תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 27 יוני 2025, 13:43

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]


אנא לחץ כאן על מנת לצפות בחוקי הפורום



פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 15 הודעות ] 
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: משה סיני ותאוריית הרכש
הודעהפורסם: 09 דצמבר 2011, 09:59 
לפני כמה ימים שמעתי ראיון של סיני (גיבור ילדותי) ב 103 ,כאשר נשאל מה הסיבות להצלחת הפועל ,הוא טען כי אלי טביב ורכש נכון אלו הן הסיבות המרכזיות להצלחת הפועל העונה ,כמובן שהוא הזכיר את נושא השחקנים שעזבו לעומת שבאו וכאשר נדחק לפינה פרגן מעט לקשטן .
השאלה הנשאלת האם טיעונו מחזיקים מים ? במבחן התוצאה הבנלי אכן הפועל מקום ראשון והכל טוב ויפה,אבל כשבוחנים קצת את תחום הרכש אפשר להגיע למסקנות אחרות מהחבר של ...
הרכש :
אפולה אדימה בטה אדל - הדאיג מאוד בתחילת העונה אך ככל שעובר זמן נראה כי אדל הוא בהחלט רכישה מוצלחת ומסתמן כשוער יציב ,אומנם אל אניימה אבל מחליף ראוי עד כה העונה .
איגיבור עמנואל נוסאקרה- הבטחה גדולה ובאמת במשחקיו הראשונים ובסרטונים שראינו מלילסטרום נראה היה כמדובר בבינגו ,עד כה נוסא בהחלט שחקן חשוב במערך של הפועל אבל עושה רושם שהוא לא זה שייקח את הקבוצה על הגב ובניגוד למטרת הבאתו הוא שחקן משלים ולטעמי תורם מעט מידי להצלחת הקבוצה.
מירקו אורומוש - הגיע כברירת מחדל כנראה יסיים גם ככזה ,לא משפיע על הקבוצה ולפחות לפי קשטן אין לו מקום בקבוצה, כישלון מוחלט ברכש זה .
ח'וטבא איאד (ניהאל לא ?) - לטעמי הפתעת העונה בתחום הרכש ,מגן ימני טוב ממעט לעשות טעויות בהגנה ומראה מידי פעם איכויות בהתקפה (עדיין אני מעדיף את קנדה באגף ימין ).
עומר דמארי- שווה כל שקל שחקן שתורם המון לקבוצה גם בהתקפה וגם בהגנה .
עומרי עטיה היה ברור מראש שהוא לא מתאים להפועל (לפי הרזומה) כנראה שגם קשטן חושב ככה.
מחמוד עבאס - ל"מ ל"מ בטח לא ההבטחה הגדולה שבנו עליה ,לצערו עבר גם פציעה ממושכת , מוקדם מידי לשפוט אותו אבל עד כה לא תרם בצורה משמעותית להצלחת הקבוצה.

לסיכום :
שלושה שחקני רכש מוצלחים מאוד (בהחלט לא שיפור משנה שעברה)
שני שחקני רכש לא מוצלחים בכלל בנק' קריטיות של הקבוצה , בהחלט אפשר לראות איך כישלון זה משפיע על הקבוצה .
שני שחקני רכש שעוד מוקדם לשפוט אך תרומתם לקבוצה בעמדות שלהם מוטלת בספק ,ייתכן ויתרמו הרבה יותר בהמשך , כמובן שאין מה להשוות אותם כיום למי שהם אמורים להחליף .
אז אם כן נושא הרכש לטעמי הוא בהחלט לא המרכיב המרכזי בהצלחת הפועל עד כה העונה , האבסורד או שהעמדה שכבר שנתיים זקוקה לשיפוץ לא נכללה בסעיף הרכש העונה , ולכן הרכש הוא סביר +, בהחלט לא מוצלח .

לפני שמשטרת השחור לבן תגיע עם המדים האפורים ותסביר לכולנו את הידוע , אני לא טוען כי הרכש הוא רע ,אני מנסה להעמיד את התאוריה של סיני באור קצת שונה , וכן לטעמי ההצלחה של הפועל היא קודם כל בגלל ליגת הפח שיש כאן ואחרי זה בגלל המזל שלאט לאט עוזב אותנו .

_________________
לכל דבר יש את הזמן שלו


חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 
 נושא ההודעה: Re: משה סיני ותאוריית הרכש
הודעהפורסם: 09 דצמבר 2011, 10:06 
סמל אישי של המשתמש
אתה צודק ב-100 אחז.

אבל אם כבר מילה קטנה על רכש, זה אחלה הזדמנות לחדד איזה נושא,
אם הפועל ת"א רוצה להמשיך להיות קבוצת צמרת בשנים הבאות, היא מן הסתם תצטרך כל הזמן להתמודד עם עזיבות של שחקנים לאירופה.
ככה זה שאתה בטופ של הכדורגל הישראלי.
מה הדרך הכי טובה? אלרואי כהן.(אפילו פאצ'לקה)
מזאת אומרת? ינואר הוא חלון ההעברות הכי חשוב לקבוצה כמו הפועל ת"א. בכל עונה הפועל ת"א צריכה לשים את היד על 2-3 שחקנים עם פוטנציאל גדול להצלחה, ולהתחיל לשלב אותם בקבוצה, בשיטה.
נכון, אלוראי כהן הוא דוגמה לשחקן שבשנה שעברה לא כל כך הצליח, אבל אני חושב ומאמין שהחצי עונה הזו כן נתנה לו משהו שביגר אותו והפך אותו למה שהוא היום.

אם בינואר הזה הפועל ת"א תצליח לרכוש את טל בן חיים, חן עזרא ובן הרוש, היא לא רק תגדיל את הסיכויים שלה לאליפות השנה, היא גם תגדיל אותם לשנה הבאה.
הפועל ת"א חייבת לצפות קדימה את החורים שיהיו לה בשנה הבאה.

_________________
לפטר את קורצקי.


חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 
 נושא ההודעה: Re: משה סיני ותאוריית הרכש
הודעהפורסם: 09 דצמבר 2011, 10:30 
סמל אישי של המשתמש
רועי גורדנה גם ראוי להיות ברשימה הזאת, למרות שאף אחד לא שילם עליו כסף. במקום להביא שחקן רכש לעמדה שלו החליטו לתת את המפתחות לשחקן בית שעושה לטעמי עבודה נפלאה, גם אם רחוקה מלהיות מושלמת (בעיקר בפן המנטאלי וכושר המשחק). בסופו של יום הוא שחקן חיזוק משמעותי שלדעתי בעוד שנה-שנתיים של התפתחות סבירה יוכל להיות המחליף לביבראס שהקישור שלנו היה כל כך צמא לו.

_________________
"נשק ההולך לשדה הקרב וחוזר שלם, אות הוא שלא נלחם. נשק שחוזר מהקרב שבור, סימן הוא שנלחם והביא ניצחון" (ד"ר סאלם, נשיא ברדה הסורית, בהתייחסו לדגל ישראל שנשבר ונגנב מאוטובוס הקבוצה לאחר נצחון החוץ של הפועל בדמשק, 1929)


חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 
 נושא ההודעה: Re: משה סיני ותאוריית הרכש
הודעהפורסם: 09 דצמבר 2011, 10:34 
אני נגעתי רק ברכש ולכן לא כללתי את גורדנה או את מור שושן בנושא הזה .
מה שכן אם כל החיבה לגורדנה , את ביבראס אף שחקן ישראלי לא יכול להחליף .

_________________
לכל דבר יש את הזמן שלו


חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 
 נושא ההודעה: Re: משה סיני ותאוריית הרכש
הודעהפורסם: 09 דצמבר 2011, 10:36 
סיכומים והצלחות מודדים במאי.


חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 
 נושא ההודעה: Re: משה סיני ותאוריית הרכש
הודעהפורסם: 09 דצמבר 2011, 10:37 
לא תתפוס אותי כתב:
סיכומים והצלחות מודדים במאי.

!!

_________________
חתימה על שם דולי מנגה הקדוש


חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 
 נושא ההודעה: Re: משה סיני ותאוריית הרכש
הודעהפורסם: 09 דצמבר 2011, 10:38 
סמל אישי של המשתמש
סימרוטיץ כתב:
אני נגעתי רק ברכש ולכן לא כללתי את גורדנה או את מור שושן בנושא הזה .
מה שכן אם כל החיבה לגורדנה , את ביבראס אף שחקן ישראלי לא יכול להחליף .


ביבראס של הפועל זה לא אותו ביבראס של קאזאן (אולי בגלל העמדה שהוא מאייש, אולי בגלל מאמן, אולי בגלל הקור הרוסי), את ביבראס של הפועל, קשר 50-50 מוצלח בהגדרתו, גורדנה בהחלט יכול להחליף עם הזמן.

אני מבין שנגעת רק ברכש, אבל אני לא מבין מה זה אומר שהרכש לא מה שעומד מאחורי הצלחת הקבוצה, כי אם לא הוא אז מי כן? טביב? אנחנו? יש שני גורמים משמעותיים שאחראים לכל זה - שחקנים (אלו שהיו, אלו שנקנו וגורדנה) ומאמן. הקהל הצטרף למשוואה הזאת רק בחודש האחרון.

_________________
"נשק ההולך לשדה הקרב וחוזר שלם, אות הוא שלא נלחם. נשק שחוזר מהקרב שבור, סימן הוא שנלחם והביא ניצחון" (ד"ר סאלם, נשיא ברדה הסורית, בהתייחסו לדגל ישראל שנשבר ונגנב מאוטובוס הקבוצה לאחר נצחון החוץ של הפועל בדמשק, 1929)


נערך לאחרונה על ידי mbracha בתאריך 09 דצמבר 2011, 10:41, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 
 נושא ההודעה: Re: משה סיני ותאוריית הרכש
הודעהפורסם: 09 דצמבר 2011, 10:39 
אדום כתב:
לא תתפוס אותי כתב:
סיכומים והצלחות מודדים במאי.

!!

זו הערכה לא סיכום , תתבגרו !

_________________
לכל דבר יש את הזמן שלו


חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 
 נושא ההודעה: Re: משה סיני ותאוריית הרכש
הודעהפורסם: 09 דצמבר 2011, 10:42 
סימרוטיץ כתב:
אדום כתב:
לא תתפוס אותי כתב:
סיכומים והצלחות מודדים במאי.

!!

זו הערכה לא סיכום , תתבגרו !

אוקי, אתה יכול לומר שכרגע זה נראה לכאן או לשם, אבל לא תצליח להראות שדבריו של סיני מחזיקים מים או לא, כי עוד לא הסתיים סיבוב.

מה שכן הייתי מוסיף זה שאורמוש שהבינו שהוא לא מתאים יוחלף בינואר כנראה ועבאס ממש לא למל"ם ויותר טוב בהרבה מאהובכם המאותרג.
כמו כן כבר כשביברס עזב היה לו מחליף טוב יותר בהפועל - ערן זהבי המלך.


חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 
 נושא ההודעה: Re: משה סיני ותאוריית הרכש
הודעהפורסם: 09 דצמבר 2011, 10:46 
סמל אישי של המשתמש
עוד נקודה מעניינת ששוה לשים אליה את הלב היא הרכש של הזרים לעומת הישראלים.
המשחק הכי טוב שלנו בליגה, האחרון מול מכבי חיפה, היה עם 2 זרים בלבד בהרכב, מה שמתקשר גם לשנים האחרונות -
מאז עזיבת הבולגרים, ובעיקר בעונת הדאבל, אנחנו בתכלס משחקים עם 2 זרים אפקטיביים בהרכב (אניימה ודגלאס, אדל ונוסא השנה).
נכון שהיו עוד זרים שתרמו לא מעט (נמה,פצ'אלקה) אבל את התצוגות הטובות שלנו אנחנו נותנים עם 2-3 זרים בהרכב.
משמע, האובססיה סביב סגל שכולל 5 זרים היא מיותרת ופוגעת בקבוצה. גם בפורום יש לא מעט אנשים שכבר שנתיים קודחים על קשר אחורי זר. למה ? ידין רועי הם כיום הקישור האחורי הטוב בארץ, שי מחליף לגיטימי ומעלה לכל אחד מהם וגם עבאס ייכול לשחק בעמדה הזו.
במקום טביב וקשטן הייתי מרכז את המאמצים שלי בינואר סביב רכש ישראלי (מסכים בהחלט עם השמות שהאדס העלה) ולא מהמר על רכש זר שאולי ישתלב ואולי לא.

_________________
hope for the best but expect the worst


חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 
 נושא ההודעה: Re: משה סיני ותאוריית הרכש
הודעהפורסם: 09 דצמבר 2011, 12:41 
קוב אתה צודק, גם אני לא רואה הרבה טעם ברכש שחקנים זרים באמצעים של בעלים ישראלים, 2 3 לא צריך יותר, אבל מה שכן, אתה צריך לשמור על קשרים טובים עם מועדונים אחרים בארץ ורצוי לשלם להם ולא להשאיר חובות, אחרת מאיפה תביא שחקנים ישראלים?


חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 
 נושא ההודעה: Re: משה סיני ותאוריית הרכש
הודעהפורסם: 09 דצמבר 2011, 14:05 
ההצלחה של דמארי היתה גדולה מהצפוי ועדין במסגרת הידוע מראש. אבל עלות הרכישה ובעיקר סימני השאלה סביב עלות זו לעומת צנע בעמדות אחרות מעמידים בספק את נקודת זכות בצד ההתנהלות הנכונה לכיוון המניעים לעיסקה. שדומים מן הסתם למקרה טב"ח.
אדל הוא הצלחה אם כי ליתר ביטחון עדיף לסכם בעוד מספר חודשים. אבל, בצד ההתנהלות, הכוונה היתה להביא את לובוס הזול, ורק לחץ של הרגע האחרון והזדמנות שהיה חופשי באותו רגע הביאו לרכש זה שהביאו את טביב להציע לאדל 2,700,000 לשנה. מניח שההוצאות על שניהם היו מביאות את אניימה לשקול להישאר. ובכל מקרה, גם כאן אין לנו נקודת זכות בצורת ההתנהלות.
חוטבא הוא רכש מוצלח. נקודה. אבל, אינו משמעותי כמו, לדוגמא, שני אלה. זה לא אשכול קנדה, אבל לא הייתי מתפלא אם היינו מסתדרים איתו בהצלחה לפחות שווה.
על שאר הרכש אין מה להרחיב.
הרכש המוצלח ביותר היה של קשטן כמאמן. אבל, גם כאן ההתנהלות לא שיכנעה בעיקר שהיו רגעים בהם היה חשש גדול שעומדים לעשות ניסוי מסוכן עם אבוקסיס. וגם כאן נמתח הצפוי מראש לכיוון החיובי בגלל חולשת הליגה ובזכות הזיכרון הקצר על עלילות אירופה והניקוד האירופי.
לכן, אחרי שסיני יקרא ויחשוב מספיק זמן הוא יוכל לסכם שטביב הוא MASTER של מזל. וזה אינו גנאי בהכרח, כי אפילו נפוליאון אמר שהוא רוצה קצינים עם מזל.
והמזל הנוסף שלו הוא חיפה שהותשה באירופה ועלילות מכב* והמאמנים שמאיימים להגיע לעוד שנה קלילה ולהתיש את גולדהאר. והמזל הקודם שלו היה שקיבל את גוטמן ובסיום קופה מלאה.
אז יפה שיש מזל, ועכשיו יש אפילו נחת. ויפה שטביב רוצה להתחזק בינואר. מה שעדין מפריע הוא היעדר התנהלות נכונה שיטתית. לדוגמא, שבקיץ לא נרכש בלם ראוי ואלמלא פציעת פרנסמן, ספק אם היתה כוונה רצינית לרכוש אחד כזה בינואר.

בקיצור, הגיבור הוא המזל. והשאלה (למיסטיקנים) היא האם זה גורם קבוע כמו, לדוגמא, מקצוענות.
והשאלה המענינת היחידה סביב פרשנותו של סיני היא מה הוא באמת רוצה.


חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 
 נושא ההודעה: Re: משה סיני ותאוריית הרכש
הודעהפורסם: 09 דצמבר 2011, 14:29 
אגב, אשכול הרכש של חוטבא אמור להכניס לפרופורציה את נחרצות הקביעות בפורום.

באשכול זה לא נמצאו תגובות מחייבות משמעותיות ובכלל כמעט שלא היו תגובות מחייבות.
2 התגובות המשמעותיות היו האחת של mbracha שהביא סרטון מעניין של כל המהלכים של חוטבא במשחק בו הפועל פ"ת ניצחה 3:0.
והשניה של משתמש ששמו פרח מזכרוני שהודה על הסרטון וציין את הפעולות הטובות של חוטבא בצד ההגנתי עד למסירות המדויקות לקשרים. עם זאת, תמה איפה הצד ההתקפי שלו אפילו במשחק בו קבוצתו ניצחה 3:0.


חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 
 נושא ההודעה: Re: משה סיני ותאוריית הרכש
הודעהפורסם: 09 דצמבר 2011, 23:02 
להבנתי משה סיני מנסה להסביר לנו שטביב הוא הנהלה מעולה עד מדהימה, כי הוא רוצה למצוא חן בעיניו ומחפש את העתיד שלו אצל טביב. לכן הוא די מצמצם את חלקו של קשטן אבל לא אומר שטביב טעה בבחירת המאמן.
לדעתי ההצלחה היחסית שלנו נובעת קודם כל מהעובדה שהליגה השנה פח. אפשר לראות כמה נקודות צברנו וכמה נקודות צברה האלופה בשנים שעברו בלי קיזוז
תמיד רכש הוא סיכון. השנה הזו לא שונה מקודמותיה. הבעיה היא עומק הספסל. אין מספיק בלמים וגם חלוץ רביעי חסר מאוד.
אבל ההצלחה נובעת גם מהאוהדים. ברמת גן נגד רמת השרון האוהדים הדומיננטיים לא היו, ואלו שהיו ישבו רחוק וקולם לא נשמע באצטדיון הקטסטרופלי. השחקנים היו שאננים והתוצאה בהתאם.
יאללה הפועל מלחמה!


חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 
 נושא ההודעה: Re: משה סיני ותאוריית הרכש
הודעהפורסם: 10 דצמבר 2011, 03:16 
סמל אישי של המשתמש
אורמוש עשה עליי רושם טוב מכמה שהוא שיחק. למשל איינדובהן


חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 
הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 15 הודעות ] 

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]


מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 6 אורחים


אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
מבוסס על phpBB.co.il - פורומים בעברית. כל הזכויות שמורות © 2008 צוות phpBB הישראלי
Design by fragilix © 2008 based on subsilver2.