romario כתב:
teknoboy כתב:
romario כתב:
סתם כי בא לי אדום כתב:
כל הנושא של הדרת נשים, היא ללא ספק עוד הוכחה שהדת היהודית היא דת של רשע ודיכוי, והיא עצמה סותרת את המסר שהיא אמורה לשדר, מסר של טוב אולטימטיבי, ולכן היא לא באמת אמיתית ומיותרת לאנושות.
אגב בנוגע לכתבה של סיוון רהב מאיר, התמודדות עם הדיסונסס הקוגניטיבי מאפשרת לכל אדם לעבוד על עצמו שדיכוי נשים זה בעצם ללחימה על זכויותיהן. חבל שהכתבת משתמשת במניפולציות פופוליסטיות זולות
על מנת לתת מענה להתמודדות של המאמינים בני מאמינים על דרכם הנפשעת.
עוד אלמנט מבית היצירה היהודית.
סלח לי אבל זה בלוף.
אתה מכנה את היהדות כדת של רשע ודיכוי מתוך בורות גדולה ואינטרס גדול שלך להתבטא כך.
זה פשוט מרתיח ואינו נכון כלל.
הנושא של הדרת נשים הולך להתפוצץ לציבור הלא דתי בפנים לצערנו הרב
זה פשוט בלוף.
http://www.chabad.info/index.php?url=ar ... e&id=65632 כל הבלוף הזה בהחלט הולך להתפוצץ לנו בפנים.
מה חשבנו לעצמנו כשנתנו לנשים לבחור, לעבוד, לנהוג ובכלל לצאת מהבית?
תראו לאן הגענו מאז.
כל עשר שנים מלחמה, הכלכלה בקאנטים, אין מספיק רופאים - זה
כבר מתפוצץ לנו בפנים!!!!!11
יכלאו הנשים במטבח, ויפה שעה אחת קודם!
כן אחי לצערי זה בלוף גדול של חברה קלוקלת שהחלק הכי גרוע מבחינתנו שלא רואים כמה זה קלוקל עד שאפילו יש את הצד לאמר שזה התנהגות שהיא בסדר.
סתם כי בא לי אדום מי אמר שהשיויונות כמו שאתה רואה אותה היא הדבר הנכון?
שיויונות זה לא בהכרח אומר מיקום באוטובוס.
אולי אנחנו הגברים נבכה שלקחו לנו את מצוות נרות שבת ונתנו אותה לנשים?
שיויונות זה מושג אחר ממה שאתה תופס אותו.
ואופיסר תאמין לי שיש לי הרבה ביקורת על החברה החרדית ואין לי שום בעיה ששינוי יעלו אחרי ה0 מנדטים שהם קיבלו בבחירות האחרונות.חרדים מציפים היום את שוק העבודה גם מבחינת הצבא הרבה חרדים שלא לומדים מתחילים להתגייס.
בחב"ד חתמו הסכם עם צה"ל שבחור אחרי קבוצה אצל הרבי ילך לשירות צבאי.
אם תשכיל להבין שיש פה עניין שהוא מעבר לגורמים האלה אז אתה תבין טוב את מקור ההאשמות.
סלח לי על התגובה המאוחרת. שוויוניות וחופש הם מושגים אוניברסליים.
אתה יכול לשחק איתם כמה שאתה רוצה, אבל עד גבול מסוים.
אין שום מניעה לגבר להדליק נרות בשבת, אם בא לו. אם הוא לא רוצה כי יש לו אמונה שהאישה צריכה לעשות את זה, זה כבר החלטה שלו.
אם אשתו לא רוצה להדליק נר של שבת, זה זכותה לחופש, לשיווין ולקבל את ההחלטות שמתאימות לה.
הדבר היחידי שיכול למנוע ממנה את החופש הזה, הוא הדת, לא החילוניות.
יבוא יום ונצטרך להכריע, מה יותר חשוב לנו, ערכים של חופש ושיווין או ערכי הדת, ומה עושים שהערכים האלו סותרים זה את זה.
ציטוט:
מפלגה שקמה על שנאה לא יכולה להחזיק מעמד וזה מה שקרה ללפיד וזה מה שיקרה לבנו.
ישראל ביתנו, האיחוד הלאומי ומעבר לכביש בל''ד הם 3 מפלגות שניתן לומר שערכיהם מושתות על שנאה. שלושתם קיימות זה זמן רב.
אתה עוד פעם לוקח ערכים מערביים ועושה מניפולציה זולה להתאים אותם לסיטואציה ספציפית. זה נחמד שזה בספר אגדות של ילדים, זה עצוב שזה בחיים האמתיים.