ראיון עם טוטו:
"רוצה לאירופה כבר בינואר" רון עמיקם | 7/12/2011 12:00
ציטוט:
בעוד חמישה ימים תיסע הפועל ת"א לקרית-שמונה בלי טוטו תמוז. צהוב חמישי על הרמת חולצה,
טוטו תמוז. "הקבוצה התחברה בצורה מדהימה" צילום: דני מרון
הכי שטותי בעולם. בלי טוטו במשחק כזה היה יכול להתפרש כאסון ספורטיבי, אבל הפועל ת"א הוכיחה שלשום נגד מכבי חיפה שזה כבר לא איכות השחקנים אלא איכות המשחק.
הגול השלישי, עם המסירה של דמארי לאבוטבול וההמשך בנגיעה לרוחב השער, עד לגלישה של איגייבור ותמוז לטאצ'דאון, הוכיח באופן כמעט סופי כי הקיץ הקשה, עם הבמבי ועזיבת השחקנים והמאמן הדומיננטי אלי גוטמן, כבר מאחורי האדומים.
"עזבו אותנו שחקנים באמת דומיננטים," מפתיע תמוז, "אבל צריך לצאת מהבועה הזו ולהבין שיש פה עכשיו שחקנים שנתנו עד לרגע זה עונה יוצאת מן הכלל. הגיע הזמן שנתרכז במה שיש היום ולא במה שקרה בעבר. זה היסטוריה. אנחנו רוצים לשכתב את ההיסטוריה הזו."
התכוונת לשחזר.
"לשכתב. אני רוצה לכתוב מחדש. נגמר הסיפור ההוא."
מי יותר טובה, הפועל של גוטמן או של קשטן?
"כמה אפשר להתעסק במה שהיה."?
מה טוב בקבוצה הנוכחית?
"הגדולה של הקבוצה הנוכחית שאפילו שהיא חדשה לגמרי היא התחברה בצורה מדהימה. הרוח של הפועל ת"א שנושבת בה כבר שלוש שנים עדיין קיימת. זה החוזק של המועדון."
זה השחקנים או המאמן?
"נותנים הרבה קומפלימנטים לשחקנים. דרור, שלא צריך להוכיח את עצמו כבר מרוב קבלות, עבר, כמונו, תקופה קשה מאוד. עכשיו אנחנו מתחילים להוכיח את עצמנו. חבל מאוד שיש להרבה אנשים זיכרון קצר לגבי קשטן. מבחינתי ומבחינת השחקנים הוא אגדה."
עומר דמארי חוגג עם טוטו תמוז. צמד חמד צילום: עודד קרני
מה זה תקופה קשה?
"התחלת העונה. צרמו לנו הקללות, שהקהל לא הסתדר עם ההנהלה. המשחקים האחרונים מחזירים לנו את כוח ההרתעה של השנים האחרונות."
מה מאפיין את הקבוצה הזו?
"אנחנו יודעים מה המאמן רוצה מאיתנו ומיישמים את זה במגרש. כל שחקן יודע מה הוא צריך לעשות. יש תוצאות." אומרים שהמחויבות הזו היא תוצר של יראה מקשטן.
"קודם
כל זו הערכה. דרור רואה הכל, אי אפשר לזייף אצלו. מי שטיפה מזייף ויוצא מן המסלול, הוא דואג להחזיר אותו. מה שמאפיין את הקבוצה זו המשמעת הטקטית."
הוא קשוח או שזו אגדה?
"זה לא עניין של קשוח, זה לדעת מה הוא רוצה. בשבועות האחרונים זה עובד בצורה פנטסטית."
דיברו על היכולת שלך ושל דמארי. פתאום צצו רועי ואלרואי, ידין, באדיר, אדל.
"תמיד שואלים אותי עליי ועל עומר. אנחנו מספקים את הסחורה, אבל כולנו סגל שלם. אם כל אחד יתרום את חלקו, נשיג את המטרה. כקבוצה אנחנו צריכים להצליח, לא כבודדים. בגלל זה אני לא אוהב שמכתירים שחקנים כהכי טובים בליגה. אי אפשר להגיד אחרי חודש שזה שחקן וההוא לא שחקן. שחקן מתפקד טוב כשקבוצה מתפקדת טוב."
ובכל זאת, דמארי. בבוקרשט הוא נתן שיעור בפרגון.
"עומר, מעל לכל, הוא ילד מדהים. כל הפרגונים מגיעים לו כי יש פה בן אדם. אחד שהוא טוב ורוצה שהקבוצה תצליח, ויודע שהקבוצה מעל לכל. בסופו של דבר הוא יצליח. זה מה שמאפיין את הצלחת הקבוצה. כולם הבינו שצריך להסתכל על הלונג."
השארתם את הגדולות מאחור. הדרך סלולה?
"לא סללנו שום דבר. הדרך ארוכה. יש כמעט 70 נקודות בקופה, זה מטורף. איך מדברים על אליפות? יש גם זמן, יש על מה לעבוד ועל מה לחלום, יהיו עוד הרבה רגעים פחות טובים. אסור לדבר על זה."
עם דרור קשטן. סיפור אהבה? צילום: דני מרון
"אין ראוי יותר מגוטמן"
עברת שלשום את בניון בכיבושי ליגה. 72 שערים, ארבעה חודשים לפני יום הולדת .24 אתה בשיא הקריירה?
"אני עוד רחוק מהשיא. השיא שלי יהיה כשאצליח באירופה. אני עדיין צעיר ויש לי לאן לשאוף. אני הרבה שנים בליגה, נראה כאילו אני יותר מ,23- אבל לא הגעתי ל50- אחוז. יש עוד דרך ארוכה להגיע לשיא."
לוח זמנים להגעה לשיא?
"אני רוצה לצאת לאירופה. היום יש לי הזדמנות להגשים את החלום. אני מקווה מאוד שלא יעמדו בדרך שלי להצליח."
היום זה בעוד חודש?
"הבנת נכון."
הצעה קונקרטית?
"יש לי הרבה הצעות על השולחן. אני צריך לשבת ולדון על כמה דברים עם הפועל. מקווה שלא יעצרו אותי מלהתקדם."
שמות?
"ליגה גרמנית. אני שומע רק דברים טובים מאיתי שכטר ורוצה להגיע לשם."
הפועל דרשה עליך בפגישה הראשונה 4.5 מיליון יורו.
"הסכומים לא היו ריאלים בשביל הכדורגל הישראלי. ההנהלה הבינה את זה. כשתהיה פגישה לעניין, אתן את הדעה שלי."
לא רוצה אליפות עם הפועל?
"רוצה מאוד. יש הרבה אלטרנטיבות. אני יכול לסגור בקבוצה ולצאת אליה בקיץ."
לא קיבלת צ'אנס אצל פרננדס בנבחרת. גוטמן יפתור את הבעיה?
"אין אדם שראוי יותר מגוטמן. הוא עשה נפלאות עם הפועל ת"א. בארץ יש התמודדות שלא היתה הרבה שנים, גם על התפקיד שלי.
"הדוגמה הכי טובה למחויבות לנבחרת זה נוסא איגייבור שרצה מאוד לנסוע לטורניר הקדם-אולימפי. אם לכולם אצלנו תהיה את המחויבות הזו, אז הנבחרת תעשה את מה שכולנו רוצים, וזה להעפיל לטורניר."