romario כתב:
גביזון כתב:
רוי האדום כתב:
כל חברי פה שבדרך כלל אנחנו שותפים לדעות פוליטיות , איך אתם כל כך נהנים להכליל , להיות סרקסטים ועוקצניים , להפיל על רומאריו את התיק של היורקים והמקללים רק בגלל שהוא מאמין , ואחרי זה להגן על פלשתינאים שעושים דברים גרועים יותר ולנסות למצוא מאיפה זה בא ולראות איך גוברים על הקיצוניים דרך הדברות עם המתונים , ושלא נדבר על זה שאחוז גבוה יותר מהם תומך בקיצוניים מאשר שהציבור החרדי תומך בקיצוניים שלו , ראבק מנהיגי הציבור החרדי יצאו חד משמעית נגד הקיצוניות .
דווקא אתם ?
מצטער , לא מצליח להבין את זה .
סלח לי כן, אבל בלה בלה בלה בלה בלה....
אני בן אדם מאמין, שומר כשרות, ודואג לתקינות המזוזות שצריך ובדיקתן, ודואג גם שיהיו לי תפילין כשרות בבית שארצה להניח, זה קורה אולי פעם בשנה אבל תמיד יש את האופציה.
אני האחרון שיצא נגד היהדות או כל דת באשר היא, הבעיה זה אנשים שנטרפה עליהם דעתם, זה קורה בכל דת, עם המוסלמים הקיצוניים יש דיאלוג? פככככככ, עם נוצרים קיצוניים הזויים יש דיאלוג? בתחת שלי, עם חרדים יש דיאלוג? בכלהמקרים האלה זה הדרך שלהם או שהם יחרבנו עליך, ירקו על אשתך, ואפילו ראינו שחסידי גור טבלו תינוקת בנפט ושמו אותה ליד אש כאיום מול האמא, זה בא מהחרדים עצמם שעירבו את המשטרה.
דיאלוג? אני הכי בעד שיאלוג, אבל אבל'ה, הם לא רואים בך כאופציה לדיאלוג, אתה כל מה שרע בעולם מבחינתם.
הם אומרים בפנים שישראל זו לא מדינה, ויש רק מדינה אחת וזו מדינת הלכה על אפנו וחמתנו.
אתה יכול להמשיך להתייפיייף ולהגיד הכללה, תסתכל בפורום לפני כמה שנים זה בדיוק מה שאני אמרתי, אבל ההקצנה והטרוף שם איבדו כל גבול, ואתה מעיוט זניח ולא רלוונטי.
תתעורר ותריח את הקפה, הוא מסריח וקשה.
ברור שלא כל החרדים אותו דבר, כמו שברור שחלק עצום מהם לא לומדים בכלל בישיבות אבל אומרים שהם בישיבה וחיים ע"פ התורה, וברור שיש אנשים על הכיפאק, אבל אם תסתכל על התופעה בגדול ואיך שהיא מקצינה ונכנסת יותר ויותר לעולם שלך, אתה עלול להבהל.
אחי.
אתה לא מכיר את החברה החרדית.
אתה יכול להתפאר באמונה שלך אבל אתה עושה את הפך האמונה.
אתה מסיט כנגד מגזר שלם שמאוד ברור מטון המילים שלך שאתה שונא אותו.
אמונה זה לדעת לחבר בין אנשים דווקא ממך הייתי מצפה למילים אחרות.
אל תפלו למשחק של התקשורת.הם יותר גרועים ממחבלים.
החברה החרדית 85 אחוז מהם לא מעניין אותם כל העניינים האלה.
רוצים לשמור על התורה בשקט תוך כגי כיבוד האחר(לפעמים יש התנגשות בהשקפה כמו תחבורה ציבורית)
יש מיעוט קיצוני שגורם נזק ורעש הרבה יותר ממה שהוא באמת.
אין אחד בחברה החרדית שלא מגנה ומתבייש בהם.
אני עושה נגד האמונה?
בוא אני אגיד לך משהו, סבא שלי ז"ל היה תלמיד ישיבה באומן באוקראינה, בא לארץ והקים פה בית כנסת.
היום סבא שלי היה נחשב לחרפה בעיני החברה החרדית כי הוא שירת בצבא האדום ונלחם בנאצים במקום לשבת ולהמשיך וללמוד, שלא לדבר על זה שרחמנא ליצלן הוא היה פעיל ציוני בבריה"מ והיה חלק מהזמן אסיר ציון על פעילות בתנועות ציוניות בסתר, שהקומוניסטים יימח שמם לא יעלו עליו. אבל הוא החביא גם ספרי תורה בסתר אז הוא אולי פחות רשע.
החברה החרדית זו החברה החזקה ביותר בארץ, מילה אחת של רב גדול ומאות אלפים צובעים את הרחובות ב"נעשה ונשמע", אם 85 אחוז מהם זה לא מעניין אותם, ואין אחד בחברה החרדית שלא מגנה ומתבייש בהם, אז איפה פה הפעולה? איפה פה פסיקה קטנטנה של רב שיגיד שזה אסור? זה כל כך פשוט שזה לא נתפס. איפה ההתעוררות פה שהציבור החרדי הגיע למצב לא תקין שאין למעשים שלהם ולו קשר קטן להלכה, ויותר מזה, פעולות ברורות נגד היהדות.
אבל'ה, לבוא לעיר שגרו בה 60 שנה אנשים בשקט, לציף אותה בחרדים, ואז להגיד שהכל משתנה ויש חוקים חדשים זה לא לחיות בשקט, זה למעשה בדיוק להיפך, זה לדפוק על השולחן ולהגיד "אתם לא רלוונטים, אנחנו פה ואנחנו קובעים מציאות חדשה, תרצו או לא תרצו", ואת זה אגב הם אומרים בפנים.
תעשה לי טובה ואל תרצה לי על אמונה, חלק גדול מהחרדים איבדו מזמן את האמונה, והם חרדים רק מעצמם. אנשים שמאמנים לא יעשו דברים ויחוקקו חוקים שהם הכל חוץ מכיבוש השם, ויותר מזה, באים כחילול השם.
ולהשוות את התקשורת למחבלים זה נחמד, התקשורת מחבלים, החברה החילונית גויים, והצבא יימח שמו הוא חילול השם.
אתה מדבר עם האדם הכי פלורליסטי שיכול להיות, אני מקבל את כולם, "חייה ותן לחיות" ככה אני חי. אבל שבא מישהו ואומר "חייה כמו שאני רוצה או חייה כמו שאני רוצה" אל תצפה ממני שאני אקבל אותו שישתין עלי.
במקום לדבר על זה שצריך להיות בן אדם ולכבד אחרים, אפשר פשוט לחיות את זה, אבל זה הרבה יותר קשה.