תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 05 יולי 2025, 22:54

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 76 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: ACAB
הודעהפורסם: 26 דצמבר 2011, 08:07 
סמל אישי של המשתמש
אדום נחמד כתב:
teknoboy כתב:
אדום נחמד, זה נכון שאם הבחור בסרטון היה מתנהג אחרת הוא לא היה מעוכב. זה נכון שאפשר להיות יותר חכם ולהימנע מבעיות.
זה לא מצדיק את מה שהשוטר עשה, לא הופך אותו לחוקי, ולא מבטל את חוסר המוסריות וקהות הלב שיש במעשים שלו.

אני חושב שהבהרתי את עצמי כשאמרתי שהשוטר לא תמים ולא קדוש (למרות שלא נראה לי שהוא עבר על החוק, סתם ניצל אותו).
ועדיין, לחשוב שהבחורצ'יק הזה הוא רק אחד מיני רבים שמתנהגים ככה לשוטרים, שלך תדע מה עבר עליהם באותו הערב, ומה עובר עליהם מחוץ לשעות העבודה, אז אני לא נופל מהכסא לראות את תגובתו של השוטר.

לפני כמה שבועות עצר אותי שוטר לביקורת (שכחתי להדליק אורות במהלך היום). כשהוא עצר אותי הוא היה נורא עצבני וצעק קצת. עשיתי כל מה שהוא אמר תוך שאני שואל אותו למה הוא צועק עלי. אם היה לך ספק, אז הוא שינה את הגישה ושלח אותי בחיוך הביתה.

להעניש אדם על ידי עיכובו זה לא רק שימוש לא חוקי בסמכותו של השוטר, זה גם לא חוקתי ואפילו לא מוסרי (נניח שהשוטר אמור לשקול שיקולי מוסר).

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 דצמבר 2011, 16:01 
סמל אישי של המשתמש
אדום נחמד כתב:
teknoboy כתב:
אדום נחמד, זה נכון שאם הבחור בסרטון היה מתנהג אחרת הוא לא היה מעוכב. זה נכון שאפשר להיות יותר חכם ולהימנע מבעיות.
זה לא מצדיק את מה שהשוטר עשה, לא הופך אותו לחוקי, ולא מבטל את חוסר המוסריות וקהות הלב שיש במעשים שלו.

אני חושב שהבהרתי את עצמי כשאמרתי שהשוטר לא תמים ולא קדוש ( למרות שלא נראה לי שהוא עבר על החוק, סתם ניצל אותו ).
ועדיין, לחשוב שהבחורצ'יק הזה הוא רק אחד מיני רבים שמתנהגים ככה לשוטרים, שלך תדע מה עבר עליהם באותו הערב, ומה עובר עליהם מחוץ לשעות העבודה, אז אני לא נופל מהכסא לראות את תגובתו של השוטר.

לפני כמה שבועות עצר אותי שוטר לביקורת (שכחתי להדליק אורות במהלך היום). כשהוא עצר אותי הוא היה נורא עצבני וצעק קצת. עשיתי כל מה שהוא אמר תוך שאני שואל אותו למה הוא צועק עלי. אם היה לך ספק, אז הוא שינה את הגישה ושלח אותי בחיוך הביתה.

שוב, הוא סירב להראות לו את התעודה שלו (עבירה על החוק).
אם זה היה אני הייתי מסתובב והולך, כי מבחינת החוק אני לא חייב לציית לשוטר שלא מראה לי תעודה, כי אני לא יכול להיות בטוח שהוא באמת שוטר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 דצמבר 2011, 16:27 
סמל אישי של המשתמש
red in blood כתב:
אדום נחמד כתב:
teknoboy כתב:

אני חושב שהבהרתי את עצמי כשאמרתי שהשוטר לא תמים ולא קדוש ( למרות שלא נראה לי שהוא עבר על החוק, סתם ניצל אותו ).

שוב, הוא סירב להראות לו את התעודה שלו (עבירה על החוק).
אם זה היה אני הייתי מסתובב והולך, כי מבחינת החוק אני לא חייב לציית לשוטר שלא מראה לי תעודה, כי אני לא יכול להיות בטוח שהוא באמת שוטר.

הבעיה לא התחילה בזה שהוא לא הראה תעודה. אבל אני מסכים שהשוטר חטא פה.
שוב, אתה לא צריך לשכנע אותי שהשוטרים הם לא עם תמים ומסכן. אני רק טוען שלנסות להוציא מהם את הרוע שלהם זה עוד פחות מוסרי מהתנהגות השוטרים (שוב, במקרים כמו זה המצולם).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 דצמבר 2011, 17:00 
סמל אישי של המשתמש
מה להוציא את הרוע שבהם בלדרוש דבר ראשון לראות תעודה?
אתה מציג את זה כאילו מדובר בדרישה לא לגיטימית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 דצמבר 2011, 19:51 
סמל אישי של המשתמש
לא טרחתי להסתכל על הסירטון אבל ברוב המקרים, גם כאשר השוטרים/חיילים לא יוצאים טוב, זה לא סתם כי ככה.
יש חראות, אני לא אומר שלא ויצא לי להיתקל כמה פעמים בבלומפילד באלימות מטופשת מצד שוטרים אבל יש סיבה שיש אנשים מסויימים שמוצאים את ההתנהגויות האלה של השוטרים ויש כאלה, הרוב המוחלט, שזה לא קורה לו.

בדק בית. לשני הצדדים (קיצוניים וזה.. :D )

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 דצמבר 2011, 20:01 
סמל אישי של המשתמש
red in blood כתב:

אתה מתמם בכוונה, או שאתה באמת כזה?
הוא מוציא ממנו רוע כשהוא מדבר אליו בטון מתריס, כשהוא אומר לשוטר להפסיק לבזבז לו את הזמן כאילו הוא חייב לו משהו, ובגדול נמצא שם בשביל להוציא תגובה מגעילה מהשוטר.
אז אולי השוטר נפל בפח, ואולי הוא צריך להענש (עד כמה שמענישים שוטר שלא מסר פרטים), אבל תצא קצת קצת מהבועה שלך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 27 דצמבר 2011, 00:03 
סמל אישי של המשתמש
אדום נחמד כתב:
red in blood כתב:

אתה מתמם בכוונה, או שאתה באמת כזה?
הוא מוציא ממנו רוע כשהוא מדבר אליו בטון מתריס, כשהוא אומר לשוטר להפסיק לבזבז לו את הזמן כאילו הוא חייב לו משהו, ובגדול נמצא שם בשביל להוציא תגובה מגעילה מהשוטר.
אז אולי השוטר נפל בפח, ואולי הוא צריך להענש (עד כמה שמענישים שוטר שלא מסר פרטים), אבל תצא קצת קצת מהבועה שלך.

שוב, מבחינתי צריך לבקש פעם אחת יפה להראות תעודה.
באם סירב, מבחינתי זה אזרח שמנסה לבזבז לי את הזמן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 27 דצמבר 2011, 07:45 
סמל אישי של המשתמש
red in blood כתב:
שוב, מבחינתי צריך לבקש פעם אחת יפה להראות תעודה.
באם סירב, מבחינתי זה אזרח שמנסה לבזבז לי את הזמן.

אבל העניין עם התעודה בא בסוף, אחרי שהוא אמר לו שהוא מבזבז לו את הזמן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 27 דצמבר 2011, 07:59 
סמל אישי של המשתמש
תראה שוב,
הפעם הראשונה שהוא מבקש מס' אישי מהשוטר זה אחרי 17 שניות. התגובה של השוטר: "תרגע, אל תהיה חוצפן".

כי מסתבר שלבקש משוטר לראות מס' אישי או תעודה מזהה זה להתחצף.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 27 דצמבר 2011, 08:57 
נכון שאם הבחור היה קצת יותר קואופרטיבי מול השוטר אז הוא היה עוזר לעצמו, אבל ההתנהגות של השוטר זו בושה וחרפה. בריונות לשמה. גם העיכוב של הבחור בלי שום סיבה, גם זה שהוא הוציא טייזר (לפי מה שנטען פה) וגם הצעקה על הבחור שנעצר, שהיא סוג של אלימות בפני עצמה.

מקווה שהסרט הזה הולך ישר למח"ש. גועל נפש.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 27 דצמבר 2011, 09:23 
סמל אישי של המשתמש
תתאבד כבר כתב:
לא טרחתי להסתכל על הסירטון אבל החלטתי לזייין קצת את השכל בכל זאת

:ROSE:

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 27 דצמבר 2011, 09:25 
אפשר לראות שהשוטר מכניס את התיזר לנדן בתחילת הסרט, מה שכנראה אומר שרוב הארועים היו בדקות שלא צולמו הוא שנחתכו מהסרט ואף אחד כאן לא יודע מה היה בהן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 27 דצמבר 2011, 09:27 
גיא, מה שברור זה שהבחור נעצר בלי שתהיה לזה עילה אמיתית חוץ מזה שהוא עלה לשוטר על העצבים. לא הייתה שם עילה לעיכוב או מעצר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 27 דצמבר 2011, 09:38 
סמל אישי של המשתמש
לא ראינו מה קדם לסירטון הזה...
עלי קפצו ביפו, באמצע הלילה, ניידת יס"מ וניידת של בלשים, לא בדיוק החבורה הכי רגועה בעולם ב1 בלילה
ובכל זאת אף אחד לא עיקב אותי לחקירה, כנראה שהבעיה היא בגישה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 27 דצמבר 2011, 09:39 
שאולין כתב:
עלי קפצו ביפו, באמצע הלילה, ניידת יס"מ וניידת של בלשים, לא בדיוק החבורה הכי רגועה בעולם ב1 בלילה

כן, אבל אין למשטרה סמכות לעכב אדם ולקחת אותו לתחנה בגלל "גישה".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 27 דצמבר 2011, 09:44 
סמל אישי של המשתמש
שאולין כתב:

עם כל הכבוד, פחד, גישה צייתנית וכפיפת הראש בפני המשטרה זה לא בדיוק היסודות החוקתיים שעליהם עומדת מדינת ישראל.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 27 דצמבר 2011, 09:50 
שאולין כתב:

בגישה של מי? כלומר, אני מבין שהתכוונת לגישה של הבחור, אבל אולי הבעיה היא גם (ואפילו בעיקר) דווקא בגישה של השוטר

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 27 דצמבר 2011, 09:51 
סמל אישי של המשתמש
יש הרבה מיקרים ששוטרים חייבים לתת עליהם את הדין ובכללי שוטרים הם חארות שלא התליחו בתור עבריינים

אני לא בטוח שהמקרה הזה (או הרבה מקרים לאחרונה שאני נתקל בארסים שמתגרים בשוטרים שאחד מהם עומד בהיכון עם מצלמה) הוא אחד מהם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 27 דצמבר 2011, 09:53 
הוא מדבר לא לעניין לשוטר.
אי אפשר לבוא ולומר ש"הם כאן כדי לשרת אותנו ולשמור על הסדר" ומצד שני להתייחס אליהם בכזה חוסר כבוד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 27 דצמבר 2011, 09:58 
זה מתחיל ב 0:23 כשהבחור אומר- "אני רוצה מספר אישי שלך". התגובה של השוטר גם בשפה ובעיקר בשפת הגוף היא לא לעניין

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 27 דצמבר 2011, 10:04 
סמל אישי של המשתמש
אוגוסטוס היל כתב:
זה מתחיל ב 0:23 כשהבחור אומר- "אני רוצה מספר אישי שלך". התגובה של השוטר גם בשפה ובעיקר בשפת הגוף היא לא לעניין

מי מבקש מס אישי ?
ואני מתעב שוטרים אבל בגישה של הבחור צריך להתאפק לא להכניס לו פצצה
וכן לפי החוק היבש מותר לו לעשות את מה שעשה ועל פחות מזה נחשב לאיים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 27 דצמבר 2011, 10:09 
אולי יצלמו סרטון יוטוב של מישהו בא לשוטר עם יד מול הפנים ואומר לו "אוויר של כולם" ו"לא נוגע בך אל תגע בי"

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 27 דצמבר 2011, 10:47 
לא תתפוס אותי כתב:
אולי יצלמו סרטון יוטוב של מישהו בא לשוטר עם יד מול הפנים ואומר לו "אוויר של כולם" ו"לא נוגע בך אל תגע בי"

זה ממש לא המצב פה. לא דומה. פה השוטר החליט לעצור חשוד לבדיקה, ואלו חילופי דברים אותך כדי הבדיקה. הם אולי מעצבנים את השוטר, אבל גם ששוטר עוצר אותך לחיפוש באמצע הרחוב זה לא מאד סימפטי. בכל מקרה, השאלה היא לא אם הבחור התנהג בצורה נכונה (כי די ברור שלא), אלא שהשוטר פעל בניגוד לחוק והשתמש בסמכויות שלו כדי "להעניש" את הבחור שהרגיז אותו.

אני כבר לא מדבר על הצעקה בפרצוף של הבחור שהוא בתוך הניידת, שזה כבר על גבול האלימות המשטרתית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 27 דצמבר 2011, 13:13 
שמע, אני האחרון שצריך לשכנע אותו ששוטרים עושים דברים לא בסדר, והיו מקרים שרציתי בעצמי לריב עם השוטר אז משכתי אותו בלשון עד שהוא איבד את זה והם תמיד מאבדים את זה ועושים דברים לא בסדר, אבל מי שמתייחס מהרגע הראשון שהשוטר עצר אותו בצורה כזו, הוא חוצפן שאין לו כבוד לכלום.
אי אפשר להחזיק את המקל משני קצותיו ולומר מצד אחד שהשוטר פה לשרת אותי ומצד שני אני אתייחס אליו כמו זבל

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 27 דצמבר 2011, 13:45 
לא תתפוס אותי כתב:
שמע, אני האחרון שצריך לשכנע אותו ששוטרים עושים דברים לא בסדר, והיו מקרים שרציתי בעצמי לריב עם השוטר אז משכתי אותו בלשון עד שהוא איבד את זה והם תמיד מאבדים את זה ועושים דברים לא בסדר, אבל מי שמתייחס מהרגע הראשון שהשוטר עצר אותו בצורה כזו, הוא חוצפן שאין לו כבוד לכלום.
אי אפשר להחזיק את המקל משני קצותיו ולומר מצד אחד שהשוטר פה לשרת אותי ומצד שני אני אתייחס אליו כמו זבל

לא חושב שהוא התייחס לשוטר כמו לזבל. בוא לא נהיה עד כדי כך רגישים. השוטרים בד"כ מתעסקים עם טיפוסים קצת יותר בעייתיים ואוכלים הרבה יותר קש. בכל מקרה, "עצבון שוטר" זו לא עילה לקחת אף אחד בניידת.

וגם אתה מתעלם מהאיום מצד השוטר שדוחף את הבנאדם לניידת, תוקע את הראש מול הפרצוף שלו ומתנהג בצורה מאד מאיימת. אוי ואבוי אם ניתן לגיטימציה להתנהגות כזו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 27 דצמבר 2011, 13:47 
סמל אישי של המשתמש
teknoboy כתב:
שאולין כתב:

עם כל הכבוד, פחד, גישה צייתנית וכפיפת הראש בפני המשטרה זה לא בדיוק היסודות החוקתיים שעליהם עומדת מדינת ישראל.

זה לא מה שהשוטרים חושבים.

"לא יעלה בדעתך לומר כי יראת ה' היא מעלה באדם ומי שאין בו יראת ה' הוא גם כן אדם, אלא שחסר לו מעלה... על זה בא הכתוב להשמיענו שאינו כן, כי מי שאין בו יראת שמים אינו אדם כלל, רק בעל חיים." הגאון ר׳ אלחנן וסרמן הי"ד

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 27 דצמבר 2011, 14:37 
נועם שחם כתב:
לא תתפוס אותי כתב:

לא חושב שהוא התייחס לשוטר כמו לזבל. בוא לא נהיה עד כדי כך רגישים. השוטרים בד"כ מתעסקים עם טיפוסים קצת יותר בעייתיים ואוכלים הרבה יותר קש. בכל מקרה, "עצבון שוטר" זו לא עילה לקחת אף אחד בניידת.

וגם אתה מתעלם מהאיום מצד השוטר שדוחף את הבנאדם לניידת, תוקע את הראש מול הפרצוף שלו ומתנהג בצורה מאד מאיימת. אוי ואבוי אם ניתן לגיטימציה להתנהגות כזו.

אני לא מתעלם מכלום, ואני לא אומר שההוא באמת עשה משהו חוץ מלעצבן, אבל אלה שמדברים ככה לשוטרים הם חלק מהבעיה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 27 דצמבר 2011, 14:41 
לא תתפוס אותי כתב:

לך תדע, אולי הוא התייחס אליו בכבוד,עד שהוא הוציא את התייזר, שזה הרגע שצולם הסרטון בערך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 27 דצמבר 2011, 17:20 
נועם שחם כתב:
גיא, מה שברור זה שהבחור נעצר בלי שתהיה לזה עילה אמיתית חוץ מזה שהוא עלה לשוטר על העצבים. לא הייתה שם עילה לעיכוב או מעצר.

אני מאמין שהוא עוכב ולא נעצר ואשר לשאלה האם יש עילה - אולי ואולי לא.
ראשית, יכול להיות שהוא עשה משהו לפני שהסרט התחיל שמצדיק עיכוב. כאמור, אין לי כמעט ספק שהייתה התרחשות שלמה לפני תחילת הסרט.
שנית, הוא אמר דברים שמאוד מקרבים אותו לביצוע שתי עבירות. ראשית, העלבת עובד ציבור כשהוא אומר לשוטר שהוא מבזבז את הזמן ושהוא מוציא שם רע למשטרה. ושנית, איום. הוא אומר לשוטר משהו כמו שאין מה לדאוג ושהוא ישלם ביוקר על מה שהוא עשה (ועד לאותה נקודה, מה שהשוטר עשה זה לא הרבה). אפשר לפרש את זה כ"אני אתלונן למח"ש על מה שאתה עושה" ואפשר לפרש את זה אחרת. השוטר לדעתי פרש את זה אחרת והאמת שבפעם הראשונה שראיתי את הסרט המחשבה האינסטנקטיבית הראשונה שצצה לי בראש כשטיפש הזה אמר לשוטר ש"הוא ישלם ביוקר" לא הייתה לכיוון של מח"ש אלא לכיוון אלים בהרבה.

אם המטומטם היה עומד לדין על העבירות האלו האם הוא היה מורשע בהן? ספק רב. אז מה? אני לא חושב שזה צריך להיות סרטון ההדרכה להתנהגות מושלמת של שוטר ועדיין אני מתקשה להזדעזע מסרטון חלקי ולא ברור שבו אדם לכל הפחות מתחצף לשוטר ואומר אמירות שהן על גבול האיומים ממש ובתגובה הוא מעוכב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 27 דצמבר 2011, 17:26 
אמירות שהן על גבול האיומים? נו באמת...

ולטעמי אתה מאד מקל עם ההתנהגות של השוטר. אני מסכים שהבחור שעוכב נהג בטיפשות, אבל הדבר האחרון שאפשר להגיד עליו מהסרטון הזה זה שהוא נהג באלימות או בצורה מאיימת. הוא נהג בצורה מעצבנת, אבל הוא גם שיתף פעולה עם החיפוש. כנראה שגם הוא חש מוטרד מההתנהגות של השוטר.

ומה לגבי הצעקה של השוטר בסוף שהיא כבר על גבול האלימות? ועוד תאר לך שככה השוטר מרשה לעצמו לנהוג בפרהסיה וכשיש מצלמה. אם לא היו עדים זה היה נגמר בצעקות? בחייך, אני לא מכיר אותך כבנאדם נאיבי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 76 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 7 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: