבל אם למשל זה היה אוהד הפועל אז כנראה שאינו מקצוען.
דוגמא לגילוי סופר מהיר בפשע מאמצע הלילה: רצח אשורנקו.
הייתי קמ"ן במצ"ח בשירות הצבאי שלי, ואני מכיר ברמת החברות כמה וכמה רכזים של המשטרה. המספרים רחוקים מלהיות קרובים לאחוזים שציינת, האמן לי. כשמדובר בתיקים בעלי חשיבות עליונה או כשמדובר בעבירות קשות (כמו למשל תיקי רצח), כל רכזי המודיעין באיזור ואפילו באיזורים מרוחקים יותר יכוונו את המאמצים המודיעיניים שלהם אך ורק לזה, ויש להם לא מעט אמצעים לעשות זאת מבלי לפרט.
המקרה הזה אמנם חמור, אבל ממש לא כדי להקפיץ את כל משטרת ישראל על הרגליים וקשה לי להאמין שמישהו יוצא מגידרו כדי לדעת מי זרק את הרימון (ובצדק יש לציין, יש דברים חשובים יותר על השולחן). בכל מקרה, אם הזורק הוא איזה נער מפגר בחופשה מהצבא (ומבחינתי זה יכול להיות אוהד בית"ר כמו שזה יכול להיות אוהד הפועל) יש סיכויים לא רעים שהדברים יתגלו עם הזמן. אם מדובר ברקע פלילי (לאו דווקא שטביב מתעסק בפלילים, אלא שהוא עצבן מישהו שמתעסק בפלילים, וזה לא דבר מסובך) אז אני לא מאמין שנשמע על זה יותר מדי. אגב, הכיוון הזה הרבה יותר סביר מבחינתי.