red-toro כתב:
אם כבר הוא הוזכר, אז אני אציין שיונתן פולק הוא בן זונה גדול.
ואני אומר את זה רק בגלל שחייל שעמד לידי קיבל אבן מקלע דוד שפגעה לו בלסת, הודות להכוונה המופלאה שאותם "תמימים" קיבלו ממנו.
אני שמח בשירות הצבאי המועיל שעשיתי יצא לי להיות בנעלין-בלעין במשך חצי שנה כל יום שישי, ולראות באמת מה הולך שם.
אני שמח שיכולתי לראות את מה שהעולם לא באמת רואה, את מה שהחיילים עוברים שם, את המעצרים בלילות, פתיחות הצירים והטריזים בימים, את הסכנות חיים שקורות שם פעמים רבות והמצבים המסובכים שנקלעים מבלי לרצות אפילו.
הייתי בעופרת יצוקה במרחק של קילומטר מרפיח, הייתי מאויים במשגר RPG ששם את הטנק שלי כמטרה ועדיין בפה מלא אני יכול להגיד, שבכפרים האלה הסתכנתי הרבה יותר.
אני חושב שגם אם אראה לפותח האשכול נסיעה שעשיתי ברכב הדוד (כמו בתמונה שהוא הציג), כשמקיפים אותנו למעלה מ-300 אנשים עם רצח בעיניים, זורקים עלינו מקרר מקומה שלישית מבניין ומנסים להשתלט לנו על הרכב, זה לא באמת ישכנע אותו או יזיז לו.
כשאתה בוחר צד, קשה לשכנע אותך ולעניין אותך מה הולך בצד השני.
אני יודע כמה זין הם אוכלים בעונת המסיק שלהם, וכמה בירוקרטיה הם היו צריכים לעבור כדי לגשת לעצים שלהם ( למרות שממה שהבנתי כבר הזיזו את הגדר).
עם אותם אנשים בהחלט יצא לי לדבר ואין ספק שהמצב שלהם לא טוב. אבל מכאן ועד להתפרע כמו שהם היו מתפרעים בימי שישי או במעצרים (שד"א המעצרים תמיד בוצעו אחרי שזוהו המתפרעים בהפגנות) הדרך ארוכה.
תמונות הצבא לא יפרסם, אז זה נותן לאנרכיסטים הזרים להמשיך להתפרע (ואני מת לראות את הישראלי הראשון שיעז לעשות רבע ממה שהם עושים כאן בארץ, בחו"ל) ולפרסם תמונות, ובעצם ליצור עולם משלהם ואשליה לכל מי שלא באמת יודע מה הולך שם.
לעולם לא צריך להגיע למצב של רצח או הרוגים, אני לא באמת יודע מה גרם לחיילים לירות על הבחור, ואני לא יודע גם מה אותו בן אדם עשה, ככה שאני לא ממהר לשפוט אף אחד מהצדדים האלה במקרה הספציפי הזה.
א. אני לא חושב שיש מישהו שחושב שהשירות של החיילים בשטחים או בכל מקום כזה הוא קל.. ואני לא חושב שמישהו שפוי יכול להאשים את החייל/ילד במצבים שהוא עומד בהם חוץ ממקרים מסוימים (כמו הטרגדיה של יום שישי האחרון).. שזה פשוט טיפשות בלתי נסלחת!
ב. לגבי מה שהדגשתי אני לא חושב שאני או אתה או אף ישראלי אחר יכול להבין או להרגיש איך זה לחיות תחת כיבוש! לכן אתה לא יכול לשפוט אדם וההתנהגות שלו תחת כיבוש. אני נגד אלימות מוחלטת בכל מצב. אני לא יכול לשפוט אדם שהגיע למצב של אלימות בעקבות חוסר אונים מוחלט כמו במקרה של הפלסטינים, תוסיף לזה שלאורך כל היסטוריה של האנושות עם שנמצא תחת כיבוש תמיד ינצח בסופו של דבר..