מתנחל אדום כתב:
טוב, אחרי הרבה מחשבה נראה לי שהבנתי. ימין- כל מה שרע בעולם. שמאל- כל מה שטוב בעולם. שמאלנים שעושים דברים שטכנובוי לא אוהב- לא באמת שמאלנים.
ובכל מקרה, יש כאן עוד התנגחות בין ימין ושמאל בדיון שכולם (אני מקווה) מסכימים שמדובר בכמה פושעים גזענים שצריכים לשבת בכלא.
זה לא שימין זה כל מה שרע בעולם ושמאל זה מה שטוב, מה שנטען זה שאם מסתכלים על הצורה הטהורה של כל רעיון, השמאל הוא בהגדרה נועד להיטיב עם בני אדם, בעוד הימין נועד להיטיב עם המדינה והרגשות הלאומיים של היחיד. שמאל גם בהגדרה פחות אטום מהימין, כי הוא מסתכל גם מאחורי הקלעים ומחפש את הסיבה האמיתית לבעיה, בעוד שהימין משליך אותה על האשם הברור והמיידי. בגישה הכלכלית, אם הימין יראה אמא חד הורית מתקשה להאכיל את הילדים שלה הוא יגיד שזאת אשמתה בגלל שהיא לא עובדת, ושאי אפשר לצפות מהמדינה לממן אותה בזמן שהיא יושבת בבית ולא מרוויחה כסף בעצמה, מה שהיא צריכה לעשות כדי לשמור על הכלכלה פורחת(העדפה של המדינה לפני הפרט). השמאל יתעמק ויגיד שהיא לא יכולה לעבוד בגלל שהיא מטפלת בילדים שלה, ובגלל שאין לה בעל או גורם זר שיתמוך בה כלכלית, וצריך לגלות התחשבות והבנה ולשלם לה מכספי המדינה(פרט לפני המדינה). בגישה הלאומית, הימין יראה מחבל מתפוצץ ויניח שהפלשתינאים שונאים אותנו ורוצים להרוג אותנו(לא מטעמים גזעניים, ימין בהגדרה הוא לא גזעני) והדרך הטובה ביותר היא להילחם בהם. השמאל יגיד שהפלשתינאים גדלו תחת כיבוש של צבא זר, ללא מדינה ורשויות עצמאיות ובתנאים כלכליים קשים, וצריך לגלות הבנה ולפתור את זה בדרך של שלום והטבה עם האוכלוסייה הפלשתינאית, כדי שהם יגדלו תחת עצמם ולא יגדלו יצר נקמה בזרים שכובשים אותם.
(אגב בגלל זה אני טוען שהתורה, במונחים של היום, היא שמאל טהור)
אני לא בהכרח אומר איזו גישה יותר טובה ואיזו גישה פחות טובה, יש כאלה שלדעתם האזרחים צריכים לשרת את המדינה ויש כאלה שחושבים שתפקיד המדינה הוא לשרת את האזרחים. בהיסטוריה נעשו פשעים גם בשם הימין וגם בשם השמאל, אבל טכנובוי דיבר על הצורה הטהורה של כל רעיון.