romario כתב:
red in blood כתב:
אני מקבל בהבנה דעות מנוגדות. לעיתים רבות אני אף נהנה מהדיון.
אני לא מקבל החפצה של נשים.
כמו גזענות - זו לא דעה, זו מחלה.
(דרך אגב, למען הסר ספק - זו גם הדעה שלי לגבי החפצת נשים בחלק מהתרבויות החילוניות)
אוקיי
אז אני מבין בעצם שאתה מבין את ההלכה הזאת כמי שעושה מהאישה חפץ.
והאמת שאין לי ויכוח איתך כי מהצד זה באמת יכול להראות ככה.
אך יש לנו אמונת חכמים מאוד גדולה בחז"ל ואם גדרו משהו כנראה שיש לו סיבה טובה גשמית או רוחנית
זה לא משנה.
ואני חושב שאם למשל היית שואל ומתעניין אצל נשים דתיות ובעיקר בעלות תשובה אני חושב שהיית רואה שדווקא התורה הקדושה מפארת את האישה במלוא הדרה וממש מוציאה מתוכה את הבת מלך שלה.
כמו שנאמר בתהילים " בת מלך כל כבודה פנימה ממשבצות זהב לבושה..."
נסיים רק בהלכה אחת של לשון הרע מפי הגאון החפץ חיים,
"לא תלך רכיל בעמך"(ויקרא יט טז)
מצוות לא תעשה אשר עוסקת במפורש בלשון הרע ורכילות.
לשון הרע הוא כינוי לדבר גנאי שמספרים על הזולת.
רכילות הוא כנוי לסיפור דברים שאדם מספר לחברו כי פלוני אמר או עשה דבר נגדו.
אדם זה נקרא הולך רכיל משום דמיונו לרוכל -כשם שרוכל הולך מבית לבית ומוכר את מרכולתו כך גם הרגלו של הולך הרכיל ללכת מאיש לאיש ללקט שמועות רעות ולספרם לאחרים.
הן לשון הרע והן רכילות נכללים בלאו זה ושניהם אסורים אפילו אם הם דברי אמת.
יום טוב.
הכל מתועד ונכתב במו ידיכם וכשאתם מציפים את הפורום בדברי הבלע שלכם, יהיו לזה השלכות.
גם אם לא נעים לקרוא את זה, האמת כואבת לפעמים.
שום דבר ממה שנכתב אינו שמועה.
ואם בללכת רכיל עסקינן מי שמך - הדיוט חסר כל השכלה פורמלית בנושא לנתח אישיות של אנשים שדנים איתך בנושא
כלשהו? מה זה אם לא לסלף דברים שיתאימו לתפיסה הצרה והמעוותת שלך ולהקטין אנשים לעיני כל? אתה גם הולך רכיל
וגם מלבין פני אנשים ברבים במכה אחת.
שלא לדבר על לכנות אנשים שאתה לא מסכים איתם בוגדים ו"יבסציקה".
בכלל.. אדם שקורא לבני אדם אחרים "ערבושים" מטיף על חוסר במוסר של אחרים ושימוש בלשון הרע? וואלה.
הבנה בתורה לך ולניאוניסים אין ממש(וזה הוכח פעם אחרי פעם) ובכל זאת אתם בוחרים בתורה הרבה לפני דרך ארץ בכל
הודעה והודעה שלכם ובדרך שבה אתם מתנהלים.
זה אגב כל האישו, לא באתי להטיף בניגוד לרומאריו, רק מדגיש את הנקודה הזאת ספציפת(מר מתנחל אדום האובייקטיבי
אש), מבחינתי אתם מוזמנים להמשיך עם זה ולכן אני ממש לא בא לחנך או להטיף לכם - אם פעם חשבתי שהאדמין היה צריך
להטיס את שניכם קיבינימט מזמן, היום אני מבין את עבודת הקודש שהוא עושה, אתם כמו השאול אייזנברג של הזן החדש
הזה של עובדי האלילים הגזענים.
אז יש כל מיני אנשי "שמאל/מרכז שפוי" ו"מתנחלים אדומים" שיעלבו בשמכם כשרק יעזו ל"תקוף" אתכם אחרי שהגדשתם
את הסאה ויצאתם מכל החורים ומצד שני יגלו סבילות לגזענות היום-יומית שלכם ולתרבות הדיון המביכה שלכם שכוללת
התחמקויות ובריחה מנושאים או הטפה לדברים שאתם עצמכם לא מקיימים(שלא לדבר על הצפות), זה בסדר.
עולם כמנהגו נוהג, הטרול תמיד ימצא אמפתיה אם יקרבן את עצמו מספיק.
לפחות ניאוניסים השתתק לכמה שעות טובות(שזה חתיכת בונוס) ואדון רומאריו שוב הראה את הצביעות והדו-פרצופיות שלו
בכל נושא אפשרי כשההודעה המצוטטת מבהירה את העניין הזה שוב, גם זה מספיק טוב.
כל טוב יהודים יקרים.
משמות לא חשוב